Nova vest
Košarka 0

4.4.2024.

21:49

Sferopulos: Miloš je legenda

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos je izneo utiske posle poraza od Olimpijakosa.

Aleksandar Stajkovac
Srđan Stevanović/Starsport

Beogradski crveno-beli su poraženi od ekipe iz Pireja u "Beogradskoj areni" sa 89:86, u okviru pretposlednjeg 33. kola Evrolige.

Sferopulos je zadovoljan prikazanim od strane njegove ekipe..

"Videli smo jedan pravi derbi. Borili smo se do samog kraja. Olimpijakos je bolje počeo. Unapredili smo svoj ritam i u napadu i odbrani. Pružili smo maksimum i nemam zamerki. Detalji su odlučili. Borićemo se do kraja u preostale dve utakmice u ABA i Evroligi. Veliki momenat za klub, zbog trofeja od pre 50 godina. To treba da se prense na buduće generacije", rekao je Sferopulos.

Šta je falilo da Zvezda dodđe do pobede?

"Pre svega sreća u ovakvoj utakmici. Centar Olimpijakosa je pogodio trojku na nerešen rezultat. Mislim da trebamo da unapredimo detalje na kraju, da budemo fokusirani u napadu i donesemo prave odluke u odbrani."

Da li je Gedraitis bio prva opcija?

"Prva opcija je bio Nedović, ali cela odbrana se fokusirala na njemu. Pronašli smo Gedraitisa, koji je takođe dobar šuter."

Šta je to što je malo falilo ove sezone, s obzirom da je većina utakmica završeno u egalu. Kako će se to promeniti sledeće sezone?

"Ne mogu da odgovorim sada na ovo pitanje. Dobićete odgovor na kraju sezone."

Lazićeva minutaža?

"Moja odluka, Smart isto nije igrao zbog moje odluke."

Da li će Miloš i sledeće sezone da igra za Zvezdu?

"Miloš je igrač sa kojim sam povezan već dosta godina. On je sa 19 godina stigao u Olimpijakos kada sam bio pomoćni trener. Bili smo stalno u kontaktu. Ponovo smo sarađivali u CSKA 11/12. I tada sam bio pomoćni trener. Miloš je legenda kao igrač i voleo bih da bude tu."

Tompkins i Topić?

"Rade individualno, u poslednjem su stadiumu oporavka. Verujem da će uskoro da budu u poziciji da igraju", zaključio je Sferopulos.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu