Nova vest
Košarka 18

16.4.2024.

20:42

Marinković i Ivanović poniženi u Beogradu – Makabi zakazao duele sa PAO

Košarkaši Makabija plasirali su se u plej-of Evrolige.

Srđan Novaković
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Oni su u Beogradskoj areni bili bolji od Baskonije rezultatom 113:85 i tako će u borbi za fajnal-for igrati sa ekipom Panatinaikosa. 

Najefikasniji u pobedi "ponosa Izraela" je bio Lorenco Braun sa 26 poena, Vejd Boldvin je upisao 17 poena , a malo je nedostajalo da i ne bude na ovom meču, dok je Bonzi Kolson utakmicu završio sa 14 poena. 

Kod poraženog tima Baskonije istakao se Miler-Mekintajer sa 27 poena, Markus Hauard jeste pogodio četiri trojke, ali nije mogao više da pomogne svom timu, pa je utakmicu završio sa 

Furiozno je Makabi otvorio ovaj susret koji se u jednom momentu dovodio u pitanje, zbog problema u Izrealu. Ali srećom po košarkaše Makabija oni su uspeli da odigraju ovaj meč. Pre polovine prvog period su stekli prednost od 16:8. 

Nije Baskonija uspela da se oporavi od ovog šoka, pa je prednost Makabija nastavila da raste, pa je tako posle prve četvrtine iznosila 28:15. 

Druga četvrtine je bila u istom ritmu kao i prvi period. Nastavio je Makabi da dobro koristi taj momentum na terenu, pa je ubrzo svoju prednost odveo i na preko 20 poena prednosti. Maksimalna prednost je bila +24, a na poluvremenu je na semforu Arene stajalo 55:36. 

Makabi nije popuštao ni u nastavku utakmice, pa tako Baskonije ni u drugom poluvremenu nije ništa mogla da uradi, već samo da bude ekipa koja samo tone na meču protiv Makabija. Ponovo je prednost domaćih bila i preko 20 razlike, pa smo tamo u poslednji period meča ušli sa vođstvom Makabija od 88:63. 

Tu je već bilo jasno da će se Makabi plasirati u plej-of, gde kao što smo rekli se sastati sa Panatinaikosom. Žuti su ovaj meč dobili na kraju sa 

Podeli:

Komentari 18

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 18

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu