Nova vest
Košarka 0

22.3.2024.

21:08

Zvezdina najlepša pobeda pred najmanjim brojem ljudi – Arena klicala Teu!

Košarkaši Zvezde savladali su Virtus 94:79 u 31. kolu Evrolige i prekinuli seriju od šest poraza u elitnom takmičenju.

Izvor: B92.net

Autor: B92

B92
B92
Starsport

Najjači doprinos pobedi dali su Nemanja Nedović (25p), Miloš Teodosić (11p, 9as) i Džoel Bolomboj (15p).

Kod gostiju, prednjačio je Tornike Šengelija sa 25 poena, pratili su ga Ife Lundberg sa 15 i Marko Belineli sa 14 poena.

Ekipa iz Bolonje je nastavila da ponire, bio joj je ovo četvrti poraz zaredom i sada je već Bankijevom timu ugrožena i osma pozicija.

Crvena zvezda - Virtus 94:79 (21:23, 27:19, 26:23, 20:14)

(Nedović 25, 7as, Bolomboj 15, Davidovac 11, Teoosić 11p, 9as, Mitrović 10 - Šengelija 25, Lunberg 15, Belineli 14)


Crveno-beli su, pre svega timski, odigrali na visokom nivou, lake ruke i brzih reakcija glave - čak 30 asistencija podelili su između sebe igrači Zvezde.

Devet je na svom kontu imao Teodosić, Nedović sedam, koliko je podelio i Hanga. 

Zvezda krenula utakmicu šutem 3/3 za tri poena, međutim problem je sve vreme bio Šengelija koji je bez pravog otpora Ilića i Bolomboja dolazio do poena - daleko najefikasniji u prvom poluvremenu sa 13 poena.

Gruzin je pokupio nekolicinu od ukupno sedam ofanzivnih skokova Virtusa u prvom delu meča.

Uz trojke Belinelija, Abasa, Pajole i konstantnog Šengelije, gosti su kontrolisali rezultat i vođstvo do najvećih pet poena u prvih 20 minuta.

Zvezda je ubrzala igru od sredine druge deonice, do samog kraja tog perioda, najboljeg u prvom poluvremenu kojeg je garnirala retko viđenom sekvencom.

Majk Tobi i Miloš Teodosić su u samo pet sekudni ubacili po trojku!

Amerikanac (7p danas) je najpre pogodio iz ćoška (45:42), potom su igrači Virtusa pogrešili u dodavanju u pokušaju da ubrzaju napad, Teodosić je sve to lepo ispratio, "presekao" pas, digao se za tri i pogodio sa zvukom sirene, za delirijum Arene.

Od 42:42 do 48:42 za samo nekoliko sekundi!

Teo je za 5 minuta pogodio pet poena i upisao četiri asistencije u pvom poluvremenu i najavio simultanku koju je demonstrirao u nastavku.

Nedović je "eksplodirao" u trećoj deonici - ubacio je 16 poena u tom periodu.

Zvezda je serijom 8:0 na prelazu iz druge u treću deonicu uspostavila rezultatsku kontrolu i više nije ispuštala prednost. U tri navrata ona je iznosilo deset poena.

Izdržali su crveno-beli i najjači udar Virtusa u tom periodu, kada su gosti prišli na 61:61, iz prostog razloga što je tada na scenu stupio Teodosić. Trojkom je ponovo odvojio svoj tim, potom mirne ruke izveo penale i dao impuls ekipi da nastavi po njegovim notama.

Njegovu genijalnost znali su da isprate Mitrović, Davidovac, Bolomboj, Zvezda je sigurno čuvala prednost u četvrtoj četvrtini, Nedović se u finišu ponovo uključio, stavio tačku na lepo zvezdaško veče.

"Oleoleoleole, Teo, Teo", grmelo je sa tribina Arene u trenutku kada je Sferopulos izveo maestra sa terena.

Ko je došao u Arenu u petak uveče, nije zažalio - jer je svaki meč Teodosića poseban doživljaj.

Bila je ovo, kada se sve uzme u ubzir, možda i najatraktivnija pobeda Zvezde, najlepša jer je stigla onda kada su mnogi digli ruke od ovog tima.

Osmesi su ponovo na licima igrača.
 

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Amerika ponovo zabranila

Američka vlada kaže da je oduzela neke licence koje su dozvoljavale američkim proizvođačima čipova da izvoze određenu robu kineskom tehnološkom gigantu Huawei.

BBC

13:20

6 h

Novo Sport Video Menu