Nova vest
Košarka 60

9.4.2024.

18:30

Novi obrt koji se neće dopasti Partizanu i Zvezdi – Alba ostaje u Evroligi?

Kako će Evroliga izgledati sledeće sezone, odnosno, koji će klubovi biti učesnici, pitanje je na koje još uvek nema odgovora.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport

Prethodnih dana pojavila se informacija kako će berlinska Alba preseliti u Evrokup, ali prema psianjima španskih medija, to ipak nije scenario kojem su se nadali i beogradski večiti rivali Crvena zvezda i Partizan.

Kako prenosi španski košarkaški portal "Ensestando", nemačka ekipa pokazala je dokument koji je joj garantuje učešće u elitnom takmičenju i naredne sezone.

"Alba iz Berlina je Evroligi predstavila dokument, koji je potpisao Đordi Bertomeu (bivši predsednik organizacije, prim. aut) koji garantuje da će igrati Evroligu i u sezoni 2024/25. Taj dokument pokazuje da će igrati Evroligu i naredne sezone što je promenilo planove onih koji su odgovorni u takmičenju. Ovo će imati uticaja na ambicije Valensije kao i na onaj srpski tim koji ne osvoji ABA ligu", piše "Ensestando". 

Navodi se i da će Alba tako verovatno i naredne sezone igrati u Evroligi i da će to "uticati na ambicije Valensije i srpskog tima koji ne osvoji ABA ligu".

Vlasnici A licenci su Barselona, Baskonija, Real Madrid, Olimpijakos, Panatinaikos, Efes, Fenerbahče, Makabi, Olimpija, Žalgiris, Bajern i Asvel.
 

Podeli:

Komentari 60

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 60

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Android

Vraća se Nokia 3210

HMD objavljuje Nokia 3210 telefon u novom ruhu, a klasični telefon iz devedesetih stiže u modernoj varijanti.

B92

16:00

13 h

Novo Sport Video Menu