Nova vest
Košarka 19

19.4.2024.

11:40

"Jokić ne igra protiv ekipe, već protiv trenera" VIDEO

Legendarni NBA košarkaš Džamal Kraford govorio je o Nikoli Jokiću i Luki Dončiću.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Dvojica košarkaša trenutno se bore za MVP priznanje, a Kraford je obrazlozio zašto zvezde Denvera i Dalasa dominiraju ove sezone u najjačoj ligi na svetu.

"Pričamo o tempu, ono što je posebno kod Luke nije taj tempo, već to što te tera da igraš u njegovom ritmu, on uspori igru. Kladim se da se on i Jokić smeju. Kladim se da kada pričaju, govore jedan drugom kako teraju ostale da trče u krug. Oni su mentalno toliko ispred svih", rekao je Kraford  u Pivot podkastu.

Potom se osvrnuo na plejmejkera Maveriksa, koji je u SAD stigao kao MVP Evrolige iz Real Madrida.

"Dončić je postao profesionalac sa 15-16 godina, već sa 20 je postao majstor ove igre. Ne možete da uradite ništa da ga pritisnete, kada ima sve informacije, onda svemu može da se prilagodi. Pametan je i zna da uključi i saigrače. U isto vreme testira vas, ali i vaše poverenje u vaše saigrače. Igra potpuno drugu igru", rekao je Kraford.

Usledile su samo reči hvale i za centra Denvera.

"Jokić je takav, ali on radi unazad. On ne igra protiv vas, već protiv vašeg trenera i to ga razlikuje. Njega ne zanima šta igrači rade, već gleda šta trener rivala radi, da bi spremio odgovor na to. Dominira, dok u isto vreme ne želi da poentira, da biste pobedili Denver, on mora da postigne tipa 60 poena. Ovako da 30 poena, uz uz 15 skokova i 18 asistencija."

Posebno ga impresionira to što je srpski košarkaš nepredvidiv i što svaki put iznenadi nekim novim potezom.

"Nikada ne znate odakle to dolazi. Napraviće da izgledate glupo. Gledaće vas u oči i poslaće dodavanje preko celog terena i to mu onda otvara prostor za neke druge stvari. Nikada nisam video nekog igrača da toliko dominira, daje 30 poena u proseku i ne želi da poentira", zaključio je Kraford.
 

Podeli:

Komentari 19

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 19

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Ima li igara posle smrti?

Jedan korisnik platforme Steam nedavno se raspitivao oko mogućnosti da svoju kolekciju igara na ostavi nekome nakon svoje smrti koristeći testament.

HCL

21:19

9 h

Novo Sport Video Menu