Nova vest
Košarka 0

28.3.2024.

15:15

Ilić: Uvertira za nastavak sezone

Košarkaš Crvene zvezde Dalibor Ilić je izneo očekivanja pred duel sa Real Madridom.

Aleksandar Stajkovac
David Damnjanovic/Starsport

Crveno-beli gostuju "kraljevskom klubu", u okviru 32. kola Evrolige. Utakmica je na programu od 20 časova i 30 minuta u petak.

"Sigurno nas čeka jedna teška i zahtevna utakmica, jedno od težih gostovanja ove sezone. Ekipa koja je obezbedila prvo mesto, sigurno da neće biti lako. Št o se nas tiče više nismo u trci za prvih deset, nemamo više tih ambicija u rezultatskom smislu, ali sigurno da ćemo u Madrid otići rasterećeno i nadam se da ćemo tako i odigrati i da ćemo pružiti što bolju partiju", rekao je Ilić.

Objasnio je kako crveno-beli mogu do pobede.

"Moramo timski da odigramo, svako od nas da da maksimum. Treba zaustaviti njihovu igru u tranziciji i taj brz protok lopte da uvedemo što više u igru pet na pet i naravno da ispoštujemo sve zadatke kako bi ih zaustavili."

Ilić smatra da je ovo dobra uvertira za završnicu ABA lige.

"Igramo protiv jako kvalitetnih protivnika. Evroliga je sama po sebi kvalitetna, ta zadnja tri kola nam donose mečeve sa timovima iz samog vrha tako da možemo da iskoristimo kao uvrertiru za nastavak sezone, a to je plej-of ABA lige i sigurno da će nema takve utakmice dosta značiti", zaključio je Ilić.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve