Nova vest
Košarka 22

27.3.2024.

22:30

Makabi u Beogradu odigrao i za Partizan

Ponos Izraela je u dvorani Aleksandar Nikolić bio bolji od Valensije sa 95:80.

Srđan Novaković
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Do nove pobede Makabi je predvodio Vejd Boldvin sa 17 poena, Džoš Nibo je upisao 15 poena i devet skokova, dok su Klivlend, Kolson i Rivero utakmicu završili sa deset poena. 

Kod Valensije najbolji je bio Semi Odželej sa 15 poena. 

Ova pobeda Makabija obradovala je košarkaše Partizana, koji u slučaju pobede protiv Olimpijakosa bi pobegli Valensiji na desetom na jedan trijumf prednosti dva kola pre kraja ligaškog dela Evrolige. 

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Bolje je krenula u utakmicu ekipa Makabija koja je posle tri minuta igre imala prednost od 8:2. Nije to pokolebalo goste na ovom meču, koji su se uzvratili serijom 14:2 i poveli sa 16:10. Izraelski tim koji ovaj meč kao domaćin igra u dvorani Aleksandar Nikolić na kraju prve deonice imao vođstvo od 21:20.

Rezultatska klackalica je bila na snazi početkom drugog perioda, gde smo gledali smene u vođstvu obe ekipe, sve do sredine četvrtine, kada je usledila serija domaćih koji su došli do prednosti od 44:34. Makabi je do kraja prvog poluvremena na krilima Džoša Niba i Vejda Boldvina na veliki odmor otišao sa prednošću od 48:38.

Nastavili su košarkaši Makabija u istom ritmu, gde su uglavnom imali dvocifrenu prednost na svojoj strani. Na trenutak su gosti iz Valensije spustili razliku na devet poena, ali je potom usledila nova serija Makabija, posle koje su stekli najveći plus od 13 razlike, dok je treći period završen rezultaom 71:58. 

U poslednjih deset minuta košarke je prošlo u dominaciji nominalno domaće ekipe na ovom meču koja je konstatno povećavala prednost, tako da je na pet minuta do kraja bila na pragu 20 poena prednosti, i gde se moglo doći do zaključka da će Makabi doću do veoma znajne pobede u borbi za plej-of. 

U sledećem kolu Makabi će igrati protiv Barselone, dok Valensija će na svom parketu dočekati Asvel. 

Podeli:

Komentari 22

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 22

Podeli:

U fokusu

Vidi sve