Nova vest
Košarka 1

10.4.2024.

10:15

Prestižni novinar isprozivao Perkinsa zbog izjave o Jokiću

Nikola Jokić je po mišnjenju mnogih prošle godine nezasluženo ostao bez treće uzastopne MVP nagrade.

Izvor: B92.Sport

Profimedia/Marcus Ingram

Ona je otišla u ruke Džoela Embida, a nakon višemesečne kampanje u kojoj su mnoge medijske ličnosti forsirale Kamerunca i osporavale Srbina.

Većini je argument bio da nema smisla da Jokić dobije treću nagradu u nizu, što nije uspevalo ni najvećim NBA legendama, a posebno se sa besmislenim izjavama istakao bivši centar Kendrik Perkins.

Najbesmisleniji njegov argument je da Jokić "nabija" statistiku, u trenutku kada je centar Denver Nagetsa imao tripl-dabl prosek u sezoni.

To je bilo smešno čak i najzagriženijim Embidovim pristalicama.

"To je najgora medijska izjava godine, najgora izjava decenije, za sada", nije zaboravio Perkinsovu besmislicu prestižni novinar Bil Simons.

Simons je toliko "impresioniran" Perkinsonovom izjavom da je čak u svom podkastu, deleći "atlernativne NBA nagrade", kao jednu od najvažnijih, u rangu Oskara, istakao nagradu "Perk misli da Jokić nabija statistiku" za najgoru medijsku izjavu godine.

Inače, Simons je za ovu nagradu za tekuću sezonu čak tri puta "nominovao" upravo Perkinsa.

Prvo za izjavu da su "Finiks Sansi najbolji tim u ligi", nakon što su Sansi doveli Bredlija Bila u tejdu, potom za izjavu da su "Milvoki Baksi imaju najbolji trio u ligi", a zatim i za izjavu da je "Markus Smart bio srce i duša Boston Seltiksa", nakon što je trejdovan da bi doveli Kristapsa Porzingisa.

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu