Nova vest
Košarka 6

18.4.2024.

17:14

ABA predstavila trofej "Dejan Milojević" FOTO

Predstavnici ABA lige otkrili su izgled trofeja "Dejan Milojević", koji će se od ove sezone dodeljivati najkorisnijem igraču ABA lige.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
ABA

Nekadašnji košarkaš Partizana i Valensije između ostalih je preminuo iznenada početkom godine u 47. godini života od posledica srčanog udara.

Samo nedelju dana kasnije doneta je odluka da trofej za najboljeg igrača regularnog dela sezone nositi ime po njemu.

"Trofej ne liči na svog imenjaka, jer nam je bilo važno da trofej samo simbolizuje Milojevićevu izuzetnu karijeru i da na njemu ima detalja koji se odnose na neki deo Milojevićevog ABA puta, kao i na njegove najveće vrednosti i snage.

Stoga je osnova trofeja napravljena tako da ima 4 strane koje simbolizuju 4 sezone koje je igrao u ABA ligi. Natpisi na trofeju, koji uključuju njegovo ime i naziv nagrade, imaju 3 reda koji simbolizuju 3 MVP nagrade koje je Dejan Milojević osvojio.

Ceo trofej je visok tačno 13 inča (33 centimetra) što se odnosi na broj 13 koji je Milojević nosio dok je igrao za Budućnost i Partizan",
navodi se u saopštenju ABA lige.

Milojević je rekorder regionalnog takmičenja sa tri uzastopne MVP nagrade.

Rekorder je ABA i po najboljem individualnom nastupu ostvarivši u pobedi Budućnosti nad Lovćenom 3. januara 2004. indeks korisnosti od čak 59.

U ABA ligi je igrao nastupajući za FMP Železnik, Budućnost i Partizan, a bio je trener Mege i Budućnosti.

Ostavio je dubok trag u regionalnom takmičenju i kao igrač i kao trener, a pre svega kao omiljena ličnost među igračima, trenerima i navijačima.

Kao trener je vodio svoje timove do dva finala ABA lige, Megu 2016. i Budućnost 2021, a poseban trag je ostavio na razvoju mladih igrača u Megi koji su potom stigli do NBA, poput Nikole Jokića, Vasilija Micića, Vlatka Čančara, Ivice Zupca...

Podeli:

Komentari 6

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Više neće raditi, bacite ga

Spotify Car Thing nije baš bio hit kada je pušten u prodaju 2022. godine – njegova proizvodnja je prestala već godinu dana nakon objavljivanja.

Futurism

15:30

8 h

Novo Sport Video Menu