Nova vest
Košarka 1

16.4.2024.

11:17

Ivanović i Hauard u Beogradu – Efes čeka Virtus

Vreme je za plej-in Evrolige, kada ćemo konačno saznati ko uzima poslednje dve karte za plej-of.

Aleksandar Stajkovac
Srđan Stevanović/Starsport

U prvom susretu, Makabi će da dočeka Baskoniju u Beogradu od 19 časova, a sat vremena kasnije snage će odmeriti Anadolu Efes i Virtus iz Bolonje u Istanbulu.

Pobednik između Makabija i Baskonije direktno zauzima drugo mesto i zakazaće duel sa Panatinaikosom, dok poraženi ima drugu šansu protiv pobednika iz duela ekipe iz Istanbula i Virtusa.

Makabi je u regularnom delu sezone završio na sedmom mestu sa 20 pobeda i 14 poraza, koliko je imao i Fenerbahče, ali zbog lošijeg međusobnog skora "osuđen" je na borbu u plej-inu.

Sa druge strane Baskonija je završila na osmoj poziciji sa 18 pobeda i 16 poraza. U poslednja dva kola je savladala Real Madrid i Virtusa izborila bolju poziciju u plej-inu, gurnuvši ekipu iz Bolonje na 10. poziciju.

Efes je sa pet pobeda u nizu, poslednjom i najubedljivijom protiv Crvene zvezde (100:55) uspeo da preskoči Partizan, a potom i Virtus, koji se ne nalazi u najboljoj formi.

Ekipa iz Bolonje je upisala šest uzastopnih poraza u evropskom takmičenju, ali je na kraju uspela da ostane na mestu koje vodi u plej-in.

Ukoliko Efes obezbedi plej-of odmeriće snage sa Real Madridom i sigurno neće biti u nepovoljnoj poziciji, iako su Madriđani ubedljivo okončali regularni deo sezone.

Ekipa iz Istanbula je u velikom naletu i važi sigurno za jednog od favorita u plej-inu.

Da povrede nisu učinile svoje, nema sumnje da bi se ekipa Tomislava Mijatovića našla i među šest najboljih. Ipak, veći deo sezone nisu bili kompletni što je uticalo na konačan ishod na tabeli.

Srđan Stevanović/Starsport

Sada predstavljaju pretnju za bilo koji tim. Pred ovaj duel su imali dobru uvertiru protiv Dušana Alimpijevića i Bešiktaša. Slavili su rutinski sa 90:75.

Bez sumnje veliki su favorit u duelu protiv ekipe iz Bolonje, ali ukoliko dođu do pobede, imaju još jednu prepreku – poraženog iz duela Makabija i Baskonije.

Virtus je uspeo da savlada Efes u Italiji sa 93:81, ali se turski tim revanširao na domaćem terenu i ubedljivo slavio 99:75.

Ekipa iz Izraela će dočekati četu Duška Ivanovića u "Beogradskoj areni".

Tokom prvog dela sezone, Baskonija je bila bolja od Makabija u Španiji (92:82), dok je "Ponos Izraela" slavio na domaćem terenu sa 89:81.

Prema mišljenju stručnjaka Makabi važi za favorita pred ovaj duel. Videćemo da li ekipa Duška Ivanovića na krilima Markusa Hauarda, koji je najbolji poenter Evrolige ove sezone može do brejka u Beogradu i plasmana među osam najboljih timova.

Sofascore

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu