Nova vest
Košarka 5

24.4.2024.

15:59

Panatinaikos se oglasio saopštenjem zbog suđenja

Košarkaški klub Panatinaikos kritikovao je sudjenje na prvoj utakmici četvrtfinalne serije plej-ofa u kojoj je Makabi u Atini slavio rezultatom 91:87.

Izvor: Tanjug

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Oni ističu da "sportsko polje nikad ne bi trebalo koristiti za zarastanje rana", aludirajući na rat izmedju Izraela i Palestine.

"Nažalost, još jednom smo, došavši do najkritičnije tačke u sezoni u Evroligi, gde smo uložili veliki napor da se Panatinaikos vrati u vrh, bili svedoci "grube operacije" koja nas je podsetila na "masakre" koje smo pretrpeli u vreme vladavine Đordija Bertomeua Evroligom", stoji na početku saopštenja.

Nastavljeno je u istim stilu o u narednim rečenicama.

"Ne želimo da verujemo da tragične stvari koje se dešavaju širom sveta koje nas sve rastužuju (u Rusiji, Ukrajini, Palestini i Izraelu) mogu uticati na profesionalnu košarku. Nažalost, jučerašnje očigledne greške ne dozvoljavaju nam da smislimo drugi razlog za ono što se desilo", piše u nastavku saopštenja.

Iz Panatinaikosa dalje ističu da "sportsko polje nikad ne bi trebalo koristiti za zarastanje rana i situacija kroz koje ljudi prolaze i da košarka mora uvek da se drži podalje od svega ovoga".

"Panatinaikos je dokazao, ne samo ove godine već i istorijski, koliko voli košarku. Kao što je dokazao i da znojem svojih sportista, emocijama miliona navijača, sa novcem koji ulaže i ogromnim trudom, ustaje, udara šakom o sto i bori se do kraja. Panatinaikos ima 116 godina istorije, možda i duže od nekih država. Pokažite nam dužno poštovanje i prestanite da nas potcenjujete", zaključuje se u klupskom saopštenju.

Drugi meč četvrtfinalne serije Panatinaikos - Makabi igra se u četvrtak od 20 časova i 15 minuta u Atini.

Makabi vodi 1:0 u seriji, a na Fajnal for će klub koji prvi stigne do tri pobede.

Podeli:

Komentari 5

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu