Nova vest
Košarka 0

3.3.2024.

19:08

Partija sezone Plavšića – 32 poena, na skok od dabl-dabla

Košarkaški Mege savladali su Krku rezultatom 106:91 u meču 21. kola ABA lige.

Dušan Đukanović
ABA/Krka/Drago Perko/kosarka.sl

Srpski predsetavnik u regionalnoj ligi je krucijalnu prednost stekao na kraju treće i početku četvrte deonice, kada je otišao na dvocifrenu razliku.

Serija 10:2 na kraju trećeg kvartala će se ispostaviti kao presudna u meču u kom krajnji rezultat i ne daje pravu sliku neizvesne borbe koja se vodila veći deo duela.

Najzaslužniji za pobedu Mege je bio Uroš Plavšić koji je za nepunih 26 minuta na parketu pokazao zašto je za njega zainteresovana Crvena zvezda. Centar beogradskog tima je ubacio 32 poena i imao devet skokova za indeks 35.

Filip Jović je dodao 19, Nikola Đurišić 17 poena i sedam skokova, koliko je imao i Omer Iljasoglu. Dvocifren je bio i Stefan Miljenović sa 11 poena, a jedna asistencija (9) mu je zafalila za dabl-dabl učinak.

Kod Krke je najefikasniji bio Leon Stergar sa 21 poenom, Marko Radovanović je imao 19 i šest skokova, dok je Jan Špan ostvario dabl-dabl sa 16 poena i 11 skokova.

Megi je ovo druga pobeda u nizu i 11. u sezoni, pa su posle 21 meča na šestom mestu. Slovenački predstavnik je pretposlednji, ali uz napomenu da poslednjeplasirani Mornar tek treba da odigra svoj meč protiv Zvezde.

U narednom kolu Krka gostuje upravo timu sa Malog Kalemegdana, dok će Mega dočekati Cibonu.


Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu