Nova vest
Košarka 15

18.5.2024.

18:15

Dobre vesti za "večite" – Španci pišu: "Valensija se vraća u Evrokup"

Posle izjave čelnika Evrolige Paulijusa Moteijunasa da sastav timova neće biti isti, postojala je bojazan da bi možda Partizan i Crvena zvezda mogli da izgube svoje mesto.

Srđan Novaković
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Međutim to se možda i ne desi, jer prema pisanju španskih medija taj tim koji će se naredne godine preseliti u Evrokup će biti Valensija.

Ova Španska ekipa nije imala tako lošu sezonu u Evroligi, do samoga kraja su se borili za ulazak u plej-in, ali u tome nisu uspeli.

''Realnost je da je rekonstrukcija Valensije u toku, ali ne gubeći iz vida da se i dalje bore da što više napreduju u plej-ofu Endesa lige. Ovaj tim koji se u prvoj rundi plej-ofa sastaje sa UCAM Mursijom, već neko vreme radi na planiranju za sledeću godinu. Sve ukazuje da će se Valensija vratiti u Evrokup iako sa ciljem što skorijeg povratka u vrhunsko kontinentalno takmičenje, jer klub već radi na dobijanju višegodišnje evroligaške licence, i u tom cilju priprema svoj novi dom, 'Roig Arenu'. A na mapi puta za sledeću sezonu, jedno od glavnih pitanja je da razjasni šta će se konačno desiti na klupi'', piše ''Relevo''.

To bi itekako odgovaralo Partizanu i Crvenoj zvezdi, koji bi u tom slučaju ostali u Evroligi i naredne sezone.

Podeli:

Komentari 15

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu