Nova vest
Košarka 28

13.5.2024.

10:25

Tomašević: Zvezda i Partizan ne znaju za šta igraju VIDEO

Bivši košarkaš Crvene zvezde i Partizana, Dejan Tomašević, osvrnuo se na to što ni osvajaču ABA lige nije garantovano učešće u Evroligi.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Starsport

"Večiti" rivali se sastaju u finalnoj seriji regionalnog takmičenja, a prvi susret na programu je u ponedeljak od 20.30 u "Pioniru".

"Domaćin je uvek u prednosti. Nažalost, neke stvari koje su izbile u prvi plan, kao po difoltu pred prvu seriju, bacaju senku i u drugi plan košarku. Apelujem da i večeras i svaka sledeća utakmica protekne u što boljoj atmosferi. Da pustimo momke da igraju, da pobedi bolji. Ovo je samo prva od nekoliko", rekao je Tomašević u "Jutru" na TV Prva.

Tomašević ističe da je turbulentna sezona iza nas.

"Posle jedne turbulentne sezone za oba tima i ne baš zadovoljavajućih rezultata, ulaze u odlučujuću seriju koja treba da donese nešto, a ne znaju za šta se bore. Ne znamo da li jedna ili dve ekipe igraju Evroligu. To stvara dodatnu nervozu. Nije mi jasno zašto Evroliga nije donela odluku. Prevelika je tenzija koja neće dozvoliti da igrači budu u prvom planu. Treba spustiti loptu, dopustiti Teu, Avramoviću, da uživamo u njihovim majstorijama. Predsednici, treneri treba da rade na smirivanju strasti. Neka pobedi bolji. Zvezda kao domaćin ima prednost, ali hajde da uživamo u košarci", dodao je Tomašević.

Upitan je i šta bi moglo da odluči šampiona ABA lige.

"Prevagu će odnositi navijači, iako bih voleo da to budu Panter, Avramović sa jedne, Luka Mitrović i Teo sa druge."

Tomašević se dotakao i partija Nikole Jokića, trostrukog MVP-a NBA lige.

"Duboki naklon za sve što radi, za skromnost, fantastične igre. On je najbolji promoter sebe, svoje porodice, pa onda i Srbije. Nikola, samo tako nastavi i dođi da igraš za Srbiju", kazao je Tomašević.

Izvor: Prva

Podeli:

Komentari 28

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 28

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu