Tenis 420

Petak, 27.01.2012.

09:33

AO: Nole preokretom do finala

Prvi reket sveta Novak Đoković plasirao se u finale Australijan Opena, pobedom nad Britancem Endijem Marijem.

AO: Nole preokretom do finala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

420 Komentari

Sortiraj po:

ja

pre 12 godina

@Werewolf
Nije Marej imao 12 dulih greski nego 10, ali i Novak je imao 6 duplih.
Obojica su u pojedinim delovima servirali lose, ali su na kraju meca imali gotovo isti procenat ubacenog servisa, kao i isti procenat osvojenih poena na prvi servis.
Prevagnuo je broj osvojenih poena na drugi servis, na koji je Marej osvojio 30%, a Djokovic 45%.
Ne mislim da Marej nije uneo nista novo u svoju igru, jer je bio mnogo agresivniji nego inace. Mislim da se nikada ranije u njihovim mecevima nije desilo da Marej ima vise vinera od Djokovica, a to je u ovom mecu bio slucaj do pred sam kraj meca. U prva tri seta Marej je imao 38 vinera uz 60 greski, a Djokovic samo 21 viner uz 54 greske.
Medjutim presudila su dva poslednja seta kada je obojicu stigao umor.
U ta dva seta Novak pravi 25 vinera uz svega 18 greski, a Marej svega 9 vinera uz cak 26 greski.
U tome i jeste odlika sampiona da igraju najbolje kada je najteze.

Inace los servis je pre svega posledica dugackih poena posle kojih ni jedan ni drugi nisu imali dovoljno snage da serviraju dobro.
Ne mozes ocekivati da neko odigra poen sa 30 razmena i da posle takvog poena odservira as.

Sto se tic Federera ili Nadala, zasto mislis da bi u mecevima sa njima Novak igrao na isti nacin?
Sa Federerom poeni traju mnogo krace i nema toliko zamaranja, pa automatski teniseri serviraju bolje, prave manje greski i vise vinera.
Nadal takodje igra defanzivno i ide na dug poene i iznuravanje protivnika, ali mislim da je razlika izmedju njega i Mareja sto Nadal igra mnogo vise "ziheraski" i redje se usudjuje da napadne, pa samim tim prvi i mnogo manje vinera od Mareja.
Protiv svakog protivnika Djokovic prilagodjava svoju igru i igra na drugaciji naci.

Mislim da je u ovom mecu Novak odigrao sasvim dobro, da ne kazem i bolje nego recimo u onom proslogodisnjem finalu sa Marejem.
Stvar je u tome da je i Marej odigrao odlican mec i fakticki na svom maksimumu.
Sto se tice Novakove forme, meni ona deluje cak mnogo bolja od proslogodinje, tako da ta forma nece uticati na rezultat u finalu.
Ishod finala ce iskljucivo zavisiti od toga koliko ce Novak uspeti da se oporavi od ovg iscrpljujuceg meca, i od toga kako ce Nadal odigrati u tom finalu.
Sa dosadasnjom igrom Nadal nema puno sansi, ali ko zna mozda je spremio nesto novo, sto cuva upravo za to finale.
Imao je od avgusta meseca vremena da trazi nacin i taktiku za pobedu nad Djokovicem.
2010. na US Openu je potpuno iznenadio Djokovica svojim servisom i na kraju uspeo da pobedi samo zahvaljujuci tom servisu i Novakovom umoru.
Videcemo da li je sada uspeo da pronadje jos neko iznenadjenje ili ne.
Sem toga nije lako 7 puta pobediti za redom ni jednog prosecnog tenisera, a kamoli Nadala.
Obojica ce sigurno imati veliku motivaciju u finalu, ali posle toliko medjusobnih meceva neke stvari jednostavno predju u klise i rutinu i tesko je pronaci inspiraciju i nesto novo.
Tesko je prognozirati ishod tog finala. Djokovic ce svakako u to finale uci kao favorit, ali ni u jednom finalu ne postoji pravi favorit i tek posle prvih sat vremena igre mozemo da pocnemo da naslucujemo pobednika.

Velja

pre 12 godina

Bili jednom jedan Spanac, jedan Svajcarac, jedan Skotlandjanin i jedan Srbin i ne znam kako ide dalje ali je na kraju Srbin pobedio, hahahahaha.
Danilo Bata Stojkovic - idemo dalje.

kika

pre 12 godina

Plače Wilander, ali plače i Nadal. Verovatno je po završetku trećeg seta već slavio. Novače, da li si normalan, pokida nam živce. Jadna Jelena i tvoji roditelji, mene samo što infarkt nije udario. Šalu na stranu, sve čestitke, još jednom si pokazao od čega si napravljen. Psiha je opet izdala Endija. Sada se odmori i oporavi koliko možeš, pa na novu titulu. Posle ovakvog meča, pa onog protiv Ferera, Nadal je taj koji tebe treba da se plaši. Uz sve to onih 6-0 Nadalu su duboko u glavi. I Rafa je 2009 igrao najduži meč na AO, imao samo dan pauze, pa pet setova protiv tada još uvek odličnog Federera, pa je ipak pobedio. Neka te Bog čuva i sreća prati, a mi ćemo te bodriti odavde i moliti se za tebe.

swedroid

pre 12 godina

(kosta, 27. januar 2012 18:19)

Da je doktor neki mislio bi na baku i ne bi je uskracivao to malo srece koju Noletovi mecevi donose istovremeno i prepisao ni joj bensedin ...

bane

pre 12 godina

Nole je morao ovo da završi ranije, možda i u 3 seta. Marej me nije impresionirao sa svojom tobože novom igrom. To je ona stara, dobro poznata defanziva zbog koje će Marej dugo, dugo, čekati na GS titulu. Ove godine jednostavno nije imao sreće sa žrebom jer da je čak i dobio Noleta, u finalu bi popio 3:0 od Nadala i to ekspresno. Isto bi prošao i protiv Federera.
Novak mora da prestane da razmišlja o protivnicima i da igra onu svoju dobro poznatu igu protiv koje nema leka. Previše je poštovao Mareja i previše se uživeo u neku bezveznu defanzivu i otišao 2-3m iza linije. Toga sam se i plašio pre meča. Može Novak i ovakvom taktikom da dobije Mareja ali ona njegova napadačka igra je lepša.

paradajzer

pre 12 godina

Bogami, ovo je bilo do kraja, do granice!! Svaka cast, Novak je pokazao da moze da izadje kao pobednik i u najzescim fizickim okrsajima! Neverovatna borba, u kljucnim trenucima je znao kako da postupi, i kada ne igra najbolje, bolji je!! Sampionski, sta reci! Samo napred do kraja!!


Zao mi je da moje odusevljenje zbog Novakovog ulaza u finale mora da bude propraceno sa jos jednim komentarom, ali ne mogu da ne kazem:
Vilanderu, ti si jedno g**** od coveka....

bistro momče

pre 12 godina

Djokovic ce mozda ce pobediti Nadala, ali igra mu nije sampionska. Drzace se na prvom mestu dok se ne pojavi neki novi telentovani igrac, jer ocigledno je nasao kljuc za ovu trojicu iz vrha (Nadala Federera i Mareja), ali bojim se da on sam nije doneo nista narocito novo u tenis, te cim se pojavi neki novi decak koji bude imao nesto novo u igri, Novak silazi s prvog mesta. Eto toliko. Lepo je sto pobedjuje, ali meni se nekako cini da je sam tenis poceo da stagnira.
(Joca, 27. januar 2012 17:09)

1. Biće na vrhu dok se ne pojavi neko (novi) ko će ga smeniti? Ah, kakve li vidovitosti, sigurno imate proročkih moći!

2. Nije doneo ništa novo u tenis? A šta je trebao da unese? Da reket drži nogama? Da koristi telekinezu? Da igra sa džetpekom na leđima? Šta su "novo" po tebi uneli Federer i Nadal? I po čemu tenis "stagnira"? To shvataš da je ovo sport a ne PES pa da se menja svake godine?

kosta

pre 12 godina

gledao sam danas mec sa babom koja inace obozava tenis i skijanje al je nazalost stara 78 god.Elem baki danas je pritisak skocio na 210 gornji a 110 donji,posle Noletovog meca jedva je u hitnoj povratili...a sad osim sto ne sme da jede masno,slano,ljuto,kiselo,slatko,zaprzeno,plus terapija,rekao joj doktor da izbegava i Novakove meceve i da predje na gledanje umetnickog klizanja......e ljudi ziva istina!!!!

ZukaGdb

pre 12 godina

Svaka cast onom Matsu Vilanderu na jos jednoj "uspesnoj" prognozi da ce Endi Mari da pobedi naseg Noleta! Samo neka nastavi tako! Napred Novace, do konacne pobede!

Dr CIRO79

pre 12 godina

E neka si Novace zapusio usta ovima koji negativno komentarisu! A Nadal cesada da sakuplja tanjire za servis za 12 osoba! NAPRED NOLEEEEEEEEEEE! MAJSTORE!

prokleta avlija

pre 12 godina

generalno Mareja je pobedila sopstvena taktika iscrpljivanja,pokusao je da premori Djokovica ali se Marej precenio i iscrpeo je samog sebe,sto je postalo evidentno u 4 setu i vratila mu se snaga tek na 5;2 u petom...ipak se Marej nije dovoljno spremio za Djokovica,spremio se za sezonu ali ne i za Djokovica...Nole nije disao dobro zbog velike vlage i velike temperature karakteristicne za taj deo sveta...Majami ima isto vlaznu klimu ali ne i tajkve vrucine,Indian wells je u pustinji,gde je vazduh totalno suv...Noletovi problemi nisu imali veze sa njegovom fizickom (ne)spremnoscu,to zna svako ko ima bilo kakvu bolest nalik astmi,pri svakom veoma vlaznom vremenu(vazduhu) tesko se dise...

Joca

pre 12 godina

Djokovic ce mozda ce pobediti Nadala, ali igra mu nije sampionska. Drzace se na prvom mestu dok se ne pojavi neki novi telentovani igrac, jer ocigledno je nasao kljuc za ovu trojicu iz vrha (Nadala Federera i Mareja), ali bojim se da on sam nije doneo nista narocito novo u tenis, te cim se pojavi neki novi decak koji bude imao nesto novo u igri, Novak silazi s prvog mesta. Eto toliko. Lepo je sto pobedjuje, ali meni se nekako cini da je sam tenis poceo da stagnira.

Werewolf

pre 12 godina

Mozda ne najkvalitetniji mec,ali svakako najuzbudljiviji na turniru!Marej definitivno nije sampionski materijal kao Velika Trojka.Razlog ovako dobre igre je cinjenica da je ovo bio mec 1/2 finala.Da je kojim slucajem ovo bila velika,finalna pozornica Marej bi izasao potpuno odsecen,kao u finalu ne samo protiv Noleta prosle godine,vec i protiv Rodzera u finalu 2010.Decko ima psiholosku barijeru koja omogucava njegovim protivnicima da sve do samog kraja veruju da mogu da ga pobede.Imam osecaj da ni da je imao mec lopte ne bi mogao da privede mec kraju.Marej ne zna ni kako da se postavi u odredjenim situacijama kada se lomi mec;kada ima brejk/gem loptu,kada treba samo da vrati preko mreze,zapinje ko sivonja.Kada treba da napadne,igra kao devojcica.I kada dobije poklon on ne zna da ga iskoristi.
Novak definitivno nije u formi,ali to sto je u finalu pokazuje da je veliki sampion;oni su u finalu i kada ne igraju dobro,Rafa se prosle godine na Vimbldonu dovukao do finala,ali ne zbog svoje velike forme,vec jednostavno jer je jedan od najboljih igraca u istoriji.
Da Novak ima samo problem sa disanjem,mogli bi da kazemo ajde vlaga,da ima samo te povremene probleme sa kretanjem i namestanjem,mogli bi da kazemo ajde nije imao meceve,ali kada se tome doda i istezanje zadnje loze pri ekstremnijem proklizavanju koje mu prosle godine nije bilo problem,kasnjenje na udarac i problem sa servisom,moze da se izvuce samo jedan zakljucak:nije dovoljno trenirao u medju-sezoni,odnosno opustio se!Telo mu nije dovoljno zagrejano i nije u kondiciji kao prosle godine.
Setite se kako je disao,kako se kretao i kako je igrao u 1/2 finalu protiv Federera prosle godine,koji je bio u boljoj formi nego Marej sada i koji je imao skor posle US Open-a nesto otprilike 30-2.I sam je Nole rekao da je trenirao dan i noc da bi postigao sve one uspehe,i tada je tako i izgledao na terenu.Danas nije izgledao tako.
To da nije u formi nije mgolo da se vidiu prvim kolima protiv kvalifikanata,nisu nikakvo merilo,ali vec protiv Hjuita je bilo vidlivo da to nije to.
Da je danas igrao protiv Rodzera ili Rafe vrlo moguce da bi rezultat bio drugaciji,njih dvojca bi iskoristili barem pola zicera koje je Marej promasivao,a ne bi ni bili tako nervozni na velikim poenima kao Marej,covek je napravio 12 duplih gresaka na servisu,a sigurno ne bi onako odigrali 4.set.
Jedva cekam finale.
Clash of the titans!

Vladan

pre 12 godina

Ovaj sa Eurosporta kod mene ima stiklirane sve 3 kljucne stvari da gledam tenis sa iskljucenim tonom, jer nemam taj dual. Viskovicu, vrati seee…ee :(:(:(
(Knjaz Milos, 27. januar 2012 10:49)

Kad vidim Divca da je ustao i aplaudira, tačno mu fali jedan peškir da ga zavitla... kao u NBA :))))
(Miloš, 27. januar 2012 12:58)

Ubedljivo najduhovitiji komentari nasmejali ste me do suza!!!!!!!!!!!

kaboom

pre 12 godina

Trener lendl je napravio gresku kada je bacio flasu za osvezenje Mareja,trabao je da mu doda flasu komovice. Nista bez nje.
(Krstic, 27. januar 2012 15:17)

Да, да. Микула је увек носио једну боцу. Због жгаравице.

Nole šampion

pre 12 godina

Joj Nole,Nole... uuuuuuuuuuuuuuuh... ostalo mi je još malo živaca,taman za finale sa Nadalom,mada mislim da će taj meč biti lakši od današnjeg.

Dragan Miladinovic

pre 12 godina

Imam utisak da je Marej napredovao najvise od velike cetvorke. Stavise, mislim da bi sada dobio Nadala ili Federera sa ovakvom igrom. Za Djokovica je sada Nadal najlaksi protivnik iz velike cetvorke.

ljusha

pre 12 godina

Statistika:Nadal u poslednja dva meca na terenu proveo 7 sati i 58 min.,Nole 7 sati i 34 min. Ali Nadal je imao dan vise za odmor.Nadal je 2009. pobedio Federera u finalu iako je sa Verdaskom igrao 5 sati i 14 min. Samo da se nama Nole lepo odmori ,pa polako ....

prokleta avlija

pre 12 godina

sacekao sam par sati da se ohladim,pa sam seo da procitam komentare na b92,eurosportu,bbc-ju...priceless...i jos da sacekam Game,set,Mats u 23 na eurosportu i bice ovo savrsen dan...

a sto se tice finala u nedelju...jedina dilema je...da li ce vaterpolisti i rukometasi sacekati Noleta pa ce svi zajedno u sredu od 19 ispred Skupstine Grada Beograda proslaviti TRI titule, osvojene tamo jedne nedelje u januaru 2012...

kurekurcubic

pre 12 godina

2 stvari:
1-ne mogu da verujem da niko ne spominje one 3 karakteristike koje komemntatori non stop pominju na zadnjih 10 meceva-do sad su se uvek ostvarile
2-ne znam zasto ljudi misle da je novak umorniji od nadala kad je nadal proveo vise vremena u cetvrtfinalu i polufinalu na terenu od novaka??
ja nemam sumnje da ce novak biti spreman i da ce dati sve od sebe.
o,i naravno pobedice:)

dejan

pre 12 godina

nzm dal jos neko primetio, meni je to bio naj detalj meca..kad je novak gubio, marej je servirao i u jednom trenutku mu se za facu ,,zalepio" leptir ili sta je vec i zasmetao mu, mislim da je tad promasio oba servisa, na kraju meca kad je novak dobio i legao na teren leptir ili sta vec, prolece pored njegove ruke.. Ima nesto sto cuva Novaka.. Sta vi mislite?

Dermendziev

pre 12 godina

Prva tri serta Novak kao da je igrao vise za publiku,nego li za sebe.Ocito nije igrao svoju igru.Poslovna njegova intiligencija kao da je izostala,Vise je vodio racuna kalo da igra na servis svoga protivnika,nego li na svoj servis koji nije bio ubojit-citljiv bez ikakvog miksa,dozvolio da mu Marej cita igru,upustao se dugim kombinacijama gde je Endi neprikosnoven u ATP turu,Endijevi udarci bili su snazniji,rezantniji.

Da svako pravilo ima izuzetaka potvrdio je TB trecega seta,odnosno naredni cetvrti set.Umesto Marej da daje Novaku skoro skrivenu baranku,Novak daje njemu.Treci set Novak igra sasvim svoju igru:miks servis,mastovito(ne cita mu protivnik sada igru,jace,rezantnije udara kad je trebalo da zavrsne pojedine kljucne poene.

Posle TB Novak sada cita Mareja,njegovu unutrasnju euforiju koja ga mentalno sasvim prazni,a mozda i fizicki.Zna Endi ponekad,kad mu ne krene(kad ga brejknu) svestno da prepusti set,fizicki da odahne,a onda sledeci set dobija.Ako je to uradio svestno,a bogami potrosio je mnogo snage,kazna je tim pre veca.

“Prokleti gemovi”-cetvrti u drugom i petom setu(koja koincidencija)!Novak je mogao da ih dobije?U vise navrata i u jednom i drugom setu vodio je,bio na domaku da ih dobije,a gubio ih,vracao Mareja u igru.Ciini mi se da bi jos cetvrti gem drugoga,vec tada,kao i cetvrti gem petoga seta vec tada prelomili i resili pitanje pobednika.

Mislim da ce se Endi pridruziti Novaku oko totalne, neminovne smene u vrhu ATP turu,o kojoj se godinama govorilo.Nole (1)je poceo prosle,a mislim da ce Endi (2)da zavrsi tu smenu ove godine,da ce biti prvi iza Novaka.

Koliki je vec sada i koliki ce biti udeo Lendla?Rano je govoriti,ali ima napredka.

Ovom pobedom Nole je opet pobednik AO,ako ne i zvanicno,a ono moralno.

Sve u svemu jako lep,dramatican,neizvestan mec sa puno preokreta,pa pobeda ima dodatnu tezinu i vecu draz.

Noletu lep odmor i jos jedna lepa pobeda(u drugom finalu protiv Nadala),nadam se laksa.

Pozdrav!

PS:I Nole zna da folira:Hjuitu je "podario set" nahvalio da bi preostali deo publike "kupio".Sa Fererom "nisam ponajbolje fizicki spreman".Mislim da ce protiv Nadala,posle ovakve blistave pobede dobiti dodatnu snagu.
Nole:nedaj svoje!

Nikola

pre 12 godina

Sta reci osim da mi je izuzetno drago sto je onaj kako se ono zvase Mats Vilander (sto mu je umetnicko ime "Mrzim Novaka Djokovica") ponovo debelo omanuo (pre mece te Marej igra na izuzteno visem nivou nego prethodne godine, te Novak je izuzetno nervozan i sve tako neke nebuloze....) Alkohola ume da pomuti coveku i vid i mozak.

crnobeli delija

pre 12 godina

Nole djavole, dusu mi pojede. Taman sredim pritisak, kad ono Nole igra polufinale :(

Necu da uzimam tablete dok ne prodje finale, samo bacam pare bzvz :)

Dado

pre 12 godina

Ova dvojica su meni identicni. Isti tenis igraju, isti nivo, isti udarci, cak i lice jedan na drugog. Prave iste face.
Djokovic mi samo izgleda malo stabilniji i malo hrabriji.

nole car

pre 12 godina

To je najbolji dokaz koliki je sampion nas nole jer ja mislim da niko ne bi mogo da uzvrati tako zestoko u cetvrtom setu posle 3 sata igra a nole taj set odigrao skoro bez greske. Samo da se oporavi do nedelje ostalo ne dolazi u pitanje osvaja peti grand slam.

svi (ni)su isti

pre 12 godina

A sto lupate bez veze? Nole nista ne "preokrece", u zadnje vreme uglavnom redovno pobedjuje i tu i tamo po neki poraz, dakle igra stalno dobro! Da je izgubio 50 meceva pa danas pobedio, onda bi moglo i da se kaze "preokret", ali ako pobedi u 50, pa i danas, onda je to ravnomeran ucinak i uspeh, nije preokret!

mile marinkovic

pre 12 godina

priznajem da uglavnom navijam za federera zbog stila igre. ali djokovicu skidam kapu i svaka mu chast. stvarno je dechko sazreo kao igrach i ima ono shto marej izgleda nikada nece imati. shampionsko srce i neogranicheno poverenje u sopstvene mogucnosti. dzaba mareju ivan lendl, on iako je jedan od najvecih igracha u istoriji takve stvari ne moze da ga nauchi. to ili imash ili ne. daj boze da u finalu ponovi igru sa us open protiv anti-tenisera nadala. napred djokovic i dabogda uzeo sva 4 slema ove godine.

Distreksn

pre 12 godina

E sad treba da se molimo bogu...
da Vilander za finale prognozira pobedu Nadala!!?
Mac! Moj ti je savet da ubuduce svoje zelje ne iznosis kao prognoze,
jer i sam vidis da ne vredi, ne pomazu brate...kapiras???
Zato ako u finalu Nole pobedi, a ti ga dovedi u emisiju...
i onda pred milionskim auditorijumom zatrazi oprost od njega
ps Mac! Nije to sramota, Nole je to, i mozda sutra naj teniser ikad!!!

besan

pre 12 godina

bravo novace......
e sada da sam imao sanse da dovatim onoga "komentatora" sa euro-sport-a sada bih bio u zatvoru zbog svirepog mucenja i ubistva.

Roger

pre 12 godina

Sad mi jos teze pada poraz protiv Nadala, jel ne mogu da docekam finale sa Novakom i da mu posle poraza cestitam na jos jednom grand slamu i da mu kazem da navijam za njega da obori sve moje rekorde!!!

Mina

pre 12 godina

Srbija da se ugleda na Noleta i da napravi PREOKRET!
(Milan, 27. januar 2012 15:28)
Ајде бар одј.бите са спорта...
Свака част за Новака.
(1234, 27. januar 2012 16:00)
E, ako si mu rekao! Bas ste nesnosni vise!

Lord_Sarma

pre 12 godina

Nole, Nole... Kad igraš ove maratonske mečeve ja prosto ne znam ko će prvi da kvekne: dal ti na terenu od umora ili moja keva pored TV-a od infarkta!

Vojvodjanin

pre 12 godina

Iskrene cestitke obojici! Fantastican mec: pravi muski, sportski! Naravno da mi je neizmerno drago zbog Noletove pobede - sto je jedino bitno u ovom trenutku! Svaka cast majstoru! Andi je pokazao puno zrelosti od poslednjeg GS i mislim da Lendlov duh ga polako okupira, sto mu je zapravo i nedostajao (mada Ivana nisam voleo svojevremeno, bez obzira sto je bio veliki igrac, a neosporno neverovatan radnik i fajter).
Mislim da cemo ove godine videti sve vise ovakvih meceva: tenis nevidjeno visiokog kvaliteta uz bespostednu borbu do poslednje mrvice energije! Jedva cekam finale! A, kao sto i Lloyd komentator BBC kaze, nadam se da ce ucinak Noletov biti na bilo koji nacin smanjen nakon ovog meca od 5 sati...! Voleo bih da verujem u to! Ako uspeo ovo da prezivi, uradice sve sto mu je potrebno da zadrzi trofej! Srecno Nole!

MM

pre 12 godina

Prosle godine na US openu, Djokovic je dobio Federera u polufinalu u pet setova i spasao dve mec lopte. Federer je osvojio dva seta sa 7:6 i 6:4 a Nole tri seta sa 6:3, 6:2 i 7:5.
Sada, u polufinalu AO, Djokovic spasava dve kljucne brejk lopte u zavrsnici petog seta protiv Mari-ja. Mari dobija dva seta sa 7:6 i 6:3, a Nole tri seta sa 6:3, 6:1 i 7:5. Sve mi se cini da ce i finale ovog AO da ima slican ishod kao i finale proslogodisnjeg US opena :)

Stevan

pre 12 godina

Al neverovatni su ovi eksperti koji govore o "skandaloznoj fizickoj nepripremljenosti",coveka koji je upravo odigra nekih 5h tenisa u polufinalu australian opena.

Serđo

pre 12 godina

Za početak: svaka čast, Novače!
Kao što sam komentarisao pre meča, sve je bilo u Noletovim rukama (mada bih pre rekao plućima i nogama). Neki su komentarisali da je nespreman, što je smešno. Jednostavno, zbog sparine Nole ima problema sa disanjem. Imaće ih u nekom trenutku meča sa Nadalom, ali to prođe i Novak posle prosto leti. Bitno je da u trenucima krize ne izgubi korak sa protivnikom. Posle je sve lakše. Nole je opet pokazao i dokazao da ima srce i mu... Štaviše, noge su u ovom meču prve popustile Mariju. Izvukao je na sreću tajbrejk i pukao fizički na početku četvrtog seta. Posle dva brejka štedeo se za peti, pri kraju kojeg je Nole malo posustao. Endi je na 5:2 pustio i ruku pošto nije imao šta da izgubi, ali se na 6:5 za Novaka opet stegao i kraj. Ostajem pri tvrdnji da je Nole ovo mogao da završi u tri seta, ali loptica je okrugla a sreća prevrtljiva (naročito ako je izazivate: kao Nole nepotrebnim dropšotom i još nekim stvarima u drugom setu). Međutim, ovako je verovatno slađe, a i pobeda ima veći psihički i svaki drugi značaj. Još da prokomentarišem i Novakov servis, koji uopšte nije loš, naprotiv. Problem je u tome što oscilira, pa ili servira odlično ili očajno (drugi set). Drugi servis mu je danas bio sjajan. Ako bi Noleta servis stalno služio, niko ne bi imao nikakve šanse protiv njega.
Sledi novi obračun sa Raficom, kome na ruku ide samo činjenica da je odmorniji. Sve ostalo je na Noletovoj strani. Novaku puno sreće u nedelju i neka ga Bog i dalje čuva.

Roksana (Rokaj Nolo)

pre 12 godina

Juuj, jeste l' videli Nola!!!
Nolo, srce nase, mal' nisi skiknuo na onom terenu, al' ne das se ti.
A o lepoti da ne govorimo!
Volimo te, jooj!
Drmaj, Nolo, ma drmaj bre, ljubavi!

1234

pre 12 godina

Srbija da se ugleda na Noleta i da napravi PREOKRET!
(Milan, 27. januar 2012 15:28)
Ајде бар одј.бите са спорта...

Свака част за Новака.

777

pre 12 godina

Ovo sam napisao juce a sta je bilo danas?

Mislim da je Novak psihicki mnogo jaci od Skota. Neka je on napredovao sa Lendlom ali nije mogao da napreduje u svemu. Nije izmislio toplu vodu u tenisu.Za tako kratko vreme..nemoguce. Sigurno je da sve zavisi od Novaka. Ako dobro igra i uzme odmah prvi set bice to veliki teret na Skotu i put u poraz. Ako Novak izgubi prvi set to nije nikakva prednost. Novak to stize i opet opterecenje na Skotu. Sve najbolje i pobeda.
(777, 26. januar 2012 23:04)

Lane

pre 12 godina

danasnji dan SRBIJA treba da slavi u svakom smislu! Jedno finale obezbedjeno,jurisamo na jos dva! danas su SRBI najponosniji narod na planeti!NAPRED SRBIJA!!!

Petar

pre 12 godina

A "susjed" tinejdžer Čilić sve mlađi i mlađi i sve bliži i bliži, ipak je on iz teniske "velesile" čiji je predstavnik stigao ČAK do trećeg kola.

777

pre 12 godina

Sta reci pametno. Jeste da Novak zna da kida zivce, ali sta ces..covek ima takav stil.Haha..Ma koliko da Endi igra dobro,, Novak ga provali, nadje nacin i pobedjuje. Koliko da se trude, ginu na terenu biju jako i iz svih oruzja, ne vredi. Ferer pa sada Marej. Isto ce i Rafa ali sumnjam. Novak i finale da igra kao danas dobija Rafu, a verujem da ce za GS da igra jos bolje. Federer i taj mec za mene nije merilo Nadalove velike igre. Mislim da je Endi danas igrao bolje, i opet izgubio. Tako ce proci i Rafa, moguce, mnogo laksa pobeda za Novaka od ove nad Endijem. Ma u Rafinoj glavi mora da pomisli na proslu godinu i 6 izgubljenih finala, i eto straha, nesigurnosti i gresaka. Psiha je to, covek nije celik. Sa druge strane Novak samo da ima sigurniji prvi servis i to je to, a servis mora da dodje, nemoguce je da servira losije. Nije Novak los server. Servis dolazi bas protiv Rafe. Novak je pokazao da je mnogo psihicki jak. Spasavati sve one brejk lopte i opet dobijati...to ubija protivnika. Endi ce jos cekati na prvi GS turnir a to vec postaje veliki teret za njega. Novaku zelim sve najbolje, neka Rafa igra dobro a Novak neka pobedi i podigne pehar. Idemo care do pobede.

Obelix

pre 12 godina

Sa ovakvom skandaloznom fizickom nepripremljenoscu,nema sta da trazi protiv Nadala,sad se vidi da je odlzak doktora Cetojevica nenadoknadiv gubitak,jer je Nole opet postao onaj stari,sa cijom ser fizickom nepripremljenoscu sprdaju svi svetaki mediji i analiticari.
(asterix, 27. januar 2012 15:30)
...Mali, opet si zaboravio napitak....

SEKA

pre 12 godina

Ocigledno je da Novak ima neke zdravstvene ili fizicke probleme. Ovakva igra protiv Mareja nece biti dovoljna da u nedelju pobedi Nadala. Zelim ti pobedu Kralju! Moje duboko postovanje

Iks

pre 12 godina

I Nole i Nadal su u polufinalu prosli kroz trnje...Nadal igra pod pritiskom jer zeli da se napokon oslobodi kompleksa zvani "Djokovic"....Nole pod pritiskom takodje jer ipak brani covek titulu... Sve u svemu navijamo za naseg brata Noleta

swedroid

pre 12 godina

drugar mi Sved, gledali zajedno mec i na kraju kaze kroz zezanje, sreca svetska sto Srbi ne znaju da ratuju kao Djokovic, vladali bi svetom! Na srecu svetsku ima nas nelogicnih i nesvrstanih u pozavidnom broju cccc

Hercegovka

pre 12 godina

Dragi Novace,diko naša,dragi Bog da te čuva ,i da ti je na pomoći još godina sto,ali kako ću ja gladati sad vaterpoliste i rukometaše kad bez nerava ostadoh a volim i njih isto koliko i tebe.Nek im je sa srećom.Q6Y

bebac

pre 12 godina

Ostadose mi djeca bez rucka gledajuci tenis.Ali vrijedilo je,posle ovakog meca nismo ni gladni,ni zedni,samo ponosni do neba.Ma gdje Srbin da izgubi na SVETOGA SAVU,to je jednostavno nemoguce.

jota

pre 12 godina

Nole ludace, ako se razbolim od neke respiratorne bolesti to je zbog 2.5 paklica cigara koje sam popusio od jutros. A o nervnom sistemu, koji je danas potrosen, a zna se da se isti ne obnavalja, dugujes mi par miliona nervnih celija.
Jooooooooooojjjjjjjjjjj, dobro jeeeeeeeeeee...............
MA BRAVO LEGENDO VOLIM TE VISE OD SAMOG SEBE...........

verni gledalac

pre 12 godina

ovo je vec hiljadu puta potvrdio da je veliki sampion i borac!
Marej je danas odigrao fantasticno, branio se fanstasticno prosto da izludi protivnika.
Ali Nole nestvarno, svaka cast...
Protiv Nadal ne ocekujem 5 setova, ako bude igrao svoju igru 4 seta i nova titula

Sasa

pre 12 godina

Ovaj nas komentator sa eurosporta iskidao mi je barem 60% zivaca. Stvarno mi nije jasno odakle mu inspiracija.
(Leo Martin, 27. januar 2012 14:14)

Da bi te do kraja iznervirao treba da te iznervira u najmanje 63% svojih komentara. S obzirom da nas je nervirao u 97% komentara, odneo je glatku pobedu.
(procenat je cudo)
"Dijagnosticar", Nis

Dijaspora

pre 12 godina

Bravo Nole !!!
Nisi igrao svoju najbolju igru, ali si uspeo, pre svega zahvaljujuci hladnoj glavi, da opet udjes u finale !!!!
Sada, MOLIM TE , rasturi Rafu !!!!

veliki strumf

pre 12 godina

Mislim da me strefio blagi infarkt na 5-5 u 5. setu kada je Nole na 30-40 povujao onu forhend paralelu po liniji koja je presudila mec. Osecam se iscrpljeno kao da sam ja igrao ovih 5 sati umesto mog imenjaka. Toliko sam iscrpljen da i meni treba oporavak a tek nas cekaju jos dva velika polufinala. I jos dve stvari: onaj Wilander je po ko zna koji put pokazao koliki je poznavalac teniskih prilika, i da je bolji prognozer od hobotnice Pola, dakle nema sanse covek da pogodi ko ce da dobije mec. I samo na kraju SRECAN SAM STO SAM SRBIN.

Ministar

pre 12 godina

@Ironman
Slazem se sa tobom da je marej odigrao sa 200 posto,a da nole nije onako kako zna...mareju definitivno treba neko da mu pregleda glavu...
a sto se tice onog vilandera,sledece sto su da uradim je da skupim neke pare i da odem na neki turnir i da mu se use... u zivot.
p.s
vise je lendl bio na tv-u nego ova dvojica

Jedan je Novak

pre 12 godina

Fenomenalan meč i istinski i neprikosnoveni šampion Novak! Mislim da svakako nije preterano reći da je Đoković najbolji i mentalno najstabilniji sportista Srbije svih vremena već sada sa svoje 24 godine. Trenutno je apsolutni bog tenisa i Nadal nema šta da traži u finalu bez obzira na ovih 5 sati sa Endijem(koji je uzgred rećeno dosta bolji igrač nego prošle godine).

swedroid

pre 12 godina

najbolji je bio kad je u intervju davao i rekao da se nada da ce biti spreman za Nadala i da odma ide da radi pushupse, a djavoljak gleda krajickom oka prema Jeleni lol ... vecina publike kao ni voditelj nisu shvatilu lol

Aleksandar iz Melburna

pre 12 godina

Sad se vratih sa meca i opet me je Nole odusevion. Covek nas uci da i kada je najteze da se nikad netreba predati a nasi navijaci su bili dobri, do kraja su verovali u njega.

Usput, video sam i Vlade Divca (Australijanci nazalost neznaju za njega), dva srpska mega cara u jednom dahu!

stefan

pre 12 godina

svaka cast batice,,,jedina stvar koja noleta deli od titule je da li ce biti fizikci spreman,,,da je 100 % spreman,,vec bi mogao da kazem da je osvajac AU opena 2012...!!!!

Goran NS

pre 12 godina

Kapa dole na povratku ali nije mi jasno da ni jedan komentator posle onog sto se dogodilo Viskovicu ne sme da kaze ono sto svi vidimo>Novak je disao na skrge i blize je bio predaji nego pobedi *ZDRAVLJE ispred svega*. Nadam se da ce uspeti da se oporavi do nedelje jer Rafa je opet onaj stari,STAVI I PETI PRSTEN MAJSTORE IDEMOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!

KokaZrno

pre 12 godina

Ha, ha, ha !
Opet ga je isfolirao!!!
Glumi da mu je dusa u nosu, samo sto ne umire, a kada se onaj drugi opusti i misli da je sve gotovo, Nolo se rastrci ko lud, kao da je tek poceo mec.

sanel

pre 12 godina

napisao sam pre meča da ako ga slomi u drugom setu zašta je imao šansu pri 2:0 i servis da će biti čistih 3.0., u suprotnom 5 setova. Tako je i bilo. Svaka čast Noletu.

asterix

pre 12 godina

Sa ovakvom skandaloznom fizickom nepripremljenoscu,nema sta da trazi protiv Nadala,sad se vidi da je odlzak doktora Cetojevica nenadoknadiv gubitak,jer je Nole opet postao onaj stari,sa cijom ser fizickom nepripremljenoscu sprdaju svi svetaki mediji i analiticari.

Markan

pre 12 godina

Nole ti si rodjeni pobednik! Sve cestitke i skidam ti kapu na danasnjoj teniskoj predstavi! Imas neverovatan pobednicki mentalitet! Ponosan sam sto zivim u eri tako velikog tenisera! Srecno u finalu.

UrosBg

pre 12 godina

Alal vera majstore!!! Kakav mec, kakva igra. Istina, mora se cestitati i Mareju na izvanrednoj igri. Nadam se samo da ce Novak imati dovoljno snage za finale jer je ocigledno da se danas mnogo istrosio. Sve najbolje nasem majstoru u finalu. Dan je poceo odlicno. Vec smo pobedili u jednom polufinalu. Sad da prvo pobedimo u vaterpolu a onda veceras spektakl da pobedimo Hrvatsku.
http://hoopsuniverse.net

Ранко Србин Република Срб(п)ска

pre 12 godina

Хаххах што уживам гледајући оног Ма(т)ца Виландера, увијек обрунто дође.....јуче каже "Федерер добија у четири, а можда и три сета" а јутрос рече "Ђоковић јe нервозан" другим ријечима "типујем на Мареја" ал није смио јер је 7463535261430564 пута промашио исход, поготово кад прогнозира против Ђоковића (таквих је највише било).....и шта велиш Виландере - ко добија у Недељу, отпали твоји љубимци Мареј и Федерер ахахах.....на данашњи дан 2008 је Ђока узео (Т)Цонгу у финалу АО.....ај сад да и ови одраде посао (ватерполисти и рукометаши)......Не пропуштам твоју емисију Виландере у Недељу пред меч, са уживањем ћу да је погледам и чујем твоје "мудре" ријечи и твоје познате "прогнозе" и "савјете"...."АРГУМЕНТ АУТОРИТЕТА НИЈЕ АРГУМЕНТ".....слава Богу!!!

ja

pre 12 godina

Ajde sad da vas vidim da li cete kad Novak u nedelju pobedi Rafu da pricate kako je uspeo da se oporavi pa igrao je 5 sati... Kao sto ste govorili za Nadala 2008!? Bila je prica ovaj Nadal se sigurno dopinguje! Najlakse je pljuvati po pravim sportistima nije bitno da li je nas ili neki stranac. I Novak nece vecno pobedjivati pa ce verovatno i njega neko da dere kao sto on sada dere sve pred sobom. Zato ne treba pljuvati po velikim igracima kao sto su Nadal,Federer i drugi, svakom nekad dodje kraj i pojavi se neko bolji. Bravo Nole sve najbolje u finalu sigurno te ceka tezak mec.

Vanzemaljac

pre 12 godina

Tesko i pretesko kada igras protiv dekadentnog tenisera kao sto je Murray. I milo mi je sto ga je Nole dobio tesko ali ipak dobio da mu pokaze da jednostavno nije sazreo za N01. Ne pomaze tu ni 100 Lendla. Dolazi era Novaka i Nadala i mislim i pored iscrpljujuceg meca od 5 sati i dan ipomanjeodmora da ce Novak u finalu lakse sa Nadalom nego sa ovim rdjavim. Jos jedan Grand slam u novakovoj vitrini

Mrki

pre 12 godina

E kad sam ovo preživeo znam da je sa srcem sve ok.Javite se gospodo i gospođe koji ste već pola godine pisali NE MOŽE BEZ ĆETOJEVIĆA...da vas vidim sad.Lepo vam je svima pokazao da je fantastično fizički spreman i kao što sam već pisao to je zasluga Gerharda-geparda Gritza koji je odličan trener za fizičku spremu a ne Ćetojevića,on mu je napravio jelovnik i to je to.Što se samog meča tiče fenomenalan,obojca su bili na nivou ne polufinala nego finala i pobednika.Žao mi je Marija,ali kako da ne budem srećan i ponosan što imamo takvog asa kao što je Nole.Zaplakao sam posle meč-lopte nisam više mogao da zaustavim emocije.Prazan sam i u ovom trenutku mi je sasvim svejedno dali će u nedelju osvojiti ili ne.NOLE CARE KRALJU VOLIMO TE I HVALA TI JOŠ JEDANPUT ZA SVE LEPE TRENUTKE KOJE SI NAM DAO.

Jera

pre 12 godina

Verovao sam u Noleta u 2011.,verujem da ce i u 2012. biti jos bolji,jer Nadal,Mari i Rodzer moraju da srede sve u svojoj glavi pre duela sa Noletom(pre svega na psiholoskom planu),a zato ja i cela Srbija u nedelju ocekujemo 3 titulu na Ozi-openu za Novaka.Napred NOLE.

Pera ložač

pre 12 godina

"Nekad pobediš, nekad izgubiš, a nekad padne kiša", reče jedan glumac u jednom filmu. Svaka čast Nole i puno sreće u nedelju.

DELIJA SYD.

pre 12 godina

@STRAHINJA: brate ja sam gledao tenis ovde u australiji pa da vidis kako austr. voditelji navijaju za andija iako nije australac a publika pogotovo aplaudiraju i zvizde cak i kad nole udari u mrezu, tako da ono svaki cigo svoga konja hvali :))

Stefan, fan of Partizan

pre 12 godina

Izgleda da ce biti opusteno gledanje. Razlog, pa vrlo prosto Vilander rekao 3-2 za Mareja.
Nije da i onako ne bi bilo opusteno ali ovako ce biti uzivancija.
(Stefan, fan of Partizan, 27. januar 2012 09:45)
Ovo je bilo sve samo ne opusteno. Srce jos radi znaci dobro je, a mec je definitivno rijesio nas dragi Mats mada i Nole ima zasluga :)
Zivio ti nama sto godina Vilanderu!!!

Gajetano

pre 12 godina

Prvo, čestitke svim Srbima koji su odgledali meč do kraja (znam mnoge koji nisu, moja tašta i kuma na primer).
2) čestitke Murray. I da je on pobedio bilo bi zasulženo 100%. Apsolutno je popravio i igru i mentalni pristup. Svi krediti njemu i Ivanu Lendlu!!!
3) U sledeće 3-4 godine ovo će biti najveće rivalstvo, tipa Sampras - Agassi, McEnroe - Lendl, Federer - Nadal, i tako to...
4) Teško će se Murray oporaviti od ovoga. Da li ste videli kako je napustio teren?

Šta reći o meču... Meč Godine do sada sigurno, ali teško da možemo videti nešto bolje u 2012. Ostavljam teniskim znalcima Dylan Dogu, S. Goranu, i sličnima da daju tehničku analizu. A evo mog komentara na psihološki tok meča:
1 set: oba igrača stegnuta (6:3)
2,3 set: Murray opušten, Novak stegnut (3:6, 6:7)
4 set: Novak pustio ruku, Murray stegnut (6:1)
5 set: obojica opustili ruku (7:5)

Ko je preživeo, pričaće. Noletu kvota u finalu 1.02 (ovo 0.02 u slučaju da se povredi).

Pozdrav

Deks

pre 12 godina

Palac gore svi koji su odgledali ceo meč od početka do samog kraja i pretrpeli emotivne trenutke i verovoli u pobedu svakoga trenutka bez predaja!! No1e neuništiv!!!!

Poz iz Švajcarske našen idolu!!

crni kos

pre 12 godina

dokle vise i kome da dokazuje da je broj?ne razumem ljude koji napisu sad dokazi da si najbolji,pa dokazao je jos na Vimbldonu,a kasnije samo potvrdjivao ono sto svi znaju..prejak je!!!!Najjaci je kad se publika primi na protivnika,kako tad dere mili BOZE...5 sati buljim u tv samo da vidim zadnji poen,a posle toga tesko je opisati osecaj...BRAVO MAJSTORE,HEROJSKI,PO OBICAJU!!!pobedjen Endi,pobedjen Lendl,pobedjena publika...A pritom je igrao sasvim prosecno!!!Rafi je vec sve jasno..ocekujem spektakularan tenis u finalu i pobedu Novaka,u inat svima!!!

Crnogorac

pre 12 godina

"Prvi nositelj i pobjednik Australian Opena iz 2008. godine Đoković, koji je imao problema s disanjem u četvrtfinalu protiv Davida Ferrera, a i danas je izgledao iscrpljeno, u finalu ide na drugog nositelja, Španjolca Rafaela Nadala, koji je u polufinalu nadvisio Rogera Federera." Pogledajte ovu vest sa sajta Hrvatske televizije. Sta nije u redu sa tim ljudima? Da li se u nasim medijima ovako pise o uspesima njihovih sportista? Nisam primetio. Mozda sam glup, ali boli me ovo. Sramota je!

Tvrtko

pre 12 godina

Većina poznavalaca i igrača tenisa se slaže da je Marej najkompletniji igrač. što se tiče same igre, izvanredan servis, return, bekhend i forhend, izuzetno brz, menja ritam i nameće svoju igru protivniku. Novak je jedino mogao bolje servirati, ali nije da nije htio, nego nije mogao. Marejev jedini problem je psiha, ali protiv NOvaka ima manju psihičku barijeru nego protiv Nadala, jer sa NOvakom ima prisnije odnose, mada je ovaj put napravio veliku uslugu Nadalu pred finale, ali finale je finale i tu umora nema. Čak mislim da su se Novaku pročepile sve dizne i da će se odmarati nakon, nadam se, pobede u finalu.

TomaS

pre 12 godina

Nadal je juče izjavio da će navijati za Maria. Samo izgledaa da je preterao u navijanju, pa je Novak morao dobro da se pomuči da bi došao do pobede. A posle ovakvog ishoda meča, sada će Feđa biti u nedoumici za koga uopšte da navija.

Jedan Je Nole!

pre 12 godina

NEPROCENJIVO!
Ovo sada i onaj poen na US openu protiv Federera. Priceless.
Nista me vise ne zanima. Moze u Nedelju da izbubi 6:0 6:0 6:0, ali ova dva spomenuta meca su mi zauvek izlecila srce!

Aleksandar

pre 12 godina

Marej je teski defanzivac, a takvi teniseri nisu nikada sampioni, do ne pocne da napada kao Federer, Nadal i Djokovic nikada nece osvojit GS. Mec je bio sjajan zahvaljujuci Djokovicevom slabijem izdanju, da je Novak bio na visem nivou bio na visem nivou(bolji servis i manje neiznudjenih gresaka) bilo bi lagano, kao prosle godine. Dosta napeet mec, svaka cast obojici. Publika je sigurno uzivala.

Dabu

pre 12 godina

Mojne Nole više ovako da ga pobeđuješ! Sad će opet pola godine da se oporavlja. Lepo ga otreseš 3:0, a ne ovako da se dečko PONADA da može da te dobije.

cale

pre 12 godina

Sta reci posle ovakog mneca.
Mislim da je ovo naj bolja Marejeva igra a da je Djokovic igra ne bas 100 posto spreman i opet pobedio.
mozda cu zvucati neskromno al mislim da ce Djokovic mnogo lakse izaci sa nadalom i dobiti taj mec sa tri nula.
napred Djole nadal je zeljan jos jednog tanjircica.

Dermendziev

pre 12 godina

Ljudi moji jeli to mogce uzviknula je pok.legenda Mladen Delic*,kada je Radanovic u dao gol u Splitu,u poslednjim sekundama,mi pobedili Bugarsku 3:2 i otisli dalje.Ljudi moji i ovde je 3:2 i mi idemo dalje.Evo i ja jos vicemja isto posle toliko godina!!!

Prva tri serta Novak kao da je igrao vise za publiku,nego li za sebe.Ocito nije igrao svoju igru.Poslovna njegova intiligencija kao da je izostala,Vise je vodio racuna kalo da igra na servis svoga protivnika,nego li na svoj servis koji nije bio ubojit-citljiv bez ikakvog miksa,dozvolio da mu Marej cita igru,upustao se dugim kombinacijama gde je Endi neprikosnoven u ATP turu,Endijevi udarci bili su snazniji,rezantniji.

Da svako pravilo ima izuzetaka potvrdio je TB trecega seta,odnosno naredni cetvrti set.Umesto Marej da daje Novaku skoro skrivenu baranku,Novak daje njemu.Treci set Novak igra sasvim svoju igru:miks servis,mastovito(ne cita mu protivnik sada igru,jace,rezantnije udara kad je trebalo da zavrsne pojedine kljucne poene.

Posle TB Novak sada cita Mareja,njegovu unutrasnju euforiju koja ga mentalno sasvim prazni,a mozda i fizicki.Zna Endi ponekad,kad mu ne krene(kad ga brejknu) svestno da prepusti set,fizicki da odahne,a onda sledeci set dobija.Ako je to uradio svestno,a bogami potrosio je mnogo snage,kazna je tim pre veca.

“Prokleti gemovi”-cetvrti u drugom i petom setu(koja koincidencija)!Novak je mogao da ih dobije?U vise navrata i u jednom i drugom setu vodio je,bio na domaku da ih dobije,a gubio ih,vracao Mareja u igru.Ciini mi se da bi jos cetvrti gem drugoga,vec tada,kao i cetvrti gem petoga seta vec tada prelomili i resili pitanje pobednika.

Mislim da ce Endi uz Novak ace izvrsiti totalnu, neminovnu smenu u vrhu ATP turu,o kojoj se godinama govorilo.Nole (1)je poceo prosle,a mislim da ce Endi (2)da zavrsi tu smenu ove godine,da ce biti prvi iza Novaka.

Koliki je vec sada i koliki ce biti udeo Lendla?Rano je govoriti,ali ima napredka.

Ovom pobedom Nole je opet pobednik AO,ako ne i zvanicno,a ono moralno.

Sve u svemu jako lep,dramatican,neizvestan mec sa puno preokreta,pa pobeda ima dodatnu tezinu i vecu draz.

Noletu lep odmor i jos jedna lepa pobeda(u drugom finalu protiv Nadala),nadam se laksa.

Pozdrav!

PS:*Kada smo osvojili jedne godine zlatu medalju u vaterpolu,igraci su sa odecom bacilli trenera u bazen.Legenda je uzviknula: “Ako I treba I ja bi se sada ,ovako obucen,bacio,da sam blize bazenu”A ja kazem:mnogi bi se sada isto bacilli na betonu kao Nole.
Vecita hvala i slav .Kao da takvih biti vise nece.Hvala legendi koja se redko radja:strucana,profesionalana,a pre svega zanimljiv unikat.

Pesnik BG

pre 12 godina

Hvala Bogu ! Bravo Nole ! Pobedio je na Svetog Savu čiji orden nosi,Hvala za sve nas!!! Vreme je da uđe kao peti legendarni teniser koji je tri,i više puta osvojio Australijski najveći turnir!

SKYRIM

pre 12 godina

Zgranut sam i zadivljen.Nikada u zivotu nisam pljuvao Novaka ali danas jesam,em zbog serve em zbog defanzivne igre ali je pokazao da po mentalitetu nije Srbin
Sta reci za finale.Stvarno bih voleo najvise na svetu da osvoji on ponovo ali ne verujem da ce Nadal dozvoliti da izgubi sedmi put zaredom od Novaka.MIslim da ce Nadal ubedljivo slaviti jer NOvaku serva nije ni priblizno dobra kao pre a ni igra sa osnovne linije.Da li ce Nadal biti uplasen?Cisto sumnjam mislim da se on i raduje sto je NOvak prosao da mu se osveti kao nikada.Daj Boze da gresim i da ce Novak da me demantuje daj Boze.Ako je mogao u Rimu da se oporavi a nije imao dan odmora onda moze i ovde
Jedno je sigurno,a to je da je NOvak dobio neverovatno samopouzdanje posle ove pobede...

T. J. W.

pre 12 godina

Veliki Novak Djoković!
Odigrano 345 poena, 106 vinera, 50 gemova, 1 taj brejk, triler od 4,5 sata bespoštedne borbe, ubitačnog tempa i iscrpljujućih udaraca..
Bravo za Endija, veliki čovek, u paklenim trenucima kroz koje prolazi u ovom porazu nalazi snagu da čestita i zagrli prijatelja. Iskreno mu želim da istraje-doći će dan i osvojiće taj željeni grand slam za sebe i svoju Škotsku.
Ali danas, danas je bio dan nosioca ordena Sv. Save - šampiona Novaka Djokovića!

а мозга нема

pre 12 godina

Srbija da se ugleda na Noleta i da napravi PREOKRET!
(Milan, 27. januar 2012 15:28)

Да л и овде морате да смарате са политичком пропагандом?Браво Ноле!

P.K.

pre 12 godina

Nole divimo se tvojoj vjestini i snazi.Uljepsavas nam zivot i cinis ga bogatijim.Sa tobom smo razbili sve komplekse, da su drugi bolji.Tvoj talenat, pametan rad,saradnja sa timom ce mnogo doprinijeti napretku citavog naseg sporta , pa i drustva.Ti nijesi samo najsjajnija sportska zvijezda, ti si ogromni kapital.Hvala ti i samo tako nastavi.Prebrodicemo sve druge probleme, a divicemo se sa tobom.

Mikeli

pre 12 godina

Ma ajde, šta lupetate! Prvi igrač sveta je imao sjajne pripreme, što se vidi iz njegovog kretanja na terenu (neuhvatljiv je za one koji su već ispali)! Sjajno servira, ima ubedljiv govor tela; dakle, ima sve što treba da ima prvi igrač sveta! Inače, da vam kažem: sve ovo sam napisao da malčice smirim Noletove navijače, jer sada imaju razloga udarati minuse, premda to ništa neće promeniti na terenu!
(izgovor, 27. januar 2012 12:54)

Koja to frustracija izbija iz tebe i tvog zivota kada ne navijas za Srbina? Kako moze da se radujes Novakovom porazu? Sta te je to toliko u zivotu razorilo da budes takav?

peracoyot

pre 12 godina

Evo statistike

Djokovic
1st Serve % 104 of 171 = 61 %
Aces 11
Double Faults 6
Unforced Errors 69
Winners 49
Winning % on 1st Serve 69 of 104 = 66 %
Winning % on 2nd Serve 30 of 67 = 45 %
Receiving Points Won 85 of 174 = 49 %
Break Point Conversions 11 of 26 = 42 %
Net Approaches 21 of 28 = 75 %
Total Points Won 184
Average 1st Serve Speed 189 KMH
Average 2nd Serve Speed 157 KMH

Murray
1st Serve % 110 of 174 = 63 %
Aces 9
Double Faults 10
Unforced Errors 86
Winners 47
Winning % on 1st Serve 70 of 110 = 64 %
Winning % on 2nd Serve 19 of 64 = 30 %
Receiving Points Won 72 of 171 = 42 %
Break Point Conversions 7 of 24 = 29 %
Net Approaches 19 of 27 = 70 %
Total Points Won 161
Average 1st Serve Speed 184 KMH
Average 2nd Serve Speed 139 KMH

pacenik

pre 12 godina

Pobegao sam sa posla, stresirao se pet sati, popio osam piva, posvadjao sa zenom i sada sam u stanju anestezije...
Novace, razmisli malo, imas li ti osjecaj odgovornosti?

swedroid

pre 12 godina

sta reci, dok je Nole trenirao po zavrsetku sezone da zaleci povrede ostali su radili na izdizanju i usavrsavanju, no ni to nije dovoljno da se dosegne Noletov proslogodisnji nivo!!! Cestitke "derane", deri dalje ...

johny

pre 12 godina

Nole ga sada pustio malo da se zaraduje, ali zato ovaj sledeca 3-4 meseca nece opet glavu da digne kao sto se desilo i prosle godine posle AO

Erazmo

pre 12 godina

Nadam se da ce moderator dozvoliti i jednu zelju a i cestitku. :)) Vilandere da Bog da ti zena rodila Novaka Djokovica! Hvala u napred moderatoru ja sam inace jedan prijatan i fin covek mada ponekad psujem.

Kol

pre 12 godina

Legendo majstore sta god covek da kaze ne moze se opisati kakav je sampion Djokovic svaka ti cast majstore, sta god da uradis protiv Nadala nema veze ovo danas je bilo neverovatno! Neka i vaterpolisti i rukometasi urade isto veceras! NEVEROVATNO!!

Misa Po

pre 12 godina

Uhhhh.... Već sam promukao, a tek nas očekuju uzbudjenja!!!
Sta reci?! Nole nas je navikao na ovakve mečeve, i još jednom je pokazao da je sa pravom No1. Kapa dole majstoru, i hvala mu što nas raduje iz dana u dan.
Ne znam da li ste videli scenu, po završetku sa onim leptirom?! Biće to špica za sva vremena!!!
Ja sad odoh da kupim gajbu-dve piva, dugo ce i uspešno biti ovo popodne!!! Sa srećom da se svi lepo provedemo večeras.
SRBIJA!!!!!!!!!!!!

dejan

pre 12 godina

Jos cu posumnjati da je Djokovic bio dopingovan prosle sezone? Covek nema snage.Pazite,on se odmarao posle USopena 6 nedelja,a zatim uglavnom nista naporno nije igrao.. Kao da sam sanjao onu proslu sezonu,a sada gledam starog Novaka. Ne radi se ovde o tome da li ce odbraniti titulu ili ne ,to je manje vazno,nego kako ce dalje!
(doktor, 27. januar 2012 12:23)
nevoratan smo mi narod. Covek ladno izjavi da Nole i ako osvoji prvi grand slam nema veze jer lici na starog Novaka. Pa sta je vazno ako nije vazna grand slam titula u tenisu?

Mel

pre 12 godina

Jao Nole zbog tebe su mi i zivci popustili,ali nema veze,bitno je da si pobedio onog groznog Mareja!Bravo majstore svaka cast za finale!!!!Napred sampione!!!!!!!!!!!!!!

mira sydney

pre 12 godina

Nole hvala ti na lavovskoj borbi, iako si imao probleme sa disanjem. Sve cestitke i za primerene i duhovite komentare posle meca. Drzimo ti pesnice za mec sa Nadalom. Srecno!!!

gnikolic

pre 12 godina

Ноле, стварно јеси тениски шампион али брате шампион си и у кидању живаца, свих нас који смо хиљаду пута баш због тебе били на ивици да добијемо срчани удар. Брате Ђоле, после твог меча се осећам као да сам чистио 100 метара неког нашег завејаног пута.

Peđa

pre 12 godina

@Peti set pocinje, Nole moras da igras agresivno i da napadas kao sto ti znas. Inace ako mu dozvols da on tebe seta, gotov si.
Sad je da pokazes zasto si broj 1 igrac na svetu.
(Dejan SF, 27. januar 2012 13:35)
Da li stvarno misliš da Nole čita tvoje savete? Bože koliko ljudi ima koji su odlepili.

Crce ja od smeha

pre 12 godina

Novak mi izgleda dobro - znaci zalecene su povrede.
Marej, on nikad i nije izgledao dobro, ali to nema veze sa zdravljem, dobro je i on.
(Distreksn, 27. januar 2012 10:40)

Ha ha ha ha...

Sizif

pre 12 godina

NADČOVJEK!!!!!!!!!!!!
Volim te srcem svim!Veliki pozdrav "objektivnoj" australijskoj publici.Anglosaksonci načekaćete se titule u tenisu!!!

Mackoni

pre 12 godina

URA URA URA!!!!!! Ali moram jedno da primetim, Novak kao da namerno zeza ovog Mareja...mislim svi govore da je napredovao mnogo Marej a on mu opet isti mec da kao u Rimu! I opet ce kad bude izasao protiv Novaka gubiti u startu zbog glave ... :)

Amel

pre 12 godina

To je ta razlika između velikih igrača i šampiona. Murray jeste veliki igrač ali šampion nije. Novaku, Nadalu se nikad ne bi desilo da ne iskoriste 15:40 na 5-5 u 5. setu... To su te odlike šampiona koje Murray još uvijek nema.

Elmer

pre 12 godina

Svaka cast Nole. Danas se lepo videla razlika izmedju vrhunskog igraca sto Marej svakako jeste(pasivna igra u odlucujucim poenima) i sampiona sto je naravno Djokovic( hrabrost kada je najteze i spremnost da uzme sudbinu u svoje ruke)

Nemanja

pre 12 godina

Stoji Djokovic na terenu i vice 12,12,12,12 dolazi Marej i pita sta to radis? Ulaze na teren i posle nekog vremena Djokovic vice 13,13,13,13 za koji dan dolazi Nadal pita Djokovica sta to radi......

znanje-imanje

pre 12 godina

Već je u meču sa Hjuitom bilo vidljivo da Novak nije fizički maksimalno spreman. Onda se još rasplelo naopako - Mari koji je imao najteži žreb dobio je najlakši posao u zadnja dva kola. Rezultat - Mari ima više snage od Novaka. Lopta je spora, vlažno je, nema vinera. Dodatno: malo veći i jači igrač može da napravi poen servisom a Novak ne može.
Sve bi bilo pravolinijski za Marija da Novak nema neverovatno osobinu da kada je izbezumljen odigrava ludački. To je poseban džoker. Time je stigao i do odlučujuće tri set lopte trećeg seta. Odoše, šteta, jer ovako objektivno Nadal ima veliku prednost. Linije su danas bile na strani Marija koji je pokazao i veću nego ikad mentalnu čvrstinu. Ipak, godine patnje, kada je Novak igrao sa dušom u nosu, naučile su ga da igra nošen instinktima. Svaka ti čast Novače, jedna od većih pobeda i strateški neprocenjiva jer je Mari, ne Nadal, najveći protivnik u sledeće 3-4 godine. Udariti onu paralelu forhendom za spas brejk lopte nakon koje bi Mari imao 6:5 i sigurno odservirao za meč - to mogu samo najveći. Objektivno Nadal je veliki favorit. Šansa postoji ako Novak pronađe svoj servis, pre svega u stranu. Ali šta god bilo svaka ti čast, hvala ti što u ovo jadno vreme inspirišeš nadam se neke bolje naraštaje.

Trcim pred rodu

pre 12 godina

Kakav napet meč. Mareju treba psiholog, a ne trener. Decko je odličan teniser. Ima sve karakteristike šampiona, osim one najbitnije, a ti je hladna glava. Bilo mi je zadovoljstvo gledati ovaj meč. Svaka cast obojici! Nole, odmori se pa pravac het-trik na AO.

Haug

pre 12 godina

Cestitke Nadalu na zasluzenoj pobedi!
A sto se tice utiska sa ovog meca... Da mi niko vise NIKAD spomenuo nije da Conga, Berdih, Del Potro, a mogu sa sigurnoscu reci i David Ferer i Mari, imaju sanse da uzmu GS (ili jos jedan GS u slucaju Del Potra). Zato sto ako se desi cudo, pa dobiju Rodzera ili Rafu, kasnije ih saceka Novak ili vec neka druga kombinacija sastavljena od ova tri imena. To su stara, potrosena a mozemo sad vec reci i iskompleksirana od Velike Trojke imena.
Potrebno je NOVO IME!
Zato bih vas molio da u najavama pred GS ili u najavama pred novu sezonu vise ne pominjete ova imena kao moguca iznenadjenja. Oni to vise ne zasluzuju, potrosili su sve kredite i bonitet im je na nuli.
(Haug, 24. januar 2012 14:42)
Sve cestitke Novaku na izvanrednoj pobedi!
Kao sto sam vec pre tri dana rekao, manite se najava u kojima se pominju Del Potro, Conga, Berdih, D. Ferer ili neko od stare garde kao dostojni rivali Velike Trojke. Ovim putem se javno izvinjavam Mariju i mislim da on ima sanse da osvoji GS ALI samo ako ne Djokovic ne ucestvuje.

david

pre 12 godina

POBEDA! TOOO, HAHAHHAHAHA pobeda za tebe,tvoju porodicu,devojku i sve nas. svaka čast i mareju. čestitam na odličnoj,lafovskoj borbi. titan ma titana! ipak pobedio je bolji! Hvala Nole

Dane

pre 12 godina

Obecao sam sebi da necu da se nerviram i da cu na miru da odlegam mec, ali kad sam jutors cuo onog........(72 reci koje ne ulaze u recnig srpskog jezika) Vilandera, urlao sam 5 sati kao manijak, samo da Nole pobedi!

Braindead

pre 12 godina

Redakcijo, molim vas, preklinjem, nemojte da pustate komentara u toku meca...
Sad ima 150 komentara, a niko ne zna kako se mec zavrsio i sad ce svi ostali komentari da se raspravljaju sa prethodnim.
Molim vas, ili ukinite komentarisanje za vrijeme meca ili razdvojite vijesti.

alex

pre 12 godina

ne mogu da verujem kakvi su kompleksasi ovi englezi(australijanci).njihov komentator kaze kao novak je umoran a mora da drzi 2 konferencije za stampu: jednu na engleskom a drugu na srpsko hrvatskom!? kao majka mu je hrvatica? NE ZNAJU DA PODNESU PORAZ-NAJKVARNIJA NACIJA NA SVETU! zao mi je mareja zato sto ga je nole opet "pokvario" kao prosle godine,trebace mu vremena da se vrati. inace ,nole dobija 3:1 finale!

Kole

pre 12 godina

Kakav smor od meca. Nole igra bolestan vec 2 poslednja meca i ovo kako igra samo na momente lici na njega. U cetvrtom setu je pokazao koliko je jaci i iznad svih ostalih za nekoliko kopalja ali ovako bolestan Murry ce mozda i pobediti. Tuzno je kada znas da je covek jaci od svih duplo ali to ne moze da pokaze.

Tea

pre 12 godina

Svaka cast Novaku!Posle toliko propustenih sansi uspeo je da se vrati u mec i osvoji ga.Ne mogu da shvatim ljude koji pljuju po ovakvom coveku.Zahvaljujuci njemu ljudi znaju gde je i sta je Srbija.JOS JEDNOM SVAKA CAST NOVAKU!!!

hibiskus

pre 12 godina

ovo je kao prvo mentalna pobeda za nola(koja ce ga napraviti jos jacim) a kao drugo nasa srcana pobeda (zato sto su nasa srca prezivela napad nervoze)

Crnogorac

pre 12 godina

aaasaa bravo legendo, bravo majstore, ljudino, igračino, ovaj nesrećni narod obasipas neizmjernim radostima. Hvala Bogu što nam te dade.

IronMan

pre 12 godina

Ako i nekome nije bilo jasno zašto je Novak br.1, a Marej br.4, valjda je sad otklonjena svaka nejasnoća! Mislim, ako Novak sa pola snage i onako očajnom igrom dobija Mareja koji je dao 200%, onda je svaki komentar suvišan!

Dejan SF

pre 12 godina

Peti set pocinje, Nole moras da igras agresivno i da napadas kao sto ti znas. Inace ako mu dozvols da on tebe seta, gotov si.
Sad je da pokazes zasto si broj 1 igrac na svetu.

men

pre 12 godina

Novak igra skroz pogrešno taktički protiv Mareja, baš kako odgovara ovom Škotu i njegovom kukavičkom tenisu. Ne kreće se nikako, otišao 2m iza osnovne linije, ne znam zašto to radi? Izgleda kao da se uplašio od njega pa ne prikazuje ništa iz svog repertoara. Mnogo mi je žao zbog toga, kao da se Novak polako oprašta od svog tenisa i mesta br.1.
Inače meč je za kidanje živaca ali mnooogo slabiji kvalitetom od onoga juče.

pedro

pre 12 godina

Molio bih sve koji veceras komentarisu da se zaustave sa kritikama. Ovo je cudesan mec koji igraju Djokovic i Mari. A svi vi koji ne znate sta cete sa svojim svakodnevim frustracijama pamet u glavu, idite u teretanu ili na trcanje, izbacite negativnu energuiju i naucite da uzivate jednog zdravog i normalnog sportiste koji dolazi iz ove zemlje..

Serđo

pre 12 godina

Ne gubite nadu. Čini mi se da je Mari pri kraju snaga. Slabije se kreće, a mislim da se u tajbrejku iscedio do kraja. Videćemo...
Napred Nole!

Logic

pre 12 godina

Novak je i pored ocajne igre i jako cudnog ponasanja na terenu u prva dva ipo seta, mogao lagano da dobije mec sa 3:1. Kad je tek na 4:4 u trecem setu poceo da igra, pa bar svoj prosecan tenis. Imao je tri set lopte,na 5:4, i da je bar jednu iskoristio, dobio bi bez problema u 4 seta. Ovako i pored njegove prepoznatljive igre u 4. setu i ubedljivih 6:1, presudice samo to dali ima dvoljno snage. Igra je na nivou sada

Aaaa ha ha ha...

pre 12 godina

Novak mi izgleda dobro - znaci zalecene su povrede.
Marej, on nikad i nije izgledao dobro, ali to nema veze sa zdravljem, dobro je i on.
(Distreksn, 27. januar 2012 10:40)

Brate lud si skroz! Umro sam od smeha!

traume_iz_detinjstva

pre 12 godina

"Dobor bre da li moze neko da mi objasni, ja ne mogu da verujem da posle svakog poena moram da gledam trenera mareja, sta je ovo????????"
@ To se sine moj zove Ivan Lendl. Jedan od najvecih igraca sveta. Dakle, tenis je postojao i pre naseg Noleta, samo se u to vreme kod nas popularno zvao "balet" i uglavnom su se svi smejali ljudima koji su se bavili istim... :))

Obrad

pre 12 godina

lepo je biti Srbin ovih dana u Australiji, ipak necu odbiti Australiski pasos koji uskoro dobijam
Napred Nole, we proud on you
(ExNS, 27. januar 2012 12:31)
Samo da mi je znati na koju foru ga dobijas. Ni engleski nisi jos naucio.
"WE PROUD ON YOU" buahahaha buahahaha... Idi bre uci gramatiku jer ce da te odbiju

Nece valjda

pre 12 godina

Ljudi jel videste vi ono???
Pocetkom drugog seta Nole je pojeo nesto krisom, nalik na sljivu?
Osecam, sad ce da ga bombarduju pitanjima, i naravno test na doping odma!
Ali treba i Marija na test, u flasu od dva litra sipali su mu po kap dve iz malih bocica, a sta je to sto daje brz efekat u dva litra vode, sigurno nisu AD kapi.

david

pre 12 godina

TO NOLE! ne traži čovek zavere,ne ispravlja krive drine, ne troši energiju na liliputansku mržnju prema protivniku i blentavim komentatorima,sudijama, skupljačima loptica, terenu, linijama,.... nego se dostojanstveno,hrabro,herojski zagrejao i sada ukida polako marejevu igru. :-D Napred Novak Đoković za mene si pobednik i ako izgubiš,ovaj jedan meč!

Strahinja

pre 12 godina

Ja razumijem da je Djokovic srbin, isto kao komentator sa RTS-a. Al' omalovazavajuci komentari na racun protivnika nisu fer. Ako si sportski komentator, komentarisi sport, a ne svoja privatna ubjedjenja i zelje.

marko

pre 12 godina

Nadajmo se da ce onih 0:2, i 0:30, da ga kostaju samo ovog meca. Katastrofa od meca. Novak ce posle ovoga imati sta da analizira. Jel si najbolji, ili nisi. To treba da bude problem za publiku i za protivnika, a ne za sampiona.

dusan

pre 12 godina

Nole vracaj hitno Dr Cvetojevica! Ne znam jel gluten ili virus u pitanju ali Nole izgleda bolesno. Vracaj doktora, moxda ti se i snaga vrati, daj Boze!!!

Serđo

pre 12 godina

Nemam živaca da gledam više. Mari igra dobro, ali NO1e ga je vratio u meč u drugom setu. Trebalo je da bude 4:0 za Novaka, ali se previše igrao u tim trenucima pa je bilo samo 2:2. Onda se Škot razigrao i sada imamo to što imamo. 4-5osatno mučenje i pobedu Noleta, ili Mari u četiri seta. Šteta, jer da je Nole bio samo malo ozbiljniji i koncentrisaniji sve bi bilo gotovo u tri seta. Ovako, nadajmo se najboljem.

Milena

pre 12 godina

Nole deluje kao na početku karijere, baca loptice pritivniku na pola metra ili u njega, nema više vamos-tamos... Menjaj taktiku, IDEMO!!!

Antun

pre 12 godina

Majko mila ! Đole, šta ti je ? Daj više igraj. Ne smiješ pimplati s njim, a sa Nadalom još manje. Ma više mi se povraća. Do kad će ovi pimpleri osvajati turnire ? Škot još nije, ali uskoro bi i on mogao. Kad Nadal dobije srčani udar.

david

pre 12 godina

argh! u životu nisam čitao više mrzovoljnih komentara! Novače ti si boss,svi ste! igraju ljudi na vrelom suncu više od 2 nedelje svaka 2,3 dana. nije nole naša igračka pa da radi kako se nama hoće! kada pobeđuje onda je:"nole care", a kada ne ide onda:"razočarao si nole". pa ne može tako! ništa on ne duguje Srbiji i nama. NAPRED NOLE KUD PUKLO DA PUKLO!

Navijac

pre 12 godina

Jasno je kao dan da Novak nije fizicki spreman, i da su mu potrebne jake kondicione pripreme, kao pretprosle godine kada je trcao putevim Tour de France-a. Objektivno, On prethodnih 6 meseci nije igrao ni priblizno snazno kao u prvih 6 meseci 2011. Treba da propusti i neki turnir zbog priprema ako je neophodno, ali ce posle opet da bije sve glatko, cak i ovog dosadnog Mareja. Ovako, uporan je, borben je, ali se vidi da se muci, da mu se spava, i da nije dominantan kao prosle godine. Inace, u 2 setu, umesto da vodi 3:0 jer je imao brejk loptu, on je napravio 1 nonsalantan potez posle koga je ceo set bukvalno poklonio Mareju.

Filip

pre 12 godina

Polako ljudi mnogo svi nesto prognozirate. Pustite ljude da igraju gledajte i uzivajte... Ovde niko ne moze da kaze sta ce biti do kraja... Ko god da pobedi bice to zasluzena pobeda... I da umalo da zaboravim Go Nole!!!

na zapadu nista novo

pre 12 godina

U pravu si Mladene. A kad su najavljivali mec na sky radiu onda su rekli da britanski number 1 andy muray igra polufinale sa Novakom Djokovicem.
Tesko im je prevaliti preko jezika world number 1.

sremac

pre 12 godina

Ja sam letos lupo pola sata tepihe. Posle toga nisam mogo danima da se oporavim kolko su me ruke bolele. Mogu, tj ne mogu da zamislim kako je Noletu posle ovakvog igranja.
Drz se Nole, i skot je umoran.

keep an open mind

pre 12 godina

Djokovic se raspada po terenu, nema kondicije ni agresivnosti, ceka da protivnik pogrijesi. Realno, ovaj mec je i njegov poslednji na AO ove godine. Trenutno je 1:1 u setovima. Pozdrav svima

и десном и левом

pre 12 godina

Сад га ломи Новачееееееее!
Невероватно колико овај Мареј иритира.

veliki strumf

pre 12 godina

Jedna recenica do sada opisuje ovaj mec: Ne zna se ko je gori! Nikad losiji mec nisam gledao kada igraju njih dvojica. Evo sredina je treceg seta, 3-2 za Noleta, a Nole vec set i po ne moze da ubaci prvu servu, Marej ga je brejknuo cini mi se 4 puta u zadnja 5 servisa , svaki servis gem pocinje minimum sa 0-30. Da nije ovolikih Marejevih gresaka bojim se da bi Nole doziveo katastrofu. Izvuce se sada na svoju servu, cini mi se da ga je i kriza kondicije koju je evidentno imao prosla, i da sada MORA da podigne nivo svoje igre. Ih evo 3-3 iako Nole imao 2 sjajna vinera iz riterna, ali... Sad ili nikad!

doktor

pre 12 godina

Jos cu posumnjati da je Djokovic bio dopingovan prosle sezone? Covek nema snage.Pazite,on se odmarao posle USopena 6 nedelja,a zatim uglavnom nista naporno nije igrao.. Kao da sam sanjao onu proslu sezonu,a sada gledam starog Novaka. Ne radi se ovde o tome da li ce odbraniti titulu ili ne ,to je manje vazno,nego kako ce dalje!

izgovor

pre 12 godina

Ma ajde, šta lupetate! Prvi igrač sveta je imao sjajne pripreme, što se vidi iz njegovog kretanja na terenu (neuhvatljiv je za one koji su već ispali)! Sjajno servira, ima ubedljiv govor tela; dakle, ima sve što treba da ima prvi igrač sveta! Inače, da vam kažem: sve ovo sam napisao da malčice smirim Noletove navijače, jer sada imaju razloga udarati minuse, premda to ništa neće promeniti na terenu!

musa dembele

pre 12 godina

Strasno sam iznerviran,razocaran.. Nikad poraz nije problem nego nacin na koji dodjes do njega..Secam se da je Sampras povracao na terenu,pa je zavrsio mec i pokazivao zelju da se ne preda.. Mislim da je Novak mnogo jaci kada su mu roditelji u blizini

doktor

pre 12 godina

Svaka cast sampionu,dosao je ne spreman.. A,Nadal je cak i koleno zavio i glumi neku povredu,a spreman je kao trkacki konj..Rafa ovo uzima,kao i sve ostale koje je do sada osvajao mentalnom i fizickom snagom!

nikola

pre 12 godina

Dobor bre da li moze neko da mi objasni, ja ne mogu da verujem da posle svakog poena moram da gledam trenera mareja, sta je ovo????????

napred Banjac

pre 12 godina

Legenda Smiljan Banjac kaze "ako vam se ne svidja statistika, prebacite na dual" E moj druze, svi bi to i uradili kad bi bila ta opcija. Posle komentatori ne citaju komentare sa foruma, nije im stalo :)

IronMan

pre 12 godina

Ja sam tek sad primetio da Murray ima klona Novakovog fizioterapeuta u timu! U čemu je fora, da li neko zna?! Mislim jel to brat blizanac od ovog Noletovog ili je u pitanju kosmička slučajnost?

Ahahahaah

pre 12 godina

Ovaj komentator je p-o-b-e-d-n-i-k godine!!!Kaze "Marej je dobio prvu STIKLU!? od TRI KLJUCNA SLUCAJA koja su potrebna da bi se pobedio Novak"...AAAhahahahhahahahahahhahahaah...

novosadjanin

pre 12 godina

Opet ne moze da pogodi smec...Nikako mi to nije jeasno...U odlucujucim poenima (za 3-1 u drugom setu ima cist smec i promasi, kasnije ga brejkne marej). Slicno je bilo 3-4 puta protiv Ferera.

Tesko

pre 12 godina

Tesko Nole moze da dobije Murraya .Ovaj igra duge poene i Nole gubi snagu.A onda i disanje je tesko na velikoj vlagi.Ako izgubi drugi sert Dokraaja Murray dobija sa 3:1

asterix

pre 12 godina

Zaista je sramota doci na gran slem ovako fizicki nespreman. Pa on nije u stanju vise od jednog seta da igra vrhunski. Velika neprofesionalnost,

anfakbls

pre 12 godina

Novak pada malo u igri ali vratice se! Ovaj komentator eurosporta je toliko iritantan da Novakova(slabija) igra u ovim trenucima me nije zabrinula koliko ovaj komentator IRITIRA!

Mladen

pre 12 godina

Pratim meč preko sajta BBC-a.

Komentar kod 3:6 za Mareja u drugom setu:
,,Djokovic has now lost his last three service games and from looking like a Rolls-Royce he momentarily looks like a clown's car with square wheels and pieces falling off it...'' itd.

Da sada ne kopiram druge primjere.

Je li se samo meni čini, ili se nešto čudno dešava sa komentatorima. O čemu se radi? Kakvo je to nepoštovanje (slobodno mogu reći ,,sprdanje'')?

Ovo nisam primijetio tek danas, ali stvarno više nema smisla.

Mirsad K.

pre 12 godina

1:1 u setovima..I reko je Muri da će ići na iscrpljivanje i greške Novaka.,. 20, 25, 30, 40 udaraca .. 2. servis preko 200 km, , a jak je, ko bik je jak..
Nole, neka ti pomogne sva kosmička pozitivna energija i sva naša ljubav da pronadješ forhend i iznadješ snagu u laovovskoj borbi da izdržiš do kraja.

chang

pre 12 godina

Jaoo, evo mu Novak poklonio set. Igra potpuno kako odgovara Mareju.
Novače, možeš da mu pokloniš ovaj meč ali znaj MAREJ NE MOŽE DA OSVOJI OVU TITULU JER GA TAMO ČEKA RAFA, prema tome trgni se i počni da se krećeš po terenu kao i uvek!!

Dr House

pre 12 godina

Mnogo ali mnogo LOS tenis i jos gora igra Djokovica. Zapravo vise mucenje nego igra. Slabe prekratke loptice, ocajan servis, mogo gresaka bez vinera. Previse lici na Novaka iz 2010. Proslogodisnji bi vec imao 2:0 (6:3 6:1) i lagano privodio mec kraju. Sta se desava sa njegovom igrom, telom (izgleda iscrpljeno) i psihom od US OPENA????? A nije povredjen. Izgleda da sto smo gledali od vrhunskog tenisa Novaka gledali smo NA ZALOST. Trenutno je Djokovic nakon vracenog brejka, ponovo izgubio svoj servis (3:5)

oliver

pre 12 godina

igraju kao zene, cilj je prebaciti lopticu preko mreze, a valjda nece u aut otici.....kao da sparinguju,odvratan tenis!!!! a ova igra nema veze sa novakovom ofanzivnom i agresivnom igrom iz prosle sezone ili iz poslednjeg seta sa fererom.....zelim mu sve najbolje u daljem nastavku meca i bice sve ok ako pocne da igra svoju igru, ova taktika veze nema...

manee

pre 12 godina

mislim da je ovo kraj za Noleta na AO jel igra sa velikim problemom sa disanjem ( ovo pisem na 1 prema 1 u gemovima) voleo bih da pogresim ali ima jos da se igra ... sve je moguce P.S sa noletom do kraja

axaxaxax

pre 12 godina

ajmo nole... sve pare koje imam (3000eura) sam uplatio na ovaj mec, nemoj sad da me izdas
(ime, 27. januar 2012 10:33)
xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

~~

pre 12 godina

Nazalost mislim da ce da izgubi,nesto je umoran ne znam ni ja.Ja bih naravno voleo da Djokovic pobedi ali sa ovakvim servisom sigurno nece!!! :D

Gde je Cetojevic?

pre 12 godina

Novak ce se u ovom mecu vise boriti pprotiv sopstvenog tela nego protiv Andyja Murraya... Posle tri odigrana gema, vec je ostao bez daha.

ono kao

pre 12 godina

Djokovic mnogo lose igra,svaka druga loptica ide na sredinu a pre je gadjao uglove...kako turnir odmice sve je losiji...sa ovakvom igrom nema sanse protiv Nadala koji je podigao formu.

Antun

pre 12 godina

Obistiniće se najgori scenarij o kojem sam razmišljao još prije 2 tjedna. Ako Murray pobijedi Novaka, Rafito osvaja s pola snage. Nevjerojatno. Do kad će to više tako ? Antitenis stalno pobjeđuje jer ga je ATP uništio sa usporavanjem terena i loptica. Da sam na Federerovom mjestu ostavio bi se tenisa još prije 4 godine. Ajmo Nole, nemoj se predati i dobij Škota, a onda u inat razbij bildera.

david

pre 12 godina

ljudi,radni dan je. šta radite vi pred tv-om?! svaka čast Novaku na odlično odrađenom poslu! biti među 4 na svetu je uspeh u svakom slučaju. svima koji mrze. pikajte vi lopticu kao ovi momci pa kritikujte koliko hoćete! ps: sport je zabava. zašto svi malo ne hvalimo aleksinačke rudare! npr

a daaaj....

pre 12 godina

Ides mi na zivce Novace, cim te neko pritisne, povlacis se...razbij tog smlatavog Skota...ajde breeee.....TRGNI SE MALO! Nema izgovora ni glutena...

AJDE NOLE

pre 12 godina

svaka njma čast al u drugm setu samo brejk na brejk nijedan ne može zadržati servis...onda se ljudi rugaju sa ženskim tenisom hm hm:D

JC Denton

pre 12 godina

Marej igra ubedljivo najbolju defanzivu od svih tenisera trenutno. Đokovićeve lopte, koje bi u poenu "matirale" bilo koga drugog, ovaj vrati i to jako i duboko. Ako Novak ovo izgubi, izgubi će zbog frustracije.

volim tenis

pre 12 godina

Cim je Divac tamo da navija za Djokovica,nema zime :)
Btw mislim da ovo ide 3:0 za Noleta,Murray je jednostavno klasu nize od prve trojice na ATP listi...

IronMan

pre 12 godina

Šteta je što nema malo više dobrih tenisera, jer je očigledno da Marej, Nadal i Federer više ne predstavljaju nikakvu konkurenciju Novaku! Čak se plašim da ne izgubi motivaciju i povuče se kao Žastin Enan, jer ne oseća nove izazove! Ovo sa Marejem je stvarno smešno, jer se vidi da ga Nole pušta da tu i tamo napravi neki poen, da se " mamin sin" ne bi rasplakao od nemoći!

afrikanac

pre 12 godina

meni je najjace kod Djokovica ta neka samouverenost koju sada poseduje... Nekako vise se ni ne cimam da li ce pobediti nekog tenisera... Jedino Nadala i Federera se eto razmisljam... Ove ostale... Sta reci...

Nole Car !

Challe

pre 12 godina

Ko sto neko vec jednom to rece ovde, nekome je zreb majka a nekome maceha. Marej ovoga puta nece moci do finala. Slusam i ovog Matsa, ne zna sta bi rek'o sada jer se bas nalupetao ovih dana pa sve do pred pocetak meca. Ja inace nemam nista protiv da Marej osvoji neki Grand Slam ali samo neka to ne radi ove godine, jer ove godine ce Nole da pokupi sva 4 i da postavi rekord kontinuiteta koji dugo a mozda i nikada nece biti oboren.

šah

pre 12 godina

E moj Vilanderu, ekspertu, povuci se sa mjesta 'stručnog konsultanta' dok te ljudi još poštuju kao velikog tenisera. Čuj, misli da Novak nervozniji ulazi u meč... Neko je nekad rekao nešto jako pametno - nikad ne potcjenjuj srce šampiona.

P.S. Muka mi je od beskrajnog pominjanja 'tri ključne stavke', i koliko je ko tih stavki ispunio...

Mikelle

pre 12 godina

Gledam na britanskom Euro sport-u, i konentanori su rekli da je Nole apsolutni favorit. Ne igra kako zna na pocetku prvog seta, ali mislim da ce dobiti mec, nije ni Marej preterano dobar.

Knjaz Milos

pre 12 godina

Ovaj sa Eurosporta kod mene ima stiklirane sve 3 kljucne stvari da gledam tenis sa iskljucenim tonom, jer nemam taj dual. Viskovicu, vrati seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :(:(:(

Axl_Rose

pre 12 godina

Gledam na britanskom Euro Sport-u, rekli su komentatori da je Nole favorit, a onda se ukljucio Wilander. Tom coveku treba zabraniti da prica o tenisu dozivotno.

Stefan, fan of Partizan

pre 12 godina

Izgleda da ce biti opusteno gledanje. Razlog, pa vrlo prosto Vilander rekao 3-2 za Mareja.
Nije da i onako ne bi bilo opusteno ali ovako ce biti uzivancija.

Naucnik

pre 12 godina

Dobro jutro svima, srecan rad Novace. E sad, srecom imam eurosport kod kuce i na njemu gledam, a da nemam otisao bih da gledam u kladionici samo da ne gledam na "drugoj TV". Sad` se setili da prenose?

david

pre 12 godina

argh! u životu nisam čitao više mrzovoljnih komentara! Novače ti si boss,svi ste! igraju ljudi na vrelom suncu više od 2 nedelje svaka 2,3 dana. nije nole naša igračka pa da radi kako se nama hoće! kada pobeđuje onda je:"nole care", a kada ne ide onda:"razočarao si nole". pa ne može tako! ništa on ne duguje Srbiji i nama. NAPRED NOLE KUD PUKLO DA PUKLO!

Axl_Rose

pre 12 godina

Gledam na britanskom Euro Sport-u, rekli su komentatori da je Nole favorit, a onda se ukljucio Wilander. Tom coveku treba zabraniti da prica o tenisu dozivotno.

Obrad

pre 12 godina

lepo je biti Srbin ovih dana u Australiji, ipak necu odbiti Australiski pasos koji uskoro dobijam
Napred Nole, we proud on you
(ExNS, 27. januar 2012 12:31)
Samo da mi je znati na koju foru ga dobijas. Ni engleski nisi jos naucio.
"WE PROUD ON YOU" buahahaha buahahaha... Idi bre uci gramatiku jer ce da te odbiju

pacenik

pre 12 godina

Pobegao sam sa posla, stresirao se pet sati, popio osam piva, posvadjao sa zenom i sada sam u stanju anestezije...
Novace, razmisli malo, imas li ti osjecaj odgovornosti?

Naucnik

pre 12 godina

Dobro jutro svima, srecan rad Novace. E sad, srecom imam eurosport kod kuce i na njemu gledam, a da nemam otisao bih da gledam u kladionici samo da ne gledam na "drugoj TV". Sad` se setili da prenose?

Stefan, fan of Partizan

pre 12 godina

Izgleda da ce biti opusteno gledanje. Razlog, pa vrlo prosto Vilander rekao 3-2 za Mareja.
Nije da i onako ne bi bilo opusteno ali ovako ce biti uzivancija.

Trcim pred rodu

pre 12 godina

Kakav napet meč. Mareju treba psiholog, a ne trener. Decko je odličan teniser. Ima sve karakteristike šampiona, osim one najbitnije, a ti je hladna glava. Bilo mi je zadovoljstvo gledati ovaj meč. Svaka cast obojici! Nole, odmori se pa pravac het-trik na AO.

veliki strumf

pre 12 godina

Mislim da me strefio blagi infarkt na 5-5 u 5. setu kada je Nole na 30-40 povujao onu forhend paralelu po liniji koja je presudila mec. Osecam se iscrpljeno kao da sam ja igrao ovih 5 sati umesto mog imenjaka. Toliko sam iscrpljen da i meni treba oporavak a tek nas cekaju jos dva velika polufinala. I jos dve stvari: onaj Wilander je po ko zna koji put pokazao koliki je poznavalac teniskih prilika, i da je bolji prognozer od hobotnice Pola, dakle nema sanse covek da pogodi ko ce da dobije mec. I samo na kraju SRECAN SAM STO SAM SRBIN.

traume_iz_detinjstva

pre 12 godina

"Dobor bre da li moze neko da mi objasni, ja ne mogu da verujem da posle svakog poena moram da gledam trenera mareja, sta je ovo????????"
@ To se sine moj zove Ivan Lendl. Jedan od najvecih igraca sveta. Dakle, tenis je postojao i pre naseg Noleta, samo se u to vreme kod nas popularno zvao "balet" i uglavnom su se svi smejali ljudima koji su se bavili istim... :))

Knjaz Milos

pre 12 godina

Ovaj sa Eurosporta kod mene ima stiklirane sve 3 kljucne stvari da gledam tenis sa iskljucenim tonom, jer nemam taj dual. Viskovicu, vrati seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :(:(:(

IronMan

pre 12 godina

Ako i nekome nije bilo jasno zašto je Novak br.1, a Marej br.4, valjda je sad otklonjena svaka nejasnoća! Mislim, ako Novak sa pola snage i onako očajnom igrom dobija Mareja koji je dao 200%, onda je svaki komentar suvišan!

Nece valjda

pre 12 godina

Ljudi jel videste vi ono???
Pocetkom drugog seta Nole je pojeo nesto krisom, nalik na sljivu?
Osecam, sad ce da ga bombarduju pitanjima, i naravno test na doping odma!
Ali treba i Marija na test, u flasu od dva litra sipali su mu po kap dve iz malih bocica, a sta je to sto daje brz efekat u dva litra vode, sigurno nisu AD kapi.

Crnogorac

pre 12 godina

"Prvi nositelj i pobjednik Australian Opena iz 2008. godine Đoković, koji je imao problema s disanjem u četvrtfinalu protiv Davida Ferrera, a i danas je izgledao iscrpljeno, u finalu ide na drugog nositelja, Španjolca Rafaela Nadala, koji je u polufinalu nadvisio Rogera Federera." Pogledajte ovu vest sa sajta Hrvatske televizije. Sta nije u redu sa tim ljudima? Da li se u nasim medijima ovako pise o uspesima njihovih sportista? Nisam primetio. Mozda sam glup, ali boli me ovo. Sramota je!

Erazmo

pre 12 godina

Nadam se da ce moderator dozvoliti i jednu zelju a i cestitku. :)) Vilandere da Bog da ti zena rodila Novaka Djokovica! Hvala u napred moderatoru ja sam inace jedan prijatan i fin covek mada ponekad psujem.

1234

pre 12 godina

Srbija da se ugleda na Noleta i da napravi PREOKRET!
(Milan, 27. januar 2012 15:28)
Ајде бар одј.бите са спорта...

Свака част за Новака.

а мозга нема

pre 12 godina

Srbija da se ugleda na Noleta i da napravi PREOKRET!
(Milan, 27. januar 2012 15:28)

Да л и овде морате да смарате са политичком пропагандом?Браво Ноле!

Mladen

pre 12 godina

Pratim meč preko sajta BBC-a.

Komentar kod 3:6 za Mareja u drugom setu:
,,Djokovic has now lost his last three service games and from looking like a Rolls-Royce he momentarily looks like a clown's car with square wheels and pieces falling off it...'' itd.

Da sada ne kopiram druge primjere.

Je li se samo meni čini, ili se nešto čudno dešava sa komentatorima. O čemu se radi? Kakvo je to nepoštovanje (slobodno mogu reći ,,sprdanje'')?

Ovo nisam primijetio tek danas, ali stvarno više nema smisla.

Deks

pre 12 godina

Palac gore svi koji su odgledali ceo meč od početka do samog kraja i pretrpeli emotivne trenutke i verovoli u pobedu svakoga trenutka bez predaja!! No1e neuništiv!!!!

Poz iz Švajcarske našen idolu!!

Pesnik BG

pre 12 godina

Hvala Bogu ! Bravo Nole ! Pobedio je na Svetog Savu čiji orden nosi,Hvala za sve nas!!! Vreme je da uđe kao peti legendarni teniser koji je tri,i više puta osvojio Australijski najveći turnir!

Ранко Србин Република Срб(п)ска

pre 12 godina

Хаххах што уживам гледајући оног Ма(т)ца Виландера, увијек обрунто дође.....јуче каже "Федерер добија у четири, а можда и три сета" а јутрос рече "Ђоковић јe нервозан" другим ријечима "типујем на Мареја" ал није смио јер је 7463535261430564 пута промашио исход, поготово кад прогнозира против Ђоковића (таквих је највише било).....и шта велиш Виландере - ко добија у Недељу, отпали твоји љубимци Мареј и Федерер ахахах.....на данашњи дан 2008 је Ђока узео (Т)Цонгу у финалу АО.....ај сад да и ови одраде посао (ватерполисти и рукометаши)......Не пропуштам твоју емисију Виландере у Недељу пред меч, са уживањем ћу да је погледам и чујем твоје "мудре" ријечи и твоје познате "прогнозе" и "савјете"...."АРГУМЕНТ АУТОРИТЕТА НИЈЕ АРГУМЕНТ".....слава Богу!!!

Aleksandar iz Melburna

pre 12 godina

Sad se vratih sa meca i opet me je Nole odusevion. Covek nas uci da i kada je najteze da se nikad netreba predati a nasi navijaci su bili dobri, do kraja su verovali u njega.

Usput, video sam i Vlade Divca (Australijanci nazalost neznaju za njega), dva srpska mega cara u jednom dahu!

alex

pre 12 godina

ne mogu da verujem kakvi su kompleksasi ovi englezi(australijanci).njihov komentator kaze kao novak je umoran a mora da drzi 2 konferencije za stampu: jednu na engleskom a drugu na srpsko hrvatskom!? kao majka mu je hrvatica? NE ZNAJU DA PODNESU PORAZ-NAJKVARNIJA NACIJA NA SVETU! zao mi je mareja zato sto ga je nole opet "pokvario" kao prosle godine,trebace mu vremena da se vrati. inace ,nole dobija 3:1 finale!

david

pre 12 godina

POBEDA! TOOO, HAHAHHAHAHA pobeda za tebe,tvoju porodicu,devojku i sve nas. svaka čast i mareju. čestitam na odličnoj,lafovskoj borbi. titan ma titana! ipak pobedio je bolji! Hvala Nole

bebac

pre 12 godina

Ostadose mi djeca bez rucka gledajuci tenis.Ali vrijedilo je,posle ovakog meca nismo ni gladni,ni zedni,samo ponosni do neba.Ma gdje Srbin da izgubi na SVETOGA SAVU,to je jednostavno nemoguce.

Strahinja

pre 12 godina

Ja razumijem da je Djokovic srbin, isto kao komentator sa RTS-a. Al' omalovazavajuci komentari na racun protivnika nisu fer. Ako si sportski komentator, komentarisi sport, a ne svoja privatna ubjedjenja i zelje.

Tea

pre 12 godina

Svaka cast Novaku!Posle toliko propustenih sansi uspeo je da se vrati u mec i osvoji ga.Ne mogu da shvatim ljude koji pljuju po ovakvom coveku.Zahvaljujuci njemu ljudi znaju gde je i sta je Srbija.JOS JEDNOM SVAKA CAST NOVAKU!!!

Challe

pre 12 godina

Ko sto neko vec jednom to rece ovde, nekome je zreb majka a nekome maceha. Marej ovoga puta nece moci do finala. Slusam i ovog Matsa, ne zna sta bi rek'o sada jer se bas nalupetao ovih dana pa sve do pred pocetak meca. Ja inace nemam nista protiv da Marej osvoji neki Grand Slam ali samo neka to ne radi ove godine, jer ove godine ce Nole da pokupi sva 4 i da postavi rekord kontinuiteta koji dugo a mozda i nikada nece biti oboren.

Crce ja od smeha

pre 12 godina

Novak mi izgleda dobro - znaci zalecene su povrede.
Marej, on nikad i nije izgledao dobro, ali to nema veze sa zdravljem, dobro je i on.
(Distreksn, 27. januar 2012 10:40)

Ha ha ha ha...

Dejan SF

pre 12 godina

Peti set pocinje, Nole moras da igras agresivno i da napadas kao sto ti znas. Inace ako mu dozvols da on tebe seta, gotov si.
Sad je da pokazes zasto si broj 1 igrac na svetu.

Sizif

pre 12 godina

NADČOVJEK!!!!!!!!!!!!
Volim te srcem svim!Veliki pozdrav "objektivnoj" australijskoj publici.Anglosaksonci načekaćete se titule u tenisu!!!

šah

pre 12 godina

E moj Vilanderu, ekspertu, povuci se sa mjesta 'stručnog konsultanta' dok te ljudi još poštuju kao velikog tenisera. Čuj, misli da Novak nervozniji ulazi u meč... Neko je nekad rekao nešto jako pametno - nikad ne potcjenjuj srce šampiona.

P.S. Muka mi je od beskrajnog pominjanja 'tri ključne stavke', i koliko je ko tih stavki ispunio...

Lane

pre 12 godina

danasnji dan SRBIJA treba da slavi u svakom smislu! Jedno finale obezbedjeno,jurisamo na jos dva! danas su SRBI najponosniji narod na planeti!NAPRED SRBIJA!!!

Haug

pre 12 godina

Cestitke Nadalu na zasluzenoj pobedi!
A sto se tice utiska sa ovog meca... Da mi niko vise NIKAD spomenuo nije da Conga, Berdih, Del Potro, a mogu sa sigurnoscu reci i David Ferer i Mari, imaju sanse da uzmu GS (ili jos jedan GS u slucaju Del Potra). Zato sto ako se desi cudo, pa dobiju Rodzera ili Rafu, kasnije ih saceka Novak ili vec neka druga kombinacija sastavljena od ova tri imena. To su stara, potrosena a mozemo sad vec reci i iskompleksirana od Velike Trojke imena.
Potrebno je NOVO IME!
Zato bih vas molio da u najavama pred GS ili u najavama pred novu sezonu vise ne pominjete ova imena kao moguca iznenadjenja. Oni to vise ne zasluzuju, potrosili su sve kredite i bonitet im je na nuli.
(Haug, 24. januar 2012 14:42)
Sve cestitke Novaku na izvanrednoj pobedi!
Kao sto sam vec pre tri dana rekao, manite se najava u kojima se pominju Del Potro, Conga, Berdih, D. Ferer ili neko od stare garde kao dostojni rivali Velike Trojke. Ovim putem se javno izvinjavam Mariju i mislim da on ima sanse da osvoji GS ALI samo ako ne Djokovic ne ucestvuje.

na zapadu nista novo

pre 12 godina

U pravu si Mladene. A kad su najavljivali mec na sky radiu onda su rekli da britanski number 1 andy muray igra polufinale sa Novakom Djokovicem.
Tesko im je prevaliti preko jezika world number 1.

Braindead

pre 12 godina

Redakcijo, molim vas, preklinjem, nemojte da pustate komentara u toku meca...
Sad ima 150 komentara, a niko ne zna kako se mec zavrsio i sad ce svi ostali komentari da se raspravljaju sa prethodnim.
Molim vas, ili ukinite komentarisanje za vrijeme meca ili razdvojite vijesti.

sremac

pre 12 godina

Ja sam letos lupo pola sata tepihe. Posle toga nisam mogo danima da se oporavim kolko su me ruke bolele. Mogu, tj ne mogu da zamislim kako je Noletu posle ovakvog igranja.
Drz se Nole, i skot je umoran.

paradajzer

pre 12 godina

Bogami, ovo je bilo do kraja, do granice!! Svaka cast, Novak je pokazao da moze da izadje kao pobednik i u najzescim fizickim okrsajima! Neverovatna borba, u kljucnim trenucima je znao kako da postupi, i kada ne igra najbolje, bolji je!! Sampionski, sta reci! Samo napred do kraja!!


Zao mi je da moje odusevljenje zbog Novakovog ulaza u finale mora da bude propraceno sa jos jednim komentarom, ali ne mogu da ne kazem:
Vilanderu, ti si jedno g**** od coveka....

Filip

pre 12 godina

Polako ljudi mnogo svi nesto prognozirate. Pustite ljude da igraju gledajte i uzivajte... Ovde niko ne moze da kaze sta ce biti do kraja... Ko god da pobedi bice to zasluzena pobeda... I da umalo da zaboravim Go Nole!!!

Petar

pre 12 godina

A "susjed" tinejdžer Čilić sve mlađi i mlađi i sve bliži i bliži, ipak je on iz teniske "velesile" čiji je predstavnik stigao ČAK do trećeg kola.

Ahahahaah

pre 12 godina

Ovaj komentator je p-o-b-e-d-n-i-k godine!!!Kaze "Marej je dobio prvu STIKLU!? od TRI KLJUCNA SLUCAJA koja su potrebna da bi se pobedio Novak"...AAAhahahahhahahahahahhahahaah...

mira sydney

pre 12 godina

Nole hvala ti na lavovskoj borbi, iako si imao probleme sa disanjem. Sve cestitke i za primerene i duhovite komentare posle meca. Drzimo ti pesnice za mec sa Nadalom. Srecno!!!

dejan

pre 12 godina

Jos cu posumnjati da je Djokovic bio dopingovan prosle sezone? Covek nema snage.Pazite,on se odmarao posle USopena 6 nedelja,a zatim uglavnom nista naporno nije igrao.. Kao da sam sanjao onu proslu sezonu,a sada gledam starog Novaka. Ne radi se ovde o tome da li ce odbraniti titulu ili ne ,to je manje vazno,nego kako ce dalje!
(doktor, 27. januar 2012 12:23)
nevoratan smo mi narod. Covek ladno izjavi da Nole i ako osvoji prvi grand slam nema veze jer lici na starog Novaka. Pa sta je vazno ako nije vazna grand slam titula u tenisu?

Aaaa ha ha ha...

pre 12 godina

Novak mi izgleda dobro - znaci zalecene su povrede.
Marej, on nikad i nije izgledao dobro, ali to nema veze sa zdravljem, dobro je i on.
(Distreksn, 27. januar 2012 10:40)

Brate lud si skroz! Umro sam od smeha!

Elmer

pre 12 godina

Svaka cast Nole. Danas se lepo videla razlika izmedju vrhunskog igraca sto Marej svakako jeste(pasivna igra u odlucujucim poenima) i sampiona sto je naravno Djokovic( hrabrost kada je najteze i spremnost da uzme sudbinu u svoje ruke)

dejan

pre 12 godina

nzm dal jos neko primetio, meni je to bio naj detalj meca..kad je novak gubio, marej je servirao i u jednom trenutku mu se za facu ,,zalepio" leptir ili sta je vec i zasmetao mu, mislim da je tad promasio oba servisa, na kraju meca kad je novak dobio i legao na teren leptir ili sta vec, prolece pored njegove ruke.. Ima nesto sto cuva Novaka.. Sta vi mislite?

bistro momče

pre 12 godina

Djokovic ce mozda ce pobediti Nadala, ali igra mu nije sampionska. Drzace se na prvom mestu dok se ne pojavi neki novi telentovani igrac, jer ocigledno je nasao kljuc za ovu trojicu iz vrha (Nadala Federera i Mareja), ali bojim se da on sam nije doneo nista narocito novo u tenis, te cim se pojavi neki novi decak koji bude imao nesto novo u igri, Novak silazi s prvog mesta. Eto toliko. Lepo je sto pobedjuje, ali meni se nekako cini da je sam tenis poceo da stagnira.
(Joca, 27. januar 2012 17:09)

1. Biće na vrhu dok se ne pojavi neko (novi) ko će ga smeniti? Ah, kakve li vidovitosti, sigurno imate proročkih moći!

2. Nije doneo ništa novo u tenis? A šta je trebao da unese? Da reket drži nogama? Da koristi telekinezu? Da igra sa džetpekom na leđima? Šta su "novo" po tebi uneli Federer i Nadal? I po čemu tenis "stagnira"? To shvataš da je ovo sport a ne PES pa da se menja svake godine?

Peđa

pre 12 godina

@Peti set pocinje, Nole moras da igras agresivno i da napadas kao sto ti znas. Inace ako mu dozvols da on tebe seta, gotov si.
Sad je da pokazes zasto si broj 1 igrac na svetu.
(Dejan SF, 27. januar 2012 13:35)
Da li stvarno misliš da Nole čita tvoje savete? Bože koliko ljudi ima koji su odlepili.

swedroid

pre 12 godina

najbolji je bio kad je u intervju davao i rekao da se nada da ce biti spreman za Nadala i da odma ide da radi pushupse, a djavoljak gleda krajickom oka prema Jeleni lol ... vecina publike kao ni voditelj nisu shvatilu lol

Dane

pre 12 godina

Obecao sam sebi da necu da se nerviram i da cu na miru da odlegam mec, ali kad sam jutors cuo onog........(72 reci koje ne ulaze u recnig srpskog jezika) Vilandera, urlao sam 5 sati kao manijak, samo da Nole pobedi!

Iks

pre 12 godina

I Nole i Nadal su u polufinalu prosli kroz trnje...Nadal igra pod pritiskom jer zeli da se napokon oslobodi kompleksa zvani "Djokovic"....Nole pod pritiskom takodje jer ipak brani covek titulu... Sve u svemu navijamo za naseg brata Noleta

Mackoni

pre 12 godina

URA URA URA!!!!!! Ali moram jedno da primetim, Novak kao da namerno zeza ovog Mareja...mislim svi govore da je napredovao mnogo Marej a on mu opet isti mec da kao u Rimu! I opet ce kad bude izasao protiv Novaka gubiti u startu zbog glave ... :)

Mel

pre 12 godina

Jao Nole zbog tebe su mi i zivci popustili,ali nema veze,bitno je da si pobedio onog groznog Mareja!Bravo majstore svaka cast za finale!!!!Napred sampione!!!!!!!!!!!!!!

IronMan

pre 12 godina

Ja sam tek sad primetio da Murray ima klona Novakovog fizioterapeuta u timu! U čemu je fora, da li neko zna?! Mislim jel to brat blizanac od ovog Noletovog ili je u pitanju kosmička slučajnost?

Crnogorac

pre 12 godina

aaasaa bravo legendo, bravo majstore, ljudino, igračino, ovaj nesrećni narod obasipas neizmjernim radostima. Hvala Bogu što nam te dade.

kosta

pre 12 godina

gledao sam danas mec sa babom koja inace obozava tenis i skijanje al je nazalost stara 78 god.Elem baki danas je pritisak skocio na 210 gornji a 110 donji,posle Noletovog meca jedva je u hitnoj povratili...a sad osim sto ne sme da jede masno,slano,ljuto,kiselo,slatko,zaprzeno,plus terapija,rekao joj doktor da izbegava i Novakove meceve i da predje na gledanje umetnickog klizanja......e ljudi ziva istina!!!!

Milena

pre 12 godina

Nole deluje kao na početku karijere, baca loptice pritivniku na pola metra ili u njega, nema više vamos-tamos... Menjaj taktiku, IDEMO!!!

Tvrtko

pre 12 godina

Većina poznavalaca i igrača tenisa se slaže da je Marej najkompletniji igrač. što se tiče same igre, izvanredan servis, return, bekhend i forhend, izuzetno brz, menja ritam i nameće svoju igru protivniku. Novak je jedino mogao bolje servirati, ali nije da nije htio, nego nije mogao. Marejev jedini problem je psiha, ali protiv NOvaka ima manju psihičku barijeru nego protiv Nadala, jer sa NOvakom ima prisnije odnose, mada je ovaj put napravio veliku uslugu Nadalu pred finale, ali finale je finale i tu umora nema. Čak mislim da su se Novaku pročepile sve dizne i da će se odmarati nakon, nadam se, pobede u finalu.

и десном и левом

pre 12 godina

Сад га ломи Новачееееееее!
Невероватно колико овај Мареј иритира.

Antun

pre 12 godina

Obistiniće se najgori scenarij o kojem sam razmišljao još prije 2 tjedna. Ako Murray pobijedi Novaka, Rafito osvaja s pola snage. Nevjerojatno. Do kad će to više tako ? Antitenis stalno pobjeđuje jer ga je ATP uništio sa usporavanjem terena i loptica. Da sam na Federerovom mjestu ostavio bi se tenisa još prije 4 godine. Ajmo Nole, nemoj se predati i dobij Škota, a onda u inat razbij bildera.

pedro

pre 12 godina

Molio bih sve koji veceras komentarisu da se zaustave sa kritikama. Ovo je cudesan mec koji igraju Djokovic i Mari. A svi vi koji ne znate sta cete sa svojim svakodnevim frustracijama pamet u glavu, idite u teretanu ili na trcanje, izbacite negativnu energuiju i naucite da uzivate jednog zdravog i normalnog sportiste koji dolazi iz ove zemlje..

gnikolic

pre 12 godina

Ноле, стварно јеси тениски шампион али брате шампион си и у кидању живаца, свих нас који смо хиљаду пута баш због тебе били на ивици да добијемо срчани удар. Брате Ђоле, после твог меча се осећам као да сам чистио 100 метара неког нашег завејаног пута.

Pera ložač

pre 12 godina

"Nekad pobediš, nekad izgubiš, a nekad padne kiša", reče jedan glumac u jednom filmu. Svaka čast Nole i puno sreće u nedelju.

prokleta avlija

pre 12 godina

sacekao sam par sati da se ohladim,pa sam seo da procitam komentare na b92,eurosportu,bbc-ju...priceless...i jos da sacekam Game,set,Mats u 23 na eurosportu i bice ovo savrsen dan...

a sto se tice finala u nedelju...jedina dilema je...da li ce vaterpolisti i rukometasi sacekati Noleta pa ce svi zajedno u sredu od 19 ispred Skupstine Grada Beograda proslaviti TRI titule, osvojene tamo jedne nedelje u januaru 2012...

Gajetano

pre 12 godina

Prvo, čestitke svim Srbima koji su odgledali meč do kraja (znam mnoge koji nisu, moja tašta i kuma na primer).
2) čestitke Murray. I da je on pobedio bilo bi zasulženo 100%. Apsolutno je popravio i igru i mentalni pristup. Svi krediti njemu i Ivanu Lendlu!!!
3) U sledeće 3-4 godine ovo će biti najveće rivalstvo, tipa Sampras - Agassi, McEnroe - Lendl, Federer - Nadal, i tako to...
4) Teško će se Murray oporaviti od ovoga. Da li ste videli kako je napustio teren?

Šta reći o meču... Meč Godine do sada sigurno, ali teško da možemo videti nešto bolje u 2012. Ostavljam teniskim znalcima Dylan Dogu, S. Goranu, i sličnima da daju tehničku analizu. A evo mog komentara na psihološki tok meča:
1 set: oba igrača stegnuta (6:3)
2,3 set: Murray opušten, Novak stegnut (3:6, 6:7)
4 set: Novak pustio ruku, Murray stegnut (6:1)
5 set: obojica opustili ruku (7:5)

Ko je preživeo, pričaće. Noletu kvota u finalu 1.02 (ovo 0.02 u slučaju da se povredi).

Pozdrav

verni gledalac

pre 12 godina

ovo je vec hiljadu puta potvrdio da je veliki sampion i borac!
Marej je danas odigrao fantasticno, branio se fanstasticno prosto da izludi protivnika.
Ali Nole nestvarno, svaka cast...
Protiv Nadal ne ocekujem 5 setova, ako bude igrao svoju igru 4 seta i nova titula

ZukaGdb

pre 12 godina

Svaka cast onom Matsu Vilanderu na jos jednoj "uspesnoj" prognozi da ce Endi Mari da pobedi naseg Noleta! Samo neka nastavi tako! Napred Novace, do konacne pobede!

Amel

pre 12 godina

To je ta razlika između velikih igrača i šampiona. Murray jeste veliki igrač ali šampion nije. Novaku, Nadalu se nikad ne bi desilo da ne iskoriste 15:40 na 5-5 u 5. setu... To su te odlike šampiona koje Murray još uvijek nema.

Navijac

pre 12 godina

Jasno je kao dan da Novak nije fizicki spreman, i da su mu potrebne jake kondicione pripreme, kao pretprosle godine kada je trcao putevim Tour de France-a. Objektivno, On prethodnih 6 meseci nije igrao ni priblizno snazno kao u prvih 6 meseci 2011. Treba da propusti i neki turnir zbog priprema ako je neophodno, ali ce posle opet da bije sve glatko, cak i ovog dosadnog Mareja. Ovako, uporan je, borben je, ali se vidi da se muci, da mu se spava, i da nije dominantan kao prosle godine. Inace, u 2 setu, umesto da vodi 3:0 jer je imao brejk loptu, on je napravio 1 nonsalantan potez posle koga je ceo set bukvalno poklonio Mareju.

Sasa

pre 12 godina

Ovaj nas komentator sa eurosporta iskidao mi je barem 60% zivaca. Stvarno mi nije jasno odakle mu inspiracija.
(Leo Martin, 27. januar 2012 14:14)

Da bi te do kraja iznervirao treba da te iznervira u najmanje 63% svojih komentara. S obzirom da nas je nervirao u 97% komentara, odneo je glatku pobedu.
(procenat je cudo)
"Dijagnosticar", Nis

crni kos

pre 12 godina

dokle vise i kome da dokazuje da je broj?ne razumem ljude koji napisu sad dokazi da si najbolji,pa dokazao je jos na Vimbldonu,a kasnije samo potvrdjivao ono sto svi znaju..prejak je!!!!Najjaci je kad se publika primi na protivnika,kako tad dere mili BOZE...5 sati buljim u tv samo da vidim zadnji poen,a posle toga tesko je opisati osecaj...BRAVO MAJSTORE,HEROJSKI,PO OBICAJU!!!pobedjen Endi,pobedjen Lendl,pobedjena publika...A pritom je igrao sasvim prosecno!!!Rafi je vec sve jasno..ocekujem spektakularan tenis u finalu i pobedu Novaka,u inat svima!!!

Logic

pre 12 godina

Novak je i pored ocajne igre i jako cudnog ponasanja na terenu u prva dva ipo seta, mogao lagano da dobije mec sa 3:1. Kad je tek na 4:4 u trecem setu poceo da igra, pa bar svoj prosecan tenis. Imao je tri set lopte,na 5:4, i da je bar jednu iskoristio, dobio bi bez problema u 4 seta. Ovako i pored njegove prepoznatljive igre u 4. setu i ubedljivih 6:1, presudice samo to dali ima dvoljno snage. Igra je na nivou sada

Ministar

pre 12 godina

@Ironman
Slazem se sa tobom da je marej odigrao sa 200 posto,a da nole nije onako kako zna...mareju definitivno treba neko da mu pregleda glavu...
a sto se tice onog vilandera,sledece sto su da uradim je da skupim neke pare i da odem na neki turnir i da mu se use... u zivot.
p.s
vise je lendl bio na tv-u nego ova dvojica

kika

pre 12 godina

Plače Wilander, ali plače i Nadal. Verovatno je po završetku trećeg seta već slavio. Novače, da li si normalan, pokida nam živce. Jadna Jelena i tvoji roditelji, mene samo što infarkt nije udario. Šalu na stranu, sve čestitke, još jednom si pokazao od čega si napravljen. Psiha je opet izdala Endija. Sada se odmori i oporavi koliko možeš, pa na novu titulu. Posle ovakvog meča, pa onog protiv Ferera, Nadal je taj koji tebe treba da se plaši. Uz sve to onih 6-0 Nadalu su duboko u glavi. I Rafa je 2009 igrao najduži meč na AO, imao samo dan pauze, pa pet setova protiv tada još uvek odličnog Federera, pa je ipak pobedio. Neka te Bog čuva i sreća prati, a mi ćemo te bodriti odavde i moliti se za tebe.

david

pre 12 godina

TO NOLE! ne traži čovek zavere,ne ispravlja krive drine, ne troši energiju na liliputansku mržnju prema protivniku i blentavim komentatorima,sudijama, skupljačima loptica, terenu, linijama,.... nego se dostojanstveno,hrabro,herojski zagrejao i sada ukida polako marejevu igru. :-D Napred Novak Đoković za mene si pobednik i ako izgubiš,ovaj jedan meč!

jota

pre 12 godina

Nole ludace, ako se razbolim od neke respiratorne bolesti to je zbog 2.5 paklica cigara koje sam popusio od jutros. A o nervnom sistemu, koji je danas potrosen, a zna se da se isti ne obnavalja, dugujes mi par miliona nervnih celija.
Jooooooooooojjjjjjjjjjj, dobro jeeeeeeeeeee...............
MA BRAVO LEGENDO VOLIM TE VISE OD SAMOG SEBE...........

ljusha

pre 12 godina

Statistika:Nadal u poslednja dva meca na terenu proveo 7 sati i 58 min.,Nole 7 sati i 34 min. Ali Nadal je imao dan vise za odmor.Nadal je 2009. pobedio Federera u finalu iako je sa Verdaskom igrao 5 sati i 14 min. Samo da se nama Nole lepo odmori ,pa polako ....

Nikola

pre 12 godina

Sta reci osim da mi je izuzetno drago sto je onaj kako se ono zvase Mats Vilander (sto mu je umetnicko ime "Mrzim Novaka Djokovica") ponovo debelo omanuo (pre mece te Marej igra na izuzteno visem nivou nego prethodne godine, te Novak je izuzetno nervozan i sve tako neke nebuloze....) Alkohola ume da pomuti coveku i vid i mozak.

Jera

pre 12 godina

Verovao sam u Noleta u 2011.,verujem da ce i u 2012. biti jos bolji,jer Nadal,Mari i Rodzer moraju da srede sve u svojoj glavi pre duela sa Noletom(pre svega na psiholoskom planu),a zato ja i cela Srbija u nedelju ocekujemo 3 titulu na Ozi-openu za Novaka.Napred NOLE.

Kol

pre 12 godina

Legendo majstore sta god covek da kaze ne moze se opisati kakav je sampion Djokovic svaka ti cast majstore, sta god da uradis protiv Nadala nema veze ovo danas je bilo neverovatno! Neka i vaterpolisti i rukometasi urade isto veceras! NEVEROVATNO!!

Mirsad K.

pre 12 godina

1:1 u setovima..I reko je Muri da će ići na iscrpljivanje i greške Novaka.,. 20, 25, 30, 40 udaraca .. 2. servis preko 200 km, , a jak je, ko bik je jak..
Nole, neka ti pomogne sva kosmička pozitivna energija i sva naša ljubav da pronadješ forhend i iznadješ snagu u laovovskoj borbi da izdržiš do kraja.

Serđo

pre 12 godina

Ne gubite nadu. Čini mi se da je Mari pri kraju snaga. Slabije se kreće, a mislim da se u tajbrejku iscedio do kraja. Videćemo...
Napred Nole!

kurekurcubic

pre 12 godina

2 stvari:
1-ne mogu da verujem da niko ne spominje one 3 karakteristike koje komemntatori non stop pominju na zadnjih 10 meceva-do sad su se uvek ostvarile
2-ne znam zasto ljudi misle da je novak umorniji od nadala kad je nadal proveo vise vremena u cetvrtfinalu i polufinalu na terenu od novaka??
ja nemam sumnje da ce novak biti spreman i da ce dati sve od sebe.
o,i naravno pobedice:)

Serđo

pre 12 godina

Nemam živaca da gledam više. Mari igra dobro, ali NO1e ga je vratio u meč u drugom setu. Trebalo je da bude 4:0 za Novaka, ali se previše igrao u tim trenucima pa je bilo samo 2:2. Onda se Škot razigrao i sada imamo to što imamo. 4-5osatno mučenje i pobedu Noleta, ili Mari u četiri seta. Šteta, jer da je Nole bio samo malo ozbiljniji i koncentrisaniji sve bi bilo gotovo u tri seta. Ovako, nadajmo se najboljem.

Stefan, fan of Partizan

pre 12 godina

Izgleda da ce biti opusteno gledanje. Razlog, pa vrlo prosto Vilander rekao 3-2 za Mareja.
Nije da i onako ne bi bilo opusteno ali ovako ce biti uzivancija.
(Stefan, fan of Partizan, 27. januar 2012 09:45)
Ovo je bilo sve samo ne opusteno. Srce jos radi znaci dobro je, a mec je definitivno rijesio nas dragi Mats mada i Nole ima zasluga :)
Zivio ti nama sto godina Vilanderu!!!

KokaZrno

pre 12 godina

Ha, ha, ha !
Opet ga je isfolirao!!!
Glumi da mu je dusa u nosu, samo sto ne umire, a kada se onaj drugi opusti i misli da je sve gotovo, Nolo se rastrci ko lud, kao da je tek poceo mec.

david

pre 12 godina

ljudi,radni dan je. šta radite vi pred tv-om?! svaka čast Novaku na odlično odrađenom poslu! biti među 4 na svetu je uspeh u svakom slučaju. svima koji mrze. pikajte vi lopticu kao ovi momci pa kritikujte koliko hoćete! ps: sport je zabava. zašto svi malo ne hvalimo aleksinačke rudare! npr

znanje-imanje

pre 12 godina

Već je u meču sa Hjuitom bilo vidljivo da Novak nije fizički maksimalno spreman. Onda se još rasplelo naopako - Mari koji je imao najteži žreb dobio je najlakši posao u zadnja dva kola. Rezultat - Mari ima više snage od Novaka. Lopta je spora, vlažno je, nema vinera. Dodatno: malo veći i jači igrač može da napravi poen servisom a Novak ne može.
Sve bi bilo pravolinijski za Marija da Novak nema neverovatno osobinu da kada je izbezumljen odigrava ludački. To je poseban džoker. Time je stigao i do odlučujuće tri set lopte trećeg seta. Odoše, šteta, jer ovako objektivno Nadal ima veliku prednost. Linije su danas bile na strani Marija koji je pokazao i veću nego ikad mentalnu čvrstinu. Ipak, godine patnje, kada je Novak igrao sa dušom u nosu, naučile su ga da igra nošen instinktima. Svaka ti čast Novače, jedna od većih pobeda i strateški neprocenjiva jer je Mari, ne Nadal, najveći protivnik u sledeće 3-4 godine. Udariti onu paralelu forhendom za spas brejk lopte nakon koje bi Mari imao 6:5 i sigurno odservirao za meč - to mogu samo najveći. Objektivno Nadal je veliki favorit. Šansa postoji ako Novak pronađe svoj servis, pre svega u stranu. Ali šta god bilo svaka ti čast, hvala ti što u ovo jadno vreme inspirišeš nadam se neke bolje naraštaje.

hibiskus

pre 12 godina

ovo je kao prvo mentalna pobeda za nola(koja ce ga napraviti jos jacim) a kao drugo nasa srcana pobeda (zato sto su nasa srca prezivela napad nervoze)

swedroid

pre 12 godina

sta reci, dok je Nole trenirao po zavrsetku sezone da zaleci povrede ostali su radili na izdizanju i usavrsavanju, no ni to nije dovoljno da se dosegne Noletov proslogodisnji nivo!!! Cestitke "derane", deri dalje ...

P.K.

pre 12 godina

Nole divimo se tvojoj vjestini i snazi.Uljepsavas nam zivot i cinis ga bogatijim.Sa tobom smo razbili sve komplekse, da su drugi bolji.Tvoj talenat, pametan rad,saradnja sa timom ce mnogo doprinijeti napretku citavog naseg sporta , pa i drustva.Ti nijesi samo najsjajnija sportska zvijezda, ti si ogromni kapital.Hvala ti i samo tako nastavi.Prebrodicemo sve druge probleme, a divicemo se sa tobom.

Dermendziev

pre 12 godina

Prva tri serta Novak kao da je igrao vise za publiku,nego li za sebe.Ocito nije igrao svoju igru.Poslovna njegova intiligencija kao da je izostala,Vise je vodio racuna kalo da igra na servis svoga protivnika,nego li na svoj servis koji nije bio ubojit-citljiv bez ikakvog miksa,dozvolio da mu Marej cita igru,upustao se dugim kombinacijama gde je Endi neprikosnoven u ATP turu,Endijevi udarci bili su snazniji,rezantniji.

Da svako pravilo ima izuzetaka potvrdio je TB trecega seta,odnosno naredni cetvrti set.Umesto Marej da daje Novaku skoro skrivenu baranku,Novak daje njemu.Treci set Novak igra sasvim svoju igru:miks servis,mastovito(ne cita mu protivnik sada igru,jace,rezantnije udara kad je trebalo da zavrsne pojedine kljucne poene.

Posle TB Novak sada cita Mareja,njegovu unutrasnju euforiju koja ga mentalno sasvim prazni,a mozda i fizicki.Zna Endi ponekad,kad mu ne krene(kad ga brejknu) svestno da prepusti set,fizicki da odahne,a onda sledeci set dobija.Ako je to uradio svestno,a bogami potrosio je mnogo snage,kazna je tim pre veca.

“Prokleti gemovi”-cetvrti u drugom i petom setu(koja koincidencija)!Novak je mogao da ih dobije?U vise navrata i u jednom i drugom setu vodio je,bio na domaku da ih dobije,a gubio ih,vracao Mareja u igru.Ciini mi se da bi jos cetvrti gem drugoga,vec tada,kao i cetvrti gem petoga seta vec tada prelomili i resili pitanje pobednika.

Mislim da ce se Endi pridruziti Novaku oko totalne, neminovne smene u vrhu ATP turu,o kojoj se godinama govorilo.Nole (1)je poceo prosle,a mislim da ce Endi (2)da zavrsi tu smenu ove godine,da ce biti prvi iza Novaka.

Koliki je vec sada i koliki ce biti udeo Lendla?Rano je govoriti,ali ima napredka.

Ovom pobedom Nole je opet pobednik AO,ako ne i zvanicno,a ono moralno.

Sve u svemu jako lep,dramatican,neizvestan mec sa puno preokreta,pa pobeda ima dodatnu tezinu i vecu draz.

Noletu lep odmor i jos jedna lepa pobeda(u drugom finalu protiv Nadala),nadam se laksa.

Pozdrav!

PS:I Nole zna da folira:Hjuitu je "podario set" nahvalio da bi preostali deo publike "kupio".Sa Fererom "nisam ponajbolje fizicki spreman".Mislim da ce protiv Nadala,posle ovakve blistave pobede dobiti dodatnu snagu.
Nole:nedaj svoje!

anfakbls

pre 12 godina

Novak pada malo u igri ali vratice se! Ovaj komentator eurosporta je toliko iritantan da Novakova(slabija) igra u ovim trenucima me nije zabrinula koliko ovaj komentator IRITIRA!

Jedan je Novak

pre 12 godina

Fenomenalan meč i istinski i neprikosnoveni šampion Novak! Mislim da svakako nije preterano reći da je Đoković najbolji i mentalno najstabilniji sportista Srbije svih vremena već sada sa svoje 24 godine. Trenutno je apsolutni bog tenisa i Nadal nema šta da traži u finalu bez obzira na ovih 5 sati sa Endijem(koji je uzgred rećeno dosta bolji igrač nego prošle godine).

UrosBg

pre 12 godina

Alal vera majstore!!! Kakav mec, kakva igra. Istina, mora se cestitati i Mareju na izvanrednoj igri. Nadam se samo da ce Novak imati dovoljno snage za finale jer je ocigledno da se danas mnogo istrosio. Sve najbolje nasem majstoru u finalu. Dan je poceo odlicno. Vec smo pobedili u jednom polufinalu. Sad da prvo pobedimo u vaterpolu a onda veceras spektakl da pobedimo Hrvatsku.
http://hoopsuniverse.net

peracoyot

pre 12 godina

Evo statistike

Djokovic
1st Serve % 104 of 171 = 61 %
Aces 11
Double Faults 6
Unforced Errors 69
Winners 49
Winning % on 1st Serve 69 of 104 = 66 %
Winning % on 2nd Serve 30 of 67 = 45 %
Receiving Points Won 85 of 174 = 49 %
Break Point Conversions 11 of 26 = 42 %
Net Approaches 21 of 28 = 75 %
Total Points Won 184
Average 1st Serve Speed 189 KMH
Average 2nd Serve Speed 157 KMH

Murray
1st Serve % 110 of 174 = 63 %
Aces 9
Double Faults 10
Unforced Errors 86
Winners 47
Winning % on 1st Serve 70 of 110 = 64 %
Winning % on 2nd Serve 19 of 64 = 30 %
Receiving Points Won 72 of 171 = 42 %
Break Point Conversions 7 of 24 = 29 %
Net Approaches 19 of 27 = 70 %
Total Points Won 161
Average 1st Serve Speed 184 KMH
Average 2nd Serve Speed 139 KMH

Jedan Je Nole!

pre 12 godina

NEPROCENJIVO!
Ovo sada i onaj poen na US openu protiv Federera. Priceless.
Nista me vise ne zanima. Moze u Nedelju da izbubi 6:0 6:0 6:0, ali ova dva spomenuta meca su mi zauvek izlecila srce!

Vladan

pre 12 godina

Ovaj sa Eurosporta kod mene ima stiklirane sve 3 kljucne stvari da gledam tenis sa iskljucenim tonom, jer nemam taj dual. Viskovicu, vrati seee…ee :(:(:(
(Knjaz Milos, 27. januar 2012 10:49)

Kad vidim Divca da je ustao i aplaudira, tačno mu fali jedan peškir da ga zavitla... kao u NBA :))))
(Miloš, 27. januar 2012 12:58)

Ubedljivo najduhovitiji komentari nasmejali ste me do suza!!!!!!!!!!!

SEKA

pre 12 godina

Ocigledno je da Novak ima neke zdravstvene ili fizicke probleme. Ovakva igra protiv Mareja nece biti dovoljna da u nedelju pobedi Nadala. Zelim ti pobedu Kralju! Moje duboko postovanje

Velja

pre 12 godina

Bili jednom jedan Spanac, jedan Svajcarac, jedan Skotlandjanin i jedan Srbin i ne znam kako ide dalje ali je na kraju Srbin pobedio, hahahahaha.
Danilo Bata Stojkovic - idemo dalje.

axaxaxax

pre 12 godina

ajmo nole... sve pare koje imam (3000eura) sam uplatio na ovaj mec, nemoj sad da me izdas
(ime, 27. januar 2012 10:33)
xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

prokleta avlija

pre 12 godina

generalno Mareja je pobedila sopstvena taktika iscrpljivanja,pokusao je da premori Djokovica ali se Marej precenio i iscrpeo je samog sebe,sto je postalo evidentno u 4 setu i vratila mu se snaga tek na 5;2 u petom...ipak se Marej nije dovoljno spremio za Djokovica,spremio se za sezonu ali ne i za Djokovica...Nole nije disao dobro zbog velike vlage i velike temperature karakteristicne za taj deo sveta...Majami ima isto vlaznu klimu ali ne i tajkve vrucine,Indian wells je u pustinji,gde je vazduh totalno suv...Noletovi problemi nisu imali veze sa njegovom fizickom (ne)spremnoscu,to zna svako ko ima bilo kakvu bolest nalik astmi,pri svakom veoma vlaznom vremenu(vazduhu) tesko se dise...

Goran NS

pre 12 godina

Kapa dole na povratku ali nije mi jasno da ni jedan komentator posle onog sto se dogodilo Viskovicu ne sme da kaze ono sto svi vidimo>Novak je disao na skrge i blize je bio predaji nego pobedi *ZDRAVLJE ispred svega*. Nadam se da ce uspeti da se oporavi do nedelje jer Rafa je opet onaj stari,STAVI I PETI PRSTEN MAJSTORE IDEMOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!

Serđo

pre 12 godina

Za početak: svaka čast, Novače!
Kao što sam komentarisao pre meča, sve je bilo u Noletovim rukama (mada bih pre rekao plućima i nogama). Neki su komentarisali da je nespreman, što je smešno. Jednostavno, zbog sparine Nole ima problema sa disanjem. Imaće ih u nekom trenutku meča sa Nadalom, ali to prođe i Novak posle prosto leti. Bitno je da u trenucima krize ne izgubi korak sa protivnikom. Posle je sve lakše. Nole je opet pokazao i dokazao da ima srce i mu... Štaviše, noge su u ovom meču prve popustile Mariju. Izvukao je na sreću tajbrejk i pukao fizički na početku četvrtog seta. Posle dva brejka štedeo se za peti, pri kraju kojeg je Nole malo posustao. Endi je na 5:2 pustio i ruku pošto nije imao šta da izgubi, ali se na 6:5 za Novaka opet stegao i kraj. Ostajem pri tvrdnji da je Nole ovo mogao da završi u tri seta, ali loptica je okrugla a sreća prevrtljiva (naročito ako je izazivate: kao Nole nepotrebnim dropšotom i još nekim stvarima u drugom setu). Međutim, ovako je verovatno slađe, a i pobeda ima veći psihički i svaki drugi značaj. Još da prokomentarišem i Novakov servis, koji uopšte nije loš, naprotiv. Problem je u tome što oscilira, pa ili servira odlično ili očajno (drugi set). Drugi servis mu je danas bio sjajan. Ako bi Noleta servis stalno služio, niko ne bi imao nikakve šanse protiv njega.
Sledi novi obračun sa Raficom, kome na ruku ide samo činjenica da je odmorniji. Sve ostalo je na Noletovoj strani. Novaku puno sreće u nedelju i neka ga Bog i dalje čuva.

Dr CIRO79

pre 12 godina

E neka si Novace zapusio usta ovima koji negativno komentarisu! A Nadal cesada da sakuplja tanjire za servis za 12 osoba! NAPRED NOLEEEEEEEEEEE! MAJSTORE!

Nemanja

pre 12 godina

Stoji Djokovic na terenu i vice 12,12,12,12 dolazi Marej i pita sta to radis? Ulaze na teren i posle nekog vremena Djokovic vice 13,13,13,13 za koji dan dolazi Nadal pita Djokovica sta to radi......

Mikeli

pre 12 godina

Ma ajde, šta lupetate! Prvi igrač sveta je imao sjajne pripreme, što se vidi iz njegovog kretanja na terenu (neuhvatljiv je za one koji su već ispali)! Sjajno servira, ima ubedljiv govor tela; dakle, ima sve što treba da ima prvi igrač sveta! Inače, da vam kažem: sve ovo sam napisao da malčice smirim Noletove navijače, jer sada imaju razloga udarati minuse, premda to ništa neće promeniti na terenu!
(izgovor, 27. januar 2012 12:54)

Koja to frustracija izbija iz tebe i tvog zivota kada ne navijas za Srbina? Kako moze da se radujes Novakovom porazu? Sta te je to toliko u zivotu razorilo da budes takav?

Stevan

pre 12 godina

Al neverovatni su ovi eksperti koji govore o "skandaloznoj fizickoj nepripremljenosti",coveka koji je upravo odigra nekih 5h tenisa u polufinalu australian opena.

MM

pre 12 godina

Prosle godine na US openu, Djokovic je dobio Federera u polufinalu u pet setova i spasao dve mec lopte. Federer je osvojio dva seta sa 7:6 i 6:4 a Nole tri seta sa 6:3, 6:2 i 7:5.
Sada, u polufinalu AO, Djokovic spasava dve kljucne brejk lopte u zavrsnici petog seta protiv Mari-ja. Mari dobija dva seta sa 7:6 i 6:3, a Nole tri seta sa 6:3, 6:1 i 7:5. Sve mi se cini da ce i finale ovog AO da ima slican ishod kao i finale proslogodisnjeg US opena :)

Distreksn

pre 12 godina

E sad treba da se molimo bogu...
da Vilander za finale prognozira pobedu Nadala!!?
Mac! Moj ti je savet da ubuduce svoje zelje ne iznosis kao prognoze,
jer i sam vidis da ne vredi, ne pomazu brate...kapiras???
Zato ako u finalu Nole pobedi, a ti ga dovedi u emisiju...
i onda pred milionskim auditorijumom zatrazi oprost od njega
ps Mac! Nije to sramota, Nole je to, i mozda sutra naj teniser ikad!!!

Mrki

pre 12 godina

E kad sam ovo preživeo znam da je sa srcem sve ok.Javite se gospodo i gospođe koji ste već pola godine pisali NE MOŽE BEZ ĆETOJEVIĆA...da vas vidim sad.Lepo vam je svima pokazao da je fantastično fizički spreman i kao što sam već pisao to je zasluga Gerharda-geparda Gritza koji je odličan trener za fizičku spremu a ne Ćetojevića,on mu je napravio jelovnik i to je to.Što se samog meča tiče fenomenalan,obojca su bili na nivou ne polufinala nego finala i pobednika.Žao mi je Marija,ali kako da ne budem srećan i ponosan što imamo takvog asa kao što je Nole.Zaplakao sam posle meč-lopte nisam više mogao da zaustavim emocije.Prazan sam i u ovom trenutku mi je sasvim svejedno dali će u nedelju osvojiti ili ne.NOLE CARE KRALJU VOLIMO TE I HVALA TI JOŠ JEDANPUT ZA SVE LEPE TRENUTKE KOJE SI NAM DAO.

nikola

pre 12 godina

Dobor bre da li moze neko da mi objasni, ja ne mogu da verujem da posle svakog poena moram da gledam trenera mareja, sta je ovo????????

Aleksandar

pre 12 godina

Marej je teski defanzivac, a takvi teniseri nisu nikada sampioni, do ne pocne da napada kao Federer, Nadal i Djokovic nikada nece osvojit GS. Mec je bio sjajan zahvaljujuci Djokovicevom slabijem izdanju, da je Novak bio na visem nivou bio na visem nivou(bolji servis i manje neiznudjenih gresaka) bilo bi lagano, kao prosle godine. Dosta napeet mec, svaka cast obojici. Publika je sigurno uzivala.

Markan

pre 12 godina

Nole ti si rodjeni pobednik! Sve cestitke i skidam ti kapu na danasnjoj teniskoj predstavi! Imas neverovatan pobednicki mentalitet! Ponosan sam sto zivim u eri tako velikog tenisera! Srecno u finalu.

stefan

pre 12 godina

svaka cast batice,,,jedina stvar koja noleta deli od titule je da li ce biti fizikci spreman,,,da je 100 % spreman,,vec bi mogao da kazem da je osvajac AU opena 2012...!!!!

napred Banjac

pre 12 godina

Legenda Smiljan Banjac kaze "ako vam se ne svidja statistika, prebacite na dual" E moj druze, svi bi to i uradili kad bi bila ta opcija. Posle komentatori ne citaju komentare sa foruma, nije im stalo :)

T. J. W.

pre 12 godina

Veliki Novak Djoković!
Odigrano 345 poena, 106 vinera, 50 gemova, 1 taj brejk, triler od 4,5 sata bespoštedne borbe, ubitačnog tempa i iscrpljujućih udaraca..
Bravo za Endija, veliki čovek, u paklenim trenucima kroz koje prolazi u ovom porazu nalazi snagu da čestita i zagrli prijatelja. Iskreno mu želim da istraje-doći će dan i osvojiće taj željeni grand slam za sebe i svoju Škotsku.
Ali danas, danas je bio dan nosioca ordena Sv. Save - šampiona Novaka Djokovića!

swedroid

pre 12 godina

drugar mi Sved, gledali zajedno mec i na kraju kaze kroz zezanje, sreca svetska sto Srbi ne znaju da ratuju kao Djokovic, vladali bi svetom! Na srecu svetsku ima nas nelogicnih i nesvrstanih u pozavidnom broju cccc

Obelix

pre 12 godina

Sa ovakvom skandaloznom fizickom nepripremljenoscu,nema sta da trazi protiv Nadala,sad se vidi da je odlzak doktora Cetojevica nenadoknadiv gubitak,jer je Nole opet postao onaj stari,sa cijom ser fizickom nepripremljenoscu sprdaju svi svetaki mediji i analiticari.
(asterix, 27. januar 2012 15:30)
...Mali, opet si zaboravio napitak....

cale

pre 12 godina

Sta reci posle ovakog mneca.
Mislim da je ovo naj bolja Marejeva igra a da je Djokovic igra ne bas 100 posto spreman i opet pobedio.
mozda cu zvucati neskromno al mislim da ce Djokovic mnogo lakse izaci sa nadalom i dobiti taj mec sa tri nula.
napred Djole nadal je zeljan jos jednog tanjircica.

a daaaj....

pre 12 godina

Ides mi na zivce Novace, cim te neko pritisne, povlacis se...razbij tog smlatavog Skota...ajde breeee.....TRGNI SE MALO! Nema izgovora ni glutena...

mile marinkovic

pre 12 godina

priznajem da uglavnom navijam za federera zbog stila igre. ali djokovicu skidam kapu i svaka mu chast. stvarno je dechko sazreo kao igrach i ima ono shto marej izgleda nikada nece imati. shampionsko srce i neogranicheno poverenje u sopstvene mogucnosti. dzaba mareju ivan lendl, on iako je jedan od najvecih igracha u istoriji takve stvari ne moze da ga nauchi. to ili imash ili ne. daj boze da u finalu ponovi igru sa us open protiv anti-tenisera nadala. napred djokovic i dabogda uzeo sva 4 slema ove godine.

Misa Po

pre 12 godina

Uhhhh.... Već sam promukao, a tek nas očekuju uzbudjenja!!!
Sta reci?! Nole nas je navikao na ovakve mečeve, i još jednom je pokazao da je sa pravom No1. Kapa dole majstoru, i hvala mu što nas raduje iz dana u dan.
Ne znam da li ste videli scenu, po završetku sa onim leptirom?! Biće to špica za sva vremena!!!
Ja sad odoh da kupim gajbu-dve piva, dugo ce i uspešno biti ovo popodne!!! Sa srećom da se svi lepo provedemo večeras.
SRBIJA!!!!!!!!!!!!

Dijaspora

pre 12 godina

Bravo Nole !!!
Nisi igrao svoju najbolju igru, ali si uspeo, pre svega zahvaljujuci hladnoj glavi, da opet udjes u finale !!!!
Sada, MOLIM TE , rasturi Rafu !!!!

bane

pre 12 godina

Nole je morao ovo da završi ranije, možda i u 3 seta. Marej me nije impresionirao sa svojom tobože novom igrom. To je ona stara, dobro poznata defanziva zbog koje će Marej dugo, dugo, čekati na GS titulu. Ove godine jednostavno nije imao sreće sa žrebom jer da je čak i dobio Noleta, u finalu bi popio 3:0 od Nadala i to ekspresno. Isto bi prošao i protiv Federera.
Novak mora da prestane da razmišlja o protivnicima i da igra onu svoju dobro poznatu igu protiv koje nema leka. Previše je poštovao Mareja i previše se uživeo u neku bezveznu defanzivu i otišao 2-3m iza linije. Toga sam se i plašio pre meča. Može Novak i ovakvom taktikom da dobije Mareja ali ona njegova napadačka igra je lepša.

Dabu

pre 12 godina

Mojne Nole više ovako da ga pobeđuješ! Sad će opet pola godine da se oporavlja. Lepo ga otreseš 3:0, a ne ovako da se dečko PONADA da može da te dobije.

Dragan Miladinovic

pre 12 godina

Imam utisak da je Marej napredovao najvise od velike cetvorke. Stavise, mislim da bi sada dobio Nadala ili Federera sa ovakvom igrom. Za Djokovica je sada Nadal najlaksi protivnik iz velike cetvorke.

777

pre 12 godina

Sta reci pametno. Jeste da Novak zna da kida zivce, ali sta ces..covek ima takav stil.Haha..Ma koliko da Endi igra dobro,, Novak ga provali, nadje nacin i pobedjuje. Koliko da se trude, ginu na terenu biju jako i iz svih oruzja, ne vredi. Ferer pa sada Marej. Isto ce i Rafa ali sumnjam. Novak i finale da igra kao danas dobija Rafu, a verujem da ce za GS da igra jos bolje. Federer i taj mec za mene nije merilo Nadalove velike igre. Mislim da je Endi danas igrao bolje, i opet izgubio. Tako ce proci i Rafa, moguce, mnogo laksa pobeda za Novaka od ove nad Endijem. Ma u Rafinoj glavi mora da pomisli na proslu godinu i 6 izgubljenih finala, i eto straha, nesigurnosti i gresaka. Psiha je to, covek nije celik. Sa druge strane Novak samo da ima sigurniji prvi servis i to je to, a servis mora da dodje, nemoguce je da servira losije. Nije Novak los server. Servis dolazi bas protiv Rafe. Novak je pokazao da je mnogo psihicki jak. Spasavati sve one brejk lopte i opet dobijati...to ubija protivnika. Endi ce jos cekati na prvi GS turnir a to vec postaje veliki teret za njega. Novaku zelim sve najbolje, neka Rafa igra dobro a Novak neka pobedi i podigne pehar. Idemo care do pobede.

Lord_Sarma

pre 12 godina

Nole, Nole... Kad igraš ove maratonske mečeve ja prosto ne znam ko će prvi da kvekne: dal ti na terenu od umora ili moja keva pored TV-a od infarkta!

TomaS

pre 12 godina

Nadal je juče izjavio da će navijati za Maria. Samo izgledaa da je preterao u navijanju, pa je Novak morao dobro da se pomuči da bi došao do pobede. A posle ovakvog ishoda meča, sada će Feđa biti u nedoumici za koga uopšte da navija.

Mina

pre 12 godina

Srbija da se ugleda na Noleta i da napravi PREOKRET!
(Milan, 27. januar 2012 15:28)
Ајде бар одј.бите са спорта...
Свака част за Новака.
(1234, 27. januar 2012 16:00)
E, ako si mu rekao! Bas ste nesnosni vise!

sanel

pre 12 godina

napisao sam pre meča da ako ga slomi u drugom setu zašta je imao šansu pri 2:0 i servis da će biti čistih 3.0., u suprotnom 5 setova. Tako je i bilo. Svaka čast Noletu.

chang

pre 12 godina

Jaoo, evo mu Novak poklonio set. Igra potpuno kako odgovara Mareju.
Novače, možeš da mu pokloniš ovaj meč ali znaj MAREJ NE MOŽE DA OSVOJI OVU TITULU JER GA TAMO ČEKA RAFA, prema tome trgni se i počni da se krećeš po terenu kao i uvek!!

kaboom

pre 12 godina

Trener lendl je napravio gresku kada je bacio flasu za osvezenje Mareja,trabao je da mu doda flasu komovice. Nista bez nje.
(Krstic, 27. januar 2012 15:17)

Да, да. Микула је увек носио једну боцу. Због жгаравице.

Hercegovka

pre 12 godina

Dragi Novace,diko naša,dragi Bog da te čuva ,i da ti je na pomoći još godina sto,ali kako ću ja gladati sad vaterpoliste i rukometaše kad bez nerava ostadoh a volim i njih isto koliko i tebe.Nek im je sa srećom.Q6Y

svi (ni)su isti

pre 12 godina

A sto lupate bez veze? Nole nista ne "preokrece", u zadnje vreme uglavnom redovno pobedjuje i tu i tamo po neki poraz, dakle igra stalno dobro! Da je izgubio 50 meceva pa danas pobedio, onda bi moglo i da se kaze "preokret", ali ako pobedi u 50, pa i danas, onda je to ravnomeran ucinak i uspeh, nije preokret!

Nole šampion

pre 12 godina

Joj Nole,Nole... uuuuuuuuuuuuuuuh... ostalo mi je još malo živaca,taman za finale sa Nadalom,mada mislim da će taj meč biti lakši od današnjeg.

Werewolf

pre 12 godina

Mozda ne najkvalitetniji mec,ali svakako najuzbudljiviji na turniru!Marej definitivno nije sampionski materijal kao Velika Trojka.Razlog ovako dobre igre je cinjenica da je ovo bio mec 1/2 finala.Da je kojim slucajem ovo bila velika,finalna pozornica Marej bi izasao potpuno odsecen,kao u finalu ne samo protiv Noleta prosle godine,vec i protiv Rodzera u finalu 2010.Decko ima psiholosku barijeru koja omogucava njegovim protivnicima da sve do samog kraja veruju da mogu da ga pobede.Imam osecaj da ni da je imao mec lopte ne bi mogao da privede mec kraju.Marej ne zna ni kako da se postavi u odredjenim situacijama kada se lomi mec;kada ima brejk/gem loptu,kada treba samo da vrati preko mreze,zapinje ko sivonja.Kada treba da napadne,igra kao devojcica.I kada dobije poklon on ne zna da ga iskoristi.
Novak definitivno nije u formi,ali to sto je u finalu pokazuje da je veliki sampion;oni su u finalu i kada ne igraju dobro,Rafa se prosle godine na Vimbldonu dovukao do finala,ali ne zbog svoje velike forme,vec jednostavno jer je jedan od najboljih igraca u istoriji.
Da Novak ima samo problem sa disanjem,mogli bi da kazemo ajde vlaga,da ima samo te povremene probleme sa kretanjem i namestanjem,mogli bi da kazemo ajde nije imao meceve,ali kada se tome doda i istezanje zadnje loze pri ekstremnijem proklizavanju koje mu prosle godine nije bilo problem,kasnjenje na udarac i problem sa servisom,moze da se izvuce samo jedan zakljucak:nije dovoljno trenirao u medju-sezoni,odnosno opustio se!Telo mu nije dovoljno zagrejano i nije u kondiciji kao prosle godine.
Setite se kako je disao,kako se kretao i kako je igrao u 1/2 finalu protiv Federera prosle godine,koji je bio u boljoj formi nego Marej sada i koji je imao skor posle US Open-a nesto otprilike 30-2.I sam je Nole rekao da je trenirao dan i noc da bi postigao sve one uspehe,i tada je tako i izgledao na terenu.Danas nije izgledao tako.
To da nije u formi nije mgolo da se vidiu prvim kolima protiv kvalifikanata,nisu nikakvo merilo,ali vec protiv Hjuita je bilo vidlivo da to nije to.
Da je danas igrao protiv Rodzera ili Rafe vrlo moguce da bi rezultat bio drugaciji,njih dvojca bi iskoristili barem pola zicera koje je Marej promasivao,a ne bi ni bili tako nervozni na velikim poenima kao Marej,covek je napravio 12 duplih gresaka na servisu,a sigurno ne bi onako odigrali 4.set.
Jedva cekam finale.
Clash of the titans!

Gde je Cetojevic?

pre 12 godina

Novak ce se u ovom mecu vise boriti pprotiv sopstvenog tela nego protiv Andyja Murraya... Posle tri odigrana gema, vec je ostao bez daha.

dusan

pre 12 godina

Nole vracaj hitno Dr Cvetojevica! Ne znam jel gluten ili virus u pitanju ali Nole izgleda bolesno. Vracaj doktora, moxda ti se i snaga vrati, daj Boze!!!

DELIJA SYD.

pre 12 godina

@STRAHINJA: brate ja sam gledao tenis ovde u australiji pa da vidis kako austr. voditelji navijaju za andija iako nije australac a publika pogotovo aplaudiraju i zvizde cak i kad nole udari u mrezu, tako da ono svaki cigo svoga konja hvali :))

JC Denton

pre 12 godina

Marej igra ubedljivo najbolju defanzivu od svih tenisera trenutno. Đokovićeve lopte, koje bi u poenu "matirale" bilo koga drugog, ovaj vrati i to jako i duboko. Ako Novak ovo izgubi, izgubi će zbog frustracije.

afrikanac

pre 12 godina

meni je najjace kod Djokovica ta neka samouverenost koju sada poseduje... Nekako vise se ni ne cimam da li ce pobediti nekog tenisera... Jedino Nadala i Federera se eto razmisljam... Ove ostale... Sta reci...

Nole Car !

Mikelle

pre 12 godina

Gledam na britanskom Euro sport-u, i konentanori su rekli da je Nole apsolutni favorit. Ne igra kako zna na pocetku prvog seta, ali mislim da ce dobiti mec, nije ni Marej preterano dobar.

Vanzemaljac

pre 12 godina

Tesko i pretesko kada igras protiv dekadentnog tenisera kao sto je Murray. I milo mi je sto ga je Nole dobio tesko ali ipak dobio da mu pokaze da jednostavno nije sazreo za N01. Ne pomaze tu ni 100 Lendla. Dolazi era Novaka i Nadala i mislim i pored iscrpljujuceg meca od 5 sati i dan ipomanjeodmora da ce Novak u finalu lakse sa Nadalom nego sa ovim rdjavim. Jos jedan Grand slam u novakovoj vitrini

777

pre 12 godina

Ovo sam napisao juce a sta je bilo danas?

Mislim da je Novak psihicki mnogo jaci od Skota. Neka je on napredovao sa Lendlom ali nije mogao da napreduje u svemu. Nije izmislio toplu vodu u tenisu.Za tako kratko vreme..nemoguce. Sigurno je da sve zavisi od Novaka. Ako dobro igra i uzme odmah prvi set bice to veliki teret na Skotu i put u poraz. Ako Novak izgubi prvi set to nije nikakva prednost. Novak to stize i opet opterecenje na Skotu. Sve najbolje i pobeda.
(777, 26. januar 2012 23:04)

Vojvodjanin

pre 12 godina

Iskrene cestitke obojici! Fantastican mec: pravi muski, sportski! Naravno da mi je neizmerno drago zbog Noletove pobede - sto je jedino bitno u ovom trenutku! Svaka cast majstoru! Andi je pokazao puno zrelosti od poslednjeg GS i mislim da Lendlov duh ga polako okupira, sto mu je zapravo i nedostajao (mada Ivana nisam voleo svojevremeno, bez obzira sto je bio veliki igrac, a neosporno neverovatan radnik i fajter).
Mislim da cemo ove godine videti sve vise ovakvih meceva: tenis nevidjeno visiokog kvaliteta uz bespostednu borbu do poslednje mrvice energije! Jedva cekam finale! A, kao sto i Lloyd komentator BBC kaze, nadam se da ce ucinak Noletov biti na bilo koji nacin smanjen nakon ovog meca od 5 sati...! Voleo bih da verujem u to! Ako uspeo ovo da prezivi, uradice sve sto mu je potrebno da zadrzi trofej! Srecno Nole!

Kole

pre 12 godina

Kakav smor od meca. Nole igra bolestan vec 2 poslednja meca i ovo kako igra samo na momente lici na njega. U cetvrtom setu je pokazao koliko je jaci i iznad svih ostalih za nekoliko kopalja ali ovako bolestan Murry ce mozda i pobediti. Tuzno je kada znas da je covek jaci od svih duplo ali to ne moze da pokaze.

Roksana (Rokaj Nolo)

pre 12 godina

Juuj, jeste l' videli Nola!!!
Nolo, srce nase, mal' nisi skiknuo na onom terenu, al' ne das se ti.
A o lepoti da ne govorimo!
Volimo te, jooj!
Drmaj, Nolo, ma drmaj bre, ljubavi!

nole car

pre 12 godina

To je najbolji dokaz koliki je sampion nas nole jer ja mislim da niko ne bi mogo da uzvrati tako zestoko u cetvrtom setu posle 3 sata igra a nole taj set odigrao skoro bez greske. Samo da se oporavi do nedelje ostalo ne dolazi u pitanje osvaja peti grand slam.

novosadjanin

pre 12 godina

Opet ne moze da pogodi smec...Nikako mi to nije jeasno...U odlucujucim poenima (za 3-1 u drugom setu ima cist smec i promasi, kasnije ga brejkne marej). Slicno je bilo 3-4 puta protiv Ferera.

johny

pre 12 godina

Nole ga sada pustio malo da se zaraduje, ali zato ovaj sledeca 3-4 meseca nece opet glavu da digne kao sto se desilo i prosle godine posle AO

besan

pre 12 godina

bravo novace......
e sada da sam imao sanse da dovatim onoga "komentatora" sa euro-sport-a sada bih bio u zatvoru zbog svirepog mucenja i ubistva.

volim tenis

pre 12 godina

Cim je Divac tamo da navija za Djokovica,nema zime :)
Btw mislim da ovo ide 3:0 za Noleta,Murray je jednostavno klasu nize od prve trojice na ATP listi...

crnobeli delija

pre 12 godina

Nole djavole, dusu mi pojede. Taman sredim pritisak, kad ono Nole igra polufinale :(

Necu da uzimam tablete dok ne prodje finale, samo bacam pare bzvz :)

izgovor

pre 12 godina

Ma ajde, šta lupetate! Prvi igrač sveta je imao sjajne pripreme, što se vidi iz njegovog kretanja na terenu (neuhvatljiv je za one koji su već ispali)! Sjajno servira, ima ubedljiv govor tela; dakle, ima sve što treba da ima prvi igrač sveta! Inače, da vam kažem: sve ovo sam napisao da malčice smirim Noletove navijače, jer sada imaju razloga udarati minuse, premda to ništa neće promeniti na terenu!

oliver

pre 12 godina

igraju kao zene, cilj je prebaciti lopticu preko mreze, a valjda nece u aut otici.....kao da sparinguju,odvratan tenis!!!! a ova igra nema veze sa novakovom ofanzivnom i agresivnom igrom iz prosle sezone ili iz poslednjeg seta sa fererom.....zelim mu sve najbolje u daljem nastavku meca i bice sve ok ako pocne da igra svoju igru, ova taktika veze nema...

doktor

pre 12 godina

Svaka cast sampionu,dosao je ne spreman.. A,Nadal je cak i koleno zavio i glumi neku povredu,a spreman je kao trkacki konj..Rafa ovo uzima,kao i sve ostale koje je do sada osvajao mentalnom i fizickom snagom!

doktor

pre 12 godina

Jos cu posumnjati da je Djokovic bio dopingovan prosle sezone? Covek nema snage.Pazite,on se odmarao posle USopena 6 nedelja,a zatim uglavnom nista naporno nije igrao.. Kao da sam sanjao onu proslu sezonu,a sada gledam starog Novaka. Ne radi se ovde o tome da li ce odbraniti titulu ili ne ,to je manje vazno,nego kako ce dalje!

Roger

pre 12 godina

Sad mi jos teze pada poraz protiv Nadala, jel ne mogu da docekam finale sa Novakom i da mu posle poraza cestitam na jos jednom grand slamu i da mu kazem da navijam za njega da obori sve moje rekorde!!!

ono kao

pre 12 godina

Djokovic mnogo lose igra,svaka druga loptica ide na sredinu a pre je gadjao uglove...kako turnir odmice sve je losiji...sa ovakvom igrom nema sanse protiv Nadala koji je podigao formu.

AJDE NOLE

pre 12 godina

svaka njma čast al u drugm setu samo brejk na brejk nijedan ne može zadržati servis...onda se ljudi rugaju sa ženskim tenisom hm hm:D

Dermendziev

pre 12 godina

Ljudi moji jeli to mogce uzviknula je pok.legenda Mladen Delic*,kada je Radanovic u dao gol u Splitu,u poslednjim sekundama,mi pobedili Bugarsku 3:2 i otisli dalje.Ljudi moji i ovde je 3:2 i mi idemo dalje.Evo i ja jos vicemja isto posle toliko godina!!!

Prva tri serta Novak kao da je igrao vise za publiku,nego li za sebe.Ocito nije igrao svoju igru.Poslovna njegova intiligencija kao da je izostala,Vise je vodio racuna kalo da igra na servis svoga protivnika,nego li na svoj servis koji nije bio ubojit-citljiv bez ikakvog miksa,dozvolio da mu Marej cita igru,upustao se dugim kombinacijama gde je Endi neprikosnoven u ATP turu,Endijevi udarci bili su snazniji,rezantniji.

Da svako pravilo ima izuzetaka potvrdio je TB trecega seta,odnosno naredni cetvrti set.Umesto Marej da daje Novaku skoro skrivenu baranku,Novak daje njemu.Treci set Novak igra sasvim svoju igru:miks servis,mastovito(ne cita mu protivnik sada igru,jace,rezantnije udara kad je trebalo da zavrsne pojedine kljucne poene.

Posle TB Novak sada cita Mareja,njegovu unutrasnju euforiju koja ga mentalno sasvim prazni,a mozda i fizicki.Zna Endi ponekad,kad mu ne krene(kad ga brejknu) svestno da prepusti set,fizicki da odahne,a onda sledeci set dobija.Ako je to uradio svestno,a bogami potrosio je mnogo snage,kazna je tim pre veca.

“Prokleti gemovi”-cetvrti u drugom i petom setu(koja koincidencija)!Novak je mogao da ih dobije?U vise navrata i u jednom i drugom setu vodio je,bio na domaku da ih dobije,a gubio ih,vracao Mareja u igru.Ciini mi se da bi jos cetvrti gem drugoga,vec tada,kao i cetvrti gem petoga seta vec tada prelomili i resili pitanje pobednika.

Mislim da ce Endi uz Novak ace izvrsiti totalnu, neminovnu smenu u vrhu ATP turu,o kojoj se godinama govorilo.Nole (1)je poceo prosle,a mislim da ce Endi (2)da zavrsi tu smenu ove godine,da ce biti prvi iza Novaka.

Koliki je vec sada i koliki ce biti udeo Lendla?Rano je govoriti,ali ima napredka.

Ovom pobedom Nole je opet pobednik AO,ako ne i zvanicno,a ono moralno.

Sve u svemu jako lep,dramatican,neizvestan mec sa puno preokreta,pa pobeda ima dodatnu tezinu i vecu draz.

Noletu lep odmor i jos jedna lepa pobeda(u drugom finalu protiv Nadala),nadam se laksa.

Pozdrav!

PS:*Kada smo osvojili jedne godine zlatu medalju u vaterpolu,igraci su sa odecom bacilli trenera u bazen.Legenda je uzviknula: “Ako I treba I ja bi se sada ,ovako obucen,bacio,da sam blize bazenu”A ja kazem:mnogi bi se sada isto bacilli na betonu kao Nole.
Vecita hvala i slav .Kao da takvih biti vise nece.Hvala legendi koja se redko radja:strucana,profesionalana,a pre svega zanimljiv unikat.

ja

pre 12 godina

Ajde sad da vas vidim da li cete kad Novak u nedelju pobedi Rafu da pricate kako je uspeo da se oporavi pa igrao je 5 sati... Kao sto ste govorili za Nadala 2008!? Bila je prica ovaj Nadal se sigurno dopinguje! Najlakse je pljuvati po pravim sportistima nije bitno da li je nas ili neki stranac. I Novak nece vecno pobedjivati pa ce verovatno i njega neko da dere kao sto on sada dere sve pred sobom. Zato ne treba pljuvati po velikim igracima kao sto su Nadal,Federer i drugi, svakom nekad dodje kraj i pojavi se neko bolji. Bravo Nole sve najbolje u finalu sigurno te ceka tezak mec.

SKYRIM

pre 12 godina

Zgranut sam i zadivljen.Nikada u zivotu nisam pljuvao Novaka ali danas jesam,em zbog serve em zbog defanzivne igre ali je pokazao da po mentalitetu nije Srbin
Sta reci za finale.Stvarno bih voleo najvise na svetu da osvoji on ponovo ali ne verujem da ce Nadal dozvoliti da izgubi sedmi put zaredom od Novaka.MIslim da ce Nadal ubedljivo slaviti jer NOvaku serva nije ni priblizno dobra kao pre a ni igra sa osnovne linije.Da li ce Nadal biti uplasen?Cisto sumnjam mislim da se on i raduje sto je NOvak prosao da mu se osveti kao nikada.Daj Boze da gresim i da ce Novak da me demantuje daj Boze.Ako je mogao u Rimu da se oporavi a nije imao dan odmora onda moze i ovde
Jedno je sigurno,a to je da je NOvak dobio neverovatno samopouzdanje posle ove pobede...

ja

pre 12 godina

@Werewolf
Nije Marej imao 12 dulih greski nego 10, ali i Novak je imao 6 duplih.
Obojica su u pojedinim delovima servirali lose, ali su na kraju meca imali gotovo isti procenat ubacenog servisa, kao i isti procenat osvojenih poena na prvi servis.
Prevagnuo je broj osvojenih poena na drugi servis, na koji je Marej osvojio 30%, a Djokovic 45%.
Ne mislim da Marej nije uneo nista novo u svoju igru, jer je bio mnogo agresivniji nego inace. Mislim da se nikada ranije u njihovim mecevima nije desilo da Marej ima vise vinera od Djokovica, a to je u ovom mecu bio slucaj do pred sam kraj meca. U prva tri seta Marej je imao 38 vinera uz 60 greski, a Djokovic samo 21 viner uz 54 greske.
Medjutim presudila su dva poslednja seta kada je obojicu stigao umor.
U ta dva seta Novak pravi 25 vinera uz svega 18 greski, a Marej svega 9 vinera uz cak 26 greski.
U tome i jeste odlika sampiona da igraju najbolje kada je najteze.

Inace los servis je pre svega posledica dugackih poena posle kojih ni jedan ni drugi nisu imali dovoljno snage da serviraju dobro.
Ne mozes ocekivati da neko odigra poen sa 30 razmena i da posle takvog poena odservira as.

Sto se tic Federera ili Nadala, zasto mislis da bi u mecevima sa njima Novak igrao na isti nacin?
Sa Federerom poeni traju mnogo krace i nema toliko zamaranja, pa automatski teniseri serviraju bolje, prave manje greski i vise vinera.
Nadal takodje igra defanzivno i ide na dug poene i iznuravanje protivnika, ali mislim da je razlika izmedju njega i Mareja sto Nadal igra mnogo vise "ziheraski" i redje se usudjuje da napadne, pa samim tim prvi i mnogo manje vinera od Mareja.
Protiv svakog protivnika Djokovic prilagodjava svoju igru i igra na drugaciji naci.

Mislim da je u ovom mecu Novak odigrao sasvim dobro, da ne kazem i bolje nego recimo u onom proslogodisnjem finalu sa Marejem.
Stvar je u tome da je i Marej odigrao odlican mec i fakticki na svom maksimumu.
Sto se tice Novakove forme, meni ona deluje cak mnogo bolja od proslogodinje, tako da ta forma nece uticati na rezultat u finalu.
Ishod finala ce iskljucivo zavisiti od toga koliko ce Novak uspeti da se oporavi od ovg iscrpljujuceg meca, i od toga kako ce Nadal odigrati u tom finalu.
Sa dosadasnjom igrom Nadal nema puno sansi, ali ko zna mozda je spremio nesto novo, sto cuva upravo za to finale.
Imao je od avgusta meseca vremena da trazi nacin i taktiku za pobedu nad Djokovicem.
2010. na US Openu je potpuno iznenadio Djokovica svojim servisom i na kraju uspeo da pobedi samo zahvaljujuci tom servisu i Novakovom umoru.
Videcemo da li je sada uspeo da pronadje jos neko iznenadjenje ili ne.
Sem toga nije lako 7 puta pobediti za redom ni jednog prosecnog tenisera, a kamoli Nadala.
Obojica ce sigurno imati veliku motivaciju u finalu, ali posle toliko medjusobnih meceva neke stvari jednostavno predju u klise i rutinu i tesko je pronaci inspiraciju i nesto novo.
Tesko je prognozirati ishod tog finala. Djokovic ce svakako u to finale uci kao favorit, ali ni u jednom finalu ne postoji pravi favorit i tek posle prvih sat vremena igre mozemo da pocnemo da naslucujemo pobednika.

keep an open mind

pre 12 godina

Djokovic se raspada po terenu, nema kondicije ni agresivnosti, ceka da protivnik pogrijesi. Realno, ovaj mec je i njegov poslednji na AO ove godine. Trenutno je 1:1 u setovima. Pozdrav svima

musa dembele

pre 12 godina

Strasno sam iznerviran,razocaran.. Nikad poraz nije problem nego nacin na koji dodjes do njega..Secam se da je Sampras povracao na terenu,pa je zavrsio mec i pokazivao zelju da se ne preda.. Mislim da je Novak mnogo jaci kada su mu roditelji u blizini

swedroid

pre 12 godina

(kosta, 27. januar 2012 18:19)

Da je doktor neki mislio bi na baku i ne bi je uskracivao to malo srece koju Noletovi mecevi donose istovremeno i prepisao ni joj bensedin ...

Dr House

pre 12 godina

Mnogo ali mnogo LOS tenis i jos gora igra Djokovica. Zapravo vise mucenje nego igra. Slabe prekratke loptice, ocajan servis, mogo gresaka bez vinera. Previse lici na Novaka iz 2010. Proslogodisnji bi vec imao 2:0 (6:3 6:1) i lagano privodio mec kraju. Sta se desava sa njegovom igrom, telom (izgleda iscrpljeno) i psihom od US OPENA????? A nije povredjen. Izgleda da sto smo gledali od vrhunskog tenisa Novaka gledali smo NA ZALOST. Trenutno je Djokovic nakon vracenog brejka, ponovo izgubio svoj servis (3:5)

~~

pre 12 godina

Nazalost mislim da ce da izgubi,nesto je umoran ne znam ni ja.Ja bih naravno voleo da Djokovic pobedi ali sa ovakvim servisom sigurno nece!!! :D

veliki strumf

pre 12 godina

Jedna recenica do sada opisuje ovaj mec: Ne zna se ko je gori! Nikad losiji mec nisam gledao kada igraju njih dvojica. Evo sredina je treceg seta, 3-2 za Noleta, a Nole vec set i po ne moze da ubaci prvu servu, Marej ga je brejknuo cini mi se 4 puta u zadnja 5 servisa , svaki servis gem pocinje minimum sa 0-30. Da nije ovolikih Marejevih gresaka bojim se da bi Nole doziveo katastrofu. Izvuce se sada na svoju servu, cini mi se da ga je i kriza kondicije koju je evidentno imao prosla, i da sada MORA da podigne nivo svoje igre. Ih evo 3-3 iako Nole imao 2 sjajna vinera iz riterna, ali... Sad ili nikad!

Tesko

pre 12 godina

Tesko Nole moze da dobije Murraya .Ovaj igra duge poene i Nole gubi snagu.A onda i disanje je tesko na velikoj vlagi.Ako izgubi drugi sert Dokraaja Murray dobija sa 3:1

asterix

pre 12 godina

Zaista je sramota doci na gran slem ovako fizicki nespreman. Pa on nije u stanju vise od jednog seta da igra vrhunski. Velika neprofesionalnost,

asterix

pre 12 godina

Sa ovakvom skandaloznom fizickom nepripremljenoscu,nema sta da trazi protiv Nadala,sad se vidi da je odlzak doktora Cetojevica nenadoknadiv gubitak,jer je Nole opet postao onaj stari,sa cijom ser fizickom nepripremljenoscu sprdaju svi svetaki mediji i analiticari.

Dado

pre 12 godina

Ova dvojica su meni identicni. Isti tenis igraju, isti nivo, isti udarci, cak i lice jedan na drugog. Prave iste face.
Djokovic mi samo izgleda malo stabilniji i malo hrabriji.

IronMan

pre 12 godina

Šteta je što nema malo više dobrih tenisera, jer je očigledno da Marej, Nadal i Federer više ne predstavljaju nikakvu konkurenciju Novaku! Čak se plašim da ne izgubi motivaciju i povuče se kao Žastin Enan, jer ne oseća nove izazove! Ovo sa Marejem je stvarno smešno, jer se vidi da ga Nole pušta da tu i tamo napravi neki poen, da se " mamin sin" ne bi rasplakao od nemoći!

Antun

pre 12 godina

Majko mila ! Đole, šta ti je ? Daj više igraj. Ne smiješ pimplati s njim, a sa Nadalom još manje. Ma više mi se povraća. Do kad će ovi pimpleri osvajati turnire ? Škot još nije, ali uskoro bi i on mogao. Kad Nadal dobije srčani udar.

manee

pre 12 godina

mislim da je ovo kraj za Noleta na AO jel igra sa velikim problemom sa disanjem ( ovo pisem na 1 prema 1 u gemovima) voleo bih da pogresim ali ima jos da se igra ... sve je moguce P.S sa noletom do kraja

men

pre 12 godina

Novak igra skroz pogrešno taktički protiv Mareja, baš kako odgovara ovom Škotu i njegovom kukavičkom tenisu. Ne kreće se nikako, otišao 2m iza osnovne linije, ne znam zašto to radi? Izgleda kao da se uplašio od njega pa ne prikazuje ništa iz svog repertoara. Mnogo mi je žao zbog toga, kao da se Novak polako oprašta od svog tenisa i mesta br.1.
Inače meč je za kidanje živaca ali mnooogo slabiji kvalitetom od onoga juče.

Joca

pre 12 godina

Djokovic ce mozda ce pobediti Nadala, ali igra mu nije sampionska. Drzace se na prvom mestu dok se ne pojavi neki novi telentovani igrac, jer ocigledno je nasao kljuc za ovu trojicu iz vrha (Nadala Federera i Mareja), ali bojim se da on sam nije doneo nista narocito novo u tenis, te cim se pojavi neki novi decak koji bude imao nesto novo u igri, Novak silazi s prvog mesta. Eto toliko. Lepo je sto pobedjuje, ali meni se nekako cini da je sam tenis poceo da stagnira.

marko

pre 12 godina

Nadajmo se da ce onih 0:2, i 0:30, da ga kostaju samo ovog meca. Katastrofa od meca. Novak ce posle ovoga imati sta da analizira. Jel si najbolji, ili nisi. To treba da bude problem za publiku i za protivnika, a ne za sampiona.

doktor

pre 12 godina

Svaka cast sampionu,dosao je ne spreman.. A,Nadal je cak i koleno zavio i glumi neku povredu,a spreman je kao trkacki konj..Rafa ovo uzima,kao i sve ostale koje je do sada osvajao mentalnom i fizickom snagom!

asterix

pre 12 godina

Sa ovakvom skandaloznom fizickom nepripremljenoscu,nema sta da trazi protiv Nadala,sad se vidi da je odlzak doktora Cetojevica nenadoknadiv gubitak,jer je Nole opet postao onaj stari,sa cijom ser fizickom nepripremljenoscu sprdaju svi svetaki mediji i analiticari.

SEKA

pre 12 godina

Ocigledno je da Novak ima neke zdravstvene ili fizicke probleme. Ovakva igra protiv Mareja nece biti dovoljna da u nedelju pobedi Nadala. Zelim ti pobedu Kralju! Moje duboko postovanje

asterix

pre 12 godina

Zaista je sramota doci na gran slem ovako fizicki nespreman. Pa on nije u stanju vise od jednog seta da igra vrhunski. Velika neprofesionalnost,

Joca

pre 12 godina

Djokovic ce mozda ce pobediti Nadala, ali igra mu nije sampionska. Drzace se na prvom mestu dok se ne pojavi neki novi telentovani igrac, jer ocigledno je nasao kljuc za ovu trojicu iz vrha (Nadala Federera i Mareja), ali bojim se da on sam nije doneo nista narocito novo u tenis, te cim se pojavi neki novi decak koji bude imao nesto novo u igri, Novak silazi s prvog mesta. Eto toliko. Lepo je sto pobedjuje, ali meni se nekako cini da je sam tenis poceo da stagnira.

Strahinja

pre 12 godina

Ja razumijem da je Djokovic srbin, isto kao komentator sa RTS-a. Al' omalovazavajuci komentari na racun protivnika nisu fer. Ako si sportski komentator, komentarisi sport, a ne svoja privatna ubjedjenja i zelje.

keep an open mind

pre 12 godina

Djokovic se raspada po terenu, nema kondicije ni agresivnosti, ceka da protivnik pogrijesi. Realno, ovaj mec je i njegov poslednji na AO ove godine. Trenutno je 1:1 u setovima. Pozdrav svima

doktor

pre 12 godina

Jos cu posumnjati da je Djokovic bio dopingovan prosle sezone? Covek nema snage.Pazite,on se odmarao posle USopena 6 nedelja,a zatim uglavnom nista naporno nije igrao.. Kao da sam sanjao onu proslu sezonu,a sada gledam starog Novaka. Ne radi se ovde o tome da li ce odbraniti titulu ili ne ,to je manje vazno,nego kako ce dalje!

Petar

pre 12 godina

A "susjed" tinejdžer Čilić sve mlađi i mlađi i sve bliži i bliži, ipak je on iz teniske "velesile" čiji je predstavnik stigao ČAK do trećeg kola.

marko

pre 12 godina

Nadajmo se da ce onih 0:2, i 0:30, da ga kostaju samo ovog meca. Katastrofa od meca. Novak ce posle ovoga imati sta da analizira. Jel si najbolji, ili nisi. To treba da bude problem za publiku i za protivnika, a ne za sampiona.

Werewolf

pre 12 godina

Mozda ne najkvalitetniji mec,ali svakako najuzbudljiviji na turniru!Marej definitivno nije sampionski materijal kao Velika Trojka.Razlog ovako dobre igre je cinjenica da je ovo bio mec 1/2 finala.Da je kojim slucajem ovo bila velika,finalna pozornica Marej bi izasao potpuno odsecen,kao u finalu ne samo protiv Noleta prosle godine,vec i protiv Rodzera u finalu 2010.Decko ima psiholosku barijeru koja omogucava njegovim protivnicima da sve do samog kraja veruju da mogu da ga pobede.Imam osecaj da ni da je imao mec lopte ne bi mogao da privede mec kraju.Marej ne zna ni kako da se postavi u odredjenim situacijama kada se lomi mec;kada ima brejk/gem loptu,kada treba samo da vrati preko mreze,zapinje ko sivonja.Kada treba da napadne,igra kao devojcica.I kada dobije poklon on ne zna da ga iskoristi.
Novak definitivno nije u formi,ali to sto je u finalu pokazuje da je veliki sampion;oni su u finalu i kada ne igraju dobro,Rafa se prosle godine na Vimbldonu dovukao do finala,ali ne zbog svoje velike forme,vec jednostavno jer je jedan od najboljih igraca u istoriji.
Da Novak ima samo problem sa disanjem,mogli bi da kazemo ajde vlaga,da ima samo te povremene probleme sa kretanjem i namestanjem,mogli bi da kazemo ajde nije imao meceve,ali kada se tome doda i istezanje zadnje loze pri ekstremnijem proklizavanju koje mu prosle godine nije bilo problem,kasnjenje na udarac i problem sa servisom,moze da se izvuce samo jedan zakljucak:nije dovoljno trenirao u medju-sezoni,odnosno opustio se!Telo mu nije dovoljno zagrejano i nije u kondiciji kao prosle godine.
Setite se kako je disao,kako se kretao i kako je igrao u 1/2 finalu protiv Federera prosle godine,koji je bio u boljoj formi nego Marej sada i koji je imao skor posle US Open-a nesto otprilike 30-2.I sam je Nole rekao da je trenirao dan i noc da bi postigao sve one uspehe,i tada je tako i izgledao na terenu.Danas nije izgledao tako.
To da nije u formi nije mgolo da se vidiu prvim kolima protiv kvalifikanata,nisu nikakvo merilo,ali vec protiv Hjuita je bilo vidlivo da to nije to.
Da je danas igrao protiv Rodzera ili Rafe vrlo moguce da bi rezultat bio drugaciji,njih dvojca bi iskoristili barem pola zicera koje je Marej promasivao,a ne bi ni bili tako nervozni na velikim poenima kao Marej,covek je napravio 12 duplih gresaka na servisu,a sigurno ne bi onako odigrali 4.set.
Jedva cekam finale.
Clash of the titans!

IronMan

pre 12 godina

Šteta je što nema malo više dobrih tenisera, jer je očigledno da Marej, Nadal i Federer više ne predstavljaju nikakvu konkurenciju Novaku! Čak se plašim da ne izgubi motivaciju i povuče se kao Žastin Enan, jer ne oseća nove izazove! Ovo sa Marejem je stvarno smešno, jer se vidi da ga Nole pušta da tu i tamo napravi neki poen, da se " mamin sin" ne bi rasplakao od nemoći!

SKYRIM

pre 12 godina

Zgranut sam i zadivljen.Nikada u zivotu nisam pljuvao Novaka ali danas jesam,em zbog serve em zbog defanzivne igre ali je pokazao da po mentalitetu nije Srbin
Sta reci za finale.Stvarno bih voleo najvise na svetu da osvoji on ponovo ali ne verujem da ce Nadal dozvoliti da izgubi sedmi put zaredom od Novaka.MIslim da ce Nadal ubedljivo slaviti jer NOvaku serva nije ni priblizno dobra kao pre a ni igra sa osnovne linije.Da li ce Nadal biti uplasen?Cisto sumnjam mislim da se on i raduje sto je NOvak prosao da mu se osveti kao nikada.Daj Boze da gresim i da ce Novak da me demantuje daj Boze.Ako je mogao u Rimu da se oporavi a nije imao dan odmora onda moze i ovde
Jedno je sigurno,a to je da je NOvak dobio neverovatno samopouzdanje posle ove pobede...

traume_iz_detinjstva

pre 12 godina

"Dobor bre da li moze neko da mi objasni, ja ne mogu da verujem da posle svakog poena moram da gledam trenera mareja, sta je ovo????????"
@ To se sine moj zove Ivan Lendl. Jedan od najvecih igraca sveta. Dakle, tenis je postojao i pre naseg Noleta, samo se u to vreme kod nas popularno zvao "balet" i uglavnom su se svi smejali ljudima koji su se bavili istim... :))

musa dembele

pre 12 godina

Strasno sam iznerviran,razocaran.. Nikad poraz nije problem nego nacin na koji dodjes do njega..Secam se da je Sampras povracao na terenu,pa je zavrsio mec i pokazivao zelju da se ne preda.. Mislim da je Novak mnogo jaci kada su mu roditelji u blizini

Kole

pre 12 godina

Kakav smor od meca. Nole igra bolestan vec 2 poslednja meca i ovo kako igra samo na momente lici na njega. U cetvrtom setu je pokazao koliko je jaci i iznad svih ostalih za nekoliko kopalja ali ovako bolestan Murry ce mozda i pobediti. Tuzno je kada znas da je covek jaci od svih duplo ali to ne moze da pokaze.

manee

pre 12 godina

mislim da je ovo kraj za Noleta na AO jel igra sa velikim problemom sa disanjem ( ovo pisem na 1 prema 1 u gemovima) voleo bih da pogresim ali ima jos da se igra ... sve je moguce P.S sa noletom do kraja

men

pre 12 godina

Novak igra skroz pogrešno taktički protiv Mareja, baš kako odgovara ovom Škotu i njegovom kukavičkom tenisu. Ne kreće se nikako, otišao 2m iza osnovne linije, ne znam zašto to radi? Izgleda kao da se uplašio od njega pa ne prikazuje ništa iz svog repertoara. Mnogo mi je žao zbog toga, kao da se Novak polako oprašta od svog tenisa i mesta br.1.
Inače meč je za kidanje živaca ali mnooogo slabiji kvalitetom od onoga juče.

Tesko

pre 12 godina

Tesko Nole moze da dobije Murraya .Ovaj igra duge poene i Nole gubi snagu.A onda i disanje je tesko na velikoj vlagi.Ako izgubi drugi sert Dokraaja Murray dobija sa 3:1

Nece valjda

pre 12 godina

Ljudi jel videste vi ono???
Pocetkom drugog seta Nole je pojeo nesto krisom, nalik na sljivu?
Osecam, sad ce da ga bombarduju pitanjima, i naravno test na doping odma!
Ali treba i Marija na test, u flasu od dva litra sipali su mu po kap dve iz malih bocica, a sta je to sto daje brz efekat u dva litra vode, sigurno nisu AD kapi.

Dr House

pre 12 godina

Mnogo ali mnogo LOS tenis i jos gora igra Djokovica. Zapravo vise mucenje nego igra. Slabe prekratke loptice, ocajan servis, mogo gresaka bez vinera. Previse lici na Novaka iz 2010. Proslogodisnji bi vec imao 2:0 (6:3 6:1) i lagano privodio mec kraju. Sta se desava sa njegovom igrom, telom (izgleda iscrpljeno) i psihom od US OPENA????? A nije povredjen. Izgleda da sto smo gledali od vrhunskog tenisa Novaka gledali smo NA ZALOST. Trenutno je Djokovic nakon vracenog brejka, ponovo izgubio svoj servis (3:5)

veliki strumf

pre 12 godina

Jedna recenica do sada opisuje ovaj mec: Ne zna se ko je gori! Nikad losiji mec nisam gledao kada igraju njih dvojica. Evo sredina je treceg seta, 3-2 za Noleta, a Nole vec set i po ne moze da ubaci prvu servu, Marej ga je brejknuo cini mi se 4 puta u zadnja 5 servisa , svaki servis gem pocinje minimum sa 0-30. Da nije ovolikih Marejevih gresaka bojim se da bi Nole doziveo katastrofu. Izvuce se sada na svoju servu, cini mi se da ga je i kriza kondicije koju je evidentno imao prosla, i da sada MORA da podigne nivo svoje igre. Ih evo 3-3 iako Nole imao 2 sjajna vinera iz riterna, ali... Sad ili nikad!

volim tenis

pre 12 godina

Cim je Divac tamo da navija za Djokovica,nema zime :)
Btw mislim da ovo ide 3:0 za Noleta,Murray je jednostavno klasu nize od prve trojice na ATP listi...

Peđa

pre 12 godina

@Peti set pocinje, Nole moras da igras agresivno i da napadas kao sto ti znas. Inace ako mu dozvols da on tebe seta, gotov si.
Sad je da pokazes zasto si broj 1 igrac na svetu.
(Dejan SF, 27. januar 2012 13:35)
Da li stvarno misliš da Nole čita tvoje savete? Bože koliko ljudi ima koji su odlepili.

Dado

pre 12 godina

Ova dvojica su meni identicni. Isti tenis igraju, isti nivo, isti udarci, cak i lice jedan na drugog. Prave iste face.
Djokovic mi samo izgleda malo stabilniji i malo hrabriji.

alex

pre 12 godina

ne mogu da verujem kakvi su kompleksasi ovi englezi(australijanci).njihov komentator kaze kao novak je umoran a mora da drzi 2 konferencije za stampu: jednu na engleskom a drugu na srpsko hrvatskom!? kao majka mu je hrvatica? NE ZNAJU DA PODNESU PORAZ-NAJKVARNIJA NACIJA NA SVETU! zao mi je mareja zato sto ga je nole opet "pokvario" kao prosle godine,trebace mu vremena da se vrati. inace ,nole dobija 3:1 finale!

Goran NS

pre 12 godina

Kapa dole na povratku ali nije mi jasno da ni jedan komentator posle onog sto se dogodilo Viskovicu ne sme da kaze ono sto svi vidimo>Novak je disao na skrge i blize je bio predaji nego pobedi *ZDRAVLJE ispred svega*. Nadam se da ce uspeti da se oporavi do nedelje jer Rafa je opet onaj stari,STAVI I PETI PRSTEN MAJSTORE IDEMOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!

Naucnik

pre 12 godina

Dobro jutro svima, srecan rad Novace. E sad, srecom imam eurosport kod kuce i na njemu gledam, a da nemam otisao bih da gledam u kladionici samo da ne gledam na "drugoj TV". Sad` se setili da prenose?

dusan

pre 12 godina

Nole vracaj hitno Dr Cvetojevica! Ne znam jel gluten ili virus u pitanju ali Nole izgleda bolesno. Vracaj doktora, moxda ti se i snaga vrati, daj Boze!!!

Obrad

pre 12 godina

lepo je biti Srbin ovih dana u Australiji, ipak necu odbiti Australiski pasos koji uskoro dobijam
Napred Nole, we proud on you
(ExNS, 27. januar 2012 12:31)
Samo da mi je znati na koju foru ga dobijas. Ni engleski nisi jos naucio.
"WE PROUD ON YOU" buahahaha buahahaha... Idi bre uci gramatiku jer ce da te odbiju

Antun

pre 12 godina

Majko mila ! Đole, šta ti je ? Daj više igraj. Ne smiješ pimplati s njim, a sa Nadalom još manje. Ma više mi se povraća. Do kad će ovi pimpleri osvajati turnire ? Škot još nije, ali uskoro bi i on mogao. Kad Nadal dobije srčani udar.

IronMan

pre 12 godina

Ako i nekome nije bilo jasno zašto je Novak br.1, a Marej br.4, valjda je sad otklonjena svaka nejasnoća! Mislim, ako Novak sa pola snage i onako očajnom igrom dobija Mareja koji je dao 200%, onda je svaki komentar suvišan!

bebac

pre 12 godina

Ostadose mi djeca bez rucka gledajuci tenis.Ali vrijedilo je,posle ovakog meca nismo ni gladni,ni zedni,samo ponosni do neba.Ma gdje Srbin da izgubi na SVETOGA SAVU,to je jednostavno nemoguce.

ono kao

pre 12 godina

Djokovic mnogo lose igra,svaka druga loptica ide na sredinu a pre je gadjao uglove...kako turnir odmice sve je losiji...sa ovakvom igrom nema sanse protiv Nadala koji je podigao formu.

Milena

pre 12 godina

Nole deluje kao na početku karijere, baca loptice pritivniku na pola metra ili u njega, nema više vamos-tamos... Menjaj taktiku, IDEMO!!!

~~

pre 12 godina

Nazalost mislim da ce da izgubi,nesto je umoran ne znam ni ja.Ja bih naravno voleo da Djokovic pobedi ali sa ovakvim servisom sigurno nece!!! :D

a daaaj....

pre 12 godina

Ides mi na zivce Novace, cim te neko pritisne, povlacis se...razbij tog smlatavog Skota...ajde breeee.....TRGNI SE MALO! Nema izgovora ni glutena...

axaxaxax

pre 12 godina

ajmo nole... sve pare koje imam (3000eura) sam uplatio na ovaj mec, nemoj sad da me izdas
(ime, 27. januar 2012 10:33)
xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

1234

pre 12 godina

Srbija da se ugleda na Noleta i da napravi PREOKRET!
(Milan, 27. januar 2012 15:28)
Ајде бар одј.бите са спорта...

Свака част за Новака.

oliver

pre 12 godina

igraju kao zene, cilj je prebaciti lopticu preko mreze, a valjda nece u aut otici.....kao da sparinguju,odvratan tenis!!!! a ova igra nema veze sa novakovom ofanzivnom i agresivnom igrom iz prosle sezone ili iz poslednjeg seta sa fererom.....zelim mu sve najbolje u daljem nastavku meca i bice sve ok ako pocne da igra svoju igru, ova taktika veze nema...

Tvrtko

pre 12 godina

Većina poznavalaca i igrača tenisa se slaže da je Marej najkompletniji igrač. što se tiče same igre, izvanredan servis, return, bekhend i forhend, izuzetno brz, menja ritam i nameće svoju igru protivniku. Novak je jedino mogao bolje servirati, ali nije da nije htio, nego nije mogao. Marejev jedini problem je psiha, ali protiv NOvaka ima manju psihičku barijeru nego protiv Nadala, jer sa NOvakom ima prisnije odnose, mada je ovaj put napravio veliku uslugu Nadalu pred finale, ali finale je finale i tu umora nema. Čak mislim da su se Novaku pročepile sve dizne i da će se odmarati nakon, nadam se, pobede u finalu.

Crnogorac

pre 12 godina

"Prvi nositelj i pobjednik Australian Opena iz 2008. godine Đoković, koji je imao problema s disanjem u četvrtfinalu protiv Davida Ferrera, a i danas je izgledao iscrpljeno, u finalu ide na drugog nositelja, Španjolca Rafaela Nadala, koji je u polufinalu nadvisio Rogera Federera." Pogledajte ovu vest sa sajta Hrvatske televizije. Sta nije u redu sa tim ljudima? Da li se u nasim medijima ovako pise o uspesima njihovih sportista? Nisam primetio. Mozda sam glup, ali boli me ovo. Sramota je!

а мозга нема

pre 12 godina

Srbija da se ugleda na Noleta i da napravi PREOKRET!
(Milan, 27. januar 2012 15:28)

Да л и овде морате да смарате са политичком пропагандом?Браво Ноле!

Challe

pre 12 godina

Ko sto neko vec jednom to rece ovde, nekome je zreb majka a nekome maceha. Marej ovoga puta nece moci do finala. Slusam i ovog Matsa, ne zna sta bi rek'o sada jer se bas nalupetao ovih dana pa sve do pred pocetak meca. Ja inace nemam nista protiv da Marej osvoji neki Grand Slam ali samo neka to ne radi ove godine, jer ove godine ce Nole da pokupi sva 4 i da postavi rekord kontinuiteta koji dugo a mozda i nikada nece biti oboren.

Obelix

pre 12 godina

Sa ovakvom skandaloznom fizickom nepripremljenoscu,nema sta da trazi protiv Nadala,sad se vidi da je odlzak doktora Cetojevica nenadoknadiv gubitak,jer je Nole opet postao onaj stari,sa cijom ser fizickom nepripremljenoscu sprdaju svi svetaki mediji i analiticari.
(asterix, 27. januar 2012 15:30)
...Mali, opet si zaboravio napitak....

Dejan SF

pre 12 godina

Peti set pocinje, Nole moras da igras agresivno i da napadas kao sto ti znas. Inace ako mu dozvols da on tebe seta, gotov si.
Sad je da pokazes zasto si broj 1 igrac na svetu.

sanel

pre 12 godina

napisao sam pre meča da ako ga slomi u drugom setu zašta je imao šansu pri 2:0 i servis da će biti čistih 3.0., u suprotnom 5 setova. Tako je i bilo. Svaka čast Noletu.

Gajetano

pre 12 godina

Prvo, čestitke svim Srbima koji su odgledali meč do kraja (znam mnoge koji nisu, moja tašta i kuma na primer).
2) čestitke Murray. I da je on pobedio bilo bi zasulženo 100%. Apsolutno je popravio i igru i mentalni pristup. Svi krediti njemu i Ivanu Lendlu!!!
3) U sledeće 3-4 godine ovo će biti najveće rivalstvo, tipa Sampras - Agassi, McEnroe - Lendl, Federer - Nadal, i tako to...
4) Teško će se Murray oporaviti od ovoga. Da li ste videli kako je napustio teren?

Šta reći o meču... Meč Godine do sada sigurno, ali teško da možemo videti nešto bolje u 2012. Ostavljam teniskim znalcima Dylan Dogu, S. Goranu, i sličnima da daju tehničku analizu. A evo mog komentara na psihološki tok meča:
1 set: oba igrača stegnuta (6:3)
2,3 set: Murray opušten, Novak stegnut (3:6, 6:7)
4 set: Novak pustio ruku, Murray stegnut (6:1)
5 set: obojica opustili ruku (7:5)

Ko je preživeo, pričaće. Noletu kvota u finalu 1.02 (ovo 0.02 u slučaju da se povredi).

Pozdrav

david

pre 12 godina

ljudi,radni dan je. šta radite vi pred tv-om?! svaka čast Novaku na odlično odrađenom poslu! biti među 4 na svetu je uspeh u svakom slučaju. svima koji mrze. pikajte vi lopticu kao ovi momci pa kritikujte koliko hoćete! ps: sport je zabava. zašto svi malo ne hvalimo aleksinačke rudare! npr

Antun

pre 12 godina

Obistiniće se najgori scenarij o kojem sam razmišljao još prije 2 tjedna. Ako Murray pobijedi Novaka, Rafito osvaja s pola snage. Nevjerojatno. Do kad će to više tako ? Antitenis stalno pobjeđuje jer ga je ATP uništio sa usporavanjem terena i loptica. Da sam na Federerovom mjestu ostavio bi se tenisa još prije 4 godine. Ajmo Nole, nemoj se predati i dobij Škota, a onda u inat razbij bildera.

pacenik

pre 12 godina

Pobegao sam sa posla, stresirao se pet sati, popio osam piva, posvadjao sa zenom i sada sam u stanju anestezije...
Novace, razmisli malo, imas li ti osjecaj odgovornosti?

KokaZrno

pre 12 godina

Ha, ha, ha !
Opet ga je isfolirao!!!
Glumi da mu je dusa u nosu, samo sto ne umire, a kada se onaj drugi opusti i misli da je sve gotovo, Nolo se rastrci ko lud, kao da je tek poceo mec.

Navijac

pre 12 godina

Jasno je kao dan da Novak nije fizicki spreman, i da su mu potrebne jake kondicione pripreme, kao pretprosle godine kada je trcao putevim Tour de France-a. Objektivno, On prethodnih 6 meseci nije igrao ni priblizno snazno kao u prvih 6 meseci 2011. Treba da propusti i neki turnir zbog priprema ako je neophodno, ali ce posle opet da bije sve glatko, cak i ovog dosadnog Mareja. Ovako, uporan je, borben je, ali se vidi da se muci, da mu se spava, i da nije dominantan kao prosle godine. Inace, u 2 setu, umesto da vodi 3:0 jer je imao brejk loptu, on je napravio 1 nonsalantan potez posle koga je ceo set bukvalno poklonio Mareju.

Ранко Србин Република Срб(п)ска

pre 12 godina

Хаххах што уживам гледајући оног Ма(т)ца Виландера, увијек обрунто дође.....јуче каже "Федерер добија у четири, а можда и три сета" а јутрос рече "Ђоковић јe нервозан" другим ријечима "типујем на Мареја" ал није смио јер је 7463535261430564 пута промашио исход, поготово кад прогнозира против Ђоковића (таквих је највише било).....и шта велиш Виландере - ко добија у Недељу, отпали твоји љубимци Мареј и Федерер ахахах.....на данашњи дан 2008 је Ђока узео (Т)Цонгу у финалу АО.....ај сад да и ови одраде посао (ватерполисти и рукометаши)......Не пропуштам твоју емисију Виландере у Недељу пред меч, са уживањем ћу да је погледам и чујем твоје "мудре" ријечи и твоје познате "прогнозе" и "савјете"...."АРГУМЕНТ АУТОРИТЕТА НИЈЕ АРГУМЕНТ".....слава Богу!!!

david

pre 12 godina

argh! u životu nisam čitao više mrzovoljnih komentara! Novače ti si boss,svi ste! igraju ljudi na vrelom suncu više od 2 nedelje svaka 2,3 dana. nije nole naša igračka pa da radi kako se nama hoće! kada pobeđuje onda je:"nole care", a kada ne ide onda:"razočarao si nole". pa ne može tako! ništa on ne duguje Srbiji i nama. NAPRED NOLE KUD PUKLO DA PUKLO!

Nemanja

pre 12 godina

Stoji Djokovic na terenu i vice 12,12,12,12 dolazi Marej i pita sta to radis? Ulaze na teren i posle nekog vremena Djokovic vice 13,13,13,13 za koji dan dolazi Nadal pita Djokovica sta to radi......

Deks

pre 12 godina

Palac gore svi koji su odgledali ceo meč od početka do samog kraja i pretrpeli emotivne trenutke i verovoli u pobedu svakoga trenutka bez predaja!! No1e neuništiv!!!!

Poz iz Švajcarske našen idolu!!

Stefan, fan of Partizan

pre 12 godina

Izgleda da ce biti opusteno gledanje. Razlog, pa vrlo prosto Vilander rekao 3-2 za Mareja.
Nije da i onako ne bi bilo opusteno ali ovako ce biti uzivancija.

и десном и левом

pre 12 godina

Сад га ломи Новачееееееее!
Невероватно колико овај Мареј иритира.

izgovor

pre 12 godina

Ma ajde, šta lupetate! Prvi igrač sveta je imao sjajne pripreme, što se vidi iz njegovog kretanja na terenu (neuhvatljiv je za one koji su već ispali)! Sjajno servira, ima ubedljiv govor tela; dakle, ima sve što treba da ima prvi igrač sveta! Inače, da vam kažem: sve ovo sam napisao da malčice smirim Noletove navijače, jer sada imaju razloga udarati minuse, premda to ništa neće promeniti na terenu!

Serđo

pre 12 godina

Nemam živaca da gledam više. Mari igra dobro, ali NO1e ga je vratio u meč u drugom setu. Trebalo je da bude 4:0 za Novaka, ali se previše igrao u tim trenucima pa je bilo samo 2:2. Onda se Škot razigrao i sada imamo to što imamo. 4-5osatno mučenje i pobedu Noleta, ili Mari u četiri seta. Šteta, jer da je Nole bio samo malo ozbiljniji i koncentrisaniji sve bi bilo gotovo u tri seta. Ovako, nadajmo se najboljem.

Braindead

pre 12 godina

Redakcijo, molim vas, preklinjem, nemojte da pustate komentara u toku meca...
Sad ima 150 komentara, a niko ne zna kako se mec zavrsio i sad ce svi ostali komentari da se raspravljaju sa prethodnim.
Molim vas, ili ukinite komentarisanje za vrijeme meca ili razdvojite vijesti.

Aleksandar

pre 12 godina

Marej je teski defanzivac, a takvi teniseri nisu nikada sampioni, do ne pocne da napada kao Federer, Nadal i Djokovic nikada nece osvojit GS. Mec je bio sjajan zahvaljujuci Djokovicevom slabijem izdanju, da je Novak bio na visem nivou bio na visem nivou(bolji servis i manje neiznudjenih gresaka) bilo bi lagano, kao prosle godine. Dosta napeet mec, svaka cast obojici. Publika je sigurno uzivala.

Logic

pre 12 godina

Novak je i pored ocajne igre i jako cudnog ponasanja na terenu u prva dva ipo seta, mogao lagano da dobije mec sa 3:1. Kad je tek na 4:4 u trecem setu poceo da igra, pa bar svoj prosecan tenis. Imao je tri set lopte,na 5:4, i da je bar jednu iskoristio, dobio bi bez problema u 4 seta. Ovako i pored njegove prepoznatljive igre u 4. setu i ubedljivih 6:1, presudice samo to dali ima dvoljno snage. Igra je na nivou sada

Knjaz Milos

pre 12 godina

Ovaj sa Eurosporta kod mene ima stiklirane sve 3 kljucne stvari da gledam tenis sa iskljucenim tonom, jer nemam taj dual. Viskovicu, vrati seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :(:(:(

na zapadu nista novo

pre 12 godina

U pravu si Mladene. A kad su najavljivali mec na sky radiu onda su rekli da britanski number 1 andy muray igra polufinale sa Novakom Djokovicem.
Tesko im je prevaliti preko jezika world number 1.

Ahahahaah

pre 12 godina

Ovaj komentator je p-o-b-e-d-n-i-k godine!!!Kaze "Marej je dobio prvu STIKLU!? od TRI KLJUCNA SLUCAJA koja su potrebna da bi se pobedio Novak"...AAAhahahahhahahahahahhahahaah...

Amel

pre 12 godina

To je ta razlika između velikih igrača i šampiona. Murray jeste veliki igrač ali šampion nije. Novaku, Nadalu se nikad ne bi desilo da ne iskoriste 15:40 na 5-5 u 5. setu... To su te odlike šampiona koje Murray još uvijek nema.

swedroid

pre 12 godina

najbolji je bio kad je u intervju davao i rekao da se nada da ce biti spreman za Nadala i da odma ide da radi pushupse, a djavoljak gleda krajickom oka prema Jeleni lol ... vecina publike kao ni voditelj nisu shvatilu lol

kurekurcubic

pre 12 godina

2 stvari:
1-ne mogu da verujem da niko ne spominje one 3 karakteristike koje komemntatori non stop pominju na zadnjih 10 meceva-do sad su se uvek ostvarile
2-ne znam zasto ljudi misle da je novak umorniji od nadala kad je nadal proveo vise vremena u cetvrtfinalu i polufinalu na terenu od novaka??
ja nemam sumnje da ce novak biti spreman i da ce dati sve od sebe.
o,i naravno pobedice:)

AJDE NOLE

pre 12 godina

svaka njma čast al u drugm setu samo brejk na brejk nijedan ne može zadržati servis...onda se ljudi rugaju sa ženskim tenisom hm hm:D

TomaS

pre 12 godina

Nadal je juče izjavio da će navijati za Maria. Samo izgledaa da je preterao u navijanju, pa je Novak morao dobro da se pomuči da bi došao do pobede. A posle ovakvog ishoda meča, sada će Feđa biti u nedoumici za koga uopšte da navija.

afrikanac

pre 12 godina

meni je najjace kod Djokovica ta neka samouverenost koju sada poseduje... Nekako vise se ni ne cimam da li ce pobediti nekog tenisera... Jedino Nadala i Federera se eto razmisljam... Ove ostale... Sta reci...

Nole Car !

dejan

pre 12 godina

Jos cu posumnjati da je Djokovic bio dopingovan prosle sezone? Covek nema snage.Pazite,on se odmarao posle USopena 6 nedelja,a zatim uglavnom nista naporno nije igrao.. Kao da sam sanjao onu proslu sezonu,a sada gledam starog Novaka. Ne radi se ovde o tome da li ce odbraniti titulu ili ne ,to je manje vazno,nego kako ce dalje!
(doktor, 27. januar 2012 12:23)
nevoratan smo mi narod. Covek ladno izjavi da Nole i ako osvoji prvi grand slam nema veze jer lici na starog Novaka. Pa sta je vazno ako nije vazna grand slam titula u tenisu?

Gde je Cetojevic?

pre 12 godina

Novak ce se u ovom mecu vise boriti pprotiv sopstvenog tela nego protiv Andyja Murraya... Posle tri odigrana gema, vec je ostao bez daha.

IronMan

pre 12 godina

Ja sam tek sad primetio da Murray ima klona Novakovog fizioterapeuta u timu! U čemu je fora, da li neko zna?! Mislim jel to brat blizanac od ovog Noletovog ili je u pitanju kosmička slučajnost?

Crce ja od smeha

pre 12 godina

Novak mi izgleda dobro - znaci zalecene su povrede.
Marej, on nikad i nije izgledao dobro, ali to nema veze sa zdravljem, dobro je i on.
(Distreksn, 27. januar 2012 10:40)

Ha ha ha ha...

Crnogorac

pre 12 godina

aaasaa bravo legendo, bravo majstore, ljudino, igračino, ovaj nesrećni narod obasipas neizmjernim radostima. Hvala Bogu što nam te dade.

peracoyot

pre 12 godina

Evo statistike

Djokovic
1st Serve % 104 of 171 = 61 %
Aces 11
Double Faults 6
Unforced Errors 69
Winners 49
Winning % on 1st Serve 69 of 104 = 66 %
Winning % on 2nd Serve 30 of 67 = 45 %
Receiving Points Won 85 of 174 = 49 %
Break Point Conversions 11 of 26 = 42 %
Net Approaches 21 of 28 = 75 %
Total Points Won 184
Average 1st Serve Speed 189 KMH
Average 2nd Serve Speed 157 KMH

Murray
1st Serve % 110 of 174 = 63 %
Aces 9
Double Faults 10
Unforced Errors 86
Winners 47
Winning % on 1st Serve 70 of 110 = 64 %
Winning % on 2nd Serve 19 of 64 = 30 %
Receiving Points Won 72 of 171 = 42 %
Break Point Conversions 7 of 24 = 29 %
Net Approaches 19 of 27 = 70 %
Total Points Won 161
Average 1st Serve Speed 184 KMH
Average 2nd Serve Speed 139 KMH

mile marinkovic

pre 12 godina

priznajem da uglavnom navijam za federera zbog stila igre. ali djokovicu skidam kapu i svaka mu chast. stvarno je dechko sazreo kao igrach i ima ono shto marej izgleda nikada nece imati. shampionsko srce i neogranicheno poverenje u sopstvene mogucnosti. dzaba mareju ivan lendl, on iako je jedan od najvecih igracha u istoriji takve stvari ne moze da ga nauchi. to ili imash ili ne. daj boze da u finalu ponovi igru sa us open protiv anti-tenisera nadala. napred djokovic i dabogda uzeo sva 4 slema ove godine.

Mina

pre 12 godina

Srbija da se ugleda na Noleta i da napravi PREOKRET!
(Milan, 27. januar 2012 15:28)
Ајде бар одј.бите са спорта...
Свака част за Новака.
(1234, 27. januar 2012 16:00)
E, ako si mu rekao! Bas ste nesnosni vise!

Axl_Rose

pre 12 godina

Gledam na britanskom Euro Sport-u, rekli su komentatori da je Nole favorit, a onda se ukljucio Wilander. Tom coveku treba zabraniti da prica o tenisu dozivotno.

JC Denton

pre 12 godina

Marej igra ubedljivo najbolju defanzivu od svih tenisera trenutno. Đokovićeve lopte, koje bi u poenu "matirale" bilo koga drugog, ovaj vrati i to jako i duboko. Ako Novak ovo izgubi, izgubi će zbog frustracije.

veliki strumf

pre 12 godina

Mislim da me strefio blagi infarkt na 5-5 u 5. setu kada je Nole na 30-40 povujao onu forhend paralelu po liniji koja je presudila mec. Osecam se iscrpljeno kao da sam ja igrao ovih 5 sati umesto mog imenjaka. Toliko sam iscrpljen da i meni treba oporavak a tek nas cekaju jos dva velika polufinala. I jos dve stvari: onaj Wilander je po ko zna koji put pokazao koliki je poznavalac teniskih prilika, i da je bolji prognozer od hobotnice Pola, dakle nema sanse covek da pogodi ko ce da dobije mec. I samo na kraju SRECAN SAM STO SAM SRBIN.

Sasa

pre 12 godina

Ovaj nas komentator sa eurosporta iskidao mi je barem 60% zivaca. Stvarno mi nije jasno odakle mu inspiracija.
(Leo Martin, 27. januar 2012 14:14)

Da bi te do kraja iznervirao treba da te iznervira u najmanje 63% svojih komentara. S obzirom da nas je nervirao u 97% komentara, odneo je glatku pobedu.
(procenat je cudo)
"Dijagnosticar", Nis

Dermendziev

pre 12 godina

Ljudi moji jeli to mogce uzviknula je pok.legenda Mladen Delic*,kada je Radanovic u dao gol u Splitu,u poslednjim sekundama,mi pobedili Bugarsku 3:2 i otisli dalje.Ljudi moji i ovde je 3:2 i mi idemo dalje.Evo i ja jos vicemja isto posle toliko godina!!!

Prva tri serta Novak kao da je igrao vise za publiku,nego li za sebe.Ocito nije igrao svoju igru.Poslovna njegova intiligencija kao da je izostala,Vise je vodio racuna kalo da igra na servis svoga protivnika,nego li na svoj servis koji nije bio ubojit-citljiv bez ikakvog miksa,dozvolio da mu Marej cita igru,upustao se dugim kombinacijama gde je Endi neprikosnoven u ATP turu,Endijevi udarci bili su snazniji,rezantniji.

Da svako pravilo ima izuzetaka potvrdio je TB trecega seta,odnosno naredni cetvrti set.Umesto Marej da daje Novaku skoro skrivenu baranku,Novak daje njemu.Treci set Novak igra sasvim svoju igru:miks servis,mastovito(ne cita mu protivnik sada igru,jace,rezantnije udara kad je trebalo da zavrsne pojedine kljucne poene.

Posle TB Novak sada cita Mareja,njegovu unutrasnju euforiju koja ga mentalno sasvim prazni,a mozda i fizicki.Zna Endi ponekad,kad mu ne krene(kad ga brejknu) svestno da prepusti set,fizicki da odahne,a onda sledeci set dobija.Ako je to uradio svestno,a bogami potrosio je mnogo snage,kazna je tim pre veca.

“Prokleti gemovi”-cetvrti u drugom i petom setu(koja koincidencija)!Novak je mogao da ih dobije?U vise navrata i u jednom i drugom setu vodio je,bio na domaku da ih dobije,a gubio ih,vracao Mareja u igru.Ciini mi se da bi jos cetvrti gem drugoga,vec tada,kao i cetvrti gem petoga seta vec tada prelomili i resili pitanje pobednika.

Mislim da ce Endi uz Novak ace izvrsiti totalnu, neminovnu smenu u vrhu ATP turu,o kojoj se godinama govorilo.Nole (1)je poceo prosle,a mislim da ce Endi (2)da zavrsi tu smenu ove godine,da ce biti prvi iza Novaka.

Koliki je vec sada i koliki ce biti udeo Lendla?Rano je govoriti,ali ima napredka.

Ovom pobedom Nole je opet pobednik AO,ako ne i zvanicno,a ono moralno.

Sve u svemu jako lep,dramatican,neizvestan mec sa puno preokreta,pa pobeda ima dodatnu tezinu i vecu draz.

Noletu lep odmor i jos jedna lepa pobeda(u drugom finalu protiv Nadala),nadam se laksa.

Pozdrav!

PS:*Kada smo osvojili jedne godine zlatu medalju u vaterpolu,igraci su sa odecom bacilli trenera u bazen.Legenda je uzviknula: “Ako I treba I ja bi se sada ,ovako obucen,bacio,da sam blize bazenu”A ja kazem:mnogi bi se sada isto bacilli na betonu kao Nole.
Vecita hvala i slav .Kao da takvih biti vise nece.Hvala legendi koja se redko radja:strucana,profesionalana,a pre svega zanimljiv unikat.

Iks

pre 12 godina

I Nole i Nadal su u polufinalu prosli kroz trnje...Nadal igra pod pritiskom jer zeli da se napokon oslobodi kompleksa zvani "Djokovic"....Nole pod pritiskom takodje jer ipak brani covek titulu... Sve u svemu navijamo za naseg brata Noleta

Dragan Miladinovic

pre 12 godina

Imam utisak da je Marej napredovao najvise od velike cetvorke. Stavise, mislim da bi sada dobio Nadala ili Federera sa ovakvom igrom. Za Djokovica je sada Nadal najlaksi protivnik iz velike cetvorke.

kosta

pre 12 godina

gledao sam danas mec sa babom koja inace obozava tenis i skijanje al je nazalost stara 78 god.Elem baki danas je pritisak skocio na 210 gornji a 110 donji,posle Noletovog meca jedva je u hitnoj povratili...a sad osim sto ne sme da jede masno,slano,ljuto,kiselo,slatko,zaprzeno,plus terapija,rekao joj doktor da izbegava i Novakove meceve i da predje na gledanje umetnickog klizanja......e ljudi ziva istina!!!!

Mikeli

pre 12 godina

Ma ajde, šta lupetate! Prvi igrač sveta je imao sjajne pripreme, što se vidi iz njegovog kretanja na terenu (neuhvatljiv je za one koji su već ispali)! Sjajno servira, ima ubedljiv govor tela; dakle, ima sve što treba da ima prvi igrač sveta! Inače, da vam kažem: sve ovo sam napisao da malčice smirim Noletove navijače, jer sada imaju razloga udarati minuse, premda to ništa neće promeniti na terenu!
(izgovor, 27. januar 2012 12:54)

Koja to frustracija izbija iz tebe i tvog zivota kada ne navijas za Srbina? Kako moze da se radujes Novakovom porazu? Sta te je to toliko u zivotu razorilo da budes takav?

Pesnik BG

pre 12 godina

Hvala Bogu ! Bravo Nole ! Pobedio je na Svetog Savu čiji orden nosi,Hvala za sve nas!!! Vreme je da uđe kao peti legendarni teniser koji je tri,i više puta osvojio Australijski najveći turnir!

Aleksandar iz Melburna

pre 12 godina

Sad se vratih sa meca i opet me je Nole odusevion. Covek nas uci da i kada je najteze da se nikad netreba predati a nasi navijaci su bili dobri, do kraja su verovali u njega.

Usput, video sam i Vlade Divca (Australijanci nazalost neznaju za njega), dva srpska mega cara u jednom dahu!

Distreksn

pre 12 godina

E sad treba da se molimo bogu...
da Vilander za finale prognozira pobedu Nadala!!?
Mac! Moj ti je savet da ubuduce svoje zelje ne iznosis kao prognoze,
jer i sam vidis da ne vredi, ne pomazu brate...kapiras???
Zato ako u finalu Nole pobedi, a ti ga dovedi u emisiju...
i onda pred milionskim auditorijumom zatrazi oprost od njega
ps Mac! Nije to sramota, Nole je to, i mozda sutra naj teniser ikad!!!

bane

pre 12 godina

Nole je morao ovo da završi ranije, možda i u 3 seta. Marej me nije impresionirao sa svojom tobože novom igrom. To je ona stara, dobro poznata defanziva zbog koje će Marej dugo, dugo, čekati na GS titulu. Ove godine jednostavno nije imao sreće sa žrebom jer da je čak i dobio Noleta, u finalu bi popio 3:0 od Nadala i to ekspresno. Isto bi prošao i protiv Federera.
Novak mora da prestane da razmišlja o protivnicima i da igra onu svoju dobro poznatu igu protiv koje nema leka. Previše je poštovao Mareja i previše se uživeo u neku bezveznu defanzivu i otišao 2-3m iza linije. Toga sam se i plašio pre meča. Može Novak i ovakvom taktikom da dobije Mareja ali ona njegova napadačka igra je lepša.

bistro momče

pre 12 godina

Djokovic ce mozda ce pobediti Nadala, ali igra mu nije sampionska. Drzace se na prvom mestu dok se ne pojavi neki novi telentovani igrac, jer ocigledno je nasao kljuc za ovu trojicu iz vrha (Nadala Federera i Mareja), ali bojim se da on sam nije doneo nista narocito novo u tenis, te cim se pojavi neki novi decak koji bude imao nesto novo u igri, Novak silazi s prvog mesta. Eto toliko. Lepo je sto pobedjuje, ali meni se nekako cini da je sam tenis poceo da stagnira.
(Joca, 27. januar 2012 17:09)

1. Biće na vrhu dok se ne pojavi neko (novi) ko će ga smeniti? Ah, kakve li vidovitosti, sigurno imate proročkih moći!

2. Nije doneo ništa novo u tenis? A šta je trebao da unese? Da reket drži nogama? Da koristi telekinezu? Da igra sa džetpekom na leđima? Šta su "novo" po tebi uneli Federer i Nadal? I po čemu tenis "stagnira"? To shvataš da je ovo sport a ne PES pa da se menja svake godine?

chang

pre 12 godina

Jaoo, evo mu Novak poklonio set. Igra potpuno kako odgovara Mareju.
Novače, možeš da mu pokloniš ovaj meč ali znaj MAREJ NE MOŽE DA OSVOJI OVU TITULU JER GA TAMO ČEKA RAFA, prema tome trgni se i počni da se krećeš po terenu kao i uvek!!

Mladen

pre 12 godina

Pratim meč preko sajta BBC-a.

Komentar kod 3:6 za Mareja u drugom setu:
,,Djokovic has now lost his last three service games and from looking like a Rolls-Royce he momentarily looks like a clown's car with square wheels and pieces falling off it...'' itd.

Da sada ne kopiram druge primjere.

Je li se samo meni čini, ili se nešto čudno dešava sa komentatorima. O čemu se radi? Kakvo je to nepoštovanje (slobodno mogu reći ,,sprdanje'')?

Ovo nisam primijetio tek danas, ali stvarno više nema smisla.

Mirsad K.

pre 12 godina

1:1 u setovima..I reko je Muri da će ići na iscrpljivanje i greške Novaka.,. 20, 25, 30, 40 udaraca .. 2. servis preko 200 km, , a jak je, ko bik je jak..
Nole, neka ti pomogne sva kosmička pozitivna energija i sva naša ljubav da pronadješ forhend i iznadješ snagu u laovovskoj borbi da izdržiš do kraja.

ja

pre 12 godina

Ajde sad da vas vidim da li cete kad Novak u nedelju pobedi Rafu da pricate kako je uspeo da se oporavi pa igrao je 5 sati... Kao sto ste govorili za Nadala 2008!? Bila je prica ovaj Nadal se sigurno dopinguje! Najlakse je pljuvati po pravim sportistima nije bitno da li je nas ili neki stranac. I Novak nece vecno pobedjivati pa ce verovatno i njega neko da dere kao sto on sada dere sve pred sobom. Zato ne treba pljuvati po velikim igracima kao sto su Nadal,Federer i drugi, svakom nekad dodje kraj i pojavi se neko bolji. Bravo Nole sve najbolje u finalu sigurno te ceka tezak mec.

Lane

pre 12 godina

danasnji dan SRBIJA treba da slavi u svakom smislu! Jedno finale obezbedjeno,jurisamo na jos dva! danas su SRBI najponosniji narod na planeti!NAPRED SRBIJA!!!

Roger

pre 12 godina

Sad mi jos teze pada poraz protiv Nadala, jel ne mogu da docekam finale sa Novakom i da mu posle poraza cestitam na jos jednom grand slamu i da mu kazem da navijam za njega da obori sve moje rekorde!!!

Nikola

pre 12 godina

Sta reci osim da mi je izuzetno drago sto je onaj kako se ono zvase Mats Vilander (sto mu je umetnicko ime "Mrzim Novaka Djokovica") ponovo debelo omanuo (pre mece te Marej igra na izuzteno visem nivou nego prethodne godine, te Novak je izuzetno nervozan i sve tako neke nebuloze....) Alkohola ume da pomuti coveku i vid i mozak.

hibiskus

pre 12 godina

ovo je kao prvo mentalna pobeda za nola(koja ce ga napraviti jos jacim) a kao drugo nasa srcana pobeda (zato sto su nasa srca prezivela napad nervoze)

Sizif

pre 12 godina

NADČOVJEK!!!!!!!!!!!!
Volim te srcem svim!Veliki pozdrav "objektivnoj" australijskoj publici.Anglosaksonci načekaćete se titule u tenisu!!!

Haug

pre 12 godina

Cestitke Nadalu na zasluzenoj pobedi!
A sto se tice utiska sa ovog meca... Da mi niko vise NIKAD spomenuo nije da Conga, Berdih, Del Potro, a mogu sa sigurnoscu reci i David Ferer i Mari, imaju sanse da uzmu GS (ili jos jedan GS u slucaju Del Potra). Zato sto ako se desi cudo, pa dobiju Rodzera ili Rafu, kasnije ih saceka Novak ili vec neka druga kombinacija sastavljena od ova tri imena. To su stara, potrosena a mozemo sad vec reci i iskompleksirana od Velike Trojke imena.
Potrebno je NOVO IME!
Zato bih vas molio da u najavama pred GS ili u najavama pred novu sezonu vise ne pominjete ova imena kao moguca iznenadjenja. Oni to vise ne zasluzuju, potrosili su sve kredite i bonitet im je na nuli.
(Haug, 24. januar 2012 14:42)
Sve cestitke Novaku na izvanrednoj pobedi!
Kao sto sam vec pre tri dana rekao, manite se najava u kojima se pominju Del Potro, Conga, Berdih, D. Ferer ili neko od stare garde kao dostojni rivali Velike Trojke. Ovim putem se javno izvinjavam Mariju i mislim da on ima sanse da osvoji GS ALI samo ako ne Djokovic ne ucestvuje.

DELIJA SYD.

pre 12 godina

@STRAHINJA: brate ja sam gledao tenis ovde u australiji pa da vidis kako austr. voditelji navijaju za andija iako nije australac a publika pogotovo aplaudiraju i zvizde cak i kad nole udari u mrezu, tako da ono svaki cigo svoga konja hvali :))

jota

pre 12 godina

Nole ludace, ako se razbolim od neke respiratorne bolesti to je zbog 2.5 paklica cigara koje sam popusio od jutros. A o nervnom sistemu, koji je danas potrosen, a zna se da se isti ne obnavalja, dugujes mi par miliona nervnih celija.
Jooooooooooojjjjjjjjjjj, dobro jeeeeeeeeeee...............
MA BRAVO LEGENDO VOLIM TE VISE OD SAMOG SEBE...........

Jera

pre 12 godina

Verovao sam u Noleta u 2011.,verujem da ce i u 2012. biti jos bolji,jer Nadal,Mari i Rodzer moraju da srede sve u svojoj glavi pre duela sa Noletom(pre svega na psiholoskom planu),a zato ja i cela Srbija u nedelju ocekujemo 3 titulu na Ozi-openu za Novaka.Napred NOLE.

kaboom

pre 12 godina

Trener lendl je napravio gresku kada je bacio flasu za osvezenje Mareja,trabao je da mu doda flasu komovice. Nista bez nje.
(Krstic, 27. januar 2012 15:17)

Да, да. Микула је увек носио једну боцу. Због жгаравице.

Dr CIRO79

pre 12 godina

E neka si Novace zapusio usta ovima koji negativno komentarisu! A Nadal cesada da sakuplja tanjire za servis za 12 osoba! NAPRED NOLEEEEEEEEEEE! MAJSTORE!

napred Banjac

pre 12 godina

Legenda Smiljan Banjac kaze "ako vam se ne svidja statistika, prebacite na dual" E moj druze, svi bi to i uradili kad bi bila ta opcija. Posle komentatori ne citaju komentare sa foruma, nije im stalo :)

znanje-imanje

pre 12 godina

Već je u meču sa Hjuitom bilo vidljivo da Novak nije fizički maksimalno spreman. Onda se još rasplelo naopako - Mari koji je imao najteži žreb dobio je najlakši posao u zadnja dva kola. Rezultat - Mari ima više snage od Novaka. Lopta je spora, vlažno je, nema vinera. Dodatno: malo veći i jači igrač može da napravi poen servisom a Novak ne može.
Sve bi bilo pravolinijski za Marija da Novak nema neverovatno osobinu da kada je izbezumljen odigrava ludački. To je poseban džoker. Time je stigao i do odlučujuće tri set lopte trećeg seta. Odoše, šteta, jer ovako objektivno Nadal ima veliku prednost. Linije su danas bile na strani Marija koji je pokazao i veću nego ikad mentalnu čvrstinu. Ipak, godine patnje, kada je Novak igrao sa dušom u nosu, naučile su ga da igra nošen instinktima. Svaka ti čast Novače, jedna od većih pobeda i strateški neprocenjiva jer je Mari, ne Nadal, najveći protivnik u sledeće 3-4 godine. Udariti onu paralelu forhendom za spas brejk lopte nakon koje bi Mari imao 6:5 i sigurno odservirao za meč - to mogu samo najveći. Objektivno Nadal je veliki favorit. Šansa postoji ako Novak pronađe svoj servis, pre svega u stranu. Ali šta god bilo svaka ti čast, hvala ti što u ovo jadno vreme inspirišeš nadam se neke bolje naraštaje.

gnikolic

pre 12 godina

Ноле, стварно јеси тениски шампион али брате шампион си и у кидању живаца, свих нас који смо хиљаду пута баш због тебе били на ивици да добијемо срчани удар. Брате Ђоле, после твог меча се осећам као да сам чистио 100 метара неког нашег завејаног пута.

Tea

pre 12 godina

Svaka cast Novaku!Posle toliko propustenih sansi uspeo je da se vrati u mec i osvoji ga.Ne mogu da shvatim ljude koji pljuju po ovakvom coveku.Zahvaljujuci njemu ljudi znaju gde je i sta je Srbija.JOS JEDNOM SVAKA CAST NOVAKU!!!

Elmer

pre 12 godina

Svaka cast Nole. Danas se lepo videla razlika izmedju vrhunskog igraca sto Marej svakako jeste(pasivna igra u odlucujucim poenima) i sampiona sto je naravno Djokovic( hrabrost kada je najteze i spremnost da uzme sudbinu u svoje ruke)

mira sydney

pre 12 godina

Nole hvala ti na lavovskoj borbi, iako si imao probleme sa disanjem. Sve cestitke i za primerene i duhovite komentare posle meca. Drzimo ti pesnice za mec sa Nadalom. Srecno!!!

Dabu

pre 12 godina

Mojne Nole više ovako da ga pobeđuješ! Sad će opet pola godine da se oporavlja. Lepo ga otreseš 3:0, a ne ovako da se dečko PONADA da može da te dobije.

Vanzemaljac

pre 12 godina

Tesko i pretesko kada igras protiv dekadentnog tenisera kao sto je Murray. I milo mi je sto ga je Nole dobio tesko ali ipak dobio da mu pokaze da jednostavno nije sazreo za N01. Ne pomaze tu ni 100 Lendla. Dolazi era Novaka i Nadala i mislim i pored iscrpljujuceg meca od 5 sati i dan ipomanjeodmora da ce Novak u finalu lakse sa Nadalom nego sa ovim rdjavim. Jos jedan Grand slam u novakovoj vitrini

crni kos

pre 12 godina

dokle vise i kome da dokazuje da je broj?ne razumem ljude koji napisu sad dokazi da si najbolji,pa dokazao je jos na Vimbldonu,a kasnije samo potvrdjivao ono sto svi znaju..prejak je!!!!Najjaci je kad se publika primi na protivnika,kako tad dere mili BOZE...5 sati buljim u tv samo da vidim zadnji poen,a posle toga tesko je opisati osecaj...BRAVO MAJSTORE,HEROJSKI,PO OBICAJU!!!pobedjen Endi,pobedjen Lendl,pobedjena publika...A pritom je igrao sasvim prosecno!!!Rafi je vec sve jasno..ocekujem spektakularan tenis u finalu i pobedu Novaka,u inat svima!!!

Pera ložač

pre 12 godina

"Nekad pobediš, nekad izgubiš, a nekad padne kiša", reče jedan glumac u jednom filmu. Svaka čast Nole i puno sreće u nedelju.

Roksana (Rokaj Nolo)

pre 12 godina

Juuj, jeste l' videli Nola!!!
Nolo, srce nase, mal' nisi skiknuo na onom terenu, al' ne das se ti.
A o lepoti da ne govorimo!
Volimo te, jooj!
Drmaj, Nolo, ma drmaj bre, ljubavi!

svi (ni)su isti

pre 12 godina

A sto lupate bez veze? Nole nista ne "preokrece", u zadnje vreme uglavnom redovno pobedjuje i tu i tamo po neki poraz, dakle igra stalno dobro! Da je izgubio 50 meceva pa danas pobedio, onda bi moglo i da se kaze "preokret", ali ako pobedi u 50, pa i danas, onda je to ravnomeran ucinak i uspeh, nije preokret!

dejan

pre 12 godina

nzm dal jos neko primetio, meni je to bio naj detalj meca..kad je novak gubio, marej je servirao i u jednom trenutku mu se za facu ,,zalepio" leptir ili sta je vec i zasmetao mu, mislim da je tad promasio oba servisa, na kraju meca kad je novak dobio i legao na teren leptir ili sta vec, prolece pored njegove ruke.. Ima nesto sto cuva Novaka.. Sta vi mislite?

prokleta avlija

pre 12 godina

sacekao sam par sati da se ohladim,pa sam seo da procitam komentare na b92,eurosportu,bbc-ju...priceless...i jos da sacekam Game,set,Mats u 23 na eurosportu i bice ovo savrsen dan...

a sto se tice finala u nedelju...jedina dilema je...da li ce vaterpolisti i rukometasi sacekati Noleta pa ce svi zajedno u sredu od 19 ispred Skupstine Grada Beograda proslaviti TRI titule, osvojene tamo jedne nedelje u januaru 2012...

prokleta avlija

pre 12 godina

generalno Mareja je pobedila sopstvena taktika iscrpljivanja,pokusao je da premori Djokovica ali se Marej precenio i iscrpeo je samog sebe,sto je postalo evidentno u 4 setu i vratila mu se snaga tek na 5;2 u petom...ipak se Marej nije dovoljno spremio za Djokovica,spremio se za sezonu ali ne i za Djokovica...Nole nije disao dobro zbog velike vlage i velike temperature karakteristicne za taj deo sveta...Majami ima isto vlaznu klimu ali ne i tajkve vrucine,Indian wells je u pustinji,gde je vazduh totalno suv...Noletovi problemi nisu imali veze sa njegovom fizickom (ne)spremnoscu,to zna svako ko ima bilo kakvu bolest nalik astmi,pri svakom veoma vlaznom vremenu(vazduhu) tesko se dise...

Vladan

pre 12 godina

Ovaj sa Eurosporta kod mene ima stiklirane sve 3 kljucne stvari da gledam tenis sa iskljucenim tonom, jer nemam taj dual. Viskovicu, vrati seee…ee :(:(:(
(Knjaz Milos, 27. januar 2012 10:49)

Kad vidim Divca da je ustao i aplaudira, tačno mu fali jedan peškir da ga zavitla... kao u NBA :))))
(Miloš, 27. januar 2012 12:58)

Ubedljivo najduhovitiji komentari nasmejali ste me do suza!!!!!!!!!!!

Velja

pre 12 godina

Bili jednom jedan Spanac, jedan Svajcarac, jedan Skotlandjanin i jedan Srbin i ne znam kako ide dalje ali je na kraju Srbin pobedio, hahahahaha.
Danilo Bata Stojkovic - idemo dalje.

Mikelle

pre 12 godina

Gledam na britanskom Euro sport-u, i konentanori su rekli da je Nole apsolutni favorit. Ne igra kako zna na pocetku prvog seta, ali mislim da ce dobiti mec, nije ni Marej preterano dobar.

šah

pre 12 godina

E moj Vilanderu, ekspertu, povuci se sa mjesta 'stručnog konsultanta' dok te ljudi još poštuju kao velikog tenisera. Čuj, misli da Novak nervozniji ulazi u meč... Neko je nekad rekao nešto jako pametno - nikad ne potcjenjuj srce šampiona.

P.S. Muka mi je od beskrajnog pominjanja 'tri ključne stavke', i koliko je ko tih stavki ispunio...

nikola

pre 12 godina

Dobor bre da li moze neko da mi objasni, ja ne mogu da verujem da posle svakog poena moram da gledam trenera mareja, sta je ovo????????

pedro

pre 12 godina

Molio bih sve koji veceras komentarisu da se zaustave sa kritikama. Ovo je cudesan mec koji igraju Djokovic i Mari. A svi vi koji ne znate sta cete sa svojim svakodnevim frustracijama pamet u glavu, idite u teretanu ili na trcanje, izbacite negativnu energuiju i naucite da uzivate jednog zdravog i normalnog sportiste koji dolazi iz ove zemlje..

david

pre 12 godina

TO NOLE! ne traži čovek zavere,ne ispravlja krive drine, ne troši energiju na liliputansku mržnju prema protivniku i blentavim komentatorima,sudijama, skupljačima loptica, terenu, linijama,.... nego se dostojanstveno,hrabro,herojski zagrejao i sada ukida polako marejevu igru. :-D Napred Novak Đoković za mene si pobednik i ako izgubiš,ovaj jedan meč!

david

pre 12 godina

POBEDA! TOOO, HAHAHHAHAHA pobeda za tebe,tvoju porodicu,devojku i sve nas. svaka čast i mareju. čestitam na odličnoj,lafovskoj borbi. titan ma titana! ipak pobedio je bolji! Hvala Nole

Erazmo

pre 12 godina

Nadam se da ce moderator dozvoliti i jednu zelju a i cestitku. :)) Vilandere da Bog da ti zena rodila Novaka Djokovica! Hvala u napred moderatoru ja sam inace jedan prijatan i fin covek mada ponekad psujem.

Dane

pre 12 godina

Obecao sam sebi da necu da se nerviram i da cu na miru da odlegam mec, ali kad sam jutors cuo onog........(72 reci koje ne ulaze u recnig srpskog jezika) Vilandera, urlao sam 5 sati kao manijak, samo da Nole pobedi!

cale

pre 12 godina

Sta reci posle ovakog mneca.
Mislim da je ovo naj bolja Marejeva igra a da je Djokovic igra ne bas 100 posto spreman i opet pobedio.
mozda cu zvucati neskromno al mislim da ce Djokovic mnogo lakse izaci sa nadalom i dobiti taj mec sa tri nula.
napred Djole nadal je zeljan jos jednog tanjircica.

verni gledalac

pre 12 godina

ovo je vec hiljadu puta potvrdio da je veliki sampion i borac!
Marej je danas odigrao fantasticno, branio se fanstasticno prosto da izludi protivnika.
Ali Nole nestvarno, svaka cast...
Protiv Nadal ne ocekujem 5 setova, ako bude igrao svoju igru 4 seta i nova titula

swedroid

pre 12 godina

sta reci, dok je Nole trenirao po zavrsetku sezone da zaleci povrede ostali su radili na izdizanju i usavrsavanju, no ni to nije dovoljno da se dosegne Noletov proslogodisnji nivo!!! Cestitke "derane", deri dalje ...

johny

pre 12 godina

Nole ga sada pustio malo da se zaraduje, ali zato ovaj sledeca 3-4 meseca nece opet glavu da digne kao sto se desilo i prosle godine posle AO

UrosBg

pre 12 godina

Alal vera majstore!!! Kakav mec, kakva igra. Istina, mora se cestitati i Mareju na izvanrednoj igri. Nadam se samo da ce Novak imati dovoljno snage za finale jer je ocigledno da se danas mnogo istrosio. Sve najbolje nasem majstoru u finalu. Dan je poceo odlicno. Vec smo pobedili u jednom polufinalu. Sad da prvo pobedimo u vaterpolu a onda veceras spektakl da pobedimo Hrvatsku.
http://hoopsuniverse.net

Dermendziev

pre 12 godina

Prva tri serta Novak kao da je igrao vise za publiku,nego li za sebe.Ocito nije igrao svoju igru.Poslovna njegova intiligencija kao da je izostala,Vise je vodio racuna kalo da igra na servis svoga protivnika,nego li na svoj servis koji nije bio ubojit-citljiv bez ikakvog miksa,dozvolio da mu Marej cita igru,upustao se dugim kombinacijama gde je Endi neprikosnoven u ATP turu,Endijevi udarci bili su snazniji,rezantniji.

Da svako pravilo ima izuzetaka potvrdio je TB trecega seta,odnosno naredni cetvrti set.Umesto Marej da daje Novaku skoro skrivenu baranku,Novak daje njemu.Treci set Novak igra sasvim svoju igru:miks servis,mastovito(ne cita mu protivnik sada igru,jace,rezantnije udara kad je trebalo da zavrsne pojedine kljucne poene.

Posle TB Novak sada cita Mareja,njegovu unutrasnju euforiju koja ga mentalno sasvim prazni,a mozda i fizicki.Zna Endi ponekad,kad mu ne krene(kad ga brejknu) svestno da prepusti set,fizicki da odahne,a onda sledeci set dobija.Ako je to uradio svestno,a bogami potrosio je mnogo snage,kazna je tim pre veca.

“Prokleti gemovi”-cetvrti u drugom i petom setu(koja koincidencija)!Novak je mogao da ih dobije?U vise navrata i u jednom i drugom setu vodio je,bio na domaku da ih dobije,a gubio ih,vracao Mareja u igru.Ciini mi se da bi jos cetvrti gem drugoga,vec tada,kao i cetvrti gem petoga seta vec tada prelomili i resili pitanje pobednika.

Mislim da ce se Endi pridruziti Novaku oko totalne, neminovne smene u vrhu ATP turu,o kojoj se godinama govorilo.Nole (1)je poceo prosle,a mislim da ce Endi (2)da zavrsi tu smenu ove godine,da ce biti prvi iza Novaka.

Koliki je vec sada i koliki ce biti udeo Lendla?Rano je govoriti,ali ima napredka.

Ovom pobedom Nole je opet pobednik AO,ako ne i zvanicno,a ono moralno.

Sve u svemu jako lep,dramatican,neizvestan mec sa puno preokreta,pa pobeda ima dodatnu tezinu i vecu draz.

Noletu lep odmor i jos jedna lepa pobeda(u drugom finalu protiv Nadala),nadam se laksa.

Pozdrav!

PS:I Nole zna da folira:Hjuitu je "podario set" nahvalio da bi preostali deo publike "kupio".Sa Fererom "nisam ponajbolje fizicki spreman".Mislim da ce protiv Nadala,posle ovakve blistave pobede dobiti dodatnu snagu.
Nole:nedaj svoje!

paradajzer

pre 12 godina

Bogami, ovo je bilo do kraja, do granice!! Svaka cast, Novak je pokazao da moze da izadje kao pobednik i u najzescim fizickim okrsajima! Neverovatna borba, u kljucnim trenucima je znao kako da postupi, i kada ne igra najbolje, bolji je!! Sampionski, sta reci! Samo napred do kraja!!


Zao mi je da moje odusevljenje zbog Novakovog ulaza u finale mora da bude propraceno sa jos jednim komentarom, ali ne mogu da ne kazem:
Vilanderu, ti si jedno g**** od coveka....

swedroid

pre 12 godina

(kosta, 27. januar 2012 18:19)

Da je doktor neki mislio bi na baku i ne bi je uskracivao to malo srece koju Noletovi mecevi donose istovremeno i prepisao ni joj bensedin ...

kika

pre 12 godina

Plače Wilander, ali plače i Nadal. Verovatno je po završetku trećeg seta već slavio. Novače, da li si normalan, pokida nam živce. Jadna Jelena i tvoji roditelji, mene samo što infarkt nije udario. Šalu na stranu, sve čestitke, još jednom si pokazao od čega si napravljen. Psiha je opet izdala Endija. Sada se odmori i oporavi koliko možeš, pa na novu titulu. Posle ovakvog meča, pa onog protiv Ferera, Nadal je taj koji tebe treba da se plaši. Uz sve to onih 6-0 Nadalu su duboko u glavi. I Rafa je 2009 igrao najduži meč na AO, imao samo dan pauze, pa pet setova protiv tada još uvek odličnog Federera, pa je ipak pobedio. Neka te Bog čuva i sreća prati, a mi ćemo te bodriti odavde i moliti se za tebe.

ja

pre 12 godina

@Werewolf
Nije Marej imao 12 dulih greski nego 10, ali i Novak je imao 6 duplih.
Obojica su u pojedinim delovima servirali lose, ali su na kraju meca imali gotovo isti procenat ubacenog servisa, kao i isti procenat osvojenih poena na prvi servis.
Prevagnuo je broj osvojenih poena na drugi servis, na koji je Marej osvojio 30%, a Djokovic 45%.
Ne mislim da Marej nije uneo nista novo u svoju igru, jer je bio mnogo agresivniji nego inace. Mislim da se nikada ranije u njihovim mecevima nije desilo da Marej ima vise vinera od Djokovica, a to je u ovom mecu bio slucaj do pred sam kraj meca. U prva tri seta Marej je imao 38 vinera uz 60 greski, a Djokovic samo 21 viner uz 54 greske.
Medjutim presudila su dva poslednja seta kada je obojicu stigao umor.
U ta dva seta Novak pravi 25 vinera uz svega 18 greski, a Marej svega 9 vinera uz cak 26 greski.
U tome i jeste odlika sampiona da igraju najbolje kada je najteze.

Inace los servis je pre svega posledica dugackih poena posle kojih ni jedan ni drugi nisu imali dovoljno snage da serviraju dobro.
Ne mozes ocekivati da neko odigra poen sa 30 razmena i da posle takvog poena odservira as.

Sto se tic Federera ili Nadala, zasto mislis da bi u mecevima sa njima Novak igrao na isti nacin?
Sa Federerom poeni traju mnogo krace i nema toliko zamaranja, pa automatski teniseri serviraju bolje, prave manje greski i vise vinera.
Nadal takodje igra defanzivno i ide na dug poene i iznuravanje protivnika, ali mislim da je razlika izmedju njega i Mareja sto Nadal igra mnogo vise "ziheraski" i redje se usudjuje da napadne, pa samim tim prvi i mnogo manje vinera od Mareja.
Protiv svakog protivnika Djokovic prilagodjava svoju igru i igra na drugaciji naci.

Mislim da je u ovom mecu Novak odigrao sasvim dobro, da ne kazem i bolje nego recimo u onom proslogodisnjem finalu sa Marejem.
Stvar je u tome da je i Marej odigrao odlican mec i fakticki na svom maksimumu.
Sto se tice Novakove forme, meni ona deluje cak mnogo bolja od proslogodinje, tako da ta forma nece uticati na rezultat u finalu.
Ishod finala ce iskljucivo zavisiti od toga koliko ce Novak uspeti da se oporavi od ovg iscrpljujuceg meca, i od toga kako ce Nadal odigrati u tom finalu.
Sa dosadasnjom igrom Nadal nema puno sansi, ali ko zna mozda je spremio nesto novo, sto cuva upravo za to finale.
Imao je od avgusta meseca vremena da trazi nacin i taktiku za pobedu nad Djokovicem.
2010. na US Openu je potpuno iznenadio Djokovica svojim servisom i na kraju uspeo da pobedi samo zahvaljujuci tom servisu i Novakovom umoru.
Videcemo da li je sada uspeo da pronadje jos neko iznenadjenje ili ne.
Sem toga nije lako 7 puta pobediti za redom ni jednog prosecnog tenisera, a kamoli Nadala.
Obojica ce sigurno imati veliku motivaciju u finalu, ali posle toliko medjusobnih meceva neke stvari jednostavno predju u klise i rutinu i tesko je pronaci inspiraciju i nesto novo.
Tesko je prognozirati ishod tog finala. Djokovic ce svakako u to finale uci kao favorit, ali ni u jednom finalu ne postoji pravi favorit i tek posle prvih sat vremena igre mozemo da pocnemo da naslucujemo pobednika.

sremac

pre 12 godina

Ja sam letos lupo pola sata tepihe. Posle toga nisam mogo danima da se oporavim kolko su me ruke bolele. Mogu, tj ne mogu da zamislim kako je Noletu posle ovakvog igranja.
Drz se Nole, i skot je umoran.

Trcim pred rodu

pre 12 godina

Kakav napet meč. Mareju treba psiholog, a ne trener. Decko je odličan teniser. Ima sve karakteristike šampiona, osim one najbitnije, a ti je hladna glava. Bilo mi je zadovoljstvo gledati ovaj meč. Svaka cast obojici! Nole, odmori se pa pravac het-trik na AO.

Mel

pre 12 godina

Jao Nole zbog tebe su mi i zivci popustili,ali nema veze,bitno je da si pobedio onog groznog Mareja!Bravo majstore svaka cast za finale!!!!Napred sampione!!!!!!!!!!!!!!

Jedan je Novak

pre 12 godina

Fenomenalan meč i istinski i neprikosnoveni šampion Novak! Mislim da svakako nije preterano reći da je Đoković najbolji i mentalno najstabilniji sportista Srbije svih vremena već sada sa svoje 24 godine. Trenutno je apsolutni bog tenisa i Nadal nema šta da traži u finalu bez obzira na ovih 5 sati sa Endijem(koji je uzgred rećeno dosta bolji igrač nego prošle godine).

Mrki

pre 12 godina

E kad sam ovo preživeo znam da je sa srcem sve ok.Javite se gospodo i gospođe koji ste već pola godine pisali NE MOŽE BEZ ĆETOJEVIĆA...da vas vidim sad.Lepo vam je svima pokazao da je fantastično fizički spreman i kao što sam već pisao to je zasluga Gerharda-geparda Gritza koji je odličan trener za fizičku spremu a ne Ćetojevića,on mu je napravio jelovnik i to je to.Što se samog meča tiče fenomenalan,obojca su bili na nivou ne polufinala nego finala i pobednika.Žao mi je Marija,ali kako da ne budem srećan i ponosan što imamo takvog asa kao što je Nole.Zaplakao sam posle meč-lopte nisam više mogao da zaustavim emocije.Prazan sam i u ovom trenutku mi je sasvim svejedno dali će u nedelju osvojiti ili ne.NOLE CARE KRALJU VOLIMO TE I HVALA TI JOŠ JEDANPUT ZA SVE LEPE TRENUTKE KOJE SI NAM DAO.

Markan

pre 12 godina

Nole ti si rodjeni pobednik! Sve cestitke i skidam ti kapu na danasnjoj teniskoj predstavi! Imas neverovatan pobednicki mentalitet! Ponosan sam sto zivim u eri tako velikog tenisera! Srecno u finalu.

T. J. W.

pre 12 godina

Veliki Novak Djoković!
Odigrano 345 poena, 106 vinera, 50 gemova, 1 taj brejk, triler od 4,5 sata bespoštedne borbe, ubitačnog tempa i iscrpljujućih udaraca..
Bravo za Endija, veliki čovek, u paklenim trenucima kroz koje prolazi u ovom porazu nalazi snagu da čestita i zagrli prijatelja. Iskreno mu želim da istraje-doći će dan i osvojiće taj željeni grand slam za sebe i svoju Škotsku.
Ali danas, danas je bio dan nosioca ordena Sv. Save - šampiona Novaka Djokovića!

Vojvodjanin

pre 12 godina

Iskrene cestitke obojici! Fantastican mec: pravi muski, sportski! Naravno da mi je neizmerno drago zbog Noletove pobede - sto je jedino bitno u ovom trenutku! Svaka cast majstoru! Andi je pokazao puno zrelosti od poslednjeg GS i mislim da Lendlov duh ga polako okupira, sto mu je zapravo i nedostajao (mada Ivana nisam voleo svojevremeno, bez obzira sto je bio veliki igrac, a neosporno neverovatan radnik i fajter).
Mislim da cemo ove godine videti sve vise ovakvih meceva: tenis nevidjeno visiokog kvaliteta uz bespostednu borbu do poslednje mrvice energije! Jedva cekam finale! A, kao sto i Lloyd komentator BBC kaze, nadam se da ce ucinak Noletov biti na bilo koji nacin smanjen nakon ovog meca od 5 sati...! Voleo bih da verujem u to! Ako uspeo ovo da prezivi, uradice sve sto mu je potrebno da zadrzi trofej! Srecno Nole!

besan

pre 12 godina

bravo novace......
e sada da sam imao sanse da dovatim onoga "komentatora" sa euro-sport-a sada bih bio u zatvoru zbog svirepog mucenja i ubistva.

Hercegovka

pre 12 godina

Dragi Novace,diko naša,dragi Bog da te čuva ,i da ti je na pomoći još godina sto,ali kako ću ja gladati sad vaterpoliste i rukometaše kad bez nerava ostadoh a volim i njih isto koliko i tebe.Nek im je sa srećom.Q6Y

Nole šampion

pre 12 godina

Joj Nole,Nole... uuuuuuuuuuuuuuuh... ostalo mi je još malo živaca,taman za finale sa Nadalom,mada mislim da će taj meč biti lakši od današnjeg.

ZukaGdb

pre 12 godina

Svaka cast onom Matsu Vilanderu na jos jednoj "uspesnoj" prognozi da ce Endi Mari da pobedi naseg Noleta! Samo neka nastavi tako! Napred Novace, do konacne pobede!

anfakbls

pre 12 godina

Novak pada malo u igri ali vratice se! Ovaj komentator eurosporta je toliko iritantan da Novakova(slabija) igra u ovim trenucima me nije zabrinula koliko ovaj komentator IRITIRA!

Filip

pre 12 godina

Polako ljudi mnogo svi nesto prognozirate. Pustite ljude da igraju gledajte i uzivajte... Ovde niko ne moze da kaze sta ce biti do kraja... Ko god da pobedi bice to zasluzena pobeda... I da umalo da zaboravim Go Nole!!!

Serđo

pre 12 godina

Ne gubite nadu. Čini mi se da je Mari pri kraju snaga. Slabije se kreće, a mislim da se u tajbrejku iscedio do kraja. Videćemo...
Napred Nole!

Dijaspora

pre 12 godina

Bravo Nole !!!
Nisi igrao svoju najbolju igru, ali si uspeo, pre svega zahvaljujuci hladnoj glavi, da opet udjes u finale !!!!
Sada, MOLIM TE , rasturi Rafu !!!!

Ministar

pre 12 godina

@Ironman
Slazem se sa tobom da je marej odigrao sa 200 posto,a da nole nije onako kako zna...mareju definitivno treba neko da mu pregleda glavu...
a sto se tice onog vilandera,sledece sto su da uradim je da skupim neke pare i da odem na neki turnir i da mu se use... u zivot.
p.s
vise je lendl bio na tv-u nego ova dvojica

Jedan Je Nole!

pre 12 godina

NEPROCENJIVO!
Ovo sada i onaj poen na US openu protiv Federera. Priceless.
Nista me vise ne zanima. Moze u Nedelju da izbubi 6:0 6:0 6:0, ali ova dva spomenuta meca su mi zauvek izlecila srce!

stefan

pre 12 godina

svaka cast batice,,,jedina stvar koja noleta deli od titule je da li ce biti fizikci spreman,,,da je 100 % spreman,,vec bi mogao da kazem da je osvajac AU opena 2012...!!!!

777

pre 12 godina

Sta reci pametno. Jeste da Novak zna da kida zivce, ali sta ces..covek ima takav stil.Haha..Ma koliko da Endi igra dobro,, Novak ga provali, nadje nacin i pobedjuje. Koliko da se trude, ginu na terenu biju jako i iz svih oruzja, ne vredi. Ferer pa sada Marej. Isto ce i Rafa ali sumnjam. Novak i finale da igra kao danas dobija Rafu, a verujem da ce za GS da igra jos bolje. Federer i taj mec za mene nije merilo Nadalove velike igre. Mislim da je Endi danas igrao bolje, i opet izgubio. Tako ce proci i Rafa, moguce, mnogo laksa pobeda za Novaka od ove nad Endijem. Ma u Rafinoj glavi mora da pomisli na proslu godinu i 6 izgubljenih finala, i eto straha, nesigurnosti i gresaka. Psiha je to, covek nije celik. Sa druge strane Novak samo da ima sigurniji prvi servis i to je to, a servis mora da dodje, nemoguce je da servira losije. Nije Novak los server. Servis dolazi bas protiv Rafe. Novak je pokazao da je mnogo psihicki jak. Spasavati sve one brejk lopte i opet dobijati...to ubija protivnika. Endi ce jos cekati na prvi GS turnir a to vec postaje veliki teret za njega. Novaku zelim sve najbolje, neka Rafa igra dobro a Novak neka pobedi i podigne pehar. Idemo care do pobede.

Lord_Sarma

pre 12 godina

Nole, Nole... Kad igraš ove maratonske mečeve ja prosto ne znam ko će prvi da kvekne: dal ti na terenu od umora ili moja keva pored TV-a od infarkta!

Stevan

pre 12 godina

Al neverovatni su ovi eksperti koji govore o "skandaloznoj fizickoj nepripremljenosti",coveka koji je upravo odigra nekih 5h tenisa u polufinalu australian opena.

777

pre 12 godina

Ovo sam napisao juce a sta je bilo danas?

Mislim da je Novak psihicki mnogo jaci od Skota. Neka je on napredovao sa Lendlom ali nije mogao da napreduje u svemu. Nije izmislio toplu vodu u tenisu.Za tako kratko vreme..nemoguce. Sigurno je da sve zavisi od Novaka. Ako dobro igra i uzme odmah prvi set bice to veliki teret na Skotu i put u poraz. Ako Novak izgubi prvi set to nije nikakva prednost. Novak to stize i opet opterecenje na Skotu. Sve najbolje i pobeda.
(777, 26. januar 2012 23:04)

nole car

pre 12 godina

To je najbolji dokaz koliki je sampion nas nole jer ja mislim da niko ne bi mogo da uzvrati tako zestoko u cetvrtom setu posle 3 sata igra a nole taj set odigrao skoro bez greske. Samo da se oporavi do nedelje ostalo ne dolazi u pitanje osvaja peti grand slam.

Serđo

pre 12 godina

Za početak: svaka čast, Novače!
Kao što sam komentarisao pre meča, sve je bilo u Noletovim rukama (mada bih pre rekao plućima i nogama). Neki su komentarisali da je nespreman, što je smešno. Jednostavno, zbog sparine Nole ima problema sa disanjem. Imaće ih u nekom trenutku meča sa Nadalom, ali to prođe i Novak posle prosto leti. Bitno je da u trenucima krize ne izgubi korak sa protivnikom. Posle je sve lakše. Nole je opet pokazao i dokazao da ima srce i mu... Štaviše, noge su u ovom meču prve popustile Mariju. Izvukao je na sreću tajbrejk i pukao fizički na početku četvrtog seta. Posle dva brejka štedeo se za peti, pri kraju kojeg je Nole malo posustao. Endi je na 5:2 pustio i ruku pošto nije imao šta da izgubi, ali se na 6:5 za Novaka opet stegao i kraj. Ostajem pri tvrdnji da je Nole ovo mogao da završi u tri seta, ali loptica je okrugla a sreća prevrtljiva (naročito ako je izazivate: kao Nole nepotrebnim dropšotom i još nekim stvarima u drugom setu). Međutim, ovako je verovatno slađe, a i pobeda ima veći psihički i svaki drugi značaj. Još da prokomentarišem i Novakov servis, koji uopšte nije loš, naprotiv. Problem je u tome što oscilira, pa ili servira odlično ili očajno (drugi set). Drugi servis mu je danas bio sjajan. Ako bi Noleta servis stalno služio, niko ne bi imao nikakve šanse protiv njega.
Sledi novi obračun sa Raficom, kome na ruku ide samo činjenica da je odmorniji. Sve ostalo je na Noletovoj strani. Novaku puno sreće u nedelju i neka ga Bog i dalje čuva.

swedroid

pre 12 godina

drugar mi Sved, gledali zajedno mec i na kraju kaze kroz zezanje, sreca svetska sto Srbi ne znaju da ratuju kao Djokovic, vladali bi svetom! Na srecu svetsku ima nas nelogicnih i nesvrstanih u pozavidnom broju cccc

ljusha

pre 12 godina

Statistika:Nadal u poslednja dva meca na terenu proveo 7 sati i 58 min.,Nole 7 sati i 34 min. Ali Nadal je imao dan vise za odmor.Nadal je 2009. pobedio Federera u finalu iako je sa Verdaskom igrao 5 sati i 14 min. Samo da se nama Nole lepo odmori ,pa polako ....

novosadjanin

pre 12 godina

Opet ne moze da pogodi smec...Nikako mi to nije jeasno...U odlucujucim poenima (za 3-1 u drugom setu ima cist smec i promasi, kasnije ga brejkne marej). Slicno je bilo 3-4 puta protiv Ferera.

Aaaa ha ha ha...

pre 12 godina

Novak mi izgleda dobro - znaci zalecene su povrede.
Marej, on nikad i nije izgledao dobro, ali to nema veze sa zdravljem, dobro je i on.
(Distreksn, 27. januar 2012 10:40)

Brate lud si skroz! Umro sam od smeha!

Kol

pre 12 godina

Legendo majstore sta god covek da kaze ne moze se opisati kakav je sampion Djokovic svaka ti cast majstore, sta god da uradis protiv Nadala nema veze ovo danas je bilo neverovatno! Neka i vaterpolisti i rukometasi urade isto veceras! NEVEROVATNO!!

Mackoni

pre 12 godina

URA URA URA!!!!!! Ali moram jedno da primetim, Novak kao da namerno zeza ovog Mareja...mislim svi govore da je napredovao mnogo Marej a on mu opet isti mec da kao u Rimu! I opet ce kad bude izasao protiv Novaka gubiti u startu zbog glave ... :)

Misa Po

pre 12 godina

Uhhhh.... Već sam promukao, a tek nas očekuju uzbudjenja!!!
Sta reci?! Nole nas je navikao na ovakve mečeve, i još jednom je pokazao da je sa pravom No1. Kapa dole majstoru, i hvala mu što nas raduje iz dana u dan.
Ne znam da li ste videli scenu, po završetku sa onim leptirom?! Biće to špica za sva vremena!!!
Ja sad odoh da kupim gajbu-dve piva, dugo ce i uspešno biti ovo popodne!!! Sa srećom da se svi lepo provedemo večeras.
SRBIJA!!!!!!!!!!!!

Stefan, fan of Partizan

pre 12 godina

Izgleda da ce biti opusteno gledanje. Razlog, pa vrlo prosto Vilander rekao 3-2 za Mareja.
Nije da i onako ne bi bilo opusteno ali ovako ce biti uzivancija.
(Stefan, fan of Partizan, 27. januar 2012 09:45)
Ovo je bilo sve samo ne opusteno. Srce jos radi znaci dobro je, a mec je definitivno rijesio nas dragi Mats mada i Nole ima zasluga :)
Zivio ti nama sto godina Vilanderu!!!

P.K.

pre 12 godina

Nole divimo se tvojoj vjestini i snazi.Uljepsavas nam zivot i cinis ga bogatijim.Sa tobom smo razbili sve komplekse, da su drugi bolji.Tvoj talenat, pametan rad,saradnja sa timom ce mnogo doprinijeti napretku citavog naseg sporta , pa i drustva.Ti nijesi samo najsjajnija sportska zvijezda, ti si ogromni kapital.Hvala ti i samo tako nastavi.Prebrodicemo sve druge probleme, a divicemo se sa tobom.

crnobeli delija

pre 12 godina

Nole djavole, dusu mi pojede. Taman sredim pritisak, kad ono Nole igra polufinale :(

Necu da uzimam tablete dok ne prodje finale, samo bacam pare bzvz :)

MM

pre 12 godina

Prosle godine na US openu, Djokovic je dobio Federera u polufinalu u pet setova i spasao dve mec lopte. Federer je osvojio dva seta sa 7:6 i 6:4 a Nole tri seta sa 6:3, 6:2 i 7:5.
Sada, u polufinalu AO, Djokovic spasava dve kljucne brejk lopte u zavrsnici petog seta protiv Mari-ja. Mari dobija dva seta sa 7:6 i 6:3, a Nole tri seta sa 6:3, 6:1 i 7:5. Sve mi se cini da ce i finale ovog AO da ima slican ishod kao i finale proslogodisnjeg US opena :)