Nova vest
Košarka 62

24.6.2024.

9:33

Obradović: "Napravićemo dobar tim"

Trener Partizana Željko Obradović prisustvovao je kongresi evroligaških trenera koji se održao u Atini.

Srđan Novaković
Peđa Milosavljević/Starsport

Svi grčki treneri su bili pristuni na tom kongresu, između ostalih i Dimitris Itudis, kao i trener Crvene zvezde Janis Sferopulos.

Upravo posle ovog događaja je trener Partizana je dao svoje utiske povodom ovog kongresa, titule Panatinaikosa u Evroligi, kao i stanje u crno-belom timu.

"Nije to do Obradovića ili Itudisa, to je do porodice Janakopulos i svih oko kluba. Atmosfera u OAKA dvorani je bila neverovatna ove sezone i zaslužili su da budu šampioni Evrope, igrali su sjajno, imali su novi tim, novog trenera, čestitam im od srca jer su stvarno napravili nešto posebno. Na početku im nije bilo lako, ali bilo je pitanje vremena, stekli su poverenje jedni u druge do kraja sezone, sve je to stiglo u najboljem momentu sezone“.

Velika su nagađanja oko novog tima Partizana za sledeću sezonu, Evroliga je potvrdila da će crno-beli igrati i naredne sezone u društvu najboljih.

"To je nešto na šta sam jako ponosan prošle sezone, imali smo uvek punu dvoranu. Mi smo tim koji se pratio ne samo u Evroligi, već u čitavom svetu. Imali smo više gledalaca nego iko drugi. To znači da su oni uvek sa nama i siguran sam da će nastaviti da podržavaju ekipu. Napravićemo dobar tim, iako sada nemamo mnogo igrača u našem rosteru, ali siguran sam da ćemo predsednik Ostoja Mijailović, Zoran Savić, naš sportski direktor i ja sa stručnim štabom uraditi sve što je potrebno kako bi Partizan bio na tom nivou na kojem svi želimo da bude“, istakao je Obradović.

Podeli:

Komentari 62

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu