Nova vest
Košarka 35

12.4.2024.

8:36

Partizan pred "grobarima" stavlja tačku na EL sezonu

Košarkaši Partizana od 20.30 protiv Valensije u Beogradskoj areni igraju poslednji meč u Evroligi ove sezone.

Dejana Popović
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Debaklom Crvene zvezde u Istanbulu od Efesa (100:55), čime je turski klub obezbedio poslednje mesto u plej-inu, ekipa Željka Obradovića odigraće meč bez rezultatskog značaja jer su poslednje nade o doigravanju potopljene na Bosforu.

Kraj takmičenja za crno-bele posle ligaškog dela elitnog takmičenja, epilog je kakav nije bio zamišljen na početku sezone i jedno je sigurno - da ni klub ni navijači ne mogu da budu zadovoljni.

Očekivalo se više i mnogo je više, ali ovo je bila jedna oscilatorna sezona Partizana u kojoj je imao mnogo padova i dosta manje uspona. I te kako je mogao da ima više pobeda, a kada se bude pričalo o sezoni 2023/24 govoriće se o godini dramatičnih završnica koje crno-beli nisu znali da prelome.

I to je jedan od razloga što su u finišu sezone svoju sudbinu prepustili u ruke drugima, iako su sami mogli da odrede trasu kojom će ići.

Srđan Stevanović/Starsport


Ne bi se čekao bar jedan poraz Efesa u poslednje dve runde  da se pobedio Olimpijakos u Beogradu ili Armani u Milanu, a pre toga Bajern ili Bolonja.

I verovatno bismo sada u drugačijem tonu pričali o Partizanovoj sezoni.

Šta bi bilo kad bi bilo nikad nećemo saznati, a ono što se piše jeste da je ekipa Željka Obradovića kolo pre kraja ligaškog dela upisala 15 pobeda i 18 poraza i da je tako ostala prva ispod crte za plej-in.

Četiri pobede manje i četiri poraza više u odnosu na isti momenat prethodne sezone kada su crno-beli ligaški deo okončali na šestom mestu i igrali plej-of.

Godinu dana kasnije pred Partizanom je poslednja misija u ovoj evroligaškoj sezoni, u kojoj jedinu obavezu imaju prema navijačima.

I kada je igra izabranika Željka Obradovića varilala, kada su gubile dobijene utakmice, nemoguće završnice, publika ih ove sezone nijednom nije izdala.


Ni u Areni, ali ni na gostovanjima, a neće ni ovog petka. Ogromna podrška bila je sveprisutna tokom cele sezone i to je razlog da se crno-beli dostojanstveno oproste i zahvale navijačima. 

Najjačem adutu ove sezone koji ih nijednom nije izneverio.

"Igramo meč pred našim navijačima, da im se još jednom zahvalimo na neverovatnoj atmosferi koju su svi prepoznali. Valensija je promenila trenera, odigrali su izvanredno u španskoj ligi, pobedili su Baskoniju lako, igračima je očigledno prijala ta promena, ne sumnjam da će imati veliki motiv da odigraju dobro i ovde. Znamo sve o njima, imaju kvalitet, igraju veoma agresivno, bilo nam je jasno da tamo moramo da igramo agresivno, nadam se da ćemo i ovoga puta", rekao je trener Partizana Željko Obradović.

Najtrofejniji trener Evrope još jednom je  odao priznaje "faktoru sa tribina". 

"Naravno da znači, ponosni smo što Partizan pomera granice u Evroligi već tri godine. Kada sam rekao da je bitno da se Partizan vrati u Evroligu i da bude stalni član. Da je neko tada pomislio, mislio bi da nije realno, ali je zbog navijača sve promenjeno. Svi to prepoznaju, utakmice su postale atrakcija, još jednom im se zahvaljujem na svemu što rade za Partizan i nadam se da će to nastaviti i u budućnosti", zaključio je Obradović.

Posle Valensije, Partizan čekaju obaveze u ABA ligi gde brani trofej, koji im je bio ulaznica za elitno takmičenja ove sezone.

Čeka ga i zvaničan rasplet oko najavljenog produženja ugovora sa Obradovićem, ali i celokupna analiza sezone za nastavak dugog toplog leta.

Podeli:

Komentari 35

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 35

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu