Nova vest
Košarka 12

11.4.2024.

21:22

Najveći poraz Zvezde u Evroligi ikada!

Košarkaši Crvene zvezde su poraženi od Efesa u Istanbulu, rezultatom 100:55, u ovkiru poslednjeg 34. kola Evrolige.

Aleksandar Stajkovac
Srđan Stevanović/Starsport

Ekipa iz Istanbula je poslednji učesnik plej-ina i kompletiran je gornji deo tabele elitnog takmičenja.

S obzirom na poraz crveno-belih, Partizan je izgubio svaku šansu da se plasira u drugi deo takmičenja Evrolige, pošto Efes ima dve pobede više (17-17).

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde, bili su Luka Mitrović, Rokas Gedraitis i Nemanja Nedović sa po 11 poena.

Kod Efesa se istakao Elajdža Brajant sa 26 poena, pratio ga je Derek Vilis sa 15, Daniel Oturu sa 13 i Erdžan Osmani sa 12 poena i sedam skokova.

Obe ekipe su loše ušle u meč bez dobrog napadačkog ritma. Skoro posle dva minuta Džoel Bolomboj je upisao prve poene za Zvezdu, a na nove smo čekali još dva minuta, kada je Jago dos Santos pogodio za tri poena (4:5).

U nastavku je usledila serija Efesa 11:2, koj je prekinuo Luka Mitrović sa četiri uzastopna poena za kraj prve četvrtine – 15:11.

Dobro je Zvezda startovala u drugom kvartalu, trojkom Treja Tompkinsa, ali je usledila 9:0 serija Efesa, koji je uspeo da napravi dvocifrenu razliku (28:16).

Efes je održavao prednost, u jednom trenutku došao do maksimalnih +16 (38:22), a sve zahvaljujući dobroj igri Elajdže Brajanta, koji je uspeo do kraja prvog poluvremena da postigne 19 poena.

Zvezdu je u "životu" održavao Luka Mitrović, koji je postao prvi dvocifren u redovima Zvezde sa 10 poena.

Sofascore

Do kraja prvog poluvremena, Efes je uspešno održavao dvocifrenu prednost i na pauzu otišao sa +14 (45:31).

Katastrofalan ritam meča je bio i u na startu drugog dela igre. Zvezda je do prvih poena došla tek posle dva i po minuta. pogodio je Bolomboj posle dve uzastopne trojke Efesa.

Nedović je bio taj koji se probudio u redovima Zvezde u nastavku, ali bili su crveno-beli bez idealnog rešenja i u odbrani i napadu.

Rasla je prednost domaće ekipe, u jednom trenutku je došla i do +27 (69:43). Gazio je Efes ka pobedi, a onda na 30 sekundi do kraja treće četvrtine, nastao je opšti haos na terenu. Teodosić je burno reagovao posle reakcije Tompsona, a potom je napravio grub faul nad Oturuom.

U nastavku je nastavio da se unosi u lice sudijama i raspravlja se sa njima, zbog čega je dobio isključenje.

Agonija Zvezde se nastavila i u poslednjem kvartalu. Videlo se da sve ide u pravcu najvećeg poraza ikada u Evroligi.

Nisu uspeli crveno-beli do isteka petog minuta da postignu poene, a za to vreme je Efes napravio 22:0 seriju uključujući završnicu treće deonice (92:44).

U međuvremenu je isključen i Džoel Bolomboj, kao i Tajrik Džouns pošto su se sukobili posle nesportskog ponašanja košarkaša Efesa, posle odgurivanja Branka Lazića.

Efes je rutinski priveo meč kraju i sa dve trojke Dereka Vilisa u završnici stavio tačku na ubedljivu pobedu – 100:55.

Tako je obezbedio plasman među 10 najboljih ekipa.

Debakl u Istanbulu je najubedljiviji poraz Zvezde ikad u elitnom takmičenju. Prethodni najteži poraz Zvezde u Evroligi iznosio je 38 razlike (53:91) od Himkija u Rusiji, oktobra 2015. godine.  

Podeli:

Komentari 12

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu