Nova vest
Košarka 21

24.5.2024.

17:40

Bodiroga o Partizanu i Zvezdi u Evroligi: "Optimista sam, ali..."

Prvi čovek Evrolige Dejan Bodiroga oglasio se povodom sudbine Partizana i Crvene zvezde u elitnom evropskom takmičenju.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Legendarni srpski košarkaš je bio gost studija "Sportkluba" u Berlinu, neposredno pred početak prvog polufinalnog susreta fajnal-fora između Panatinaikosa i Fenerbahčea.

Naravno da je glavno pitanje koje zanima sve ljubitelje košarke u Srbiji bilo: hoće li Crvena zvezda kao šampion ABA lige igrati u Evroligi, odnosno, da li će Partizan dobiti specijalnu pozivnicu.

"Statut Evrolige je poznat. Za Evroligu je Balkan važan makret. Već dugi niz godina prvak ABA lige ima prioritet za sledeću sezonu, međutim, to će biti odluka svih akcionara. Ali, posle svega što su naši klubovi uradili, za njih će biti važno da igraju, a i oni su važni Evroligi. Optimista sam što se tiče naših klubova, ali to će biti odluka klubova akcionara", rekao je Dejan Bodiroga.

Vizija Evrolige u budućnosti?

"O tome možemo da pričamo sutra ili u nedelju, o budućnosti Evrolige".

Na kraju je Bodiroga istakao da je prezadovoljan atmosferom u Berlinu, uprkos neredima ispred dvorane.

"Sjajna atmosfera, prošle godine smo zbog brojki mislili da smo imali fantastičnu sezonu, ali ova je još bolja. Plej-of je bio još kompetitivniji i sada u završnici očekujemo vrhunsku košarku", istakao je Bodiroga.

Podeli:

Komentari 21

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 21

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Zanimljivosti

Tajna uspeha Golfa

Golf ove godine slavi svoj 50. rođendan – i ima šta da slavi! Trenutno se proizvodi u osmoj generaciji i jedan je od tri najprodavanija automobila svih vremena.

Dojče vele

17:50

6 h

Testovi

Prva vožnja: Geely Coolray – kec u rukavu

Posle SUV-a Atlas Pro, kineski Geely na naše tržište uvodi drugi model. Coolray je nešto manji, ali izuzetno dobro opremljen, sa vrlo snažnim motorom i osetno je jeftiniji od konkurencije.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

8 h

Novo Sport Video Menu