Nova vest
Košarka 1

28.3.2024.

16:54

Rokade u Feneru – Larkin in, Madar aut?

Turski Fenerbahče navodno ima velike planove za predstojeće leto ukoliko je verovati italijanskim novinarima.

Dušan Đukanović
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Sa "čizme" su u sredu veče stigle vesti o odlasku Tajlera Dorsija iz Istanbula u junu, a grčki reprezentativac nema nameru da ostaje u Turskoj.

Za sada neimenovani evroligaški klubovi su zainteresovani za njega, što najverovatnije znači da 28-godišnji bek neće još jednom pokušati da se izbori za mesto u nekom od NBA timova.

Umesto košarkaša iz Pasadene, tim Šarunasa Jasikevičijusa bi na poziciji "dvojke" mogao da dovede Šejna Larkina iz redova rivalskog Efesa.

Na papiru, to bi bio veliki napredak za Fenerbahče. Larkin ove sezone u Evroligi ima skoro pa duplo više poena (17) po meču od Dorsija (9,2). Zapravo, bolji ga je u svakoj od pet glavnih statističkih parametara, pa tako i razlika u prosečnom indesku korisnosti dovoljno govori u prilog Larkina – 20,3 naspram 8,1.

Rokas Jokubaitis je takođe u planu, a prednost Fenera je u tome što je Jasikevičijus sarađivao sa svojim sunarodnikom u Barseloni.

Nekadašnji košarkaš Partizana Jam Madar bi mogao da napusti klub na leto, nakon neopravdanih očekivanja koje je sa sobom u tursku prestonicu doneo najbolji mladi igrač Evrolige prošle sezone.

Izraelac ima svega 4,7 poena i dve asistencije ove sezone u kontinentalnom takmičenju ove sezone. Zajedno sa njim bi mogao da ode i Nejt Sestina.

Sertač Šanli je u klub došao pred početak tekuće sezone, potpisavši dvogodišnji ugovor koji bi trebalo da odradi do kraja. O statusu Jorgosa Papajanisa i Džonatana Motlija će se više znati u narednim danima.

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve