Nova vest
Košarka 6

12.6.2024.

15:17

Svi se "tuku" zbog Evrolige, osim njih: Španci biraju Ligu šampiona

Predsednik Unikahe Hesus Lopes Nijeto rekao je da mu se više dopada FIBA Liga šampiona od Evrokupa i naveo da njegov tim neće menjati takmičenje.

Izvor: Eurohoops

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Košarkaši Unikahe u Beogradu su postali šampioni FIBA Lige šampiona pobedivši Tenerife u finalu u "Štark Areni", a MVP finala bio je reprezentativac Crne Gore Kendrik Peri.

Predsednik Unikahe Hesus Lopes Nijeto rekao je da njegov tim neće menjati takmičenje u narednom periodu.

"Imamo ugovor do 2026. godine i tek tada možemo da razmatramo opcije. Evrokup zavisi od Evrolige, a Evroliga ima posebne parametre koji u velikoj meri utiču na Evrokup. Evropska košarka mora da se adaptira i promeni neke stvari, ali mi ćemo nastaviti da se takmičmo u FIBA Ligi šampiona, kompetitivnije je takmičenje i ja to više volim. Evrokup ima mnogo utakmica koje ništa ne znače pa onda sledi jedna eliminaciona utakmica koja vas košta čitave sezone", rekao je prvi čovek Unikahe.

Dotakao se i budžeta...

"Prošle sezone smo na raspolaganju imali 14 miliona evra i ne znam tačno da vam kažem za narednu sezonu, ali očekujem da bude nešto veći budžet", rekao je Hesus Lopes Nijeto.
 

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

Biciklizam

Girmaj produžio ugovor

Eritrejski biciklista Binijam Girmaj produžio je ugovor do 2028. godine sa timom "Intermarš-Vanti", pošto je osvojio "zelenu majicu" kao najbolji sprinter na ovogodišnjem Tur d'Fransu.

B92.sport

23:45

2 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

4 d

Novo Sport Video Menu