Nova vest
Košarka 9

10.4.2024.

16:13

"Razum kaže Efes, srce kaže Partizan"

Andrea Trinkijeri, trener košarkaša Žalgirisa, govorio je o raspletu za poslednje mesto koje vodi u plej-in pred završnicu regularnog dela sezone.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Njegov tim je ostao bez šansi da se plasira u drugi deo sezone, ali ne i njegov bivši tim Partizan. Crno-belima je potrebna pobeda nad Valensijom, kao i poraz Efesa od Zvezde u poslednjem kolu.

"Ako moram da budem racionalan i logičan, moj odgovor je Efes. Ako odlučujem srcem, onda kažem Partizan. Ne mogu oba da stavim u istu rečenicu", rekao je Trinkijeri.

Njegov tim će za trijumfalni kraj sezone igrati protiv Reala, koji je trenutno prvi. Osvrnuo se na podatak da od uvođenja raund-robin formata u sezoni 2016/2017, tim koji je bio na čelu posle regularnog dela nikada nije osvojio titulu.

"Razmišljam o tim brojevima, ali nisam slepi pratilac statistike. To bi značilo da verujem u to da osvajač Evrolige mora nužno da se muči kroz sezonu. Obično imate jednu laku sezonu, a onda na fajnal-foru posrnete. Svake godine ekipa koja prolazi kroz povrede, loše trenutke, nizove poraza, male ili velike krize, šta god… dođe sa nekim odbrambenim mehanizmom u plej-of i na fajnal-for", zaključio je Trinkijeri.

Podeli:

Komentari 9

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu