Nova vest
Košarka 1

24.4.2024.

17:08

Lazićevih 800: "Tako ulazi u legendu..." VIDEO

Drugi meč četvrtfinalne serije ABA lige protiv Studentskog centra imao je naročit značaj za jednog košarkaša Crvene zvezde – Branka Lazića.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Kapiten crveno-belih je u tom duelu upisao svoj 800. u crveno-beloj uniformi.

"O našem Branku sve je već rečeno – čovek koji je svojim radom i upornošću, od 2011. godine do danas rastao uz klub, i postao reprezentativac, kapiten i čovek kome tribine skandiraju ime, iako nikada sebe nije „gurao” u prvi plan – Kapiten i zvezdina “desetka” Branko Lazić!

Tako ulazi u legendu KK Crvena zvezda čiju su istoriju ispisivale na hiljade ljudi, na terenu i oko njega. Branko nije košgeter, nije strelac, već najveći radnik koga je ovaj klub imao, neko sa kime idete u rat i prvog ga birate uz sebe, koji će uleteti u u reklamu, koji će i bukvalno da prokrvari ili da se “iskasapi” za tim.

I to radi već 13 godina!

Bio je i ostao jedan od najboljih defanzivaca ABA i Evrolige u svojoj eri, a odavno je jedan od najvećih koji su nosili crveno-beli dres u istoriji kluba", navodi se u saopštenju Zvezde.

Sa Malog Kalemegdana dodaju da je Branka Lazića najbolje opisao još 2016. godine Marko Simonović nakon velike pobede nad Realom.

"Nosi me energija. Kad vidim Branka kako igra, koliko se baca, a znam da dečka boli celo telo…Mene to dodatno motiviše, kao i ostale momke iz tima. Kakav bih ja bio čovek kada ne bih cenio taj trud? Bilo bi me sramota", rekao je tada Simonović.

Među onima koji su Laziću čestitali na jubileju bili su i fudbaleri Crvene zvezde, kojima se Lazić zahvalio i zauzvrat poželeo sreću u derbiju.

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu