Nova vest
Košarka 8

23.3.2024.

12:25

Abrines opleo po sudijama: Greše, a i dalje primaju platu

Panatinaikos je savladao Barselonu rezultatom 89:81 u 31. kolu Evrolige, nakon čega je Aleks Abrines digao glas zbog suđenja.

Autor: Stefan Smuđa

Stefan Smuđa
Stefan Smuđa
Srđan Stevanović/Starsport

On je izrazio nevericu zbog činjenice da sudije "posle toliko grešaka i dalje rade i primaju platu svake nedelje".

"Nerealno je da sudije naprave toliko grešaka i onda samo odu kući kao da se ništa nije desilo. Te sudije će sledeće nedelje suditi drugu utakmicu i nastaviti da primaju platu“, rekao je Abrines i dodao:

"Bili smo drugi skoro cele sezone, ali oni nas ne poštuju. Igra se menja kada (Ergin) Ataman dobija tehničku. Tada su sudije počele da sviraju sve. Menjaju se sudijski kriterijumi i umesto da kazne njih, kažnjavaju nas. Nije to bilo samo danas, to se dešava svake nedelje i nešto mora da se promeni“.

On je ukazao na kriterijume prema novopridošlom Rikiju Rubiju.

"Nemaju nikakvog poštovanja prema momku kao što je Riki Rubio, ne govorim o osamnaestogodišnjem momku koji dolazi iz Barse B. Nisu mu čak dali faul, a to rade na najmanji kontakt”, rekao je Abrines i zaključio.

"Ne znam zbog čega se to dešava, želim da mislim da se ne vodi nikakva kampanja protiv Barselone. Ali ima tu nešto jer mi ovo doživljavamo kroz čitavu sezonu. I mi sami pravimo greške i dozvoljavamo da ispustimo prednost, ali ima tu stvari koje nam se dodatno nametnu kroz utakmicu. Ne dozvoljavaju nam da se takmičimo, mislim da to nije fer".

Podeli:

Komentari 8

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu