Nova vest
Košarka 3

13.4.2024.

9:10

Memfis sa osmoricom namučio Lebrona i Dejvisa VIDEO

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa su savladali Memfis Grizlise sa 123:120, u pretposlednjem duelu regularnog dela NBA lige.

Aleksandar Stajkovac
Tanjug/AP Photo/Brandon Dill

Lejkersima je bila bitna pobeda, kako bi zadržali bolju poziciju u plej-inu. Nalaze se na ostom mestu Zapada sa 46 pobeda i 35 poraza.

Sa druge strane Memfis Grizlisi su na 13. mestu sa skorom 27-54. Upisali su i četvrti uzastopni poraz.

Kod Lejkersa, istakao se Lebron Džejms sa 37 poena, devet skokova i pet asistencija, a odličan je bio i Entoni Dejvis sa 36 poena i 14 skokova.

Zanimljivo, Memfis je dočekao ekipu iz Los Anđelesa sa osmoricom igrača, čak 14 košarkaša je bilo odsutno.

Ipak, namučili su Lejkerse do samog kraja. Utakmica je bila neizvesna, ali su gosti uspeli da odnesu pobedu.

Istakao se Gregori Džekson sa 31 poenom, pratili su ga Džejk Laravia i Skoti Pipen Džunior sa po 28 poena.

Lejkersi u poslednjem kolu gostuju Nju Orleans Pelikansima, koji su uspeli da savladaju Golden Stejt Voriorse sa 114:109 i tako zadrže pol-poziciju nad Finiks Sansima za plej-of mesto. Imaju pobedu više kolo pre kraja.

Sa druge strane, Golden Stejt Voriorsi se nalaze na 9. poziciji iza Lejkersa sa 45 pobeda i 36 poraza. U slučaju poraza od Jute u poslednjem kolu, a pobede Sakramento Kingsa, mogu da nazaduju za poziciju.

Pelikanse je do pobede predvodio Si Džej Mekalum sa 28 poena uz po pet skokova i asistencija, a pratio ga je Zajon Vilijamson sa 26.

Kod Voriorsa se istakao Stef Kari sa 33 poena, četiri skoka i pet asistencija.

Sakramento Kingsi su poraženi od Finiks Sansa sa 108:107. Tačku na meč stavio je Jusuf Nurkić sa linije penala na devet sekundi pre kraja.

Kod Kingsa se istakao Domantas Sabonis, koji je bio blizu tripl-dabla sa 25 poena, 12 skokova i devet asistencija, a pratili su ga Dearon Foks i Kigan Marej sa po 23 poena.

Sanse je do pobede predvodio Kevin Durent sa 28 poena.

Los Anđeles Klipersi su poraženi od Jute Džez sa 110:109. Goste je do pobede predvodio Kenet Lofton sa 27 poena, devet skokova i osam asistencija.

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu