Nova vest
Košarka 4

23.4.2024.

11:58

Dario Šarić na prekretnici – Evroliga ili NBA?

Hrvatski košarkaš Dario Šarić (30) potražiće novi klub ovog leta pošto mu ugovor sa Golden Stejtom ističe.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92

B92
B92
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Ono što je jedino sigurno - Šarić se neće dalje zadržavati u taboru Voriorsa gde je imao status rezerviste i minutažu tek kada je trebalo zameniti udarne pesniced Stiva Kera

Takvom ulogom se ne zadovoljava.

Šarić je u najboljim godinama, ima i te kako još mnogo toga da pruži košarci i otuda će biti važan dodatak bilo kom timu kojem se pridruži.

Košarkaš koji je Ciboni doneo jedini pehar ABA lige (2014) kaže da mu je u ovom trenutku fokus jedino na reprezentaciji koju ovog leta očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre.

Za klub, kaže, da je još rano da donosi odluku.

"Ne znam šta će biti. Imam reprezentaciju ovog leta, moram ostati spreman za to jer imamo kvalifikacije za Olimpijske igre. Nakon toga ću videti što mi sledi na klupskom planu. Igraću za reprezentaciju dokle god sam zdrav i dok ne dođe neko mlađi i bolji. Fokus mi je samo reprezentacija, da bude u boljoj situaciji, da pomognem hrvatskoj košarci ako može proći dalje. Uvek sam razdvajao reprezentaciju od klubova. Ako sam zdrav, uvek ću igrati za reprezentaciju. Ne gledam na to kao na borbu za NBA ugovor" rekao je Šarić.

U razgovoru sa medijima u SAD sumirao je svoju ulogu u timu u prethodnoj sezoni. 

"Početak sezone mi je bio dobar. Igrao sam i pomagao ekipi. No, nakon ol-stara više nije bilo savršeno, nisam mogao dobiti vreme na parketu i nisam bio deo rotacije. Na početku sezone nisam mislio da će se ovako rasplesti, ali tako je to u košarci, nekad ti se vrata otvore, a nekad zatvore. Još mi je malo prerano da analiziram, ali nema smisla da se ljutim jer to neće ništa promeniti", rekao je Šarić koji je na 64 utakmice prosečno beležio osam poena, dve asistencije i četiri skoka.

Šarić je pre Voriorsa u NBA igrao za Filadelfiju, Minesotu, Finiks i Oklahomu.

Podeli:

Komentari 4

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu