Nova vest
Košarka 2

11.4.2024.

9:11

Jokić: "Nekako sam navikao na to" VIDEO

Denver Nagetsi pokazali su u derbiju Zapada da se neće tako lako odreći NBA titule.

Izvor: B92.Sport

Profimedia

Predvođeni Nikolom Jokićem savladali su Minesota Timbervulvse 116:107 u direktnom obračunu za prvo mesto u konferenciji.

Nagetsi imaju 56:24, pobedu više od Vulvsa i Oklahoma Siti Tandera dva meča pre kraja regularnog dela sezone.

"Mislim da su oni stvarno, stvarno dobar tim, i da su odlično vođeni. Igraju akcije na pravi način i imaju oštrinu. Ali našli smo način. Mislim da je odbrana u četvrtoj četvrtini je bilo neverovatna, i zato smo dobili utakmicu. Druga postava nam je na neki način pokazala kako se to radi sa energijom, i oni su nas vodili, a mi smo samo nastavili istim putem", rekao je Jokić o utakmici.

Jokić je pogodio 16 od 20 šuteva i postigao 41 poen protiv najbolje odbrane u ligi i najboljeg defanzivca lige Rudija Gobera.

"Mislim da nije samo on. To je Naz, nedostajao im je KAT. Mislim da imaju zaista dobar plan igre. Zato smo se mučili. Uvek su interesantni naši dueli. Ko ima bolju taktiku i strategiju, dobiće utakmicu, a mi smo je danas dobili".

Nagetsi su se ovom pobedom osamostalili na vrhu Zapada, što je po Jokićevom mišljenju važno, ali nije i ključno.

"Važno je da budem iskren, ali mislim da je Zapad zaista, stvarno, jako težak. Možemo da igramo u prvom kolu sa Lejkersima, Golden Stejtom, s kim god. Sve su to dobri timovi. Mislim da je važno (biti prvi), ali treba da igraš svoju najbolju košarku kada dođe utakmica".

Bliži se kraj iscrpljujućeg regularnog dela sezone, Denver je odigrao 80 od 82 utakmice.

"Nekako sam navikao na to, da budem iskren, igranje utakmica je nekako lako samo zbog toga koliko utakmica igramo. Ali kada se sezona bliži kraju, osećate se pomalo umorniji".

Nagetse čeka odbrana titule.

"Da budem iskren, branimo titulu protiv svakog tima od početka sezone. Oni uvek žele da pobede šampiona, a mislim da želimo da budemo bolji tim što smo bili prošle godine. Imamo šansu, videćemo u našem plej-ofu. Zapad je zaista, zaista, zaista težak, pa se nadamo da možemo nešto da uradimo", zaključio je Jokić.

Denver sezonu zatvara na uslovno lakšim gostovanjima, kod San Antonija u subotu i Memfisa u nedelju.

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu