Nova vest
Košarka 7

12.4.2024.

22:48

Obradović: Sami sebe smo izbacili

Trener Partizana Željko Obradović je izneo utiske posle pobede nad Valensijom.

Aleksandar Stajkovac
Starsport

Crno-beli su nadigrali Valensiju na domaćem terenu sa 79:66, u okviru poslednjeg 34. kola Evrolige.

Šta je falilo za plej-in?

"Potrebno je vreme za veliku analizu, jasno je da smo sami sebe izabacili iz te pozicije. Imali smo praktično dobijene utakmice, koje smo izgubili. Biće vremena za analizu, imali smo veliku priliku. Moram da pomenem ono što imamo stalno u ovoj hali. Utakmica bez značaja, a hala je bila puna. Hvala navijačima na bezrezervnoj podršci. Imali smo ovaj tim u koji smo verovali i koji i dalje verujemo. Analiza je nešto što je potrebno, u međuvremenu imao plej-of ABA lige. Igramo već u sredu protiv tima koji nas je dobio. Igrači imaju odmor do nedelje i onda tri treninga da pripremimo utakmicu protiv Igokee", rekao je Obradović.

Dobra rola Džejlin Smita.

"Trenira i ponaša se dobro na treningu, njegovo ponašanje je fantastično i kada nije bio u timu, igra na drugi način, nema snjume da treba da bude bitan igrač u prestojećem periodu."

Koliko su nedostajali Egzum i Lesor?

"Vraćati se na nešto da smo imali ovo ili ono, ne vodi ničemu. Verujem ovom timu. Analiza je uvek potrebna i dobrih i loših stvari, bilo je i jednog i drugog. Videćemo gde smo i šta smo. Imamo sada play-of, ABA ligu, u sredu protiv tima koji nas je pobedio u ligaškom delu. Serija protiv Igokee, za sve ostalo ima vremena. Pi Džej Doužer nije sposoban da trenira, nadam se dobrim treninzima pred Igokeu."

Atmosfera?

"Partizanove utakmice prevazišle košarku. Atmosfera je neverovatna i ne može da se vidi u ostalim halama. Partizanovi navijači su ubedljivo najbolji. U kraju gde živim naleteo sam na čoveka iz Izmira, navijač Karsiyake i kupio je kartu za ovaj meč. Da ne pričam o navalama za karte. Utakmice ovakve više nisu samo košarkaške. Mnogo ljudi sa strane dolazi, benefite oseća i grad i država i nadam se da smo predstavljali i ovu zemlju i grad na lep način. Ponosan sam ovde gde sam, da je pristojnost na takvom nivou gde treba da budemo ponosni. Nisam mogao ni da pretpostavim kada sam dolazio da ćemo doživeti ovo što doživljavamo, stalno ispunjenu halu. Stvorili smo novu generaciju navijača."

Više od 300.000 navijača kada se sve sabere. Partizan najgledaniji tim u Evroligi na domaćem terenu.

"Ponosni smo što smo najgledaniji drugu godinu zaredom. Podatak je samo u Areni, ne znam koliko je sve ono što se prati po društvenim mrežama i televiziji. Šta će sve to da znači za sledeću godine, ne znam šta da vam kažem. Nadam se da će Partizan postati stalni član lige. Počev od Uprave i predsednika, radna zajednica Partizana, svi ovi su deo ovoga, postoji dosta stvari da se poboljša da sve bude na još višem nivou", rekao je Obradović i nastavio:

"Ništa se ne dešava slučajno, navijači znaju zašto dolaze i kada se gubi i pobeđuje. Prerasli smo da je samo pobeda važna. Šampion je godišnje jedan tim. Evroliga počinje sa tim da ne postoji ekipa koja nije ambicija. Kako će se razvijati Evroliga i da li će Partizan uspeti da dođe do A licence, bilo bi fantastično i za nas i za Evroligu."

Skandiranje  na početku utakmice?

"Ponosan sam na to kako me dočekuje, moje igrače i moj tim. Odluka da se vratim u Partizan pokazala se takvom kakva jeste, da je to kao bajka. To što mi priređuju, shvatam kao još veću obavezu. Živim za to da ovaj klub nastavi da bude to što jeste i da se ova obostrana ljubav zadrži. Partizan ne može da bude jedan ili dva čoveka. Samo zajedničkim radom možemo do A licence", zaključio je Obradović.

Partizan je završio na 11. poziciji u Evroligi sa 16 pobeda i 18 poraza. Imali su jedan trijumf manje od Efesa koji je obezbedio plej-in.

Podeli:

Komentari 7

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu