Nova vest
Košarka 0

12.4.2024.

14:13

"Ovo su utakmice zbog kojih se trenira cele sezone"

Trener košarkaša Zadra Danijel Jusup rekao je da je ekipa čitave sezone trenirala za predstojeće duele u plej-ofu ABA lige i da mora sa mnogo samopouzdanja da uđe u prvu utakmicu protiv Budućnosti.

Izvor: Beta

ABA/KK Zadar/Zvonko Kucelin

"Ovo su utakmice zbog kojih se trenira cele sezone. Mislim da nam je to motiv da budemo pravi i nadam se da ćemo u ovo malo vremena uspeti da nađemo dozu svežine i da ćemo tamo odigrati dobru utakmicu. Ne treba napominjati da je Budućnost izuzetno kvalitetna ekipa, sa mnogo sjajnih igrača, bekova, šutera, skakača, nije ih lako zadržati", rekao je Jusup, prenela je Hina.

Košarkaši Zadra igraju u subotu od 19 časova u Podgorici protiv Budućnosti, prvu utakmicu četvrtfinala plej-ofa ABA lige.

"Na nama je da se borimo kao cele sezone, da damo sve od sebe da uz samopouzdanje uđemo u utakmicu. Ne gledam na to da bi nam prva utakmica bila neka posebna šansa, ne bih pravio razliku između prve, druge ili treće. Ne treba razmišljati o krajnjem rezultatu nego da pokušamo da uradimo ono što smo se dogovorili. Ako budemo pravi, sigurno će se šanse ukazati, u kojoj utakmici videćemo", naveo je Jusup.

Budućnost je ligaški deo ABA lige završila na trećem mestu, a Zadar na šestom.

"Jusup je ove sezone dobio nagradu za trenera sezone u ABA ligi u izboru trenera, sportskih novinara i navijača. "To je veliko priznanje koje dolazi od kolega i publike i svojevrsna kruna ovog dvogodišnjeg rada. Mislim da je Zadar u ove dve godine bio prepoznatljiv, da smo dobro igrali, pružali dobre partije i da smo zaslužili da na jedan određeni način budemo nagrađeni", dodao je Jusup.

Četvrtfinalne utakmice plej-ofa regionalne lige igraju se na dve pobede.

Cup tree provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu