Nova vest
Košarka 19

19.4.2024.

11:40

"Jokić ne igra protiv ekipe, već protiv trenera" VIDEO

Legendarni NBA košarkaš Džamal Kraford govorio je o Nikoli Jokiću i Luki Dončiću.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Dvojica košarkaša trenutno se bore za MVP priznanje, a Kraford je obrazlozio zašto zvezde Denvera i Dalasa dominiraju ove sezone u najjačoj ligi na svetu.

"Pričamo o tempu, ono što je posebno kod Luke nije taj tempo, već to što te tera da igraš u njegovom ritmu, on uspori igru. Kladim se da se on i Jokić smeju. Kladim se da kada pričaju, govore jedan drugom kako teraju ostale da trče u krug. Oni su mentalno toliko ispred svih", rekao je Kraford  u Pivot podkastu.

Potom se osvrnuo na plejmejkera Maveriksa, koji je u SAD stigao kao MVP Evrolige iz Real Madrida.

"Dončić je postao profesionalac sa 15-16 godina, već sa 20 je postao majstor ove igre. Ne možete da uradite ništa da ga pritisnete, kada ima sve informacije, onda svemu može da se prilagodi. Pametan je i zna da uključi i saigrače. U isto vreme testira vas, ali i vaše poverenje u vaše saigrače. Igra potpuno drugu igru", rekao je Kraford.

Usledile su samo reči hvale i za centra Denvera.

"Jokić je takav, ali on radi unazad. On ne igra protiv vas, već protiv vašeg trenera i to ga razlikuje. Njega ne zanima šta igrači rade, već gleda šta trener rivala radi, da bi spremio odgovor na to. Dominira, dok u isto vreme ne želi da poentira, da biste pobedili Denver, on mora da postigne tipa 60 poena. Ovako da 30 poena, uz uz 15 skokova i 18 asistencija."

Posebno ga impresionira to što je srpski košarkaš nepredvidiv i što svaki put iznenadi nekim novim potezom.

"Nikada ne znate odakle to dolazi. Napraviće da izgledate glupo. Gledaće vas u oči i poslaće dodavanje preko celog terena i to mu onda otvara prostor za neke druge stvari. Nikada nisam video nekog igrača da toliko dominira, daje 30 poena u proseku i ne želi da poentira", zaključio je Kraford.
 

Podeli:

Komentari 19

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 19

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Pao Gugl

Gugl je pogođen prekidom rada, na svetskom nivou, i to utiče na hiljade korisnika.

B92

17:38

9 h

Novo Sport Video Menu