Nova vest
Košarka 4

28.3.2024.

23:00

Bokan: Dubai ne može u ABA ligu, to je jedina istina VIDEO

Predsednik Budućnosti iz Podgorice Dragan Bokan vrlo decidno je rekao da Košarkaški klub iz Dubaija neće moći da uđe u ABA ligu.

Autor: Stefan Smuđa

Stefan Smuđa
Stefan Smuđa
Srđan Stevanović/Starsport

Potom je to i obrazložio podatkom da je potrebna jednoglasna odluka za ulazak bilo kog kluba izvan šest bivših jugoslovenskih republika.

"Nema baraža, nema ulaska Dubaija i nema proširenja lige. Zašto? Ne može se doneti odluka većinom, nego jednoglasno. Jednoglasna odluka svih klubova može da širi ligu i može da menja propozicije takmičenja. Mora da dođe u situaciju da se vlasnička struktura prvo završi, pa da idemo na te teme. Tu nije bilo volje i zato nismo hteli da učestvujemo i da gubimo vreme za nešto što ne može da bude po društvenom ugovoru zakonito", rekao je Bokan, pa dodao:

"Znači, dezinformacija je. Ko god da vam je rekao da je doneta odluka o ulasku Dubaija, ja vam sad sa pravne strane kažem da to nije istina. Dubai ne može da uđe bez jednoglasne odluke. Zato što je po društvenom ugovoru jasno da samo ABA liga može da pozove bilo koji drugi klub mimo Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Crne Gore. Jedino jednoglasnom odlukom, to jasno kaže u društvenom ugovoru. Pročitajte ga, a imate i direktora lige neka vam odgovori na to pitanje", poručio je Bokan.

@cgsportme Dragan Bokan: Dubai neće ući u ABA ligu! #kkbuducnost #abaliga ♬ original sound - CGsport

Podeli:

Komentari 4

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve