Nova vest
Košarka 15

31.3.2024.

21:54

Obradović: "Ne igra se košarka sa pet igrača, iz aviona pravo na trening"

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izneo je svoje utiske posle pobede crno-belih u 25. kolu ABA lige.

Srđan Novaković
ABA/Buducnost VOLI/Filip Roganovic

Partizan je u dvorani Morača slavio protiv Budućnosti rezultatom 89:83 i tako kolo pre kraja ligaškog dela ABA lige obezbedio drugo mesto u plej-ofu. 

"Atmosfera je bila izvanredna, a utakmica sjajna. Hvala svima iz Budućnosti na zaista sjajnom dočeku. Utakmicu su odlučile nijanse, jedna, dve lopte, bukvalno detalji. Objektivno, ključna je bila trojka Ledeja i odlična odbrana posle toga“, naglasio je Obradović

Junak pobede Partizana u Podgorici je bio Zek Ledej koji je pogodio trojku vrednu pobede na manje od minuta do kraja utakmice. 

"Ledej nam je mnogo nedostajao u prethodnih pet mečeva. Međutim, može on mnogo bolje kao i svi igrači u timu. Budućnost je takođe odigrala sjajnu utakmicu i stvarno mislim da su ljubitelji košarke mogli da uživaju“.

Ova utakmica je dobra uvartira za sledeću utakmicu koju će Partizan igrati protiv Albe iz Berlina koju će morati da pobedi ukoliko želi da nastavi borbu za plasman u plej-in Evrolige. 

"Sledi Alba, a košarka ne može da se igra sa pet igrača, kao što je to bio slučaj protiv Olimpijakosa. Igrači moraju da shvate da košarka nije samo postizanje poena, ima tu mnogo elemenata i detalja koja utiču na epilog utakmice. Već sam zakazao trening za sutra ujutro, a radićemo upravo na tome, da spremimo detalje, da dođemo do rešenja, da dođemo u situaciju da ne igramo sa samo pet igrača. Sada je fokus na plasmanu u nokaut fazu Evrolige, a ono što mogu trenutno da obećam, daćemo sve od sebe“, rekao je trener Partizana. 

Podeli:

Komentari 15

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 15

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu