Nova vest
Košarka 0

25.4.2024.

15:00

Evroliga pokrenula postupak protiv Atamana

Organi Evrolige pokrnuli su disciplinski postupak protiv trenera Panatinaikosa Ergina Atamana zbog izjava datih nakon meča sa Makabijem, ali i sprečavanja medija u obavljanju svog posla dan kasnije.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92

B92
B92
Starsport

Turski strateg je kritikovao sudije, osporio nekoliko odluka arbitara zbog čega je samo dan kasnije reagovala Evroliga.

"Evroliga želi da izrazi razočaranje zbog izjava trenera Panatinaikosa, gospodina Ergina Atamana i samog kluba, kao i zbog nekih drugih dešavanja tokom prve utakmice prve runde plej-ofa odigrane u Atini. Takvo ponašanje je u potpunoj suprotnosti sa zajedničkim saopštenjem koje su 15. aprila poptisali Evroliga, Udruženje trenera, Udruženje evroligaških igrača i Asocijacija sudija, jer stvaraju nepotreban i neopravdan sukob koji su njegovi potpisnici, treneri, igrači i zvaničnici obavezali da će sprečiti.

Evroliga takođe navodi da su izjave trenera Atamana namerno "obmanjujuće i netačne"

"Takve izjave daju netačnu analizu igre i pažljivo odabrani broj faza igre, sa ciljem da dovedu u pitanje rad i integritet sudija i vrše dodatni pritisak na njih i organizaciju. Nažalost, ove izjave nisu predstavljene košarkaškim zvaničnicima Evrolige preko postojećih zvaničnih kanala, koji su uvek otvoreni za trenera Atamana, njegov klub i za svaki drugi klub i trenera u takmičenju.

Evroliga je poručila da takvo ponašanje neće tolerisati.

"Disciplinski postupci su već pokrenuti, kao i za događaje koji su se desili na obaveznom otvorenom treningu za medije u sredu, 24. aprila 2024. godine, kada je gospodin Ataman sprečio novinare da obavljaju svoje dužnosti. Poštovanje Košarkaške Evrolige prema organizaciji, zajednici i nasleđu Panatinaikosa je neupitno i jednako poštovanju svih ostalih klubova u takmičenju.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu