Nova vest
Košarka 128

4.4.2024.

16:25

NBA legenda: "Jokić je najgori MVP u poslednjih 40 godina" VIDEO

Gilbert Arenas, nekadašnji NBA košarkaš, izneo je još jednu negativnu konstataciju govoreći o Nikoli Jokiću.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Arenas je poznat kao jedan od glavnih Jokićevih kritičara, ali ovoga puta je otišao korak dalje.

U razgovoru sa Šenonom Šarpom u podkastu "Night cap", trostruki Ol-star je izjavio da je centar Denvera najgori MVP u poslednjih 40 godina.

"Jokić je verovatno, statistički gledano, najgori MVP dobitnik u poslednjih 40 godina. Kada pričate o najkorisnijem igraču, igrači koji su dobijali tu nagradu, njihovi timovi su prvi ili drugi u ligi. Kada je Majkl Džordan to dobio u momentu kada je Čikago bio sedmi u ligi, imao je prosek od 35 poena, 6 skokova i 5 asistencija, uz 3 ukradene lopte po meču. Bio je lider po broju poena i ukradenih lopti, istorijska godina i to ima smisla. Kada je Rasel Vestbruk osvojio Oklahoma je bila 10. u ligi, ali je on imao tripl-dabl u proseku. Uradio je nešto neverovatno, nešto što niko od Oskara Robertsona nije uspeo", rekao je Arenas i dodao:

"Kada je Jokić 2021. osvojio nagradu, Denver je bio peti ukupno gledano, on je imao 26 poena, 8 skokova i 10 asistencija po meču, šta je istorijski po tome? Centar koji je umalo zabeležio tripl-dabl u proseku. Zamalo, znači nije uspeo, nego je bio blizu, dali su mu. Druga MVP titula je bila kada je Denver bio na 10. mesto u celoj ligi, 28, 8 skokova i 13 asistencija, šta je istorijski po tome?"

Podeli:

Komentari 128

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 128

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu