Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 09.09.2019.

12:30

Ispali Janis i Grčka, nastavlja se san Češke!

Košarkaši Grčke uspeli su da pobede Češku rezultatom 84:77 ali ne i da se kvalifikuju za četvrtfinale Mundobasketa.

Izvor: LN

Autor: LN

Ispali Janis i Grčka, nastavlja se san Češke!
Foto: FIBA

Grčka je pobedila Češku, ali ne sa 12 razlike koliko im je bilo potrebno da u eventualnom trouglu sa Česima i Brazilcima izbiju na vrh.

Češka i Grčka posle ovog meča imaju 3 pobede i 2 poraza, a toliko će imati i Brazil ukoliko od 14.30 očekivano izgubi od SAD.

Jedini način da sa drugog mesta Grupe K u četvrtfinale Svetskog prvenstva ne plasiraju Česi je da tim koji predvodi hrvatski selektor Aco Petrović napravi senzaciju i pobedi Amerikance.

Ukoliko se čudo ne desi, Česi će u četvrtfinalu igrati sa pobednikom duela Francuske i Australije (14.00), dok će se sa gubitnikom tog okršaja sastati SAD.

Izabranici Tanasisa Skurtopulosa su kao treći u svojoj grupi druge grupne faze zauzeli neku od pozicija između 9. i 12. mesta na Svetskom prvenstvu 2019. u Kini.

Grčku je najviše poremetio Janis Adetokumbo, koji je ispod prosečne partije, u četvrtoj četvrtini dobio i petu ličnu grešku, posle faula u napadu.

On je time postao jedini igrač na ovom prvenstvu koji je na dva meča (Češka i Brazi) dobio pet ličnih grešaka.

Iako je Grčka odlično počela desio se nagli pad u igri. Vođstvo od +9 sa starta druge četvrtine ubrzo se pretvorilo u minus, pa je Češka vodila na poluvremenu.

Janis zbog tri faula nije ni počeo drugo poluvreme, a kada je ušao na parket, par minuta kasnije, odmah je dobio četvrtu ličnu.

Napadi Grka nisu bili plodni i do poena su dolazili putem ofanzivnih skokova ili "na gurku". Češka je odlično igrala, ali se Grcima vratila nada serijom kojom su došli do 57:48 na kraju treće deonice.

Tokom četvrte četvrtine Grci su imali i preko potrebnih +12. Ipak, tu nije bio kraj i Česi se nisu predavali, kao ni u prethodnim mečevima.

Bohačik i Hruban su ponovo bili sjajni pokazavši da im mesto definitivno nije u češkoj ligi, a doprinos je dao i Tomaš Satoranski.

Tokom poslednjeg dela igre Balvin je iznudio faul u napadu Janisa, kojem je to bila peta lična greška. Grci su se žalili na tu situaciju, možda i opravdano, ali promene odluke nije bilo.

Nedugo zatim Češka se spustila na -2 i iako je Grčka uspela da prednost vrati na +9 u poslednjem minutu, realne nade za +12 nije bilo.

Bohačik je na kraju imao 25 poena, Auda i Satoranski su dodali po 13, a bek Čeha je bio i blizu tripl-dabla sa osam skokova i devet asistencija. Hruban je završio sa 11 poena i pet uhvaćenih lopti.

Janis je za 23 minuta na parketu upisao 12 poena i devet skokova, a njegov brat Tanasis je imao poen manje. Najefikasnij bio je Kaaltes sa 27 poena (6sk, 6as), dok je Slukas dodao 16.

Sve rezultate Mundobasketa pratite putem našeg specijala.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve