Nova vest
Košarka 7

30.5.2024.

10:41

Bodiroga izneo nove detalje: "U planu je proširenje i dugogodišnje licence"

Prvi čovek Evrolige Dejan Bodiroga ponovo je govorio o statusu evroligaša.

Izvor: Nova TV

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Bodiroga je bio gost "Nova TV", posle podržanog Fajnal-fora Evrolige. Nadovezao se na priču koja se vrti po medijima danima.

"Samo finale je kruna sezone, sjajne sezone. Dva tima koja su završila na prve dve pozicije su igrala, čestitam svima, kao i F4 učesnicima. Imali su sjajnu sezonu i plej-of. Samo je F4 kruna sezone. Zadovoljni smo", rekao je Bodiroga.

Prisetio se svojih uspeha u Evroligi.

"Imam lepe uspomene na PAO I Barselonu, imam tri titule, a Evroliga je napredovala. Imamo uspešnu sezonu, plej-of i F4."

Govorio je Iliji Beloševiću, srpskom sudiji koji je delio pravdu u finalu.

"Ne treba govoriti samo o njemu, dugo je najbolji evropski sudija, ali i ostali su opravdali očekivanja."

Gde su Beograd i večiti u priči?

"Mislim da Evroliga donosi odluku. Prvo je Beograd bio sjajan domaćin dva puta, ima velike šanse opet. Ne možemo sada da kažemo kada, ali gledaju se brojni parametri. Dvorana, kapacitet, ostali sadržaji za takvu manifestaciju. Beograd se pokazao kao odličan domaćin. Evroliga uvek ima mnogo prijava gradova. Sada su tu Beograd, Abu Dabi i Barselona, znaće se sve u narednih mesec dana."

Pričao je i o Zvezdi Partizanu.

"U sledećih mesec dana će biti doneta odluka, Srbija i regon su važni, oba kluba imaju dobre šanse da zaigraju u Evroligi. Mislim da ćemo sledeće sezone moći da donesemo licence da budu na srednji period, na tri do pet godina. U sledećem periodu će se raditi o proširenju lige, a gledaćemo da damo licencu klubovima na srednji period. Jednostavno, takav je sistem, ima 13 akcionara koji imaju garantovanu dugogodišnju licencu. To ističe 2026. i svi su voljni da produže tu dugogodišnju licencu i ugovor, onda se razmišlja o dugogodišnjim kandidatima. To donosi puno, igrati najveće evropsko takmičenje, donosi to da mogu da planiraju, mogu imati priliv kroz sponzore i tako dalje. Naravno da svi žele da igraju najbolje evropsko takmičenje", zaključio je Bodiroga.

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu