Nova vest
Košarka 1

19.3.2024.

22:34

Partizanova velika pobeda uz dabl-dabl Kabokla

Košarkaši Partizana su savladali Baskoniju u "Beogradskoj areni" rezultatom 87:83, u okviru 30. kola Evrolige.

Aleksandar Stajkovac
Peđa Milosavljević/Starsport

Crno-beli se nalaze na 10. mestu elitnog takmičenja sa skorom 14-16, dok je Baskonija deveta sa 16-14.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Frenk Kaminski sa 20 poena i po tri skoka i asistencija. Pratio ga je Bruno Kaboklo sa dabl-dabl učinkom, odnosno 18 poena i 13 skokova. Dvocifren je bio i Kevin Panter sa 18 poena i šest asistencija.

Kod Baskonije, istakao se Markus Hauard sa 26 poena, pratili su ga Čima Moneke (4sk) i Met Kostelo (7sk) sa po 13 poena, a dvocifren je bio i Vanja Marinković sa 11 poena. 

Partizan je dobro otvorio meč, Kaboklo je doneo prve poene, usledila je mini-serija Kaminskog, u nastavku se priključio i Panter (16:12).

Do kraja prve četvrtine, Kaboklo je ušao u seriju napravio 7:0 za Partizan. Nisu imali rešenja u Baskoniji za visoke igrače.

Crno-beli nisu imali izgubljenu loptu, dok je Baskonija nanizala četiri. Crno-beli su to iskoristili za +7 posle prvih 10 minuta (23:16).

U nastavku je Baskonija uhvatila priključak, ali ponovo se pojavio Kaboklo, a potom Avramović i Anđušić i Partizan je došao do +11 na četiri minuta do kraja prvog poluvremena (38:27).

Ipak, Baskonija je uspela da se vrati u meč i do poluvremena sa 6:0 serijom priđe u egal – 44:42.

Najefikasniji kod Partizana je bio Bruno Kaboklo sa 15 poena i sedam skokova, pratili su ga Avramović sa devet, Kaminski i Panter (5as) sa po osam poena.

Kod Baskonije, Hauard je upisao osam, a Moneke i Marinković po sedam poena.

Sofascore

Partizan je dobro ušao u treću četvrtinu. Deluje kao da im je prijao odmor na poluvremenu. Napravili su seriju 10:2, okončanu trojkom Ponitke i vratili dvocifrenu prednost – 54:44.

Uspešno su uspeli da je održe najviše zahvaljujući Kaminskom, koji je bio odlično raspoložen u napadu. Sa druge strane, Hauard je pokušavao da vrati Baskoniju u život (69:60).

Partizan je dobro odigrao i poslednju deonicu, sve do završnice koja je bila "turbulentna". Održavali su crno-beli prednost sve do dva minuta do kraja (85:77). Sve je delovalo kao da će crno-beli lako upisati pobedu.

Ponovo se pojavio Hauard, koji je napravio 6:0 seriju, vratio Baskoniju na posed zaostatka (85:83), ali u tom trenutku Pi Džej Doužer je pogodio veoma bitan šut i presudio u korst Partizana – 87:83.

Crno-bele u nastavku duplog programa Evrolige, već u četvrtak očekuje duel sa aktuelnim šampionom Realom, takođe u "Beogradskoj areni" od 20 časova i 30 minuta.

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu