Nova vest
Košarka 174

6.4.2024.

10:00

Pakao poslednjeg kola – samo jedna karta koju žele Partizan, Efes i Milano

Košarkaši Makabija, Virtusa i Baskonije tri su sigurna učesnika prvog plej-ina u istoriji Evrolige, dok će četvrto mesto zauzeti ili Efes, Partizan ili Olimpija iz Milana.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Posle  rezultata u 33. kolu jasno je da za poziciju 10, poslednju koja vodi u plej-in, konkurišu Partizan, Olimpija i Efes, ali je turski klub u najboljoj poziciji.

Efes ima skor 16-17, a Partizan i Olimpija, koja je večeras deklasirala Virtus (90:75), imaju učinak od 15-18.

Turski tim pobedom nad Crvenom zvezdom kod kuće u poslednjem kolu obezbeđuje plasman u plej-in, bez obzira na rezultate Partizana i Olimpije.

Ekipa Željka Obradovića može u plej-in samo ako pobedi Valensiju, a Efes izgubi od Crvene zvezde, i u tom slučaju crno-belima bi nevažan bio iskod meča Makabi - Olimpija.

Milanski klub može do 10. mesta samo ako i Partizan i Efes izgube, jer bi onda imao isti učinak kao Efes, ali i bolji međusobni skor zbog pobede većom razlikom.

Ukoliko bi se desilo da Efes izgubi, a pobede i Partizan i Olimpija, beogradski klub bi bio 10. na tabeli jer je bolji u međusobnom skoru od oba rivala: Partizan - Efes 100:90 i 94:100, Partizan - Olimpija 82:69 i 83:85, Efes - Olimpija 79:73 i 76:92.

Prema unapred određenom rasporedu, Efes će dočekati Zvezdu u četvrtak, istog dana će Makabi ugostiti Olimpiju, a Partizan Valensiju u petak.

Ostaje da se vidi da li će Evroliga uskladiti termine te tri utakmice da se zbog regularnosti igraju u isto vreme, ili će ostati na snazi ranije određeni termini.

U plej-inu će sedmoplasirani dočekati osmoplasiranog i pobednik tog meča će u četvrtfinalu igrati protiv drugog na kraju sezone.

Poraženi iz tog meča će biti zatim domaćin pobedniku duela između devetog i desetog, a ko tu bude najsuspešniji igraće protiv prvoplasiranog Reala u četvrtfinalu.

Termini za mečeve plej-ina su 16. i 19. april.

Podeli:

Komentari 174

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 174

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu