Nova vest
Košarka 9

17.4.2024.

22:30

Vildosa uporedio srpski i grčki derbi: "Malo je agresivnije"

Luka Vildosa, košarkaš Panatinaikosa, uporedio je srpski i grčki košarkaški derbi i blagu prednost dao onom između Crvene zvezde Partizana.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Razlog je atmosfera, a neobično je da je Argentinac kao jednu od pozitvinih stvari izvdvojio i to što su košarkaši izloženiji napadu za tribina.

"Slični su, da budem iskren. Ali mislim da su derbiji u ‘Pioniru’ i na Partizanovom terenu malo agresivniji. Ovde imate mrežu koja sprečava bacanje upaljača. Možda bismo mogli da je isečemo. Zaista sam zahvalan što mogu da uživam u ovakvim utakmicama. To je veoma lepo životno iskustvo", rekao je Vildosa.

Trenera Panatinaikosa Ergin Ataman ga je kritikovao posle meča sa Kolososom u prvenstvu Grčke (79:74) u kom je iz igre šutirao 1/7.

"Razbijam se na treningu. Samo nemam sreće. Nekad ti treba samo da jedna lopta prođe kroz mrežicu i da vratiš samopouzdanje. Pokušavam da budem ja i da vratim svoj šut. Međutim u redu je, tako profesionalna košarka funkcioniše. Ako niste dobri na terenu sedećete na klupi. Uradiću šta god da moj tim pobedi na terenu", dodao je Vildosa.

Podeli:

Komentari 9

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu