Nova vest
Košarka 63

22.4.2024.

11:43

"Gledao sam Džulijusa, Majkla, Tima, Šeka, Kobija, LBJ – mislim da je Jokić najbolji koga sam video" VIDEO

Nakon još jedne impresivne partije na otvaranju plej-ofa, ređaju se pohvale na račun Nikole Jokića.

Izvor: B92.Sport

Profimedia

Poslednji u nizu je čuveni trener Džordž Karl, jedan od samo devetorice koji je ostvario više od 1.000 pobeda u NBA ligi.

Iako pomalo subjektivan jer je najduže sedeo na klupi Denver Nagetsa, njegovo mišljenje se izuzetno ceni u košarkaškom svetu.

"U košarci sam 50 godina, gledao sam neverovatne igrače, uključujući Konija (Houkinsa), Džulijusa (Irvinga), Majkla (Džordana), Tima (Dankana), Šeka (O'Nila), KAJ (Karim Abdul-Džabar), Kobija (Brajanta) i LBJ (Lebrona Džejmsa). Ali s ove tačke, mislim da je Jokić verovatno najbolji igrač koga sam gledao da igra košarku", napisao je Karl na društvenoj mreži "X".

Jokić je favorit za treću MVP titulu, a predvodio je Nagetse do lagane pobede nad Lejkersima (114:103) na startu plej-ofa.

Karl je, pored Nagetsa, bio trener Klivlend Kavalirsa, Golden Stejt Voriorsa, Sijetl Supersoniksa, Milvoki Baksa i Sakramento Kingsa u kojima je završio karijeru 2016.

Iako nikad nije osvojio titulu, smatra se za jednog od najboljih trenera u istoriji. Imao je 12 sezona sa više od 50 pobeda, te 22 puta igrao u plej-ofu sa pet različitih ekipa.

Najbliži prstenu je bio 1996. kada je sa Supersoniksima izgubio finale od čuvene generacije Čikago Bulsa.


 

Podeli:

Komentari 63

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 63

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu