Nova vest
Košarka 7

29.3.2024.

22:31

Zvezda "skupo" prodala kožu u Madridu – Nedović i Musa po 30 poena

Košarkaši Crvene zvezde su poraženi od Real Madrida u gostima, rezultatom 101:94, u okviru 32. kola Evrolige.

Aleksandar Stajkovac
Srdjan Stevanovic/Starsport

Real je i dalje ubedljivo prvi sa 26 pobeda i šest poraza, dok je Zvezda na 16. poziciji sa skorom 11-21.

Najefikasniji u pobedi Reala je bio Džanan Musa sa 30 poena i četiri skoka, pratio ga je Mario Hezonja sa 20 poena i pet skokova.

Dvocifren je bio i Geršon Jabusele sa 16 poena i pet skokova, dok je dabl-dabl ostvario Edi Tavares sa 11 poena i 11 skokova.

Kod Zvezde, Nemanja Nedović je ubacio 30 poena uz četiri skoka i pet asistencija, a dvocifren je bio još Adam Hanga sa 22 poena, šest skokova i sedam asistencija.

Zvezda je dobro ušla u meč, Gedraitis je pogodio za dva poena, a posle trojke Muse, napravili su crveno-beli 8:2 seriju, sa dva dobra zakucavanja Daibora Ilića.

Preuzeo je Real vođstvo, delovalo je kao da će da slome otpor crveno-belih, napravili su 15:3, ali je onda usledila dobra završnica izabranika Janisa Sferopulosa.

Prvo je Nedović pogodio za dva poena, a potom su on i Lazić pogodili dve trojke za preokret i vođstvo posle prvih 10 minuta – 20:21.

Sofascore

Nastavila je Zvezda u dobrom ritmu, ali je do sredine druge četvrtine Real ponovo preuzeo vođstvo. 

Ipak, crveno-beli su uspeli da naprave novu seriju 9:0 i ponovo dođu do preokreta.

Zvezda je držala vođstvo, najviše zahvaljujući dobrom šutu za tri poena, pogodili su Smart i Nedović u završnici druge četvrtine, a tačku je stavio Mitrović uz faul-koš – 44:47.

Najefikasniji u redovima crveno-belih, bio je Nedović sa 18 poen, dok su po pet poena postigli Hanga i Smart.

Na drugoj strani, Džanan Musa je upisao 11 poena, a dvocifren je bio i Mario Hezonja sa 10 poena.

Zvezda je dobro otvorila drugo poluvreme, pogodio je Hanga za tri poena, a potom je Nedović diktirao tempo. Crveno-beli su brzo doši do dvocifrene prednosti (49:59). Prednost je nastavila da raste. Poenima Davidovca na tri i po minuta do kraja kvartala Zvezda je došla do +16 (70:54).

Ipak, u nastavku je usledila 13:0 serija Reala, koji je uspeo da se vrati u egal (67:70). Zvezda je na kraju uspela da zadrži prednost sa poluvremena – 72:75.

Vodila se velika borba i u poslednjem kvartalu, Zvezda je uspevala da zadrži prednost, sve do dva i po minuta do kraja meča. Usledila je nova serija Reala, 8:0, sa kojojm je Džanan Musa stavio tačku na meč. Zvezda je u završnici samo došla do jednog poena sa linije penala, kada je Nedović bio polovičan. 

Real u nastavku takmičenja dočekuje Baskoniju, dok Zvezdi u "Beogradsku arenu" dolazi Olimpijakos.

Podeli:

Komentari 7

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve