Nova vest
Košarka 0

4.4.2024.

21:37

Barcokas objasnio zašto Bolomboj kod njega nije blistao

Trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas je izneo utiske posle pobede nad Crvenom zvezdom.

Aleksandar Stajkovac
Srđan Stevanović/Starsport

Ekipa iz Pireja je slavila u "Beogradskoj areni", rezultatom 89:86, u okviru pretposlednjeg 33. kola Evrolige.

"Pre svega, želim da pohvalim atmosferu i doček. Utakmica je predstaviljala pravi rat. Zvezda nije želela da se preda, iako smo vodili čitav meč. Talenat koji Zvezda ima je došao do izražaja, Hanga, Teodosić, Nedović... Fantastičan je bio i Bolomboj pod košem. Veoma bitna pobeda za nas. Obezbedili smo plej-of, bez obzira na probleme koje smo imali tokom sezone, Milutinov i Petrušev su i dalje van tima. Zahvaljujem se čitavoj organizaciji", rekao je Barcokas.

Olimpijakos je prošle sezone umalo osvojio Evroligu, a pre dve godine bio na fajnal-foru. Da li ove godine može do titule?

"Verujem sto posto. Osvili smo Evroligu 2013. godine, a takođe smo imali veliki broj povreda i izazova. Prošle sezone smo delovali nepobedivo, vodili 39 minuta i 39 sekundi u velikom finalu, ali smo na kraju ispustili titulu. Kada ste suočeni sa takvim izazovima, to testira karakter igrača. Verujem da imamo to."

Komntar na sam meč?

"To je bila čudna utakmica. Nije bila toliko bitna kao ona protiv Partizana i sa takvim intezitetom. Dešava se da igrači ne pristupe kako treba. Bolomboj je uzimao 50-50 lopte. Imali smo 27 asistencija, a  četiri igrača su imala više od četiri asistencije, zadovoljan sam. Sa druge strane, mogla je malo bolja odbrana."

Petrušev i Milutinov?

"Nikola je bio odsutan dva i po meseca zbog polomljene kosti. Počeo je da trenira sa ekipom i trebao da se vrati uskoro. Sa druge strane, Petrušev se dobro oporavlja, očekujem ga u nedelju na terenu. Obojica su dosta talentovani, sigurno će doprineti u skok igri."

Da li oba srpska tima trebaju da igraju u Evroligi sledeće sezone?

"Veliko poštovanje za Crvenoj zvezi, prema 15.000 gledalaca koji su bili ovde, iako Zvezda nema teoretske šanse za plej-in borila se do kraja. To je potrebno u košarci. Pored odnosa koji postoji, prijateljskog između navijača, Zvezda se borila da nas pobedi. Ima mnogo košarkaških prijatelja ovde, dolaze i u hotel da nas posete. Poput Stefana Markovića, koji je  veliki moj prijatelj, Bolomboj, Teodosić..."

Upitan je i zašto Bolomboj nije pružao ovakve partije kada je bio u Olimpijakosu prošle sezone.

"Bio je jedan od glavnih razloga što smo bili toliko uspešni prošle sezone. Imali smo njega, Fola i Bleka na poziciji centra. Drugačije je kad igraš 25 minuta i kada si na terenu 5-12 minuta. Iako nam je pomogao mnogo u bitnim utakmicama, imao je problem da ulazi sa klupe. Kada gradiš tim, ne gradiš ga tako da to budu najbolji, već da se najbolje uklope u ulogu. Sjajna je osoba, srećan sam zbog njega i bio je motivisan da igra protiv nas”, zaključio je Barcokas.
 

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu