Nova vest
Košarka 3

14.4.2024.

19:15

Zvezda NHL: Na Jokića se treba ugledati, njegov sam obožavalac

Denver je grad koji bi ove godine mogao da ima "duplog MVP-a".

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Nikola Jokić je veliki favorit da po treći put postane MVP u šampionatu NBA, a zvezda hokejaškog tima Kolorado Avalanča, Nejtan Makinon bi mogao da bude MVP u NHL i dobije "Hart trofej".

I jedan i drugi briljiraju od početka sezone, a Makinon je priznao da redovno prati igre srpskog košarkaša.

"Ja sam veliki njegov obožavalac", rekao je Makinon za Jokića, kog od 21.30 očekuje gostovanje Memfisu.

Hokejaš Kolorada Kejl Makar smatra da su i Jokić i Makinon vanserijski igrači.

"Stvar koja Jokića i nejta odvaja od ostalih u njihovim ligama je faktor istrajnosti. Svake večeri oni se dokazuju. Oni prosto nemaju slobodno veče. To je po meni jedna od najvećih odluka koju kao MVP možete da imate", kaže Makar. 

List "Denver Gazeta" kažu da su loša izdanja Jokića i makinona retki "poput pomračenja Sunca". Makinon je odigrao svih 79 mečeva za Kolorado od početka sezone, dok je Jokić zabeležio 77 nastupa of 81 mogućih pre meča sa Memfisom. 

"Stalno čujete koliko taj čovek radi van terena. On je svakako velika inspiracija i za mene. Čini se da je sjajan timski kolega. Čujete te momke kako hvale njegov timski mentalitet. Čini se da ga lične nagrade ne zanimaju previše, što je zaista nešto posebno. On je momak na kog svi mogu da se ugledaju, bilo da ste dete ili odrastao čovek. Tako se treba ponašati", izjavio je Nejtan Makinon. 

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu