Nova vest
Košarka 2

17.4.2024.

14:11

Čanak produžio saradnju sa Lietkabelisom

Bivši trener Partizana Nenad Čanak je produžio saradnju sa litvanskim Lietkabelisom.

Aleksandar Stajkovac
Peđa Milosavljević/Starsport

Zadovoljni su radom i zalaganjem srpskog stručnjaka, omiljen je među navijačima i započeće šestu sezonu kao trener tima.

Produžio je ugovor do sezone 2025/26.

"Kontinuitet i konstantnost su veoma važni za naš klub. Trener Čanak ima veliki autoritet u očima igrača, uprave, navijača. Srećni smo zbog njegove privrženosti Panevežisu. Naravno, važni su i uspešni rezultati. Svi imaju zamke, ali trener Čanak stabilno radi cele godine. Videćemo kako ćemo završiti ovu sezonu, ali verujem da ćemo to uraditi časno", izjavio je predsednik tima Alvidas Bialuskas.

Čanak je objasnio što mu je bilo važno da se vrati u Lijetkabelis.

"Ove sezone sam iskoristio priliku da odem negde drugde. Shvatio sam da mi je kao čoveku teško da budem uspešan u drugačijoj sredini. Ne govorim o razumevanju košarke, najvažnije mi je kako se ljudi vrednuju, koliko je važno poštovanje. Ako čovek želi da bude uspešan, mora da bude srećan, a ja se upravo tako osećam u Panevežisu", izjavio je Čanak.

Pod njegovim vođstvom, tim se vratio na peto mesto na tabeli litvanskog prvenstva nakon pobede u poslednjem kolu.

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Ima li igara posle smrti?

Jedan korisnik platforme Steam nedavno se raspitivao oko mogućnosti da svoju kolekciju igara na ostavi nekome nakon svoje smrti koristeći testament.

HCL

21:19

2 h

Novo Sport Video Menu