Nova vest
Košarka 0

27.5.2024.

18:10

Real krenuo u rekonstrukciju – stiže NBA centar

Real Madrid nije uspeo da odbrani titulu u Evroligi, ali već je krenuo u rekonstrukciju tima kako bi se vratio na "tron".

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Madriđani će ući sa najvećom abicijom da osvoje 12. trofej u elitnom takmičenju. Kako prenosi "Jurohups", vraća se Usman Garuba.

Dve strane su blizu dogovora, pošto je španski reprezentativac odlučio da napusti NBA, gde nije dobio pravu šansu.

Vratiće se u tim u kojem se afirmisao i pojačati centarsku liniju, koja će biti oslabljena na kraju sezone. Najavljeno je da Vensan Poarje odlazi u Anadolu Efes. Ugovor ističe i Valteru Tavaresu, koji je istakao da želi da ostane.

Jasno je da je Realu potreban novi centar. Garuba može da bude pravi izbor. On je stigao u omladinski pogon Reala 20013. godine, a od 2017. do 2021. je bio deo prvog tima.

Osvojio titulu u Španiji (2019). Pred odlazak je bio proglašen i za najboljeg mladog igrača ACB lige, kao i za Zvezdu u usponu Evrolige. Na NBA draftu su ga kao 23. pika izabrani Hjuston Roketsi. Ipak, nije se naigrao.

U prvoj sezoni je skupio svega 24 nastupa, u drugoj je ubeležio čak 75, ali uz limitiranu minutažu, samo 12 minuta po meču, postizao tri poena, uz četiri skoka u proseku. Potom je usledio prelazak u Golden Stejt, gde je upisao svega šest nastupa. Više vremena je proveo u razvojnoj ligi.

Nema sumnje da će biti veliko pojačanje za ekipu Ćusa Matea.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu