Nova vest
Košarka 0

21.4.2024.

8:15

Niksi odbranili "Garden" od Embida VIDEO

Košarkaši Njujork Niksa savladali su Filadelfiju Seventisiksers 111:104 u prvoj utakkmici prve runde doigravanja NBa lige u okviru istočne konferencije.

Izvor: B92

Autor: B92

B92
B92
Tanjug/AP Photo/Mary Altaffer

Kultnim "Medison Skver Gardenom" odjekivali su povici "MVP, MVP" ali oni, naravno, nisu bili upućeni aktuelnom najkorisnijem igraču lige Džoelu Embidu, već Džejlenu Bransonu, koji je predvodio svoj tim do trijumfa sa 22 poena. 

Ali bio je samo prvi među trojicom jednakih protekle noći u sastavu Niksa. 

Isti broj poena, uz nekoliko ključnih trojki u poslednjoj deonici, postigao je Džoš Hart, ali je slava ovog puta pripala rezervisti Djusu Mekbrajdu

Ovaj momak je meč završio sa 21 poenom, ubacio je četiri trojke i bio je najprijatnije iznenađenje utakmice.

Upitan da kaže šta je prelomilo utakmicu u korist Niksa Branson je posle meča novinarima rekao samo ovo:

"Djus Mekbrajd".

I zaista, Mekbrajd je bio najzaslužniji što je Njujork u drugoj deonici preokrenuo rezultat i stekao dvocifrenu prednost - samo je u toj četvrtini postigao 13 poena. 

Tanjug/AP Photo/Mary Altaffer

Niksi su inače u prvoj deonici gubili 12 poena, potom, u drugoj, režirali veleobrt i početkom treće poveli 14 razlike (60:44) međutim gosti su se volšebno vratili u igru pa je do kraja viđen neizvestan duel.

Džoš Hart je tada, kada je bilo najvažnije biti efikasan, preuzeo odgovornost, njegova mirna ruka napravila razliku i pomogla domaćem sastavu da se izvuče sa pobedom ovog puta, u prvom meču serije koja obećava dugu borbu i neizvestan ishod.

Na drugoj strani prednjačio je Džoel Embid sa 29 poena.

Centar File je u drugoj četvrtini zabrinuo navijače Seventisiksersa posle pada i bolne girmase, uhvatio se za tekj oporavljeno koleno, ali je ipak uspeo da se vrati i dobrano namuči odbranu Njujorka.

Važan doprinos pobedi Niksa dao je i hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović sa 13 poena i tri ubačene trojke.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu