Nova vest
Košarka 39

9.4.2024.

11:35

ANKETA Najki predstavio Vembanjamin logo – najbolji ikada? VIDEO

Dan pomračenja Sunca su u Najkiju odlučili da iskoriste za najavu loga Viktora Vembanjame.

Dušan Đukanović
EPA-EFE/ADAM DAVIS

Uz slogan "Totalno pomračenje je tek počelo", markentinško odeljenje američkog proizvođača sportske opreme je objavilo promotivni video za stvaranje brenda rukija San Antonija.

Ideja videa je koncipirana oko Vembanjaminov nadimka "Vanzemaljac", pa je tako i logo promovisan, u dobro poznatom maniru iz američke kinematografije, poruke koju posetioci Zemlje ostavljaju na polju u Južnom Teksasu odakle su i Sparsi.

Ovoga puta je to logo Vembanjame, koji su mnogi odmah proglasili za najbolji ikada jednog sportiste.

Možda i preuveličana tvrdnja posledično preuveličanim očekivanjima i pažnjom koju francuski centar dobija od dolaska u NBA ligu.

Dovoljno je setiti se jednog loga njegovog starijeg kolege, koji se izrodio u jedan od najvećih brendova sportske opreme.

Vembanjama je i pre dolaska u NBA potpisao saradnju sa Najkijem za koji se procenjuje da je vredniji od 100 miliona dolara.

Nedavno je tokom "Ol-star" vikenda promovisao i svoju verziju patika, takođe inspirisanih temom vanzemaljaca.

Ruki "mamuza" ove sezone ima u proesku 21,3 poena i 10,7 skokova uz 3,6 blokada i na putu je da ispred Četa Holmgrena osvoji nagradu za najboljeg debitanta godine.

Sjajne partije na parketu prati i velika zainteresovanost za Francuza van njega, pa ovaj potez Najkija treba posmatrati kao još jedan korak ka tome da Vembanjama zameni Lebrona Džejmsa kao "lice" NBA lige.

loader

Podeli:

Komentari 39

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 39

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu