Nova vest
Košarka 23

12.3.2024.

21:25

B92.sport saznaje: ABA čeka Evroligu i traži više novca od Dubaija

Da li će i pod kojim uslovima Dubai biti član regionalne ABA lige, biće poznato sledećeg utorka.

Dejana Popović
Peđa Milosavljević/Starsport

Skupština regionalnog takmičenja koja je održana u Zagrebu nije donela odluka o učešću arapskog kluba u Jadranskoj ligi, jer su predstavnici ABA lige tražili da se finansijska ponuda poveća.


"Predstavnici Dubaija gostovali su na sednici Skupštine ABA lige i predstavili svoju dugoročnu ponudu i sportsko-poslovnu viziju vezanu za pridruživanje porodici ABA lige od sezone 2024/25. Svi članovi Skupštine ABA lige bili su veoma pozitivni i otvoreni prema predstavljenom projektu pridruživanja Dubaija ABA ligi, čime su stvoreni temelji za dalje diskusije i konačnu odluku u vezi sa ovom temom, koja će biti doneta u najkraćem mogućem roku", stoji se  u zvaničnom saopštenju takmičenja koje je izato posle skupštine.

U medijima se spomnijala cifra od 1,5 miliona evra, koju je Dubai spreman da uloži za ulaznicu na Jadran, a izvori B92.sport iz ABA lige potvrdili su da klubovi traže bogatiju ponudu, ne navodeći koja cifra je u pitanju.

Ova tema na stolu biće ponovo 19. marta, a kako nam je rečeno, ABA liga takođe želi da prvo Evroliga definiše status Dubaija.

Da posetimo, Dubai bi u sezoni koja dolazi trebalo da igra Evrokup, a potom da narednih pet godina bude član Evrolige.

Arapski klub bi u sredu 13. marta trebalo da sazna svoju budućnost i da li će naredne sezone igrati u Evropi.

Podeli:

Komentari 23

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 23

Podeli:

Srpski fudbal

Zvezdan Terzić oslobođen optužbe

Apelacioni sud potvrdio je prvostepenu presudu i pravosnažno oslobodio generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića optužbe za zloupotrebe u vezi sa transferima nekadašnjih igrača OFK Beograda

Sport Klub

12:27

2 min

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Gotovo je: X

Društvena mreža Tviter i definitivno je prešla na novo ime, tako da se će sada u internet adresi stajati samo X, odnosno X.com.

B92.net

11:15

1 h

Novo Sport Video Menu