Nova vest
Košarka

20.4.2024.

9:50

Čović o "promašaju" Zvezde: Ja sam platio da ode

Nebojša Čović, prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda je govorio o dovođenju igrača.

Izvor: Sport Klub

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

On je u razgovoru za "Sport klub", prilikom intervjua istakao da nije taj koji se pita za pojačanja.

"Znate li kako to funkcioniše? Sportski direktor, generalni menadžer prvog tima, pomoćni treneri, oni vrše skauting, preko 200, 250 igrača na raznim pozicijama. Onda trener prvog tima to sagleda i traži krakteristike, sužava se izbor, svi oni tu rade. Konačnu odluku, kada je sport u pitanju, donosi trener", rekao je Čović.

Objasnio je kako prolaze igrači koje bira uprava.

"Kako prolaze igrači koje uprava nametne trenerima? Najsvežiji primer je Luka Vildoza u Panatinaikosu. Ataman ga je obrisao, iako je Janakopulos moćan."

Ipak, imao je uticaj kada je jedno ime u pitanju, a to je Sofoklis Skorcanitis.

"Ja sam uticao da Sofoklis dođe, Radonjić ga nije hteo. Uticao sam, trebalo nam je marketinški. Došao je, pravili smo ono sa autobusom i slično. Posle sam ja platio troškove od 90.000 evra da ode."

Peđa Milosavljević/Starsport

Dotakao se i Fredi Gilespija, za kog smatra da nije promašaj.

"Nije bilo mimoilaženja ni sa Duškom Ivanovićem ni sa Janisom Sferopulosom. Kada je Grk došao rekao je da ćemo igrati sa ovim što imamo i da će se pratiti situacija. Tržište se otvorilo, izabrao je to što je izabrao i mislim da nije pogrešio ni kod Gilespija. Samo ona utakmica sa Partizanom je meni dovoljna", zaključio je Čović za "Sport klub".

Podeli:

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu