Nova vest
Košarka 1

4.4.2024.

12:14

Podvig sezone u NBA – igrač sa prosekom 5,2 ubacio 50 poena

Proteklu noć u najjačoj ligi sveta obeležio je igrač koji je čitavu karijeru "ispod radara" šire košarkaške publike.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92

B92
B92
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Rezervista Detroit Pitonsa Malaki Flin (25, 185cm) postigao je 50 poena u porazu Detroita od Atlante - za samo 34 minuta u igri.


Ni taj podatak nije toliko neverovatan, jer bilo je sličnih ostvarenja, već činjenica da je ovakav poenetrski vulkan izbacio igrač koji je dosad prosečno beležio 5,2 poena u proseku po meču!

Nijedan igrač, sve do Flina, sa tako niskim poenterskim prosekom nije uspeo da u jednom meču ubaci 50 poena. Sličan podvig ostvario je svojevremeno Terens Ros koji je postigao 50 poena u vreme kada mu je prosek bio 7.4 poena po meču.

Flin je takođe tek treći igrač u istoriji NBA koji je postigao taj broj poena kao rezervista. Prethodno, takav podvig u svoje biografije upisali su samo još Nik Anderson (1993) i Džamal Kraford (2019).

Malaki Flin je od 2020. deo NBA karavana.

Do meča sa Atlantom rekord karijere mu je bio 27 poena.

Protiv Atlante imao je sjajne šuterske brojke - 18/25 iz igre, 5/9 za tri, 9/12 sa linije penala. Utakmicu karijere garnirao je sa šest skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte.

Pedantni staističari zabeležili su da su samo trojica igrača ove sezone odigrali meč u kojem su ubacili 50 poena uz 70% uspešnosti u šutu: Luka Dončić, Janis Adetokumbo i Džejlen Branson.

Na kraju, ni njegova vanserijska partija nije pomogla Pistonsima da ostvare pobedu koje su za ovaj tim prava retkost ove sezone. Detroit je sa učinkom 13-63 daleko najslabiji tim lige.

"U ovom trenutku, teško je jer na kraju dana pobeda je ono što se pamti, ali dobar je trenutni osećaj. Verujem da ću se narednih dana osećati još bolje", rekao je Malaki Flin koji je ove sezone promenio tri kluba.

Počeo je u Reptorsima (koji su ga i draftovali 2020), potom je trejdovan u Nikse, pa u Pistonse.


 

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu