Košarka 124

Ponedeljak, 09.09.2019.

12:30

Ispali Janis i Grčka, nastavlja se san Češke!

Košarkaši Grčke uspeli su da pobede Češku rezultatom 84:77 ali ne i da se kvalifikuju za četvrtfinale Mundobasketa.

Ispali Janis i Grèka, nastavlja se san Èeške! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

124 Komentari

Sortiraj po:

kebek123

pre 4 godine

Dobro, sve sam saznao, medalje su vec podijeljene, rezultati se vec znaju, ali ne kontam kakve veze Harden ima sa Grckom ?????? Objasnjenje molim, pliiiz :)

Vucko

pre 4 godine

Ogroman uspeh za Cese, i to bez Veselog. Veliko iznenadjenje, oni i Poljaci u cetvrtfinalu, a ispale reprezentacije kao sto su Litvanija i Grcka, Nemacka sa Sruderom jos u prvoj grupi.

Mediterano Blanco

pre 4 godine

Sve cestitke za Cesku i Poljsku,njih debi na svetskom prvenstvu u košarci i cetvrtfinale(Ceška verovatno,pošto ce Ameri rutinski privode kraju protiv Brazila),veliki uspeh za Cehe i Poljake,koji ce verovatno da ispadnu u cetvrtfinalu,pošto ce igrati protiv vrlo solidne Espana i odlicne Australije.
PS:Sada odlegledao mec Francuska-Australija,gde je Australija dobila 100-98,ubedljivo najbolji i najkvalitetniji mec do sada na prvenstvu.Evo odlicne prilike za Australiju do protiv Ceške dodju do svog prvog polufinala u istoriji,gde ce se naci verovatno protv Espana,derbi u najavi u polufinalu.Ali i cetvrtfinalni par USA-Francuska ce biti zanimljiv,imam osecaj da ce Francuzi konacno da izbace Amere,što bi bilo ekstra,Francuzi imaju kvalitet da igraju protiv Amera i evenutalno pobede.

Toto-ko-tunjo

pre 4 godine

Sve nam se otvaralo.Imamo najjaci tim jos od Indianapolisa.Nikad starija i tanja Spanija.Litvanija i Grcka ispale pre 1/4 finala.Zreb nam omogucio da sami o sebi odlucimo i izbegnemo SAD do finala.Sve,sve sto je moglo,poklopilo nam se.I sta uradis? Prospes ceo turnir protiv spanske gerijatrije koja te ugazi 20 razlike kao da igraju Gasol,Navaro sa Rudijem,Garbahosom i Kalderonom u najboljim danima.Zasto? Zato sto si krenuo po zlato sa amaterom Raduljicom koji ozbiljno kosarku je poslednji put igrao pre mozda 3 godine,jer da nije tako ne bi bio u Kini.Sa Bircevicem koji moze da igra u KK Dinamik eventualno i nista dalje od toga.Najbolji trojkas Evrolige i igrac koga je Memfis uzeo upravo zbog suta,Guduric,kod tebe ne moze bazen da pogodi.Zasto? Gde je odgovornost selektore? I sad ce neko da mi predstavi kad se uzme bronza (ako se uopste i to uzme,jer ce nam za bronzu protivnik biti Spanija/Francuska/Australija,a znamo kako smo nemotivisani prolazili i gubili bronze 2010. i 2015. godine),da je to neki uspeh?! Ne nije uspeh.Ako si na SP dosao u skoro nikad jacem sastavu,ako si dosao kao aktuelni srebrni sa EP,SP i OI,ako su te svi videli kao glavnog favoriti i ako ti je zreb to omogucavao,bronza je ogroman neuspeh i korak unazad.Sve zato sto te Skariolo pregazi kao mrava taktikom.Volim te Sale,hvala ti za sve,ali budu iskren prema sebi.Zelen si za mnogo stvari jos uvek
(Kosarkamanijak, 09. septembar 2019 12:41)
Sta covek sve ispisa a jos nije ni na vidiku kraj takmicenja. Ovaj komentar je ok da smo zavrsili kao 3 ili 4 ovako..(cekaj i nadaj se porazima da bi opravdao svoju mrznju prema selektoru)

Mladen

pre 4 godine

Zamislite da dobije Brazil Ameriku, ode kao prvi iz grupe u četvrtfinale, a Amerika kao druga, Česi koji se trenutno raduju ispadnu, a Ameri odu u deo kostura sa Španijom, a ne sa Srbijom kako se očekivalo. Ee, to bi bio šou!

Bogdan

pre 4 godine

Zar ne treba Ceska da ispadne? Imaju najslabiju kos razliku.
(Bodibond, 9. septembar 2019 15:13)
Slabo racunas.
Brazil -21
Grcka +6
Ceska +14

Mare

pre 4 godine

Majko mila, citajuci komentare, covek bi rekao sve sami kosarkaski strucnjaci.Vi kad bi vodili tim, sigurno nikada ne bi doziveli ni jedan poraz, jer se toliko razumete.Do pre Spanije, svi ste pisali bajke o nasoj dominaciji, sada odjednom nista je valja.Tisina bre vise, i prekinite pametovati ovde po komentarima.Da nesto znate o kosarci, bili bi ste neki treneri, a ne obicni dezurni pljuvaci na komentarima.

Јагуар

pre 4 godine

Za Vasu i Gudurica nemam prigovora, momci za respekt. Nisu pokazali najbolje, Vasa i za razlogom debelim, sta je tu je, bice bolje. Ali cela nacina za Bircevica govori kako zauzima mesto boljima, kako ga Sale zove da bi ga reklamirao, tako da me briga kako se on oseca. Svim momcima skidam kapu osim Bircevicu i Djordjevicu
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Larry, 9. septembar 2019 13:47)

Ђорђевић је легенда српске кошарке и њему не скидају капу једино незналице или комплексаши. Што се тиче квалитетнијих играча којима Бирчевић заузима место претпостављам да се ради о Калинићу али позив њему био би потпуно обесмишљавање појма репрезентације. Мада након свих коментара који су овде остављени после пораза јучерашњег не могу да смислим кога смо заслужили да нас представља боље него тај што мастурбира на видео чет а има услове да ствара породицу

Džoni

pre 4 godine

U NBA možeš da budeš vrhunski igrač i ako nemaš šut kao na primer ovaj Janis ili onaj Andre Džordan, dok u Evropi ako nemaš šut bićeš samo prosek.

Eto

pre 4 godine

Prvo Gober dira obruč pri izbacivanju lopte, +2 za Litvaniju je trebalo biti i prvo bacanje je Valančijunas dao, što bi značilo koš prednosti za Lit na pola minuta do kraja. Tehnička pa isključenje Jokiću, a bio je faul nad njim. A sada peti faul Janisu, a igrač Češke nije bio sa obe noge na parketu, faul od odbrane. Litvanija i Grčka su ispale, a mi imamo teži put, sve zbog sudija!!!

Mile

pre 4 godine

Pa nije Sale kriv druze sto Guduric ne moze da pogodi bazen... ajde malo da budemo i realni..
(pamet u glavu, 09. septembar 2019 13:41)

Naravno da je kriv !!!
Nije samo u pitanju Guduric nego i Lucic, pa Simonovic i ostali ... Osim Bogdana niko nista ne moze da pogodi ...
E sad ili su lose pripremljeni ili ne znaju, ako su lose pripljemljeni "fizicki ili psihicki" kriv je trener, ako ne znaju opet je kriv trener jer ih je pozvao ...
Po meni nas trener igra jednoobraznu kosarku kojoj ako odigras zonu igraci jednostavno stanu ... nisu spremni ni za sta, vrte jednu akciju i to je to ...
Sa druge strane ostavio je kuci Nedovica i Micova a odveo Bircu ...
Ovo nisu izgubili igraci nego trener kao i finale protiv Slovenije ... dobila nas je ekipa kojoj je centar Vidmar ...

Gorstak

pre 4 godine

Brazil treba da dobije +23 amere da bi isao dalje hm
(Only red, 09. septembar 2019 13:39)

Aj pogledaj ponovo tabelu pre nego sto lupnes

Goran

pre 4 godine

GLAVNI razlog zasto ga Djordjevic drzi visoko na pivotu, jer on odatle jos uvek moze da koristi svoje organizacione sposobnosti, pri tome moraju da izadju na njega stvarajuci malo prostora u reketu za druge.
(tri sekunde, 9. septembar 2019 13:44)

GLAVNI razlog zasto Djordjevic drzi Jokica dalje od kosa je zato sto nije poveo KRSTENU CETVORKU, pa najboljeg centra sveta drzi zakucanog na poziciji 4, dok igraci koji bi mu u svakom drugom klubu donosili peskir, igraju poziciju 5.
Logicno zar ne ! Samo u zemlji Srbiji.

Jokic je PETICA, samo PETICA i cista PETICA !!!

vince carter

pre 4 godine

Citam komentare i cekam odgovor @Jeremije aka basketbal reference kako su nas ameri napunili 40 razlike i nasu reprezentaciju izjednaci sa celom Evropom i ili Evroligom. Spance su dobili 6 razlike i sta sad? A da spoje Spanija i Srbija igrace kao Kalifornija,arizona i ostalih 48 drzava??? Pazi te ovako,kada je Durant presao u Wariorse,kazu upropastio je NBA ligu jer niko ne moze da ih pobedi...super tim,ostatak NBA lige ne moze da se nosi sa timom od 4 super igraca...a Ameri naprave tim od 12 super igraca,sa druge strane Evropa ili Evroliga nikada nije imala priliku da napravi svoj super tim!!! To ti ne smeta @Jeremija :)) Jel znas da su Lebron,durant,Kobi,westbruk i ostali jedva dobili samo Spance 2012te? Nek igra Lebron za Grcku da ga vidimo,ups on je izgubio od Grcke za USA :))

Postovalac igre

pre 4 godine

Grčka od kako ne igra legenda Dijamantidis i Spanulis odnosno Zizis i Papalukas pa onda nekadašnja krila Focis,Carcaris oni nisu više nikakve selekcija opasno po protivnika drugih zemalja. Slukas vidno rovit došao na SP. Janis čovek igra za sebe. Ostali nisu vredni komentarisanja. Česima svaka čast igraju jako lepu košarku i naprijatnije su iznenađenje na mundobasketu zasad.

King

pre 4 godine

Gledao sam utakmicu protiv Spanije, prvi put posle 15 godina, a ranije sam redovno pratio. Kakav jad i beda od igraca koji promasuju zicere i koji se plase kada neko ispred kosa krene na njih. Ako neko stvarno kaze da je ovo nikad bolja generacija meni ga je zao. Porediti ovu generecaiju sa Divcem, Paspaljem, Dordjevicem, Danilovicem je vise nego zalosno. Sa ovom generacijom, ako stignemo do polufinala, bice to pre svega zasluga Djordjevica. Mada ne mogu da razumem kako je u tim mogao da pozove onog Raduljicu.
(dragaN, 9. septembar 2019 13:20)

Care nivo košarke je toliko podignut i siguran sam da bi ova reprezentacija poderala onu Đorđevićevu.

Kosarkamanijak

pre 4 godine

A kakvim to timom rodjace ?
Špansko prva petorka jača nego naša . Ti mislio da je Gudura veliki igrač , Bobi, Birca, Simon , Micic , Lucic ?
Prosek druže prošek . Ja to zlato nisam ni očekivao tako lako kako ga ti opisa .
Polufinale jeste uspeh .
(Sasa, 9. septembar 2019 13:42)

Sa najboljim timom uz SAD druze.Spanska petorka moze biti najbolja samo u tvojim ruznim snovima.Nigde veze ni pokrica za to sto si rekao.Da,tacno je da najspremniji i najzdraviji Teo fali,ali i bez njega ovaj tim je duplo jaci na papiru od spanskog

misa

pre 4 godine

Kosarkaske sile Litvanija i Grcka ispale u grupi a botovi iz Zeleznika vec 20 sati pljuju Djordjevica i Srbiju iako imamo realne sanse da udjemo u polufinale :)
(Pop, 09. septembar 2019 12:49)

Ja nisam bot iz Železnika, ali tvrdim da je Đorđević onoliko loš trener koliko je bio dobar igrač.
"Realne šanse za polufinale"? Sa ovim timom, takva očekivanja?
Možda je to dosta vama poštovaocima lika i dela Nj.K.V. Đorđevića, meni je to užas.

Sasa

pre 4 godine

Kosarkaske sile Litvanija i Grcka ispale u grupi a botovi iz Zeleznika vec 20 sati pljuju Djordjevica i Srbiju iako imamo realne sanse da udjemo u polufinale :)(Pop, 9. septembar 2019 12:49) O kakvim botovima ti pricas?! Jel ti citas svoj komentar? Do juce smo pricali o finalu i velikoj prilici za zlatnu medalju a sada smo u situaciji da "imamo realne sanse za polufinale".Pa upravo se o tome i radi,ovo juce nas je ekspresno spustilo za 2 sata od ambicija da uzmemo zlato do imamo realno sanse za polufinale.Sta ce mi polufinale i sigurna borba za bronzu?! Veliki neuspeh,sa ovim juce otisla sansa za finale i zlato.O tome se radi,kakvo crno polufinale sa najjacim timom od Indianapolisa,neuspeh ogroman
———
A kakvim to timom rodjace ?
Špansko prva petorka jača nego naša . Ti mislio da je Gudura veliki igrač , Bobi, Birca, Simon , Micic , Lucic ?
Prosek druže prošek . Ja to zlato nisam ni očekivao tako lako kako ga ti opisa .
Polufinale jeste uspeh .

Tom Waits

pre 4 godine

Obozavam ove sto umeju samo da kazu „da se ne lazemo“ i jedno skromno „realno“ pa onda prospu kofu depresivnosti kao zescu analiticnost. Da li mozete jednostavno da uzivate u ovako lepom sportu? „Realno“ „da se ne lazemo“ ne mozete jer su vam uspehe u sportu poturili kao meru vrednosti nacije. Sve je to laz ovo je samo nadmetanje.

jsx

pre 4 godine

Dao sam prosli komentar u kom branim Janisa,ali mislim da bi Grcima Harden mnogo vise znacio (makar bi dobili Brazil). Ne bi makar smeli da ga fauliraju jer daje slobodna (imao bi ih i ovde, on vise zloupotrebljava pravila nego sto mu sudije pomazu iako ima oba) niti da mu daju otvorene trojke (imao 5/7 protiv nas)? Bolji je i dodavac. Mozda bi se ispromasivao, ali kad se uracunaju trojke i sutevi pod "faulom" nije ni toliko neefikasan. Los je u odbrani (pri preuzimanju, 1-1 je zapravo skoro pa odlican), ali makar ne bi imao 5 licnih...

nostalgija

pre 4 godine

Nije mi jasno zasto je Grckoj trebala pobjeda od 12 razlike. Zar nije u ovoj varijanti Grcka najbolja kad se trogao uzme u obzir?
Grcka- Pobjeda 7 razlike, poraz 1 razlike = +6
Ceska- Pobjeda 12 razlike, poraz 7 razlike = +5
Brazil- Pobjeda 1 razlike, poraz 12 razlike = -11
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mladen BD, 9. septembar 2019 13:44)

Verovatno trolujes(mrzim ovaj izraz i sve slicne njemu tipa hejt, ali ajde, kad se vec ustalio, a i to trolovanje je maloumno), ali za slucaj da gresim, cisto da ne zbunjujes ostale, Ceska je dobila Brazil sa 22 razlike.

maradona

pre 4 godine

Sta pljujete Djordjevica?! U kakvom mi tripu zivimo? Nikad bolja generacija, ma date?! Guduric, Simonovic, Marjanovic, Lucic prosek realno. Raduljica (jedina Djordjeviceva greska, mada je protiv Italije i Spanije bio solidan) i Bircevic losi. Jedino imamo Jokica i Bogdana vrhunske igrace. Bjelica totalno van ritma u bitnim utakmicama. Nadam se da ce sad da krene kao sto on zna i da nas vodi do zlata odnosno medalje! Momci sa srecom! P. S. Vaso, primi moje saucesce!

djura

pre 4 godine

Da li je sada jasno kakav je cirkus NBA i kakve se mekane odbrane igraju. I Janis i Jokić gde su im tripl - dablovi nema ih nigde na prvenstvu?
To su te zvezde sa 150-200 miliona $ u ugovorima.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bes, 9. septembar 2019 12:54)

1. jokic nije imao triplove ni protiv angole ni protiv filipina - zakljucak da igraju vanzemaljsku odbranu
2. kako ameri ne primaju stotku s obzirom da su im svi igraci iz lige gde se ne igra odbrana?
3. naravno da je lakse da se zaletis na odbranu na terenu koji je duzi i siri za metar

pojma ti nemas o zivotu a ne o sportu lol

ja

pre 4 godine

@ (reminder, 9. septembar 2019 13:08)

Ako Brazil pobedi Amerikance, dalje idu Amerika i Brazil (tim redosledom). Ako Brazil izgubi od Amerikanaca, dalje idu Amerika i Češka (tim redosledom).

ćivot

pre 4 godine

Kosarkaske sile Litvanija i Grcka ispale u grupi a botovi iz Zeleznika vec 20 sati pljuju Djordjevica i Srbiju iako imamo realne sanse da udjemo u polufinale :)
(Pop, 09. septembar 2019 12:49)

Dosta ostrascen i nerealan komentar. Prvo, i po i menima i po igri, imamo kvalitetniji tim od obe pomenute reprezentacije. A drugo, ljudi kritikuju Saleta zbog stvari koje su ocigledne, iste stvari pisu i evropski i americki mediji, oko postavke igre oko Jokica. Ocigledno da ne igramo na nasu najjacu snagu. Spanci sa ekipom koja u proseku ima 30+ godina, dobise nas na brzinu, jer na teren izlazi postava sa Bobijem, Jokicem i Bjelicom. Bot je onaj ko se slepo drzi neceg, a to je u ovom slucaju podrska necemu sto ne funkckonise.

Ako si trener, zasluzujes da se kritikujes zbog trenerskog posla, isto kao sto si zasluzio veciti naklon nacije zbog onoga sto si radio kao igrac.

Banjalucanin

pre 4 godine

Ovi bi bolji bili bez janisa. NBA nekad i sad je velika razlika , nekad je bila 10 puta jaca odbrana i punooo jaci kolektiv, a danas ovakvi poput ovoga pustaju se da odvaljuju obruc do Plejofa i onda ih ugase poluodbranom, a pravom odbranom tipa na svetskom spustis na prosek od 9,10 poena i izbacis ih zajedno sa ostatkom ekipe.

WillyWonka

pre 4 godine

Potrošena i dosadna Grčka, koja se uvijek nekako provlačila među najbolje, odlazi kući. Zasluženo. Grčka 20 godina igra istu košarku sa, maltene, istim igračima. Koji su izraubovani i bez Spanulisa kao bez glave. Osim Janisa, tu nema igrača koji može dvije utakmice zaredom zabiti 20+ poena. Ali za Janisa selektor Grčke nema akciju. Valjda je mislio da će se svi sklanjati s puta i pustiti ga u reket. Mislim da najveća krivica pada na selektora Grčke, koji nije znao iskoristiti potencijal ovog izuzetnog igrača.
Na kraju, drago mi je što su ispali, nadam se da će shvatiti da im treba osvježenje (ukoliko Grci uopšte imaju nekog mladog igrača).

Srbija rasadnik talenata

pre 4 godine

Još mi da se raspadnemo sutra protiv Argentine.I da se razilazi družina.
Hemija je žestoko uzdrmana.Zbog svega što se desilo i dešava.
Juče su na Španci našamarali ko beba zvečku.
Bolje je tako nego da se brukamo i posle žalimo što smo četvrti.
A kompletno rukovodstvo u savezu i cela ekipa u stručnom štabu na čelu sa legendom da podnesu ostavke.Pa onda ajmo sve iznova kao 2007.sa Slavnićem.

Bo

pre 4 godine

@(Kosarkamanijak, 9. septembar 2019 12:41)

Koliko kontradiktornosti u samo nekoliko pasusa. Jedan deo tebe misli da smo nikad jači, drugi kaže da smo izgubili od Španije jer nam igraju amaterski igrači. Kako smo nikad jači, ako imamo amaterske igrače. Jedan misli da do finala ne bismo imali ni jednog težeg protivnika da smo pobedili Špance (Australija ili Francuska), a drugi kaže da će nam eventualni protivnici za bronzu biti praktično nesavladivi (Australija ili Francuska).Onda izjava da je odgovornost trenera u tome što Gudurić nije pogodio bar 20 otvorenih šuteva na pripremama i turniru, koije su mu omogućili saigrači izgrađenim akcijama, u nekim momentima sa baš primetnom željom da ga razigraju i probude. Daleko od toga da nijte dobijao prostor i da se nije igralo na njega. Na kraju, ako je za tebe zlato jedini uspeh (a ko si ti da određuješ šta je uspeh), zar nije onda svejedno da li igramo sa Amerima u finalu ili polufinalu. Jedini put kad smo ih dobili, bilo je to u četvrtfinalu, u naizgled mnogo bezizlaznijoj situaciji.

dragaN

pre 4 godine

Sta pljujete Djordjevica?! U kakvom mi tripu zivimo? Nikad bolja generacija, ma date?! Guduric, Simonovic, Marjanovic, Lucic prosek realno. Raduljica (jedina Djordjeviceva greska, mada je protiv Italije i Spanije bio solidan) i Bircevic losi. Jedino imamo Jokica i Bogdana vrhunske igrace. Bjelica totalno van ritma u bitnim utakmicama. Nadam se da ce sad da krene kao sto on zna i da nas vodi do zlata odnosno medalje! Momci sa srecom! P. S. Vaso, primi moje saucesce!
(maradona, 9. septembar 2019 13:08)

Gledao sam utakmicu protiv Spanije, prvi put posle 15 godina, a ranije sam redovno pratio. Kakav jad i beda od igraca koji promasuju zicere i koji se plase kada neko ispred kosa krene na njih. Ako neko stvarno kaze da je ovo nikad bolja generacija meni ga je zao. Porediti ovu generecaiju sa Divcem, Paspaljem, Dordjevicem, Danilovicem je vise nego zalosno. Sa ovom generacijom, ako stignemo do polufinala, bice to pre svega zasluga Djordjevica. Mada ne mogu da razumem kako je u tim mogao da pozove onog Raduljicu.

toni bandera

pre 4 godine

Meni je laknulo sad kad znam da ćemo vrlo verovatno igrati sa Amerima, plašio sam se da se ne sapletemo pre njih.
Za polufinale ćemo biti manje potrošeni, nego za propušteno finale protiv Amera gde bismo morali da zapinjemo juče ko Španci, plus da pobedimo u polufinalu Australiju ili Francusku. Ovako trening sa Argentinom pa da vidimo baćo. U eventualnom finalu posle Amerikanaca ćemo obeutiti koga god da pošalje dobri bog.

Basketash

pre 4 godine

Chesi razocharali u utakmici biti ili nebiti ti odigrash ovako slabo budesh nadigran.I razbijen I srecno prodjesh ljudi zabiravljaju da ih je grchka dobila I to lako

Larry

pre 4 godine

Сад видите да ово није НБА и да ствари не функционишу толико просто да је један играч звезда и икона. Ово је првенство у ком екипа,сачињена од другара, представља свој народ и бори се за медаљу да би усрећили нас што их бодримо од куће. Ово је упућено свима вама што сте једва чекали да изгубимо па да кренете са кмечањем и кукањем: Пустите Салета и момке на миру и размислите како се осећа један Бирчевић а поготово Гудурић на коме се то и види када их толико критикујете. На крају крајева размислите како се осећа Васа Мицић
(Јагуар, 09. septembar 2019 12:51)

Za Vasu i Gudurica nemam prigovora, momci za respekt. Nisu pokazali najbolje, Vasa i za razlogom debelim, sta je tu je, bice bolje. Ali cela nacina za Bircevica govori kako zauzima mesto boljima, kako ga Sale zove da bi ga reklamirao, tako da me briga kako se on oseca. Svim momcima skidam kapu osim Bircevicu i Djordjevicu

Хаџи

pre 4 godine

Jel realno da gomila ovde ne može da razume šta je kritika (argumentovana) sa pljuvanjem?
Kakve veze ima Železnik sa kritikama prema Saletu? Što, jel zato što je grobar? Koga bre boli uvo za to? Mene, kao zvezdaša okorelog, više nervira što je poveo Gudurića koji ne može vola da ubode još od priprema, poveo Simonovića čija je uloga ranije bila mnogo veća, sad je mnogo manja. Umesto njih je trebao da povede pa i Kalinića. No nema veze to...
Od momenta kad smo saznali protivnike i ukrštanja kako ide, govori se kako je najbitniji meč sa Španijom. I šta Djordjević uradi povodom toga? APSOLUTNO NIŠTA.
Od tri naša vodeća igrača JOKIĆ - BJELICA - BOGDAN. Jedino Bogdan igra prirodnu poziciju i vidi se da igra kvalitetno i dobro. Pomerio je Jokića i Bjelicu za jednu nižu poziciju, i šta je dobio... pa dobio je frustraciju Jokićevu koja rezultira isključenjem, i dobio je indisponiranog Bjelicu koji ne zna gde bije...
Jokić na poziciji 4, prima lopte u uglu terena i tu je apsolutno nemoćan protiv bržih igrača. Milutinov dobro je igrao, ali on treba da bude 2 centar, treći Boban. Radulja VIŠAK! Bolje da je poveo Nedovića jer bi on sa Špancima mogao da se juri...
Imam samo 1500 karaktera ovde pa ne mogu sve da navedem. Sale je išao iz greške u grešku... a ja sam prvi podržavao njegovu selekciju čekavši da vidim duel sa Španijom. Nisu oni balavci i amateri da odjednom ne znaju da igraju. Postavka igre je bila velika 0, bez plana B - ako Bogdana ne krene. Ponavlja se to stalno!

tri sekunde

pre 4 godine

I Janis i Jokić gde su im tripl - dablovi nema ih nigde na prvenstvu?
To su te zvezde sa 150-200 miliona $ u ugovorima.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bes, 9. septembar 2019 12:54)

1. jokic nije imao triplove ni protiv angole ni protiv filipina - zakljucak da igraju vanzemaljsku odbranu
2. kako ameri ne primaju stotku s obzirom da su im svi igraci iz lige gde se ne igra odbrana?
3. naravno da je lakse da se zaletis na odbranu na terenu koji je duzi i siri za metar

pojma ti nemas o zivotu a ne o sportu lol
(djura, 9. septembar 2019 13:18)

Vec sam pisao o tome na drugim postovima, ali evo ponovicu. Moje licno misljenje je da je najveci razlog Janisove i Jokiceve losije igre (u odnosu na NBA) pravilo da FIBA nema pravilo defanzivne 3 sekunde (tj da odbrambeni igrac ne sme da bude 3 sekunde u reketu). To pravilo cini ogromnu razliku, reket u NBA je zbog toga prakticno prazan i jako je tesko cuvati igrace poput Janisa i Jokica jedan-na-jedan. Ovde se napuni reket i gledali smo Jokica dosta puta na ovom prvenstvu kako pivotira levo desno u pokusaju da pridje blize kosu, ali mu to ne uspeva - jedino mu je uspevalo kada uhvati odbijenu loptu, onda je vec prakticno pod kosem. To je GLAVNI razlog zasto ga Djordjevic drzi visoko na pivotu, jer on odatle jos uvek moze da koristi svoje organizacione sposobnosti, pri tome moraju da izadju na njega stvarajuci malo prostora u reketu za druge.

Bajloni

pre 4 godine

Da se okanete vi nasih nacionalnih penzija. Bas me briga sto neko sa 60+ radi da zaradi penziju meni koji imam 40 i radim obezbedjenje na splavovima. Pucam od zdravlja ali pitajte majku i oca sto ni nisu doneli medalju Srbiji? Neka rade i treba da rade do 60 odnosno 65.

Stefan

pre 4 godine

Koliko negativnih komentara na nase momke. Au. Kakvo razilazenje sinovi, o cemu vi pricate. Sta ocekujete, Dream team 92, covece jaki smo kao crna zemlja, i da,uzecemo zlato. Kosarkaske analfabete svasta ovde znaju da lupetaju. Prvi cete biti na trgu kad budemo svetski prvaci. Sramota!!!!

gepekovanje je laž

pre 4 godine

Još mi da se raspadnemo sutra protiv Argentine.I da se razilazi družina.
Hemija je žestoko uzdrmana.Zbog svega što se desilo i dešava.
Juče su na Španci našamarali ko beba zvečku.
Bolje je tako nego da se brukamo i posle žalimo što smo četvrti.
A kompletno rukovodstvo u savezu i cela ekipa u stručnom štabu na čelu sa legendom da podnesu ostavke.Pa onda ajmo sve iznova kao 2007.sa Slavnićem.
(Srbija rasadnik talenata, 09. septembar 2019 13:05)
Ti bi kanda voleo da bude tako? Pa da doktor postavi Klipu za selektora, a okosnica da budu Tejic, Rebic, Dobric, Davidovac i Guduric?

1

basketball reference

pre 4 godine

@Banjalucanin

Misliš na ono gašenje NBA igrača jakom odbranom na svetskom prvenstvu, kao što smo ih mi onomad zaustavili u Finalu pa su nas razbili samo 40 razlike?:)

Ja mislim da je nekad bila 100 puta jača odbrana u NBA a iz pouzdanih izvora sam čuo da je nekada i cveće lepše mirisalo nego danas...

blabojzna

pre 4 godine

Brazil da izgubi? Nema šanse. Sada ce Aca trica da postavi granitnu odbranu. Nije za dzabe šest meseci razmisljao samo Grcima i Amerikancima. Sada će ta, do sada nikada vidjena taktika, doći do izražaja....

Milan_PT

pre 4 godine

Nista sad tu meni nije jasno... ako Brazil pobedi Amerikance, Amerikanci ispadaju?
(reminder, 9. septembar 2019 13:08)

Da. I poništavaju im sve osvojene titule...

Srbija rasadnik talenata

pre 4 godine

@Zastava101 Specijal
Šta tebe boli briga ko sam i šta sam.Sudeći po gomili gluposti koju si napisao zakačivši se za moj komentar.Rekao bih da si klasičan buzdovan koji srbuje po splavovima i kafićima a do istih stiže kolima koje parkira direkt na kej(šetalište pored reke)jer ima betona mora da je parking.Ko će tegliti noge a o sportu i balkanskim narodima znaš koliko si naučio prateći drugi dnevnik.E moj plitki potoku.Uzgred hvala.Znam da sam lepo napisao.Sriče se prilikom čitanja.

Zastava101 Specijal

pre 4 godine

Još mi da se raspadnemo sutra protiv Argentine.I da se razilazi družina.
Hemija je žestoko uzdrmana.Zbog svega što se desilo i dešava.
Juče su na Španci našamarali ko beba zvečku.
Bolje je tako nego da se brukamo i posle žalimo što smo četvrti.
A kompletno rukovodstvo u savezu i cela ekipa u stručnom štabu na čelu sa legendom da podnesu ostavke.Pa onda ajmo sve iznova kao 2007.sa Slavnićem.
(Srbija rasadnik talenata, 09. septembar 2019 13:05) Dobro si ti to sročio, pitanje je samo ZAŠTO? i to ako nisi Hrvat ili šiptar. Odigrali momci lošije ili je Španija baš, baš toliko jaka pa šta, ili smo imali loš dan, sutra dobijamo argentince i to je to, ako izgubimo i to je u redu momci su naši i ne vidim što bi ih pljuvali ili neko misli da neko više želi zlato od njih samih.

ja

pre 4 godine

@ (Banjalucanin, 9. septembar 2019 13:02)

Nekada je bila, možda, mnogo jača odbrana igrač na igrača u NBA, ali je, ukupno gledano, kvalitet timske odbrane toliko podignut, da se sadašnja situacija ne može meriti sa onom iz 90-tih ili ranije. Posebno je tome pogodovala promena pravila koja je dozvolila zonu. Samo ljudi to ne shvataju.

Ne znam kako se zove emisija o NBA koja dovodi najbolje igrače i trenere da pričaju o svom igračkom iskustvu upoređuju razne epohe NBA lige, ali u jednoj epizodi su gostovali Ker i još neki sadašnji treneri koji su gledali utakmice iz 80-ih i 90-ih godina. Svi su imali potpuno identičan komentar, u fazonu - ala se nekada timska odbrana igrala labavo, zamislite da vam danas ovako (pokazuju situaciju gde npr. Džordan, dodaje loptu Pipenu na trojci, a onda protrči kroz reket i izađe na drugu stranu da primi loptu i poentira) igrač seče i trči kroz reket bez lopte, NE-ZA-MI-SLI-VO. Prvi odbrambeni igrač u reketu bi ga "namestio" na lakat i vratio bi ga iza linije za tri poena, odakle je došao...

milos

pre 4 godine

samo se vreba kad ce neko da pogresi,svi smo procitali da cesi igraju sa gubitnikom aus-fra,ali znamo da igraju sa boljim,ziv covek gresi

Vladan R

pre 4 godine

Izuzetno loše koncipirano i organizovano prvenstvo od strane FIBA. Loše sudije i naravno katastrofalno sudjenje. Pre neki dan oštetili Litvaniju u ključnom meču. Juče umesto faula na Jokiću sviraju mrtvu loptu. Danas Janisu nepostojeći faulovi u napadu. To su samo najizrazitije u moru grešaka. Ne trebaju sudije da uopšte štite NBA zvezda, ali ovde se ide u drugu krajnost. Pokušavaju da autoritet izgrade, lošim odlukama na štetu pomenutih igrača. Zatim razvodnjen kvalitet sa 32 ekipe, od kojih čak 11 iz Afrike i Azije. Tih 11 ekipa su izgubili sve mečeve, min -15 pa sve do -60, osim kada su igrali medjusobno. Prozori u kvalifikacijama, gde su manje više sve kvalitetnije reprezentacije, igrale sa drugom ili čak trećom postavom.

jako_i_do_samog_kraja

pre 4 godine

Da mi je neko rekao prije prvenstva da će Česi izbaciti Brazilce i Grke.. :-)
(zoran, 09. septembar 2019 12:44)

I Turke...

Lorimer

pre 4 godine

Ja nisam bot iz Železnika, ali tvrdim da je Đorđević onoliko loš trener koliko je bio dobar igrač. "Realne šanse za polufinale"? Sa ovim timom, takva očekivanja?Možda je to dosta vama poštovaocima lika i dela Nj.K.V. Đorđevića, meni je to užas.
(misa, 09. septembar 2019 13:34)

Kao igrač znamo čega se sve naosvajao. Kao selektor Srbije je preporodio reprezentaciju koja je bila godinama u buli, i za 4 godine uzeo tri medalje, gde mu je polufinale bilo najslabiji rezultat. Pri tome mu je ekipa uvek igrala odlično, pa i tada kada nije uzeta medalja (slično kao Dudina na SP 2010.). A sa kakvim to super-timom raspolaže? Da ne pričamo sa kakvim timom je došao do finala EP prošli put.

Zhol

pre 4 godine

@Kosarkamanijak Kako je tacno Djordjevic kriv sto Guduric ne moze kliker u bazen da ubaci, a kamoli kosarkasku loptu kroz kos? On ga tera da promasuje otvorene trojke, ili kako? Ne slazem se ni ja sa mnogim stvarima koje Sale radi, ali razlog sto konretno Guduric pravi ocajne odluke, i skandalozno sutira tesko da lezi u Djodjevicu.

Аспера

pre 4 godine

Nije mi jasno zasto je Grckoj trebala pobjeda od 12 razlike. Zar nije u ovoj varijanti Grcka najbolja kad se trogao uzme u obzir? 
Grcka- Pobjeda 7 razlike, poraz 1 razlike = +6 
Ceska- Pobjeda 12 razlike, poraz 7 razlike = +5 
Brazil- Pobjeda 1 razlike, poraz 12 razlike = -11
(Mladen BD, 09. septembar 2019 13:44)

Ovih 12 prepravi u 22 i bice ti jasnije.

Kosarkamanijak

pre 4 godine

Kosarkaske sile Litvanija i Grcka ispale u grupi a botovi iz Zeleznika vec 20 sati pljuju Djordjevica i Srbiju iako imamo realne sanse da udjemo u polufinale :)
(Pop, 9. septembar 2019 12:49)

O kakvim botovima ti pricas?! Jel ti citas svoj komentar? Do juce smo pricali o finalu i velikoj prilici za zlatnu medalju a sada smo u situaciji da "imamo realne sanse za polufinale".Pa upravo se o tome i radi,ovo juce nas je ekspresno spustilo za 2 sata od ambicija da uzmemo zlato do imamo realno sanse za polufinale.Sta ce mi polufinale i sigurna borba za bronzu?! Veliki neuspeh,sa ovim juce otisla sansa za finale i zlato.O tome se radi,kakvo crno polufinale sa najjacim timom od Indianapolisa,neuspeh ogroman

jedan od mnogih

pre 4 godine

@pop - ti ljude koje nazivas botovima su kud i kamo realniji od vas botina sa juga koji ne mozete organizovano ni da navijate

ja jos uvek verujem da nama nije bio dan a da bi Spancima i frizider usao u kos

Kukatilo

pre 4 godine

Da se okanete vi nasih nacionalnih penzija. Bas me briga sto neko sa 60+ radi da zaradi penziju meni koji imam 40 i radim obezbedjenje na splavovima. Pucam od zdravlja ali pitajte majku i oca sto ni nisu doneli medalju Srbiji? Neka rade i treba da rade do 60 odnosno 65.
(Bajloni, 09. septembar 2019 13:32)

Sta znam, valjda su isli na fakultete, budale...

Ранко Милановић Република Српска

pre 4 godine

Sad ovaj sa Sport kluba kaze da Brazil mora da pobedi 22 razlike da bi prosao, zar ne treba da pobedi samo i u tom slucaju bi bio prvi u grupi, a USA druga?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nemanjakg, 9. septembar 2019 12:39)

Не ослањај се брате на ауторитете, само укључи мозак свој.... само бета режим бајо мој😉
У праву си

robin hud

pre 4 godine

Da li znate za sramotu?
sramota je subota uveče...što je po nekima maksimum...
dajte malo podrške za ljude koje su nas tolike godine radovali ...da li je moguće da ste toliko malodušni i licemerni!!!
IDEMO BRE SRBIJA!!!!

jsx

pre 4 godine

U NBA igras 100 utakmica godisnje (ok mnogi manje), timovi trejduju da bi dobili igrace koji se dopunjuju s tvojima, a ovde se procenjuje kvalitet na osnovu takmicenja koje se odrzava jednom u 4 godine, na kom cesto prvi put igras saigrace i gde mozes da se slikas ako imas samo sutere (kao Italija) ili samo unutrasnju igru (kao Grcka). Suteri su, naravno najlakse uklopljivi i zato Bogdan deluje bolje od Janisa i Jokica (a i zbog toga sto cesce igra sa saigracima, naklon zbog toga), ali bi uz pravu podrsku videli njihovu snagu (mada manje Janisovu, ipak je teze sa FIBInim pravilima, ali opet zamislite da ima jednog ludog sutera da siri teren). Slazem se da su kompletni igraci poput Durenta ili Kobija (koji je losiji suter doduse, ali i dalje dobar) ujedno i najbolji po bilo kojim pravilima, ali ne znaci da je svaki suter bolji od atipicnijih igraca iako ce ovde to uvek delovati.

NS oldtajmer

pre 4 godine

Ovaj forum postade popriste medjusobnih psihoanaliza ucesnika i psihijatrijska "ordinacija". ....... Uzivajte malo, braco i sestre, u sportskom nadmetanju kosarkaskih reprezentacija razlicitih igrackih sposobnosti.

Mladen BD

pre 4 godine

Nije mi jasno zasto je Grckoj trebala pobjeda od 12 razlike. Zar nije u ovoj varijanti Grcka najbolja kad se trogao uzme u obzir?
Grcka- Pobjeda 7 razlike, poraz 1 razlike = +6
Ceska- Pobjeda 12 razlike, poraz 7 razlike = +5
Brazil- Pobjeda 1 razlike, poraz 12 razlike = -11

A za Anicu, domaćicu, jendu dojavu i serenadicu molim!

pre 4 godine

Omasih, igrala da pobede sa 9 razlike...
(anica, 9. septembar 2019 12:35)

Šta je, ne kuvaš ručak na vreme, pa nema ni za svitnejls, za šminku, krpice i parfemčiće od ovlašćenog spozonzora? Pa se konmpenzira u kladinonici na tiketima, dok se na produženoj s mlekom za istim stolom kladionice, u misiji popunjavnja tiket ne zadesi neki sponzor boljeg brenda?

Jao Anice...

Da si se udala za mene imala bi krpice i parfemčiće jer furam neku robu iz Turske. Kad kažem "robu" mislim upravo na majice, krpice, draperje i parfeme. Onakva vrsta "robe" da se mene pita snosila bi SMRTNU KAZNU. I igra li bi mi svako veče samo kolce na uvce pred spavanje, bosonoga... a ne tikete!!

I buranija i grašak da se skuvaju kako mi je majka kuvala minimum. Ako bi kuvala kako mi je baka kuvala ženio bi te i u crkvi, pred Bogom bi te zakleo na ljubav. Odigrao bi "siguricu"...

Nego jel znaš ti Anice, onaj fazon kad idu dva tipa i riba. I jedan je češka, a drugi je slovačka!

Gorstak

pre 4 godine

Smirili se malo mediji definitivno, nema vise da se prati reprezentacija i u toalet ako treba. To mi se svidja, manje pritiska na momke. Protiv Argentine samo jako i stalozeno, a onda polufinale ko dodje dodje. Usa, Australija ili Francuska, srce na teren.

pssssst,It is I,Leclerc !

pre 4 godine

Један Нимбурк уз неколико добрих чешких интернационалаца хит на овом СП...Свака им част ! Пољацима такође али они су прије свега имали среће са жребом.
Не знам,мислим да кључ неупјеха Грчке на овом СП лежи у Јанису Адетокумбу.Навикао као у НБА лиги да се сам залети на цијелу противничку одбрану.То овдје не пролази а он се показао не баш интелигентним да то на вријеме прокљуви...Иначе његов брат Танасис је одиграо много зрелије и разумније на овом СП.Види се код њега утицај ЕЛ

Kosarkamanijak

pre 4 godine

Sve nam se otvaralo.Imamo najjaci tim jos od Indianapolisa.Nikad starija i tanja Spanija.Litvanija i Grcka ispale pre 1/4 finala.Zreb nam omogucio da sami o sebi odlucimo i izbegnemo SAD do finala.Sve,sve sto je moglo,poklopilo nam se.I sta uradis? Prospes ceo turnir protiv spanske gerijatrije koja te ugazi 20 razlike kao da igraju Gasol,Navaro sa Rudijem,Garbahosom i Kalderonom u najboljim danima.Zasto? Zato sto si krenuo po zlato sa amaterom Raduljicom koji ozbiljno kosarku je poslednji put igrao pre mozda 3 godine,jer da nije tako ne bi bio u Kini.Sa Bircevicem koji moze da igra u KK Dinamik eventualno i nista dalje od toga.Najbolji trojkas Evrolige i igrac koga je Memfis uzeo upravo zbog suta,Guduric,kod tebe ne moze bazen da pogodi.Zasto? Gde je odgovornost selektore? I sad ce neko da mi predstavi kad se uzme bronza (ako se uopste i to uzme,jer ce nam za bronzu protivnik biti Spanija/Francuska/Australija,a znamo kako smo nemotivisani prolazili i gubili bronze 2010. i 2015. godine),da je to neki uspeh?! Ne nije uspeh.Ako si na SP dosao u skoro nikad jacem sastavu,ako si dosao kao aktuelni srebrni sa EP,SP i OI,ako su te svi videli kao glavnog favoriti i ako ti je zreb to omogucavao,bronza je ogroman neuspeh i korak unazad.Sve zato sto te Skariolo pregazi kao mrava taktikom.Volim te Sale,hvala ti za sve,ali budu iskren prema sebi.Zelen si za mnogo stvari jos uvek

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Kritikovati našu reprezentaciju zbog jednog poraza je posle ovoga van svake pameti.Šta sad kažete za ovo.Janis i jako solidna ekipa pakuju kofere?!?!

sef strucnog staba

pre 4 godine

Kriminalno iskljucenje za Janisa kao i za Jokica juce, nepostovanje superstarova i ubuduce cu shvatati zasto niko od njih ni ne zeli da igra za reprezentaciju. Da dodje jedan Harden i da mu neki meksikanac ne sudi faulove? Strasno, pogledajte koliko su zasticene zvezde u fudbalu, a pogledajte ovo.

anti-reklamozder

pre 4 godine

pomenuo sam I tokom meca, Grcka je ovaj mec izgubila u skoku. dopustila je ukupno 42 skoka (?!?) od cega 11 ofanzivnih.

I dok je donekle normalno da bohacik skuplja te lopte,ako pustite hrubanu da nadskoci janisa,papajanisa,printzesisa pa cak I/ili burusisa,nemate cemu da se nadate... 42 skoka je statistika amerikanaca ,ako ih protiv vas zabelezi ceska (bez veselog I silbovih poena) onda treba da se pitate zasto ste uopste tu a verovatno je vreme I za neke tektonske promene...

sportski pozdrav :)

Maul

pre 4 godine

Imao je 5 ličnih od tog 3 puta faul u napadu od kojih je bio 1 a scena meca je kada su Papanikolau i Giannis udvajali Ceha a ovaj Kostas dize ruku da je on napravio i onda njegova faca kad je vidio da je Giannisu sviran 4 faul haha

ww

pre 4 godine

Sve ekipe koje smo mi " razvaljivali" u pripremnom periodu odose kuci. Sad se vidi koja je to iluzija bila. Eto i nas uskoro za Grckom,Litvanijom,Nemackom...

Јагуар

pre 4 godine

Сад видите да ово није НБА и да ствари не функционишу толико просто да је један играч звезда и икона. Ово је првенство у ком екипа,сачињена од другара, представља свој народ и бори се за медаљу да би усрећили нас што их бодримо од куће. Ово је упућено свима вама што сте једва чекали да изгубимо па да кренете са кмечањем и кукањем: Пустите Салета и момке на миру и размислите како се осећа један Бирчевић а поготово Гудурић на коме се то и види када их толико критикујете. На крају крајева размислите како се осећа Васа Мицић

nemanjakg

pre 4 godine

Sad ovaj sa Sport kluba kaze da Brazil mora da pobedi 22 razlike da bi prosao, zar ne treba da pobedi samo i u tom slucaju bi bio prvi u grupi, a USA druga?

Tartaruga

pre 4 godine

"Ukoliko se čudo ne desi, Česi će u četvrtfinalu igrati sa gubitnikom duela Francuske i Australije (14.00), dok će se sa pobednikom tog okršaja sastati SAD."

Pre ce biti obratno.

Tribislav

pre 4 godine

Jednostavno nisu pokazali dovoljan kvalitet. Bez Janisa to je jedna prosecna reprezentacija bez odskocne daske za vrhunske rezultate. I protiv Brazila, a sada I protiv Ceske je moralo ubedljivije.

neki veliki dr

pre 4 godine

Branio sam Janisa u komentarila, ali za ovo nema opravdanja. U odlucujucoj utakmici protiv CESKE (koja je dobra ekipa ali nista vise od toga) covek dobije 5 faula, vise pokaze njegov brat od njega. Gotivan je lik, vidi se da je pozitivan i da vredno radi, jos uvek je relativno mlad, ali ako se ne popravi na psiholoskom i suterskom planu nece ispuniti potencijal koji definitivno ima. Mora da prebaci, da klikne i da postane svestan da je on lider ove ekipe, i Milvokija i ove ekipe, i da kada ne ide on jednostavno mora da bude taj koji ce da pobuce!!! Iako ruku na srce ima katastrofalne saigrace, moralo je ovo bolje

Turbulencija

pre 4 godine

Janis je ugusio svoj tim koji bi bio bolji bez njega, cak smatram da bi bio medju 8. Sasvim korektna ekipa koja je znala da igra odlicnu timsku kosarku i jaku odbranu. Ovako jedna siledzijska igra jednog pojedinca prolazi samo u regularnom delu Nba, kada se i ne igra odbrana i nabija statistika. Zato je on i Mvp tog dela. U plejofu je prethodne dve tri godine na ovakvom nivou a to je cist prosek koji izvlaci na fizikalije. Kosarkaski gledano ne bas mnogo inteligentan i raznovrstan igrac kakav bi morao da bude s obzirom na reputaciju. Ceska sta reci, oni su taj jedan tim koji iznenadi uvek i na svim prvenstvima i to je lepo. Satoranski je objasnio pojam kosarke na ovom prvenstvu. Neka pogleda snimke Janis mozda nesto i upamti.

Srdjan Djumic

pre 4 godine

Polako, mozemo i mi ovako vec sutra.
Argentina ima sve pobede, dva niska i prebrza pleja naspram nasa dva.
Bice cupavo...
Sa Bircevicem, Simonovicem i Raduljicom, bez Teodosica, Nedovica, Milosavljevica, Kalinica, Macvana...
I bronza je uspeh!

Pop

pre 4 godine

Kosarkaske sile Litvanija i Grcka ispale u grupi a botovi iz Zeleznika vec 20 sati pljuju Djordjevica i Srbiju iako imamo realne sanse da udjemo u polufinale :)

Daka Pg

pre 4 godine

evo koliko smo mi imali pogresno misljenje o jacini nase reprezaentacije, mislili smo da su Bogovi a nisu...sve reprezentacije koje su dobili u pripremnim utakmicama (Turska, Grcka, Italija, Litvanija) nisu se plasirali ni u cetvrtfinale eto toliko o nasoj i njihovok "jacini"..znaci prvi ozbiljniji protivnik Spanija nas je spustila na zemlju..a sad samo sa jednim plejom gubimo od Argentine i idemo kuci..eto "veliki" Djordjevicu sa ovakvim igracima napravio si prosjek tim..ne moze to svako

detektiv kokni kol

pre 4 godine

Zasluženo. Selektor im je dunsterčina, šuta nemaju, čim ti Kalates pogađa i vadi kestenje, znaj kolika je to tuga. Janis ne može više u ovim okolnostima. Milvoki je totalno druga koncepcija, okružen sa 4 klasna šutera i otvorenim reketom.

Bogami i nama vreme curi sa Jokarom, ako mu ne damo ključeve i bude samo na 5, sa igrom kroz njega, bojim se da će nam 1/2 finale i bronza biti maksimum.

Češkoj braći alal vera, ljudi imaju 2-3 krštena kluba, crpe sve domaće resurse plus Satoranski koji je maltene greška i izuzetak kao vrhunska klasa. Pokidali kvalifikacije i sad grupe. Maestralno.

Bes

pre 4 godine

Da li je sada jasno kakav je cirkus NBA i kakve se mekane odbrane igraju. I Janis i Jokić gde su im tripl - dablovi nema ih nigde na prvenstvu?
To su te zvezde sa 150-200 miliona $ u ugovorima.

Pop

pre 4 godine

Kosarkaske sile Litvanija i Grcka ispale u grupi a botovi iz Zeleznika vec 20 sati pljuju Djordjevica i Srbiju iako imamo realne sanse da udjemo u polufinale :)

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Kritikovati našu reprezentaciju zbog jednog poraza je posle ovoga van svake pameti.Šta sad kažete za ovo.Janis i jako solidna ekipa pakuju kofere?!?!

Turbulencija

pre 4 godine

Janis je ugusio svoj tim koji bi bio bolji bez njega, cak smatram da bi bio medju 8. Sasvim korektna ekipa koja je znala da igra odlicnu timsku kosarku i jaku odbranu. Ovako jedna siledzijska igra jednog pojedinca prolazi samo u regularnom delu Nba, kada se i ne igra odbrana i nabija statistika. Zato je on i Mvp tog dela. U plejofu je prethodne dve tri godine na ovakvom nivou a to je cist prosek koji izvlaci na fizikalije. Kosarkaski gledano ne bas mnogo inteligentan i raznovrstan igrac kakav bi morao da bude s obzirom na reputaciju. Ceska sta reci, oni su taj jedan tim koji iznenadi uvek i na svim prvenstvima i to je lepo. Satoranski je objasnio pojam kosarke na ovom prvenstvu. Neka pogleda snimke Janis mozda nesto i upamti.

Kosarkamanijak

pre 4 godine

Sve nam se otvaralo.Imamo najjaci tim jos od Indianapolisa.Nikad starija i tanja Spanija.Litvanija i Grcka ispale pre 1/4 finala.Zreb nam omogucio da sami o sebi odlucimo i izbegnemo SAD do finala.Sve,sve sto je moglo,poklopilo nam se.I sta uradis? Prospes ceo turnir protiv spanske gerijatrije koja te ugazi 20 razlike kao da igraju Gasol,Navaro sa Rudijem,Garbahosom i Kalderonom u najboljim danima.Zasto? Zato sto si krenuo po zlato sa amaterom Raduljicom koji ozbiljno kosarku je poslednji put igrao pre mozda 3 godine,jer da nije tako ne bi bio u Kini.Sa Bircevicem koji moze da igra u KK Dinamik eventualno i nista dalje od toga.Najbolji trojkas Evrolige i igrac koga je Memfis uzeo upravo zbog suta,Guduric,kod tebe ne moze bazen da pogodi.Zasto? Gde je odgovornost selektore? I sad ce neko da mi predstavi kad se uzme bronza (ako se uopste i to uzme,jer ce nam za bronzu protivnik biti Spanija/Francuska/Australija,a znamo kako smo nemotivisani prolazili i gubili bronze 2010. i 2015. godine),da je to neki uspeh?! Ne nije uspeh.Ako si na SP dosao u skoro nikad jacem sastavu,ako si dosao kao aktuelni srebrni sa EP,SP i OI,ako su te svi videli kao glavnog favoriti i ako ti je zreb to omogucavao,bronza je ogroman neuspeh i korak unazad.Sve zato sto te Skariolo pregazi kao mrava taktikom.Volim te Sale,hvala ti za sve,ali budu iskren prema sebi.Zelen si za mnogo stvari jos uvek

nemanjakg

pre 4 godine

Sad ovaj sa Sport kluba kaze da Brazil mora da pobedi 22 razlike da bi prosao, zar ne treba da pobedi samo i u tom slucaju bi bio prvi u grupi, a USA druga?

Јагуар

pre 4 godine

Сад видите да ово није НБА и да ствари не функционишу толико просто да је један играч звезда и икона. Ово је првенство у ком екипа,сачињена од другара, представља свој народ и бори се за медаљу да би усрећили нас што их бодримо од куће. Ово је упућено свима вама што сте једва чекали да изгубимо па да кренете са кмечањем и кукањем: Пустите Салета и момке на миру и размислите како се осећа један Бирчевић а поготово Гудурић на коме се то и види када их толико критикујете. На крају крајева размислите како се осећа Васа Мицић

Tartaruga

pre 4 godine

"Ukoliko se čudo ne desi, Česi će u četvrtfinalu igrati sa gubitnikom duela Francuske i Australije (14.00), dok će se sa pobednikom tog okršaja sastati SAD."

Pre ce biti obratno.

pssssst,It is I,Leclerc !

pre 4 godine

Један Нимбурк уз неколико добрих чешких интернационалаца хит на овом СП...Свака им част ! Пољацима такође али они су прије свега имали среће са жребом.
Не знам,мислим да кључ неупјеха Грчке на овом СП лежи у Јанису Адетокумбу.Навикао као у НБА лиги да се сам залети на цијелу противничку одбрану.То овдје не пролази а он се показао не баш интелигентним да то на вријеме прокљуви...Иначе његов брат Танасис је одиграо много зрелије и разумније на овом СП.Види се код њега утицај ЕЛ

tri sekunde

pre 4 godine

I Janis i Jokić gde su im tripl - dablovi nema ih nigde na prvenstvu?
To su te zvezde sa 150-200 miliona $ u ugovorima.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bes, 9. septembar 2019 12:54)

1. jokic nije imao triplove ni protiv angole ni protiv filipina - zakljucak da igraju vanzemaljsku odbranu
2. kako ameri ne primaju stotku s obzirom da su im svi igraci iz lige gde se ne igra odbrana?
3. naravno da je lakse da se zaletis na odbranu na terenu koji je duzi i siri za metar

pojma ti nemas o zivotu a ne o sportu lol
(djura, 9. septembar 2019 13:18)

Vec sam pisao o tome na drugim postovima, ali evo ponovicu. Moje licno misljenje je da je najveci razlog Janisove i Jokiceve losije igre (u odnosu na NBA) pravilo da FIBA nema pravilo defanzivne 3 sekunde (tj da odbrambeni igrac ne sme da bude 3 sekunde u reketu). To pravilo cini ogromnu razliku, reket u NBA je zbog toga prakticno prazan i jako je tesko cuvati igrace poput Janisa i Jokica jedan-na-jedan. Ovde se napuni reket i gledali smo Jokica dosta puta na ovom prvenstvu kako pivotira levo desno u pokusaju da pridje blize kosu, ali mu to ne uspeva - jedino mu je uspevalo kada uhvati odbijenu loptu, onda je vec prakticno pod kosem. To je GLAVNI razlog zasto ga Djordjevic drzi visoko na pivotu, jer on odatle jos uvek moze da koristi svoje organizacione sposobnosti, pri tome moraju da izadju na njega stvarajuci malo prostora u reketu za druge.

Vladan R

pre 4 godine

Izuzetno loše koncipirano i organizovano prvenstvo od strane FIBA. Loše sudije i naravno katastrofalno sudjenje. Pre neki dan oštetili Litvaniju u ključnom meču. Juče umesto faula na Jokiću sviraju mrtvu loptu. Danas Janisu nepostojeći faulovi u napadu. To su samo najizrazitije u moru grešaka. Ne trebaju sudije da uopšte štite NBA zvezda, ali ovde se ide u drugu krajnost. Pokušavaju da autoritet izgrade, lošim odlukama na štetu pomenutih igrača. Zatim razvodnjen kvalitet sa 32 ekipe, od kojih čak 11 iz Afrike i Azije. Tih 11 ekipa su izgubili sve mečeve, min -15 pa sve do -60, osim kada su igrali medjusobno. Prozori u kvalifikacijama, gde su manje više sve kvalitetnije reprezentacije, igrale sa drugom ili čak trećom postavom.

anti-reklamozder

pre 4 godine

pomenuo sam I tokom meca, Grcka je ovaj mec izgubila u skoku. dopustila je ukupno 42 skoka (?!?) od cega 11 ofanzivnih.

I dok je donekle normalno da bohacik skuplja te lopte,ako pustite hrubanu da nadskoci janisa,papajanisa,printzesisa pa cak I/ili burusisa,nemate cemu da se nadate... 42 skoka je statistika amerikanaca ,ako ih protiv vas zabelezi ceska (bez veselog I silbovih poena) onda treba da se pitate zasto ste uopste tu a verovatno je vreme I za neke tektonske promene...

sportski pozdrav :)

detektiv kokni kol

pre 4 godine

Zasluženo. Selektor im je dunsterčina, šuta nemaju, čim ti Kalates pogađa i vadi kestenje, znaj kolika je to tuga. Janis ne može više u ovim okolnostima. Milvoki je totalno druga koncepcija, okružen sa 4 klasna šutera i otvorenim reketom.

Bogami i nama vreme curi sa Jokarom, ako mu ne damo ključeve i bude samo na 5, sa igrom kroz njega, bojim se da će nam 1/2 finale i bronza biti maksimum.

Češkoj braći alal vera, ljudi imaju 2-3 krštena kluba, crpe sve domaće resurse plus Satoranski koji je maltene greška i izuzetak kao vrhunska klasa. Pokidali kvalifikacije i sad grupe. Maestralno.

jako_i_do_samog_kraja

pre 4 godine

Da mi je neko rekao prije prvenstva da će Česi izbaciti Brazilce i Grke.. :-)
(zoran, 09. septembar 2019 12:44)

I Turke...

Milan_PT

pre 4 godine

Nista sad tu meni nije jasno... ako Brazil pobedi Amerikance, Amerikanci ispadaju?
(reminder, 9. septembar 2019 13:08)

Da. I poništavaju im sve osvojene titule...

Tom Waits

pre 4 godine

Obozavam ove sto umeju samo da kazu „da se ne lazemo“ i jedno skromno „realno“ pa onda prospu kofu depresivnosti kao zescu analiticnost. Da li mozete jednostavno da uzivate u ovako lepom sportu? „Realno“ „da se ne lazemo“ ne mozete jer su vam uspehe u sportu poturili kao meru vrednosti nacije. Sve je to laz ovo je samo nadmetanje.

Goran

pre 4 godine

GLAVNI razlog zasto ga Djordjevic drzi visoko na pivotu, jer on odatle jos uvek moze da koristi svoje organizacione sposobnosti, pri tome moraju da izadju na njega stvarajuci malo prostora u reketu za druge.
(tri sekunde, 9. septembar 2019 13:44)

GLAVNI razlog zasto Djordjevic drzi Jokica dalje od kosa je zato sto nije poveo KRSTENU CETVORKU, pa najboljeg centra sveta drzi zakucanog na poziciji 4, dok igraci koji bi mu u svakom drugom klubu donosili peskir, igraju poziciju 5.
Logicno zar ne ! Samo u zemlji Srbiji.

Jokic je PETICA, samo PETICA i cista PETICA !!!

Banjalucanin

pre 4 godine

Ovi bi bolji bili bez janisa. NBA nekad i sad je velika razlika , nekad je bila 10 puta jaca odbrana i punooo jaci kolektiv, a danas ovakvi poput ovoga pustaju se da odvaljuju obruc do Plejofa i onda ih ugase poluodbranom, a pravom odbranom tipa na svetskom spustis na prosek od 9,10 poena i izbacis ih zajedno sa ostatkom ekipe.

Sasa

pre 4 godine

Kosarkaske sile Litvanija i Grcka ispale u grupi a botovi iz Zeleznika vec 20 sati pljuju Djordjevica i Srbiju iako imamo realne sanse da udjemo u polufinale :)(Pop, 9. septembar 2019 12:49) O kakvim botovima ti pricas?! Jel ti citas svoj komentar? Do juce smo pricali o finalu i velikoj prilici za zlatnu medalju a sada smo u situaciji da "imamo realne sanse za polufinale".Pa upravo se o tome i radi,ovo juce nas je ekspresno spustilo za 2 sata od ambicija da uzmemo zlato do imamo realno sanse za polufinale.Sta ce mi polufinale i sigurna borba za bronzu?! Veliki neuspeh,sa ovim juce otisla sansa za finale i zlato.O tome se radi,kakvo crno polufinale sa najjacim timom od Indianapolisa,neuspeh ogroman
———
A kakvim to timom rodjace ?
Špansko prva petorka jača nego naša . Ti mislio da je Gudura veliki igrač , Bobi, Birca, Simon , Micic , Lucic ?
Prosek druže prošek . Ja to zlato nisam ni očekivao tako lako kako ga ti opisa .
Polufinale jeste uspeh .

neki veliki dr

pre 4 godine

Branio sam Janisa u komentarila, ali za ovo nema opravdanja. U odlucujucoj utakmici protiv CESKE (koja je dobra ekipa ali nista vise od toga) covek dobije 5 faula, vise pokaze njegov brat od njega. Gotivan je lik, vidi se da je pozitivan i da vredno radi, jos uvek je relativno mlad, ali ako se ne popravi na psiholoskom i suterskom planu nece ispuniti potencijal koji definitivno ima. Mora da prebaci, da klikne i da postane svestan da je on lider ove ekipe, i Milvokija i ove ekipe, i da kada ne ide on jednostavno mora da bude taj koji ce da pobuce!!! Iako ruku na srce ima katastrofalne saigrace, moralo je ovo bolje

Јагуар

pre 4 godine

Za Vasu i Gudurica nemam prigovora, momci za respekt. Nisu pokazali najbolje, Vasa i za razlogom debelim, sta je tu je, bice bolje. Ali cela nacina za Bircevica govori kako zauzima mesto boljima, kako ga Sale zove da bi ga reklamirao, tako da me briga kako se on oseca. Svim momcima skidam kapu osim Bircevicu i Djordjevicu
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Larry, 9. septembar 2019 13:47)

Ђорђевић је легенда српске кошарке и њему не скидају капу једино незналице или комплексаши. Што се тиче квалитетнијих играча којима Бирчевић заузима место претпостављам да се ради о Калинићу али позив њему био би потпуно обесмишљавање појма репрезентације. Мада након свих коментара који су овде остављени после пораза јучерашњег не могу да смислим кога смо заслужили да нас представља боље него тај што мастурбира на видео чет а има услове да ствара породицу

ww

pre 4 godine

Sve ekipe koje smo mi " razvaljivali" u pripremnom periodu odose kuci. Sad se vidi koja je to iluzija bila. Eto i nas uskoro za Grckom,Litvanijom,Nemackom...

sef strucnog staba

pre 4 godine

Kriminalno iskljucenje za Janisa kao i za Jokica juce, nepostovanje superstarova i ubuduce cu shvatati zasto niko od njih ni ne zeli da igra za reprezentaciju. Da dodje jedan Harden i da mu neki meksikanac ne sudi faulove? Strasno, pogledajte koliko su zasticene zvezde u fudbalu, a pogledajte ovo.

Bes

pre 4 godine

Da li je sada jasno kakav je cirkus NBA i kakve se mekane odbrane igraju. I Janis i Jokić gde su im tripl - dablovi nema ih nigde na prvenstvu?
To su te zvezde sa 150-200 miliona $ u ugovorima.

Daka Pg

pre 4 godine

evo koliko smo mi imali pogresno misljenje o jacini nase reprezaentacije, mislili smo da su Bogovi a nisu...sve reprezentacije koje su dobili u pripremnim utakmicama (Turska, Grcka, Italija, Litvanija) nisu se plasirali ni u cetvrtfinale eto toliko o nasoj i njihovok "jacini"..znaci prvi ozbiljniji protivnik Spanija nas je spustila na zemlju..a sad samo sa jednim plejom gubimo od Argentine i idemo kuci..eto "veliki" Djordjevicu sa ovakvim igracima napravio si prosjek tim..ne moze to svako

Tribislav

pre 4 godine

Jednostavno nisu pokazali dovoljan kvalitet. Bez Janisa to je jedna prosecna reprezentacija bez odskocne daske za vrhunske rezultate. I protiv Brazila, a sada I protiv Ceske je moralo ubedljivije.

Mare

pre 4 godine

Majko mila, citajuci komentare, covek bi rekao sve sami kosarkaski strucnjaci.Vi kad bi vodili tim, sigurno nikada ne bi doziveli ni jedan poraz, jer se toliko razumete.Do pre Spanije, svi ste pisali bajke o nasoj dominaciji, sada odjednom nista je valja.Tisina bre vise, i prekinite pametovati ovde po komentarima.Da nesto znate o kosarci, bili bi ste neki treneri, a ne obicni dezurni pljuvaci na komentarima.

Mile

pre 4 godine

Pa nije Sale kriv druze sto Guduric ne moze da pogodi bazen... ajde malo da budemo i realni..
(pamet u glavu, 09. septembar 2019 13:41)

Naravno da je kriv !!!
Nije samo u pitanju Guduric nego i Lucic, pa Simonovic i ostali ... Osim Bogdana niko nista ne moze da pogodi ...
E sad ili su lose pripremljeni ili ne znaju, ako su lose pripljemljeni "fizicki ili psihicki" kriv je trener, ako ne znaju opet je kriv trener jer ih je pozvao ...
Po meni nas trener igra jednoobraznu kosarku kojoj ako odigras zonu igraci jednostavno stanu ... nisu spremni ni za sta, vrte jednu akciju i to je to ...
Sa druge strane ostavio je kuci Nedovica i Micova a odveo Bircu ...
Ovo nisu izgubili igraci nego trener kao i finale protiv Slovenije ... dobila nas je ekipa kojoj je centar Vidmar ...

Džoni

pre 4 godine

U NBA možeš da budeš vrhunski igrač i ako nemaš šut kao na primer ovaj Janis ili onaj Andre Džordan, dok u Evropi ako nemaš šut bićeš samo prosek.

misa

pre 4 godine

Kosarkaske sile Litvanija i Grcka ispale u grupi a botovi iz Zeleznika vec 20 sati pljuju Djordjevica i Srbiju iako imamo realne sanse da udjemo u polufinale :)
(Pop, 09. septembar 2019 12:49)

Ja nisam bot iz Železnika, ali tvrdim da je Đorđević onoliko loš trener koliko je bio dobar igrač.
"Realne šanse za polufinale"? Sa ovim timom, takva očekivanja?
Možda je to dosta vama poštovaocima lika i dela Nj.K.V. Đorđevića, meni je to užas.

Eto

pre 4 godine

Prvo Gober dira obruč pri izbacivanju lopte, +2 za Litvaniju je trebalo biti i prvo bacanje je Valančijunas dao, što bi značilo koš prednosti za Lit na pola minuta do kraja. Tehnička pa isključenje Jokiću, a bio je faul nad njim. A sada peti faul Janisu, a igrač Češke nije bio sa obe noge na parketu, faul od odbrane. Litvanija i Grčka su ispale, a mi imamo teži put, sve zbog sudija!!!

toni bandera

pre 4 godine

Meni je laknulo sad kad znam da ćemo vrlo verovatno igrati sa Amerima, plašio sam se da se ne sapletemo pre njih.
Za polufinale ćemo biti manje potrošeni, nego za propušteno finale protiv Amera gde bismo morali da zapinjemo juče ko Španci, plus da pobedimo u polufinalu Australiju ili Francusku. Ovako trening sa Argentinom pa da vidimo baćo. U eventualnom finalu posle Amerikanaca ćemo obeutiti koga god da pošalje dobri bog.

Toto-ko-tunjo

pre 4 godine

Sve nam se otvaralo.Imamo najjaci tim jos od Indianapolisa.Nikad starija i tanja Spanija.Litvanija i Grcka ispale pre 1/4 finala.Zreb nam omogucio da sami o sebi odlucimo i izbegnemo SAD do finala.Sve,sve sto je moglo,poklopilo nam se.I sta uradis? Prospes ceo turnir protiv spanske gerijatrije koja te ugazi 20 razlike kao da igraju Gasol,Navaro sa Rudijem,Garbahosom i Kalderonom u najboljim danima.Zasto? Zato sto si krenuo po zlato sa amaterom Raduljicom koji ozbiljno kosarku je poslednji put igrao pre mozda 3 godine,jer da nije tako ne bi bio u Kini.Sa Bircevicem koji moze da igra u KK Dinamik eventualno i nista dalje od toga.Najbolji trojkas Evrolige i igrac koga je Memfis uzeo upravo zbog suta,Guduric,kod tebe ne moze bazen da pogodi.Zasto? Gde je odgovornost selektore? I sad ce neko da mi predstavi kad se uzme bronza (ako se uopste i to uzme,jer ce nam za bronzu protivnik biti Spanija/Francuska/Australija,a znamo kako smo nemotivisani prolazili i gubili bronze 2010. i 2015. godine),da je to neki uspeh?! Ne nije uspeh.Ako si na SP dosao u skoro nikad jacem sastavu,ako si dosao kao aktuelni srebrni sa EP,SP i OI,ako su te svi videli kao glavnog favoriti i ako ti je zreb to omogucavao,bronza je ogroman neuspeh i korak unazad.Sve zato sto te Skariolo pregazi kao mrava taktikom.Volim te Sale,hvala ti za sve,ali budu iskren prema sebi.Zelen si za mnogo stvari jos uvek
(Kosarkamanijak, 09. septembar 2019 12:41)
Sta covek sve ispisa a jos nije ni na vidiku kraj takmicenja. Ovaj komentar je ok da smo zavrsili kao 3 ili 4 ovako..(cekaj i nadaj se porazima da bi opravdao svoju mrznju prema selektoru)

maradona

pre 4 godine

Sta pljujete Djordjevica?! U kakvom mi tripu zivimo? Nikad bolja generacija, ma date?! Guduric, Simonovic, Marjanovic, Lucic prosek realno. Raduljica (jedina Djordjeviceva greska, mada je protiv Italije i Spanije bio solidan) i Bircevic losi. Jedino imamo Jokica i Bogdana vrhunske igrace. Bjelica totalno van ritma u bitnim utakmicama. Nadam se da ce sad da krene kao sto on zna i da nas vodi do zlata odnosno medalje! Momci sa srecom! P. S. Vaso, primi moje saucesce!

Bo

pre 4 godine

@(Kosarkamanijak, 9. septembar 2019 12:41)

Koliko kontradiktornosti u samo nekoliko pasusa. Jedan deo tebe misli da smo nikad jači, drugi kaže da smo izgubili od Španije jer nam igraju amaterski igrači. Kako smo nikad jači, ako imamo amaterske igrače. Jedan misli da do finala ne bismo imali ni jednog težeg protivnika da smo pobedili Špance (Australija ili Francuska), a drugi kaže da će nam eventualni protivnici za bronzu biti praktično nesavladivi (Australija ili Francuska).Onda izjava da je odgovornost trenera u tome što Gudurić nije pogodio bar 20 otvorenih šuteva na pripremama i turniru, koije su mu omogućili saigrači izgrađenim akcijama, u nekim momentima sa baš primetnom željom da ga razigraju i probude. Daleko od toga da nijte dobijao prostor i da se nije igralo na njega. Na kraju, ako je za tebe zlato jedini uspeh (a ko si ti da određuješ šta je uspeh), zar nije onda svejedno da li igramo sa Amerima u finalu ili polufinalu. Jedini put kad smo ih dobili, bilo je to u četvrtfinalu, u naizgled mnogo bezizlaznijoj situaciji.

Maul

pre 4 godine

Imao je 5 ličnih od tog 3 puta faul u napadu od kojih je bio 1 a scena meca je kada su Papanikolau i Giannis udvajali Ceha a ovaj Kostas dize ruku da je on napravio i onda njegova faca kad je vidio da je Giannisu sviran 4 faul haha

blabojzna

pre 4 godine

Brazil da izgubi? Nema šanse. Sada ce Aca trica da postavi granitnu odbranu. Nije za dzabe šest meseci razmisljao samo Grcima i Amerikancima. Sada će ta, do sada nikada vidjena taktika, doći do izražaja....

ćivot

pre 4 godine

Kosarkaske sile Litvanija i Grcka ispale u grupi a botovi iz Zeleznika vec 20 sati pljuju Djordjevica i Srbiju iako imamo realne sanse da udjemo u polufinale :)
(Pop, 09. septembar 2019 12:49)

Dosta ostrascen i nerealan komentar. Prvo, i po i menima i po igri, imamo kvalitetniji tim od obe pomenute reprezentacije. A drugo, ljudi kritikuju Saleta zbog stvari koje su ocigledne, iste stvari pisu i evropski i americki mediji, oko postavke igre oko Jokica. Ocigledno da ne igramo na nasu najjacu snagu. Spanci sa ekipom koja u proseku ima 30+ godina, dobise nas na brzinu, jer na teren izlazi postava sa Bobijem, Jokicem i Bjelicom. Bot je onaj ko se slepo drzi neceg, a to je u ovom slucaju podrska necemu sto ne funkckonise.

Ako si trener, zasluzujes da se kritikujes zbog trenerskog posla, isto kao sto si zasluzio veciti naklon nacije zbog onoga sto si radio kao igrac.

Хаџи

pre 4 godine

Jel realno da gomila ovde ne može da razume šta je kritika (argumentovana) sa pljuvanjem?
Kakve veze ima Železnik sa kritikama prema Saletu? Što, jel zato što je grobar? Koga bre boli uvo za to? Mene, kao zvezdaša okorelog, više nervira što je poveo Gudurića koji ne može vola da ubode još od priprema, poveo Simonovića čija je uloga ranije bila mnogo veća, sad je mnogo manja. Umesto njih je trebao da povede pa i Kalinića. No nema veze to...
Od momenta kad smo saznali protivnike i ukrštanja kako ide, govori se kako je najbitniji meč sa Španijom. I šta Djordjević uradi povodom toga? APSOLUTNO NIŠTA.
Od tri naša vodeća igrača JOKIĆ - BJELICA - BOGDAN. Jedino Bogdan igra prirodnu poziciju i vidi se da igra kvalitetno i dobro. Pomerio je Jokića i Bjelicu za jednu nižu poziciju, i šta je dobio... pa dobio je frustraciju Jokićevu koja rezultira isključenjem, i dobio je indisponiranog Bjelicu koji ne zna gde bije...
Jokić na poziciji 4, prima lopte u uglu terena i tu je apsolutno nemoćan protiv bržih igrača. Milutinov dobro je igrao, ali on treba da bude 2 centar, treći Boban. Radulja VIŠAK! Bolje da je poveo Nedovića jer bi on sa Špancima mogao da se juri...
Imam samo 1500 karaktera ovde pa ne mogu sve da navedem. Sale je išao iz greške u grešku... a ja sam prvi podržavao njegovu selekciju čekavši da vidim duel sa Španijom. Nisu oni balavci i amateri da odjednom ne znaju da igraju. Postavka igre je bila velika 0, bez plana B - ako Bogdana ne krene. Ponavlja se to stalno!

robin hud

pre 4 godine

Da li znate za sramotu?
sramota je subota uveče...što je po nekima maksimum...
dajte malo podrške za ljude koje su nas tolike godine radovali ...da li je moguće da ste toliko malodušni i licemerni!!!
IDEMO BRE SRBIJA!!!!

Vucko

pre 4 godine

Ogroman uspeh za Cese, i to bez Veselog. Veliko iznenadjenje, oni i Poljaci u cetvrtfinalu, a ispale reprezentacije kao sto su Litvanija i Grcka, Nemacka sa Sruderom jos u prvoj grupi.

Mladen

pre 4 godine

Zamislite da dobije Brazil Ameriku, ode kao prvi iz grupe u četvrtfinale, a Amerika kao druga, Česi koji se trenutno raduju ispadnu, a Ameri odu u deo kostura sa Španijom, a ne sa Srbijom kako se očekivalo. Ee, to bi bio šou!

Kosarkamanijak

pre 4 godine

Kosarkaske sile Litvanija i Grcka ispale u grupi a botovi iz Zeleznika vec 20 sati pljuju Djordjevica i Srbiju iako imamo realne sanse da udjemo u polufinale :)
(Pop, 9. septembar 2019 12:49)

O kakvim botovima ti pricas?! Jel ti citas svoj komentar? Do juce smo pricali o finalu i velikoj prilici za zlatnu medalju a sada smo u situaciji da "imamo realne sanse za polufinale".Pa upravo se o tome i radi,ovo juce nas je ekspresno spustilo za 2 sata od ambicija da uzmemo zlato do imamo realno sanse za polufinale.Sta ce mi polufinale i sigurna borba za bronzu?! Veliki neuspeh,sa ovim juce otisla sansa za finale i zlato.O tome se radi,kakvo crno polufinale sa najjacim timom od Indianapolisa,neuspeh ogroman

Gorstak

pre 4 godine

Brazil treba da dobije +23 amere da bi isao dalje hm
(Only red, 09. septembar 2019 13:39)

Aj pogledaj ponovo tabelu pre nego sto lupnes

dragaN

pre 4 godine

Sta pljujete Djordjevica?! U kakvom mi tripu zivimo? Nikad bolja generacija, ma date?! Guduric, Simonovic, Marjanovic, Lucic prosek realno. Raduljica (jedina Djordjeviceva greska, mada je protiv Italije i Spanije bio solidan) i Bircevic losi. Jedino imamo Jokica i Bogdana vrhunske igrace. Bjelica totalno van ritma u bitnim utakmicama. Nadam se da ce sad da krene kao sto on zna i da nas vodi do zlata odnosno medalje! Momci sa srecom! P. S. Vaso, primi moje saucesce!
(maradona, 9. septembar 2019 13:08)

Gledao sam utakmicu protiv Spanije, prvi put posle 15 godina, a ranije sam redovno pratio. Kakav jad i beda od igraca koji promasuju zicere i koji se plase kada neko ispred kosa krene na njih. Ako neko stvarno kaze da je ovo nikad bolja generacija meni ga je zao. Porediti ovu generecaiju sa Divcem, Paspaljem, Dordjevicem, Danilovicem je vise nego zalosno. Sa ovom generacijom, ako stignemo do polufinala, bice to pre svega zasluga Djordjevica. Mada ne mogu da razumem kako je u tim mogao da pozove onog Raduljicu.

Zhol

pre 4 godine

@Kosarkamanijak Kako je tacno Djordjevic kriv sto Guduric ne moze kliker u bazen da ubaci, a kamoli kosarkasku loptu kroz kos? On ga tera da promasuje otvorene trojke, ili kako? Ne slazem se ni ja sa mnogim stvarima koje Sale radi, ali razlog sto konretno Guduric pravi ocajne odluke, i skandalozno sutira tesko da lezi u Djodjevicu.

Postovalac igre

pre 4 godine

Grčka od kako ne igra legenda Dijamantidis i Spanulis odnosno Zizis i Papalukas pa onda nekadašnja krila Focis,Carcaris oni nisu više nikakve selekcija opasno po protivnika drugih zemalja. Slukas vidno rovit došao na SP. Janis čovek igra za sebe. Ostali nisu vredni komentarisanja. Česima svaka čast igraju jako lepu košarku i naprijatnije su iznenađenje na mundobasketu zasad.

Srbija rasadnik talenata

pre 4 godine

Još mi da se raspadnemo sutra protiv Argentine.I da se razilazi družina.
Hemija je žestoko uzdrmana.Zbog svega što se desilo i dešava.
Juče su na Španci našamarali ko beba zvečku.
Bolje je tako nego da se brukamo i posle žalimo što smo četvrti.
A kompletno rukovodstvo u savezu i cela ekipa u stručnom štabu na čelu sa legendom da podnesu ostavke.Pa onda ajmo sve iznova kao 2007.sa Slavnićem.

vince carter

pre 4 godine

Citam komentare i cekam odgovor @Jeremije aka basketbal reference kako su nas ameri napunili 40 razlike i nasu reprezentaciju izjednaci sa celom Evropom i ili Evroligom. Spance su dobili 6 razlike i sta sad? A da spoje Spanija i Srbija igrace kao Kalifornija,arizona i ostalih 48 drzava??? Pazi te ovako,kada je Durant presao u Wariorse,kazu upropastio je NBA ligu jer niko ne moze da ih pobedi...super tim,ostatak NBA lige ne moze da se nosi sa timom od 4 super igraca...a Ameri naprave tim od 12 super igraca,sa druge strane Evropa ili Evroliga nikada nije imala priliku da napravi svoj super tim!!! To ti ne smeta @Jeremija :)) Jel znas da su Lebron,durant,Kobi,westbruk i ostali jedva dobili samo Spance 2012te? Nek igra Lebron za Grcku da ga vidimo,ups on je izgubio od Grcke za USA :))

Bogdan

pre 4 godine

Zar ne treba Ceska da ispadne? Imaju najslabiju kos razliku.
(Bodibond, 9. septembar 2019 15:13)
Slabo racunas.
Brazil -21
Grcka +6
Ceska +14

gepekovanje je laž

pre 4 godine

Još mi da se raspadnemo sutra protiv Argentine.I da se razilazi družina.
Hemija je žestoko uzdrmana.Zbog svega što se desilo i dešava.
Juče su na Španci našamarali ko beba zvečku.
Bolje je tako nego da se brukamo i posle žalimo što smo četvrti.
A kompletno rukovodstvo u savezu i cela ekipa u stručnom štabu na čelu sa legendom da podnesu ostavke.Pa onda ajmo sve iznova kao 2007.sa Slavnićem.
(Srbija rasadnik talenata, 09. septembar 2019 13:05)
Ti bi kanda voleo da bude tako? Pa da doktor postavi Klipu za selektora, a okosnica da budu Tejic, Rebic, Dobric, Davidovac i Guduric?

1

ja

pre 4 godine

@ (Banjalucanin, 9. septembar 2019 13:02)

Nekada je bila, možda, mnogo jača odbrana igrač na igrača u NBA, ali je, ukupno gledano, kvalitet timske odbrane toliko podignut, da se sadašnja situacija ne može meriti sa onom iz 90-tih ili ranije. Posebno je tome pogodovala promena pravila koja je dozvolila zonu. Samo ljudi to ne shvataju.

Ne znam kako se zove emisija o NBA koja dovodi najbolje igrače i trenere da pričaju o svom igračkom iskustvu upoređuju razne epohe NBA lige, ali u jednoj epizodi su gostovali Ker i još neki sadašnji treneri koji su gledali utakmice iz 80-ih i 90-ih godina. Svi su imali potpuno identičan komentar, u fazonu - ala se nekada timska odbrana igrala labavo, zamislite da vam danas ovako (pokazuju situaciju gde npr. Džordan, dodaje loptu Pipenu na trojci, a onda protrči kroz reket i izađe na drugu stranu da primi loptu i poentira) igrač seče i trči kroz reket bez lopte, NE-ZA-MI-SLI-VO. Prvi odbrambeni igrač u reketu bi ga "namestio" na lakat i vratio bi ga iza linije za tri poena, odakle je došao...

Lorimer

pre 4 godine

Ja nisam bot iz Železnika, ali tvrdim da je Đorđević onoliko loš trener koliko je bio dobar igrač. "Realne šanse za polufinale"? Sa ovim timom, takva očekivanja?Možda je to dosta vama poštovaocima lika i dela Nj.K.V. Đorđevića, meni je to užas.
(misa, 09. septembar 2019 13:34)

Kao igrač znamo čega se sve naosvajao. Kao selektor Srbije je preporodio reprezentaciju koja je bila godinama u buli, i za 4 godine uzeo tri medalje, gde mu je polufinale bilo najslabiji rezultat. Pri tome mu je ekipa uvek igrala odlično, pa i tada kada nije uzeta medalja (slično kao Dudina na SP 2010.). A sa kakvim to super-timom raspolaže? Da ne pričamo sa kakvim timom je došao do finala EP prošli put.

Gorstak

pre 4 godine

Smirili se malo mediji definitivno, nema vise da se prati reprezentacija i u toalet ako treba. To mi se svidja, manje pritiska na momke. Protiv Argentine samo jako i stalozeno, a onda polufinale ko dodje dodje. Usa, Australija ili Francuska, srce na teren.

djura

pre 4 godine

Da li je sada jasno kakav je cirkus NBA i kakve se mekane odbrane igraju. I Janis i Jokić gde su im tripl - dablovi nema ih nigde na prvenstvu?
To su te zvezde sa 150-200 miliona $ u ugovorima.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bes, 9. septembar 2019 12:54)

1. jokic nije imao triplove ni protiv angole ni protiv filipina - zakljucak da igraju vanzemaljsku odbranu
2. kako ameri ne primaju stotku s obzirom da su im svi igraci iz lige gde se ne igra odbrana?
3. naravno da je lakse da se zaletis na odbranu na terenu koji je duzi i siri za metar

pojma ti nemas o zivotu a ne o sportu lol

WillyWonka

pre 4 godine

Potrošena i dosadna Grčka, koja se uvijek nekako provlačila među najbolje, odlazi kući. Zasluženo. Grčka 20 godina igra istu košarku sa, maltene, istim igračima. Koji su izraubovani i bez Spanulisa kao bez glave. Osim Janisa, tu nema igrača koji može dvije utakmice zaredom zabiti 20+ poena. Ali za Janisa selektor Grčke nema akciju. Valjda je mislio da će se svi sklanjati s puta i pustiti ga u reket. Mislim da najveća krivica pada na selektora Grčke, koji nije znao iskoristiti potencijal ovog izuzetnog igrača.
Na kraju, drago mi je što su ispali, nadam se da će shvatiti da im treba osvježenje (ukoliko Grci uopšte imaju nekog mladog igrača).

NS oldtajmer

pre 4 godine

Ovaj forum postade popriste medjusobnih psihoanaliza ucesnika i psihijatrijska "ordinacija". ....... Uzivajte malo, braco i sestre, u sportskom nadmetanju kosarkaskih reprezentacija razlicitih igrackih sposobnosti.

Mediterano Blanco

pre 4 godine

Sve cestitke za Cesku i Poljsku,njih debi na svetskom prvenstvu u košarci i cetvrtfinale(Ceška verovatno,pošto ce Ameri rutinski privode kraju protiv Brazila),veliki uspeh za Cehe i Poljake,koji ce verovatno da ispadnu u cetvrtfinalu,pošto ce igrati protiv vrlo solidne Espana i odlicne Australije.
PS:Sada odlegledao mec Francuska-Australija,gde je Australija dobila 100-98,ubedljivo najbolji i najkvalitetniji mec do sada na prvenstvu.Evo odlicne prilike za Australiju do protiv Ceške dodju do svog prvog polufinala u istoriji,gde ce se naci verovatno protv Espana,derbi u najavi u polufinalu.Ali i cetvrtfinalni par USA-Francuska ce biti zanimljiv,imam osecaj da ce Francuzi konacno da izbace Amere,što bi bilo ekstra,Francuzi imaju kvalitet da igraju protiv Amera i evenutalno pobede.

jedan od mnogih

pre 4 godine

@pop - ti ljude koje nazivas botovima su kud i kamo realniji od vas botina sa juga koji ne mozete organizovano ni da navijate

ja jos uvek verujem da nama nije bio dan a da bi Spancima i frizider usao u kos

Srdjan Djumic

pre 4 godine

Polako, mozemo i mi ovako vec sutra.
Argentina ima sve pobede, dva niska i prebrza pleja naspram nasa dva.
Bice cupavo...
Sa Bircevicem, Simonovicem i Raduljicom, bez Teodosica, Nedovica, Milosavljevica, Kalinica, Macvana...
I bronza je uspeh!

Stefan

pre 4 godine

Koliko negativnih komentara na nase momke. Au. Kakvo razilazenje sinovi, o cemu vi pricate. Sta ocekujete, Dream team 92, covece jaki smo kao crna zemlja, i da,uzecemo zlato. Kosarkaske analfabete svasta ovde znaju da lupetaju. Prvi cete biti na trgu kad budemo svetski prvaci. Sramota!!!!

basketball reference

pre 4 godine

@Banjalucanin

Misliš na ono gašenje NBA igrača jakom odbranom na svetskom prvenstvu, kao što smo ih mi onomad zaustavili u Finalu pa su nas razbili samo 40 razlike?:)

Ja mislim da je nekad bila 100 puta jača odbrana u NBA a iz pouzdanih izvora sam čuo da je nekada i cveće lepše mirisalo nego danas...

nostalgija

pre 4 godine

Nije mi jasno zasto je Grckoj trebala pobjeda od 12 razlike. Zar nije u ovoj varijanti Grcka najbolja kad se trogao uzme u obzir?
Grcka- Pobjeda 7 razlike, poraz 1 razlike = +6
Ceska- Pobjeda 12 razlike, poraz 7 razlike = +5
Brazil- Pobjeda 1 razlike, poraz 12 razlike = -11
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mladen BD, 9. septembar 2019 13:44)

Verovatno trolujes(mrzim ovaj izraz i sve slicne njemu tipa hejt, ali ajde, kad se vec ustalio, a i to trolovanje je maloumno), ali za slucaj da gresim, cisto da ne zbunjujes ostale, Ceska je dobila Brazil sa 22 razlike.

Аспера

pre 4 godine

Nije mi jasno zasto je Grckoj trebala pobjeda od 12 razlike. Zar nije u ovoj varijanti Grcka najbolja kad se trogao uzme u obzir? 
Grcka- Pobjeda 7 razlike, poraz 1 razlike = +6 
Ceska- Pobjeda 12 razlike, poraz 7 razlike = +5 
Brazil- Pobjeda 1 razlike, poraz 12 razlike = -11
(Mladen BD, 09. septembar 2019 13:44)

Ovih 12 prepravi u 22 i bice ti jasnije.

Srbija rasadnik talenata

pre 4 godine

@Zastava101 Specijal
Šta tebe boli briga ko sam i šta sam.Sudeći po gomili gluposti koju si napisao zakačivši se za moj komentar.Rekao bih da si klasičan buzdovan koji srbuje po splavovima i kafićima a do istih stiže kolima koje parkira direkt na kej(šetalište pored reke)jer ima betona mora da je parking.Ko će tegliti noge a o sportu i balkanskim narodima znaš koliko si naučio prateći drugi dnevnik.E moj plitki potoku.Uzgred hvala.Znam da sam lepo napisao.Sriče se prilikom čitanja.

Kukatilo

pre 4 godine

Da se okanete vi nasih nacionalnih penzija. Bas me briga sto neko sa 60+ radi da zaradi penziju meni koji imam 40 i radim obezbedjenje na splavovima. Pucam od zdravlja ali pitajte majku i oca sto ni nisu doneli medalju Srbiji? Neka rade i treba da rade do 60 odnosno 65.
(Bajloni, 09. septembar 2019 13:32)

Sta znam, valjda su isli na fakultete, budale...

Ранко Милановић Република Српска

pre 4 godine

Sad ovaj sa Sport kluba kaze da Brazil mora da pobedi 22 razlike da bi prosao, zar ne treba da pobedi samo i u tom slucaju bi bio prvi u grupi, a USA druga?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nemanjakg, 9. septembar 2019 12:39)

Не ослањај се брате на ауторитете, само укључи мозак свој.... само бета режим бајо мој😉
У праву си

Zastava101 Specijal

pre 4 godine

Još mi da se raspadnemo sutra protiv Argentine.I da se razilazi družina.
Hemija je žestoko uzdrmana.Zbog svega što se desilo i dešava.
Juče su na Španci našamarali ko beba zvečku.
Bolje je tako nego da se brukamo i posle žalimo što smo četvrti.
A kompletno rukovodstvo u savezu i cela ekipa u stručnom štabu na čelu sa legendom da podnesu ostavke.Pa onda ajmo sve iznova kao 2007.sa Slavnićem.
(Srbija rasadnik talenata, 09. septembar 2019 13:05) Dobro si ti to sročio, pitanje je samo ZAŠTO? i to ako nisi Hrvat ili šiptar. Odigrali momci lošije ili je Španija baš, baš toliko jaka pa šta, ili smo imali loš dan, sutra dobijamo argentince i to je to, ako izgubimo i to je u redu momci su naši i ne vidim što bi ih pljuvali ili neko misli da neko više želi zlato od njih samih.

ja

pre 4 godine

@ (reminder, 9. septembar 2019 13:08)

Ako Brazil pobedi Amerikance, dalje idu Amerika i Brazil (tim redosledom). Ako Brazil izgubi od Amerikanaca, dalje idu Amerika i Češka (tim redosledom).

A za Anicu, domaćicu, jendu dojavu i serenadicu molim!

pre 4 godine

Omasih, igrala da pobede sa 9 razlike...
(anica, 9. septembar 2019 12:35)

Šta je, ne kuvaš ručak na vreme, pa nema ni za svitnejls, za šminku, krpice i parfemčiće od ovlašćenog spozonzora? Pa se konmpenzira u kladinonici na tiketima, dok se na produženoj s mlekom za istim stolom kladionice, u misiji popunjavnja tiket ne zadesi neki sponzor boljeg brenda?

Jao Anice...

Da si se udala za mene imala bi krpice i parfemčiće jer furam neku robu iz Turske. Kad kažem "robu" mislim upravo na majice, krpice, draperje i parfeme. Onakva vrsta "robe" da se mene pita snosila bi SMRTNU KAZNU. I igra li bi mi svako veče samo kolce na uvce pred spavanje, bosonoga... a ne tikete!!

I buranija i grašak da se skuvaju kako mi je majka kuvala minimum. Ako bi kuvala kako mi je baka kuvala ženio bi te i u crkvi, pred Bogom bi te zakleo na ljubav. Odigrao bi "siguricu"...

Nego jel znaš ti Anice, onaj fazon kad idu dva tipa i riba. I jedan je češka, a drugi je slovačka!

Larry

pre 4 godine

Сад видите да ово није НБА и да ствари не функционишу толико просто да је један играч звезда и икона. Ово је првенство у ком екипа,сачињена од другара, представља свој народ и бори се за медаљу да би усрећили нас што их бодримо од куће. Ово је упућено свима вама што сте једва чекали да изгубимо па да кренете са кмечањем и кукањем: Пустите Салета и момке на миру и размислите како се осећа један Бирчевић а поготово Гудурић на коме се то и види када их толико критикујете. На крају крајева размислите како се осећа Васа Мицић
(Јагуар, 09. septembar 2019 12:51)

Za Vasu i Gudurica nemam prigovora, momci za respekt. Nisu pokazali najbolje, Vasa i za razlogom debelim, sta je tu je, bice bolje. Ali cela nacina za Bircevica govori kako zauzima mesto boljima, kako ga Sale zove da bi ga reklamirao, tako da me briga kako se on oseca. Svim momcima skidam kapu osim Bircevicu i Djordjevicu

King

pre 4 godine

Gledao sam utakmicu protiv Spanije, prvi put posle 15 godina, a ranije sam redovno pratio. Kakav jad i beda od igraca koji promasuju zicere i koji se plase kada neko ispred kosa krene na njih. Ako neko stvarno kaze da je ovo nikad bolja generacija meni ga je zao. Porediti ovu generecaiju sa Divcem, Paspaljem, Dordjevicem, Danilovicem je vise nego zalosno. Sa ovom generacijom, ako stignemo do polufinala, bice to pre svega zasluga Djordjevica. Mada ne mogu da razumem kako je u tim mogao da pozove onog Raduljicu.
(dragaN, 9. septembar 2019 13:20)

Care nivo košarke je toliko podignut i siguran sam da bi ova reprezentacija poderala onu Đorđevićevu.

jsx

pre 4 godine

U NBA igras 100 utakmica godisnje (ok mnogi manje), timovi trejduju da bi dobili igrace koji se dopunjuju s tvojima, a ovde se procenjuje kvalitet na osnovu takmicenja koje se odrzava jednom u 4 godine, na kom cesto prvi put igras saigrace i gde mozes da se slikas ako imas samo sutere (kao Italija) ili samo unutrasnju igru (kao Grcka). Suteri su, naravno najlakse uklopljivi i zato Bogdan deluje bolje od Janisa i Jokica (a i zbog toga sto cesce igra sa saigracima, naklon zbog toga), ali bi uz pravu podrsku videli njihovu snagu (mada manje Janisovu, ipak je teze sa FIBInim pravilima, ali opet zamislite da ima jednog ludog sutera da siri teren). Slazem se da su kompletni igraci poput Durenta ili Kobija (koji je losiji suter doduse, ali i dalje dobar) ujedno i najbolji po bilo kojim pravilima, ali ne znaci da je svaki suter bolji od atipicnijih igraca iako ce ovde to uvek delovati.

Kosarkamanijak

pre 4 godine

A kakvim to timom rodjace ?
Špansko prva petorka jača nego naša . Ti mislio da je Gudura veliki igrač , Bobi, Birca, Simon , Micic , Lucic ?
Prosek druže prošek . Ja to zlato nisam ni očekivao tako lako kako ga ti opisa .
Polufinale jeste uspeh .
(Sasa, 9. septembar 2019 13:42)

Sa najboljim timom uz SAD druze.Spanska petorka moze biti najbolja samo u tvojim ruznim snovima.Nigde veze ni pokrica za to sto si rekao.Da,tacno je da najspremniji i najzdraviji Teo fali,ali i bez njega ovaj tim je duplo jaci na papiru od spanskog

milos

pre 4 godine

samo se vreba kad ce neko da pogresi,svi smo procitali da cesi igraju sa gubitnikom aus-fra,ali znamo da igraju sa boljim,ziv covek gresi

Mladen BD

pre 4 godine

Nije mi jasno zasto je Grckoj trebala pobjeda od 12 razlike. Zar nije u ovoj varijanti Grcka najbolja kad se trogao uzme u obzir?
Grcka- Pobjeda 7 razlike, poraz 1 razlike = +6
Ceska- Pobjeda 12 razlike, poraz 7 razlike = +5
Brazil- Pobjeda 1 razlike, poraz 12 razlike = -11

Bajloni

pre 4 godine

Da se okanete vi nasih nacionalnih penzija. Bas me briga sto neko sa 60+ radi da zaradi penziju meni koji imam 40 i radim obezbedjenje na splavovima. Pucam od zdravlja ali pitajte majku i oca sto ni nisu doneli medalju Srbiji? Neka rade i treba da rade do 60 odnosno 65.

jsx

pre 4 godine

Dao sam prosli komentar u kom branim Janisa,ali mislim da bi Grcima Harden mnogo vise znacio (makar bi dobili Brazil). Ne bi makar smeli da ga fauliraju jer daje slobodna (imao bi ih i ovde, on vise zloupotrebljava pravila nego sto mu sudije pomazu iako ima oba) niti da mu daju otvorene trojke (imao 5/7 protiv nas)? Bolji je i dodavac. Mozda bi se ispromasivao, ali kad se uracunaju trojke i sutevi pod "faulom" nije ni toliko neefikasan. Los je u odbrani (pri preuzimanju, 1-1 je zapravo skoro pa odlican), ali makar ne bi imao 5 licnih...

Basketash

pre 4 godine

Chesi razocharali u utakmici biti ili nebiti ti odigrash ovako slabo budesh nadigran.I razbijen I srecno prodjesh ljudi zabiravljaju da ih je grchka dobila I to lako

kebek123

pre 4 godine

Dobro, sve sam saznao, medalje su vec podijeljene, rezultati se vec znaju, ali ne kontam kakve veze Harden ima sa Grckom ?????? Objasnjenje molim, pliiiz :)

Pop

pre 4 godine

Kosarkaske sile Litvanija i Grcka ispale u grupi a botovi iz Zeleznika vec 20 sati pljuju Djordjevica i Srbiju iako imamo realne sanse da udjemo u polufinale :)

Kosarkamanijak

pre 4 godine

Sve nam se otvaralo.Imamo najjaci tim jos od Indianapolisa.Nikad starija i tanja Spanija.Litvanija i Grcka ispale pre 1/4 finala.Zreb nam omogucio da sami o sebi odlucimo i izbegnemo SAD do finala.Sve,sve sto je moglo,poklopilo nam se.I sta uradis? Prospes ceo turnir protiv spanske gerijatrije koja te ugazi 20 razlike kao da igraju Gasol,Navaro sa Rudijem,Garbahosom i Kalderonom u najboljim danima.Zasto? Zato sto si krenuo po zlato sa amaterom Raduljicom koji ozbiljno kosarku je poslednji put igrao pre mozda 3 godine,jer da nije tako ne bi bio u Kini.Sa Bircevicem koji moze da igra u KK Dinamik eventualno i nista dalje od toga.Najbolji trojkas Evrolige i igrac koga je Memfis uzeo upravo zbog suta,Guduric,kod tebe ne moze bazen da pogodi.Zasto? Gde je odgovornost selektore? I sad ce neko da mi predstavi kad se uzme bronza (ako se uopste i to uzme,jer ce nam za bronzu protivnik biti Spanija/Francuska/Australija,a znamo kako smo nemotivisani prolazili i gubili bronze 2010. i 2015. godine),da je to neki uspeh?! Ne nije uspeh.Ako si na SP dosao u skoro nikad jacem sastavu,ako si dosao kao aktuelni srebrni sa EP,SP i OI,ako su te svi videli kao glavnog favoriti i ako ti je zreb to omogucavao,bronza je ogroman neuspeh i korak unazad.Sve zato sto te Skariolo pregazi kao mrava taktikom.Volim te Sale,hvala ti za sve,ali budu iskren prema sebi.Zelen si za mnogo stvari jos uvek

Srbija rasadnik talenata

pre 4 godine

Još mi da se raspadnemo sutra protiv Argentine.I da se razilazi družina.
Hemija je žestoko uzdrmana.Zbog svega što se desilo i dešava.
Juče su na Španci našamarali ko beba zvečku.
Bolje je tako nego da se brukamo i posle žalimo što smo četvrti.
A kompletno rukovodstvo u savezu i cela ekipa u stručnom štabu na čelu sa legendom da podnesu ostavke.Pa onda ajmo sve iznova kao 2007.sa Slavnićem.

ww

pre 4 godine

Sve ekipe koje smo mi " razvaljivali" u pripremnom periodu odose kuci. Sad se vidi koja je to iluzija bila. Eto i nas uskoro za Grckom,Litvanijom,Nemackom...

Daka Pg

pre 4 godine

evo koliko smo mi imali pogresno misljenje o jacini nase reprezaentacije, mislili smo da su Bogovi a nisu...sve reprezentacije koje su dobili u pripremnim utakmicama (Turska, Grcka, Italija, Litvanija) nisu se plasirali ni u cetvrtfinale eto toliko o nasoj i njihovok "jacini"..znaci prvi ozbiljniji protivnik Spanija nas je spustila na zemlju..a sad samo sa jednim plejom gubimo od Argentine i idemo kuci..eto "veliki" Djordjevicu sa ovakvim igracima napravio si prosjek tim..ne moze to svako

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Kritikovati našu reprezentaciju zbog jednog poraza je posle ovoga van svake pameti.Šta sad kažete za ovo.Janis i jako solidna ekipa pakuju kofere?!?!

King

pre 4 godine

Gledao sam utakmicu protiv Spanije, prvi put posle 15 godina, a ranije sam redovno pratio. Kakav jad i beda od igraca koji promasuju zicere i koji se plase kada neko ispred kosa krene na njih. Ako neko stvarno kaze da je ovo nikad bolja generacija meni ga je zao. Porediti ovu generecaiju sa Divcem, Paspaljem, Dordjevicem, Danilovicem je vise nego zalosno. Sa ovom generacijom, ako stignemo do polufinala, bice to pre svega zasluga Djordjevica. Mada ne mogu da razumem kako je u tim mogao da pozove onog Raduljicu.
(dragaN, 9. septembar 2019 13:20)

Care nivo košarke je toliko podignut i siguran sam da bi ova reprezentacija poderala onu Đorđevićevu.

Mladen BD

pre 4 godine

Nije mi jasno zasto je Grckoj trebala pobjeda od 12 razlike. Zar nije u ovoj varijanti Grcka najbolja kad se trogao uzme u obzir?
Grcka- Pobjeda 7 razlike, poraz 1 razlike = +6
Ceska- Pobjeda 12 razlike, poraz 7 razlike = +5
Brazil- Pobjeda 1 razlike, poraz 12 razlike = -11

Bes

pre 4 godine

Da li je sada jasno kakav je cirkus NBA i kakve se mekane odbrane igraju. I Janis i Jokić gde su im tripl - dablovi nema ih nigde na prvenstvu?
To su te zvezde sa 150-200 miliona $ u ugovorima.

misa

pre 4 godine

Kosarkaske sile Litvanija i Grcka ispale u grupi a botovi iz Zeleznika vec 20 sati pljuju Djordjevica i Srbiju iako imamo realne sanse da udjemo u polufinale :)
(Pop, 09. septembar 2019 12:49)

Ja nisam bot iz Železnika, ali tvrdim da je Đorđević onoliko loš trener koliko je bio dobar igrač.
"Realne šanse za polufinale"? Sa ovim timom, takva očekivanja?
Možda je to dosta vama poštovaocima lika i dela Nj.K.V. Đorđevića, meni je to užas.

Јагуар

pre 4 godine

Za Vasu i Gudurica nemam prigovora, momci za respekt. Nisu pokazali najbolje, Vasa i za razlogom debelim, sta je tu je, bice bolje. Ali cela nacina za Bircevica govori kako zauzima mesto boljima, kako ga Sale zove da bi ga reklamirao, tako da me briga kako se on oseca. Svim momcima skidam kapu osim Bircevicu i Djordjevicu
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Larry, 9. septembar 2019 13:47)

Ђорђевић је легенда српске кошарке и њему не скидају капу једино незналице или комплексаши. Што се тиче квалитетнијих играча којима Бирчевић заузима место претпостављам да се ради о Калинићу али позив њему био би потпуно обесмишљавање појма репрезентације. Мада након свих коментара који су овде остављени после пораза јучерашњег не могу да смислим кога смо заслужили да нас представља боље него тај што мастурбира на видео чет а има услове да ствара породицу

Toto-ko-tunjo

pre 4 godine

Sve nam se otvaralo.Imamo najjaci tim jos od Indianapolisa.Nikad starija i tanja Spanija.Litvanija i Grcka ispale pre 1/4 finala.Zreb nam omogucio da sami o sebi odlucimo i izbegnemo SAD do finala.Sve,sve sto je moglo,poklopilo nam se.I sta uradis? Prospes ceo turnir protiv spanske gerijatrije koja te ugazi 20 razlike kao da igraju Gasol,Navaro sa Rudijem,Garbahosom i Kalderonom u najboljim danima.Zasto? Zato sto si krenuo po zlato sa amaterom Raduljicom koji ozbiljno kosarku je poslednji put igrao pre mozda 3 godine,jer da nije tako ne bi bio u Kini.Sa Bircevicem koji moze da igra u KK Dinamik eventualno i nista dalje od toga.Najbolji trojkas Evrolige i igrac koga je Memfis uzeo upravo zbog suta,Guduric,kod tebe ne moze bazen da pogodi.Zasto? Gde je odgovornost selektore? I sad ce neko da mi predstavi kad se uzme bronza (ako se uopste i to uzme,jer ce nam za bronzu protivnik biti Spanija/Francuska/Australija,a znamo kako smo nemotivisani prolazili i gubili bronze 2010. i 2015. godine),da je to neki uspeh?! Ne nije uspeh.Ako si na SP dosao u skoro nikad jacem sastavu,ako si dosao kao aktuelni srebrni sa EP,SP i OI,ako su te svi videli kao glavnog favoriti i ako ti je zreb to omogucavao,bronza je ogroman neuspeh i korak unazad.Sve zato sto te Skariolo pregazi kao mrava taktikom.Volim te Sale,hvala ti za sve,ali budu iskren prema sebi.Zelen si za mnogo stvari jos uvek
(Kosarkamanijak, 09. septembar 2019 12:41)
Sta covek sve ispisa a jos nije ni na vidiku kraj takmicenja. Ovaj komentar je ok da smo zavrsili kao 3 ili 4 ovako..(cekaj i nadaj se porazima da bi opravdao svoju mrznju prema selektoru)

sef strucnog staba

pre 4 godine

Kriminalno iskljucenje za Janisa kao i za Jokica juce, nepostovanje superstarova i ubuduce cu shvatati zasto niko od njih ni ne zeli da igra za reprezentaciju. Da dodje jedan Harden i da mu neki meksikanac ne sudi faulove? Strasno, pogledajte koliko su zasticene zvezde u fudbalu, a pogledajte ovo.

Mile

pre 4 godine

Pa nije Sale kriv druze sto Guduric ne moze da pogodi bazen... ajde malo da budemo i realni..
(pamet u glavu, 09. septembar 2019 13:41)

Naravno da je kriv !!!
Nije samo u pitanju Guduric nego i Lucic, pa Simonovic i ostali ... Osim Bogdana niko nista ne moze da pogodi ...
E sad ili su lose pripremljeni ili ne znaju, ako su lose pripljemljeni "fizicki ili psihicki" kriv je trener, ako ne znaju opet je kriv trener jer ih je pozvao ...
Po meni nas trener igra jednoobraznu kosarku kojoj ako odigras zonu igraci jednostavno stanu ... nisu spremni ni za sta, vrte jednu akciju i to je to ...
Sa druge strane ostavio je kuci Nedovica i Micova a odveo Bircu ...
Ovo nisu izgubili igraci nego trener kao i finale protiv Slovenije ... dobila nas je ekipa kojoj je centar Vidmar ...

Bajloni

pre 4 godine

Da se okanete vi nasih nacionalnih penzija. Bas me briga sto neko sa 60+ radi da zaradi penziju meni koji imam 40 i radim obezbedjenje na splavovima. Pucam od zdravlja ali pitajte majku i oca sto ni nisu doneli medalju Srbiji? Neka rade i treba da rade do 60 odnosno 65.

Basketash

pre 4 godine

Chesi razocharali u utakmici biti ili nebiti ti odigrash ovako slabo budesh nadigran.I razbijen I srecno prodjesh ljudi zabiravljaju da ih je grchka dobila I to lako

A za Anicu, domaćicu, jendu dojavu i serenadicu molim!

pre 4 godine

Omasih, igrala da pobede sa 9 razlike...
(anica, 9. septembar 2019 12:35)

Šta je, ne kuvaš ručak na vreme, pa nema ni za svitnejls, za šminku, krpice i parfemčiće od ovlašćenog spozonzora? Pa se konmpenzira u kladinonici na tiketima, dok se na produženoj s mlekom za istim stolom kladionice, u misiji popunjavnja tiket ne zadesi neki sponzor boljeg brenda?

Jao Anice...

Da si se udala za mene imala bi krpice i parfemčiće jer furam neku robu iz Turske. Kad kažem "robu" mislim upravo na majice, krpice, draperje i parfeme. Onakva vrsta "robe" da se mene pita snosila bi SMRTNU KAZNU. I igra li bi mi svako veče samo kolce na uvce pred spavanje, bosonoga... a ne tikete!!

I buranija i grašak da se skuvaju kako mi je majka kuvala minimum. Ako bi kuvala kako mi je baka kuvala ženio bi te i u crkvi, pred Bogom bi te zakleo na ljubav. Odigrao bi "siguricu"...

Nego jel znaš ti Anice, onaj fazon kad idu dva tipa i riba. I jedan je češka, a drugi je slovačka!

gepekovanje je laž

pre 4 godine

Još mi da se raspadnemo sutra protiv Argentine.I da se razilazi družina.
Hemija je žestoko uzdrmana.Zbog svega što se desilo i dešava.
Juče su na Španci našamarali ko beba zvečku.
Bolje je tako nego da se brukamo i posle žalimo što smo četvrti.
A kompletno rukovodstvo u savezu i cela ekipa u stručnom štabu na čelu sa legendom da podnesu ostavke.Pa onda ajmo sve iznova kao 2007.sa Slavnićem.
(Srbija rasadnik talenata, 09. septembar 2019 13:05)
Ti bi kanda voleo da bude tako? Pa da doktor postavi Klipu za selektora, a okosnica da budu Tejic, Rebic, Dobric, Davidovac i Guduric?

1

Srdjan Djumic

pre 4 godine

Polako, mozemo i mi ovako vec sutra.
Argentina ima sve pobede, dva niska i prebrza pleja naspram nasa dva.
Bice cupavo...
Sa Bircevicem, Simonovicem i Raduljicom, bez Teodosica, Nedovica, Milosavljevica, Kalinica, Macvana...
I bronza je uspeh!

Turbulencija

pre 4 godine

Janis je ugusio svoj tim koji bi bio bolji bez njega, cak smatram da bi bio medju 8. Sasvim korektna ekipa koja je znala da igra odlicnu timsku kosarku i jaku odbranu. Ovako jedna siledzijska igra jednog pojedinca prolazi samo u regularnom delu Nba, kada se i ne igra odbrana i nabija statistika. Zato je on i Mvp tog dela. U plejofu je prethodne dve tri godine na ovakvom nivou a to je cist prosek koji izvlaci na fizikalije. Kosarkaski gledano ne bas mnogo inteligentan i raznovrstan igrac kakav bi morao da bude s obzirom na reputaciju. Ceska sta reci, oni su taj jedan tim koji iznenadi uvek i na svim prvenstvima i to je lepo. Satoranski je objasnio pojam kosarke na ovom prvenstvu. Neka pogleda snimke Janis mozda nesto i upamti.

dragaN

pre 4 godine

Sta pljujete Djordjevica?! U kakvom mi tripu zivimo? Nikad bolja generacija, ma date?! Guduric, Simonovic, Marjanovic, Lucic prosek realno. Raduljica (jedina Djordjeviceva greska, mada je protiv Italije i Spanije bio solidan) i Bircevic losi. Jedino imamo Jokica i Bogdana vrhunske igrace. Bjelica totalno van ritma u bitnim utakmicama. Nadam se da ce sad da krene kao sto on zna i da nas vodi do zlata odnosno medalje! Momci sa srecom! P. S. Vaso, primi moje saucesce!
(maradona, 9. septembar 2019 13:08)

Gledao sam utakmicu protiv Spanije, prvi put posle 15 godina, a ranije sam redovno pratio. Kakav jad i beda od igraca koji promasuju zicere i koji se plase kada neko ispred kosa krene na njih. Ako neko stvarno kaze da je ovo nikad bolja generacija meni ga je zao. Porediti ovu generecaiju sa Divcem, Paspaljem, Dordjevicem, Danilovicem je vise nego zalosno. Sa ovom generacijom, ako stignemo do polufinala, bice to pre svega zasluga Djordjevica. Mada ne mogu da razumem kako je u tim mogao da pozove onog Raduljicu.

Kosarkamanijak

pre 4 godine

A kakvim to timom rodjace ?
Špansko prva petorka jača nego naša . Ti mislio da je Gudura veliki igrač , Bobi, Birca, Simon , Micic , Lucic ?
Prosek druže prošek . Ja to zlato nisam ni očekivao tako lako kako ga ti opisa .
Polufinale jeste uspeh .
(Sasa, 9. septembar 2019 13:42)

Sa najboljim timom uz SAD druze.Spanska petorka moze biti najbolja samo u tvojim ruznim snovima.Nigde veze ni pokrica za to sto si rekao.Da,tacno je da najspremniji i najzdraviji Teo fali,ali i bez njega ovaj tim je duplo jaci na papiru od spanskog

toni bandera

pre 4 godine

Meni je laknulo sad kad znam da ćemo vrlo verovatno igrati sa Amerima, plašio sam se da se ne sapletemo pre njih.
Za polufinale ćemo biti manje potrošeni, nego za propušteno finale protiv Amera gde bismo morali da zapinjemo juče ko Španci, plus da pobedimo u polufinalu Australiju ili Francusku. Ovako trening sa Argentinom pa da vidimo baćo. U eventualnom finalu posle Amerikanaca ćemo obeutiti koga god da pošalje dobri bog.

Sasa

pre 4 godine

Kosarkaske sile Litvanija i Grcka ispale u grupi a botovi iz Zeleznika vec 20 sati pljuju Djordjevica i Srbiju iako imamo realne sanse da udjemo u polufinale :)(Pop, 9. septembar 2019 12:49) O kakvim botovima ti pricas?! Jel ti citas svoj komentar? Do juce smo pricali o finalu i velikoj prilici za zlatnu medalju a sada smo u situaciji da "imamo realne sanse za polufinale".Pa upravo se o tome i radi,ovo juce nas je ekspresno spustilo za 2 sata od ambicija da uzmemo zlato do imamo realno sanse za polufinale.Sta ce mi polufinale i sigurna borba za bronzu?! Veliki neuspeh,sa ovim juce otisla sansa za finale i zlato.O tome se radi,kakvo crno polufinale sa najjacim timom od Indianapolisa,neuspeh ogroman
———
A kakvim to timom rodjace ?
Špansko prva petorka jača nego naša . Ti mislio da je Gudura veliki igrač , Bobi, Birca, Simon , Micic , Lucic ?
Prosek druže prošek . Ja to zlato nisam ni očekivao tako lako kako ga ti opisa .
Polufinale jeste uspeh .

Zastava101 Specijal

pre 4 godine

Još mi da se raspadnemo sutra protiv Argentine.I da se razilazi družina.
Hemija je žestoko uzdrmana.Zbog svega što se desilo i dešava.
Juče su na Španci našamarali ko beba zvečku.
Bolje je tako nego da se brukamo i posle žalimo što smo četvrti.
A kompletno rukovodstvo u savezu i cela ekipa u stručnom štabu na čelu sa legendom da podnesu ostavke.Pa onda ajmo sve iznova kao 2007.sa Slavnićem.
(Srbija rasadnik talenata, 09. septembar 2019 13:05) Dobro si ti to sročio, pitanje je samo ZAŠTO? i to ako nisi Hrvat ili šiptar. Odigrali momci lošije ili je Španija baš, baš toliko jaka pa šta, ili smo imali loš dan, sutra dobijamo argentince i to je to, ako izgubimo i to je u redu momci su naši i ne vidim što bi ih pljuvali ili neko misli da neko više želi zlato od njih samih.

ja

pre 4 godine

@ (reminder, 9. septembar 2019 13:08)

Ako Brazil pobedi Amerikance, dalje idu Amerika i Brazil (tim redosledom). Ako Brazil izgubi od Amerikanaca, dalje idu Amerika i Češka (tim redosledom).

tri sekunde

pre 4 godine

I Janis i Jokić gde su im tripl - dablovi nema ih nigde na prvenstvu?
To su te zvezde sa 150-200 miliona $ u ugovorima.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bes, 9. septembar 2019 12:54)

1. jokic nije imao triplove ni protiv angole ni protiv filipina - zakljucak da igraju vanzemaljsku odbranu
2. kako ameri ne primaju stotku s obzirom da su im svi igraci iz lige gde se ne igra odbrana?
3. naravno da je lakse da se zaletis na odbranu na terenu koji je duzi i siri za metar

pojma ti nemas o zivotu a ne o sportu lol
(djura, 9. septembar 2019 13:18)

Vec sam pisao o tome na drugim postovima, ali evo ponovicu. Moje licno misljenje je da je najveci razlog Janisove i Jokiceve losije igre (u odnosu na NBA) pravilo da FIBA nema pravilo defanzivne 3 sekunde (tj da odbrambeni igrac ne sme da bude 3 sekunde u reketu). To pravilo cini ogromnu razliku, reket u NBA je zbog toga prakticno prazan i jako je tesko cuvati igrace poput Janisa i Jokica jedan-na-jedan. Ovde se napuni reket i gledali smo Jokica dosta puta na ovom prvenstvu kako pivotira levo desno u pokusaju da pridje blize kosu, ali mu to ne uspeva - jedino mu je uspevalo kada uhvati odbijenu loptu, onda je vec prakticno pod kosem. To je GLAVNI razlog zasto ga Djordjevic drzi visoko na pivotu, jer on odatle jos uvek moze da koristi svoje organizacione sposobnosti, pri tome moraju da izadju na njega stvarajuci malo prostora u reketu za druge.

Јагуар

pre 4 godine

Сад видите да ово није НБА и да ствари не функционишу толико просто да је један играч звезда и икона. Ово је првенство у ком екипа,сачињена од другара, представља свој народ и бори се за медаљу да би усрећили нас што их бодримо од куће. Ово је упућено свима вама што сте једва чекали да изгубимо па да кренете са кмечањем и кукањем: Пустите Салета и момке на миру и размислите како се осећа један Бирчевић а поготово Гудурић на коме се то и види када их толико критикујете. На крају крајева размислите како се осећа Васа Мицић

maradona

pre 4 godine

Sta pljujete Djordjevica?! U kakvom mi tripu zivimo? Nikad bolja generacija, ma date?! Guduric, Simonovic, Marjanovic, Lucic prosek realno. Raduljica (jedina Djordjeviceva greska, mada je protiv Italije i Spanije bio solidan) i Bircevic losi. Jedino imamo Jokica i Bogdana vrhunske igrace. Bjelica totalno van ritma u bitnim utakmicama. Nadam se da ce sad da krene kao sto on zna i da nas vodi do zlata odnosno medalje! Momci sa srecom! P. S. Vaso, primi moje saucesce!

Banjalucanin

pre 4 godine

Ovi bi bolji bili bez janisa. NBA nekad i sad je velika razlika , nekad je bila 10 puta jaca odbrana i punooo jaci kolektiv, a danas ovakvi poput ovoga pustaju se da odvaljuju obruc do Plejofa i onda ih ugase poluodbranom, a pravom odbranom tipa na svetskom spustis na prosek od 9,10 poena i izbacis ih zajedno sa ostatkom ekipe.

Kosarkamanijak

pre 4 godine

Kosarkaske sile Litvanija i Grcka ispale u grupi a botovi iz Zeleznika vec 20 sati pljuju Djordjevica i Srbiju iako imamo realne sanse da udjemo u polufinale :)
(Pop, 9. septembar 2019 12:49)

O kakvim botovima ti pricas?! Jel ti citas svoj komentar? Do juce smo pricali o finalu i velikoj prilici za zlatnu medalju a sada smo u situaciji da "imamo realne sanse za polufinale".Pa upravo se o tome i radi,ovo juce nas je ekspresno spustilo za 2 sata od ambicija da uzmemo zlato do imamo realno sanse za polufinale.Sta ce mi polufinale i sigurna borba za bronzu?! Veliki neuspeh,sa ovim juce otisla sansa za finale i zlato.O tome se radi,kakvo crno polufinale sa najjacim timom od Indianapolisa,neuspeh ogroman

vince carter

pre 4 godine

Citam komentare i cekam odgovor @Jeremije aka basketbal reference kako su nas ameri napunili 40 razlike i nasu reprezentaciju izjednaci sa celom Evropom i ili Evroligom. Spance su dobili 6 razlike i sta sad? A da spoje Spanija i Srbija igrace kao Kalifornija,arizona i ostalih 48 drzava??? Pazi te ovako,kada je Durant presao u Wariorse,kazu upropastio je NBA ligu jer niko ne moze da ih pobedi...super tim,ostatak NBA lige ne moze da se nosi sa timom od 4 super igraca...a Ameri naprave tim od 12 super igraca,sa druge strane Evropa ili Evroliga nikada nije imala priliku da napravi svoj super tim!!! To ti ne smeta @Jeremija :)) Jel znas da su Lebron,durant,Kobi,westbruk i ostali jedva dobili samo Spance 2012te? Nek igra Lebron za Grcku da ga vidimo,ups on je izgubio od Grcke za USA :))

Larry

pre 4 godine

Сад видите да ово није НБА и да ствари не функционишу толико просто да је један играч звезда и икона. Ово је првенство у ком екипа,сачињена од другара, представља свој народ и бори се за медаљу да би усрећили нас што их бодримо од куће. Ово је упућено свима вама што сте једва чекали да изгубимо па да кренете са кмечањем и кукањем: Пустите Салета и момке на миру и размислите како се осећа један Бирчевић а поготово Гудурић на коме се то и види када их толико критикујете. На крају крајева размислите како се осећа Васа Мицић
(Јагуар, 09. septembar 2019 12:51)

Za Vasu i Gudurica nemam prigovora, momci za respekt. Nisu pokazali najbolje, Vasa i za razlogom debelim, sta je tu je, bice bolje. Ali cela nacina za Bircevica govori kako zauzima mesto boljima, kako ga Sale zove da bi ga reklamirao, tako da me briga kako se on oseca. Svim momcima skidam kapu osim Bircevicu i Djordjevicu

Goran

pre 4 godine

GLAVNI razlog zasto ga Djordjevic drzi visoko na pivotu, jer on odatle jos uvek moze da koristi svoje organizacione sposobnosti, pri tome moraju da izadju na njega stvarajuci malo prostora u reketu za druge.
(tri sekunde, 9. septembar 2019 13:44)

GLAVNI razlog zasto Djordjevic drzi Jokica dalje od kosa je zato sto nije poveo KRSTENU CETVORKU, pa najboljeg centra sveta drzi zakucanog na poziciji 4, dok igraci koji bi mu u svakom drugom klubu donosili peskir, igraju poziciju 5.
Logicno zar ne ! Samo u zemlji Srbiji.

Jokic je PETICA, samo PETICA i cista PETICA !!!

Stefan

pre 4 godine

Koliko negativnih komentara na nase momke. Au. Kakvo razilazenje sinovi, o cemu vi pricate. Sta ocekujete, Dream team 92, covece jaki smo kao crna zemlja, i da,uzecemo zlato. Kosarkaske analfabete svasta ovde znaju da lupetaju. Prvi cete biti na trgu kad budemo svetski prvaci. Sramota!!!!

Džoni

pre 4 godine

U NBA možeš da budeš vrhunski igrač i ako nemaš šut kao na primer ovaj Janis ili onaj Andre Džordan, dok u Evropi ako nemaš šut bićeš samo prosek.

jedan od mnogih

pre 4 godine

@pop - ti ljude koje nazivas botovima su kud i kamo realniji od vas botina sa juga koji ne mozete organizovano ni da navijate

ja jos uvek verujem da nama nije bio dan a da bi Spancima i frizider usao u kos

nemanjakg

pre 4 godine

Sad ovaj sa Sport kluba kaze da Brazil mora da pobedi 22 razlike da bi prosao, zar ne treba da pobedi samo i u tom slucaju bi bio prvi u grupi, a USA druga?

ćivot

pre 4 godine

Kosarkaske sile Litvanija i Grcka ispale u grupi a botovi iz Zeleznika vec 20 sati pljuju Djordjevica i Srbiju iako imamo realne sanse da udjemo u polufinale :)
(Pop, 09. septembar 2019 12:49)

Dosta ostrascen i nerealan komentar. Prvo, i po i menima i po igri, imamo kvalitetniji tim od obe pomenute reprezentacije. A drugo, ljudi kritikuju Saleta zbog stvari koje su ocigledne, iste stvari pisu i evropski i americki mediji, oko postavke igre oko Jokica. Ocigledno da ne igramo na nasu najjacu snagu. Spanci sa ekipom koja u proseku ima 30+ godina, dobise nas na brzinu, jer na teren izlazi postava sa Bobijem, Jokicem i Bjelicom. Bot je onaj ko se slepo drzi neceg, a to je u ovom slucaju podrska necemu sto ne funkckonise.

Ako si trener, zasluzujes da se kritikujes zbog trenerskog posla, isto kao sto si zasluzio veciti naklon nacije zbog onoga sto si radio kao igrac.

WillyWonka

pre 4 godine

Potrošena i dosadna Grčka, koja se uvijek nekako provlačila među najbolje, odlazi kući. Zasluženo. Grčka 20 godina igra istu košarku sa, maltene, istim igračima. Koji su izraubovani i bez Spanulisa kao bez glave. Osim Janisa, tu nema igrača koji može dvije utakmice zaredom zabiti 20+ poena. Ali za Janisa selektor Grčke nema akciju. Valjda je mislio da će se svi sklanjati s puta i pustiti ga u reket. Mislim da najveća krivica pada na selektora Grčke, koji nije znao iskoristiti potencijal ovog izuzetnog igrača.
Na kraju, drago mi je što su ispali, nadam se da će shvatiti da im treba osvježenje (ukoliko Grci uopšte imaju nekog mladog igrača).

Mladen

pre 4 godine

Zamislite da dobije Brazil Ameriku, ode kao prvi iz grupe u četvrtfinale, a Amerika kao druga, Česi koji se trenutno raduju ispadnu, a Ameri odu u deo kostura sa Španijom, a ne sa Srbijom kako se očekivalo. Ee, to bi bio šou!

Eto

pre 4 godine

Prvo Gober dira obruč pri izbacivanju lopte, +2 za Litvaniju je trebalo biti i prvo bacanje je Valančijunas dao, što bi značilo koš prednosti za Lit na pola minuta do kraja. Tehnička pa isključenje Jokiću, a bio je faul nad njim. A sada peti faul Janisu, a igrač Češke nije bio sa obe noge na parketu, faul od odbrane. Litvanija i Grčka su ispale, a mi imamo teži put, sve zbog sudija!!!

neki veliki dr

pre 4 godine

Branio sam Janisa u komentarila, ali za ovo nema opravdanja. U odlucujucoj utakmici protiv CESKE (koja je dobra ekipa ali nista vise od toga) covek dobije 5 faula, vise pokaze njegov brat od njega. Gotivan je lik, vidi se da je pozitivan i da vredno radi, jos uvek je relativno mlad, ali ako se ne popravi na psiholoskom i suterskom planu nece ispuniti potencijal koji definitivno ima. Mora da prebaci, da klikne i da postane svestan da je on lider ove ekipe, i Milvokija i ove ekipe, i da kada ne ide on jednostavno mora da bude taj koji ce da pobuce!!! Iako ruku na srce ima katastrofalne saigrace, moralo je ovo bolje

Zhol

pre 4 godine

@Kosarkamanijak Kako je tacno Djordjevic kriv sto Guduric ne moze kliker u bazen da ubaci, a kamoli kosarkasku loptu kroz kos? On ga tera da promasuje otvorene trojke, ili kako? Ne slazem se ni ja sa mnogim stvarima koje Sale radi, ali razlog sto konretno Guduric pravi ocajne odluke, i skandalozno sutira tesko da lezi u Djodjevicu.

djura

pre 4 godine

Da li je sada jasno kakav je cirkus NBA i kakve se mekane odbrane igraju. I Janis i Jokić gde su im tripl - dablovi nema ih nigde na prvenstvu?
To su te zvezde sa 150-200 miliona $ u ugovorima.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bes, 9. septembar 2019 12:54)

1. jokic nije imao triplove ni protiv angole ni protiv filipina - zakljucak da igraju vanzemaljsku odbranu
2. kako ameri ne primaju stotku s obzirom da su im svi igraci iz lige gde se ne igra odbrana?
3. naravno da je lakse da se zaletis na odbranu na terenu koji je duzi i siri za metar

pojma ti nemas o zivotu a ne o sportu lol

Milan_PT

pre 4 godine

Nista sad tu meni nije jasno... ako Brazil pobedi Amerikance, Amerikanci ispadaju?
(reminder, 9. septembar 2019 13:08)

Da. I poništavaju im sve osvojene titule...

Bo

pre 4 godine

@(Kosarkamanijak, 9. septembar 2019 12:41)

Koliko kontradiktornosti u samo nekoliko pasusa. Jedan deo tebe misli da smo nikad jači, drugi kaže da smo izgubili od Španije jer nam igraju amaterski igrači. Kako smo nikad jači, ako imamo amaterske igrače. Jedan misli da do finala ne bismo imali ni jednog težeg protivnika da smo pobedili Špance (Australija ili Francuska), a drugi kaže da će nam eventualni protivnici za bronzu biti praktično nesavladivi (Australija ili Francuska).Onda izjava da je odgovornost trenera u tome što Gudurić nije pogodio bar 20 otvorenih šuteva na pripremama i turniru, koije su mu omogućili saigrači izgrađenim akcijama, u nekim momentima sa baš primetnom željom da ga razigraju i probude. Daleko od toga da nijte dobijao prostor i da se nije igralo na njega. Na kraju, ako je za tebe zlato jedini uspeh (a ko si ti da određuješ šta je uspeh), zar nije onda svejedno da li igramo sa Amerima u finalu ili polufinalu. Jedini put kad smo ih dobili, bilo je to u četvrtfinalu, u naizgled mnogo bezizlaznijoj situaciji.

ja

pre 4 godine

@ (Banjalucanin, 9. septembar 2019 13:02)

Nekada je bila, možda, mnogo jača odbrana igrač na igrača u NBA, ali je, ukupno gledano, kvalitet timske odbrane toliko podignut, da se sadašnja situacija ne može meriti sa onom iz 90-tih ili ranije. Posebno je tome pogodovala promena pravila koja je dozvolila zonu. Samo ljudi to ne shvataju.

Ne znam kako se zove emisija o NBA koja dovodi najbolje igrače i trenere da pričaju o svom igračkom iskustvu upoređuju razne epohe NBA lige, ali u jednoj epizodi su gostovali Ker i još neki sadašnji treneri koji su gledali utakmice iz 80-ih i 90-ih godina. Svi su imali potpuno identičan komentar, u fazonu - ala se nekada timska odbrana igrala labavo, zamislite da vam danas ovako (pokazuju situaciju gde npr. Džordan, dodaje loptu Pipenu na trojci, a onda protrči kroz reket i izađe na drugu stranu da primi loptu i poentira) igrač seče i trči kroz reket bez lopte, NE-ZA-MI-SLI-VO. Prvi odbrambeni igrač u reketu bi ga "namestio" na lakat i vratio bi ga iza linije za tri poena, odakle je došao...

Srbija rasadnik talenata

pre 4 godine

@Zastava101 Specijal
Šta tebe boli briga ko sam i šta sam.Sudeći po gomili gluposti koju si napisao zakačivši se za moj komentar.Rekao bih da si klasičan buzdovan koji srbuje po splavovima i kafićima a do istih stiže kolima koje parkira direkt na kej(šetalište pored reke)jer ima betona mora da je parking.Ko će tegliti noge a o sportu i balkanskim narodima znaš koliko si naučio prateći drugi dnevnik.E moj plitki potoku.Uzgred hvala.Znam da sam lepo napisao.Sriče se prilikom čitanja.

jsx

pre 4 godine

Dao sam prosli komentar u kom branim Janisa,ali mislim da bi Grcima Harden mnogo vise znacio (makar bi dobili Brazil). Ne bi makar smeli da ga fauliraju jer daje slobodna (imao bi ih i ovde, on vise zloupotrebljava pravila nego sto mu sudije pomazu iako ima oba) niti da mu daju otvorene trojke (imao 5/7 protiv nas)? Bolji je i dodavac. Mozda bi se ispromasivao, ali kad se uracunaju trojke i sutevi pod "faulom" nije ni toliko neefikasan. Los je u odbrani (pri preuzimanju, 1-1 je zapravo skoro pa odlican), ali makar ne bi imao 5 licnih...

Mare

pre 4 godine

Majko mila, citajuci komentare, covek bi rekao sve sami kosarkaski strucnjaci.Vi kad bi vodili tim, sigurno nikada ne bi doziveli ni jedan poraz, jer se toliko razumete.Do pre Spanije, svi ste pisali bajke o nasoj dominaciji, sada odjednom nista je valja.Tisina bre vise, i prekinite pametovati ovde po komentarima.Da nesto znate o kosarci, bili bi ste neki treneri, a ne obicni dezurni pljuvaci na komentarima.

basketball reference

pre 4 godine

@Banjalucanin

Misliš na ono gašenje NBA igrača jakom odbranom na svetskom prvenstvu, kao što smo ih mi onomad zaustavili u Finalu pa su nas razbili samo 40 razlike?:)

Ja mislim da je nekad bila 100 puta jača odbrana u NBA a iz pouzdanih izvora sam čuo da je nekada i cveće lepše mirisalo nego danas...

Tom Waits

pre 4 godine

Obozavam ove sto umeju samo da kazu „da se ne lazemo“ i jedno skromno „realno“ pa onda prospu kofu depresivnosti kao zescu analiticnost. Da li mozete jednostavno da uzivate u ovako lepom sportu? „Realno“ „da se ne lazemo“ ne mozete jer su vam uspehe u sportu poturili kao meru vrednosti nacije. Sve je to laz ovo je samo nadmetanje.

Хаџи

pre 4 godine

Jel realno da gomila ovde ne može da razume šta je kritika (argumentovana) sa pljuvanjem?
Kakve veze ima Železnik sa kritikama prema Saletu? Što, jel zato što je grobar? Koga bre boli uvo za to? Mene, kao zvezdaša okorelog, više nervira što je poveo Gudurića koji ne može vola da ubode još od priprema, poveo Simonovića čija je uloga ranije bila mnogo veća, sad je mnogo manja. Umesto njih je trebao da povede pa i Kalinića. No nema veze to...
Od momenta kad smo saznali protivnike i ukrštanja kako ide, govori se kako je najbitniji meč sa Španijom. I šta Djordjević uradi povodom toga? APSOLUTNO NIŠTA.
Od tri naša vodeća igrača JOKIĆ - BJELICA - BOGDAN. Jedino Bogdan igra prirodnu poziciju i vidi se da igra kvalitetno i dobro. Pomerio je Jokića i Bjelicu za jednu nižu poziciju, i šta je dobio... pa dobio je frustraciju Jokićevu koja rezultira isključenjem, i dobio je indisponiranog Bjelicu koji ne zna gde bije...
Jokić na poziciji 4, prima lopte u uglu terena i tu je apsolutno nemoćan protiv bržih igrača. Milutinov dobro je igrao, ali on treba da bude 2 centar, treći Boban. Radulja VIŠAK! Bolje da je poveo Nedovića jer bi on sa Špancima mogao da se juri...
Imam samo 1500 karaktera ovde pa ne mogu sve da navedem. Sale je išao iz greške u grešku... a ja sam prvi podržavao njegovu selekciju čekavši da vidim duel sa Španijom. Nisu oni balavci i amateri da odjednom ne znaju da igraju. Postavka igre je bila velika 0, bez plana B - ako Bogdana ne krene. Ponavlja se to stalno!

Bogdan

pre 4 godine

Zar ne treba Ceska da ispadne? Imaju najslabiju kos razliku.
(Bodibond, 9. septembar 2019 15:13)
Slabo racunas.
Brazil -21
Grcka +6
Ceska +14

Tribislav

pre 4 godine

Jednostavno nisu pokazali dovoljan kvalitet. Bez Janisa to je jedna prosecna reprezentacija bez odskocne daske za vrhunske rezultate. I protiv Brazila, a sada I protiv Ceske je moralo ubedljivije.

Tartaruga

pre 4 godine

"Ukoliko se čudo ne desi, Česi će u četvrtfinalu igrati sa gubitnikom duela Francuske i Australije (14.00), dok će se sa pobednikom tog okršaja sastati SAD."

Pre ce biti obratno.

pssssst,It is I,Leclerc !

pre 4 godine

Један Нимбурк уз неколико добрих чешких интернационалаца хит на овом СП...Свака им част ! Пољацима такође али они су прије свега имали среће са жребом.
Не знам,мислим да кључ неупјеха Грчке на овом СП лежи у Јанису Адетокумбу.Навикао као у НБА лиги да се сам залети на цијелу противничку одбрану.То овдје не пролази а он се показао не баш интелигентним да то на вријеме прокљуви...Иначе његов брат Танасис је одиграо много зрелије и разумније на овом СП.Види се код њега утицај ЕЛ

Lorimer

pre 4 godine

Ja nisam bot iz Železnika, ali tvrdim da je Đorđević onoliko loš trener koliko je bio dobar igrač. "Realne šanse za polufinale"? Sa ovim timom, takva očekivanja?Možda je to dosta vama poštovaocima lika i dela Nj.K.V. Đorđevića, meni je to užas.
(misa, 09. septembar 2019 13:34)

Kao igrač znamo čega se sve naosvajao. Kao selektor Srbije je preporodio reprezentaciju koja je bila godinama u buli, i za 4 godine uzeo tri medalje, gde mu je polufinale bilo najslabiji rezultat. Pri tome mu je ekipa uvek igrala odlično, pa i tada kada nije uzeta medalja (slično kao Dudina na SP 2010.). A sa kakvim to super-timom raspolaže? Da ne pričamo sa kakvim timom je došao do finala EP prošli put.

Ранко Милановић Република Српска

pre 4 godine

Sad ovaj sa Sport kluba kaze da Brazil mora da pobedi 22 razlike da bi prosao, zar ne treba da pobedi samo i u tom slucaju bi bio prvi u grupi, a USA druga?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nemanjakg, 9. septembar 2019 12:39)

Не ослањај се брате на ауторитете, само укључи мозак свој.... само бета режим бајо мој😉
У праву си

jsx

pre 4 godine

U NBA igras 100 utakmica godisnje (ok mnogi manje), timovi trejduju da bi dobili igrace koji se dopunjuju s tvojima, a ovde se procenjuje kvalitet na osnovu takmicenja koje se odrzava jednom u 4 godine, na kom cesto prvi put igras saigrace i gde mozes da se slikas ako imas samo sutere (kao Italija) ili samo unutrasnju igru (kao Grcka). Suteri su, naravno najlakse uklopljivi i zato Bogdan deluje bolje od Janisa i Jokica (a i zbog toga sto cesce igra sa saigracima, naklon zbog toga), ali bi uz pravu podrsku videli njihovu snagu (mada manje Janisovu, ipak je teze sa FIBInim pravilima, ali opet zamislite da ima jednog ludog sutera da siri teren). Slazem se da su kompletni igraci poput Durenta ili Kobija (koji je losiji suter doduse, ali i dalje dobar) ujedno i najbolji po bilo kojim pravilima, ali ne znaci da je svaki suter bolji od atipicnijih igraca iako ce ovde to uvek delovati.

Maul

pre 4 godine

Imao je 5 ličnih od tog 3 puta faul u napadu od kojih je bio 1 a scena meca je kada su Papanikolau i Giannis udvajali Ceha a ovaj Kostas dize ruku da je on napravio i onda njegova faca kad je vidio da je Giannisu sviran 4 faul haha

robin hud

pre 4 godine

Da li znate za sramotu?
sramota je subota uveče...što je po nekima maksimum...
dajte malo podrške za ljude koje su nas tolike godine radovali ...da li je moguće da ste toliko malodušni i licemerni!!!
IDEMO BRE SRBIJA!!!!

Vladan R

pre 4 godine

Izuzetno loše koncipirano i organizovano prvenstvo od strane FIBA. Loše sudije i naravno katastrofalno sudjenje. Pre neki dan oštetili Litvaniju u ključnom meču. Juče umesto faula na Jokiću sviraju mrtvu loptu. Danas Janisu nepostojeći faulovi u napadu. To su samo najizrazitije u moru grešaka. Ne trebaju sudije da uopšte štite NBA zvezda, ali ovde se ide u drugu krajnost. Pokušavaju da autoritet izgrade, lošim odlukama na štetu pomenutih igrača. Zatim razvodnjen kvalitet sa 32 ekipe, od kojih čak 11 iz Afrike i Azije. Tih 11 ekipa su izgubili sve mečeve, min -15 pa sve do -60, osim kada su igrali medjusobno. Prozori u kvalifikacijama, gde su manje više sve kvalitetnije reprezentacije, igrale sa drugom ili čak trećom postavom.

Kukatilo

pre 4 godine

Da se okanete vi nasih nacionalnih penzija. Bas me briga sto neko sa 60+ radi da zaradi penziju meni koji imam 40 i radim obezbedjenje na splavovima. Pucam od zdravlja ali pitajte majku i oca sto ni nisu doneli medalju Srbiji? Neka rade i treba da rade do 60 odnosno 65.
(Bajloni, 09. septembar 2019 13:32)

Sta znam, valjda su isli na fakultete, budale...

Gorstak

pre 4 godine

Brazil treba da dobije +23 amere da bi isao dalje hm
(Only red, 09. septembar 2019 13:39)

Aj pogledaj ponovo tabelu pre nego sto lupnes

Mediterano Blanco

pre 4 godine

Sve cestitke za Cesku i Poljsku,njih debi na svetskom prvenstvu u košarci i cetvrtfinale(Ceška verovatno,pošto ce Ameri rutinski privode kraju protiv Brazila),veliki uspeh za Cehe i Poljake,koji ce verovatno da ispadnu u cetvrtfinalu,pošto ce igrati protiv vrlo solidne Espana i odlicne Australije.
PS:Sada odlegledao mec Francuska-Australija,gde je Australija dobila 100-98,ubedljivo najbolji i najkvalitetniji mec do sada na prvenstvu.Evo odlicne prilike za Australiju do protiv Ceške dodju do svog prvog polufinala u istoriji,gde ce se naci verovatno protv Espana,derbi u najavi u polufinalu.Ali i cetvrtfinalni par USA-Francuska ce biti zanimljiv,imam osecaj da ce Francuzi konacno da izbace Amere,što bi bilo ekstra,Francuzi imaju kvalitet da igraju protiv Amera i evenutalno pobede.

Vucko

pre 4 godine

Ogroman uspeh za Cese, i to bez Veselog. Veliko iznenadjenje, oni i Poljaci u cetvrtfinalu, a ispale reprezentacije kao sto su Litvanija i Grcka, Nemacka sa Sruderom jos u prvoj grupi.

anti-reklamozder

pre 4 godine

pomenuo sam I tokom meca, Grcka je ovaj mec izgubila u skoku. dopustila je ukupno 42 skoka (?!?) od cega 11 ofanzivnih.

I dok je donekle normalno da bohacik skuplja te lopte,ako pustite hrubanu da nadskoci janisa,papajanisa,printzesisa pa cak I/ili burusisa,nemate cemu da se nadate... 42 skoka je statistika amerikanaca ,ako ih protiv vas zabelezi ceska (bez veselog I silbovih poena) onda treba da se pitate zasto ste uopste tu a verovatno je vreme I za neke tektonske promene...

sportski pozdrav :)

blabojzna

pre 4 godine

Brazil da izgubi? Nema šanse. Sada ce Aca trica da postavi granitnu odbranu. Nije za dzabe šest meseci razmisljao samo Grcima i Amerikancima. Sada će ta, do sada nikada vidjena taktika, doći do izražaja....

jako_i_do_samog_kraja

pre 4 godine

Da mi je neko rekao prije prvenstva da će Česi izbaciti Brazilce i Grke.. :-)
(zoran, 09. septembar 2019 12:44)

I Turke...

NS oldtajmer

pre 4 godine

Ovaj forum postade popriste medjusobnih psihoanaliza ucesnika i psihijatrijska "ordinacija". ....... Uzivajte malo, braco i sestre, u sportskom nadmetanju kosarkaskih reprezentacija razlicitih igrackih sposobnosti.

detektiv kokni kol

pre 4 godine

Zasluženo. Selektor im je dunsterčina, šuta nemaju, čim ti Kalates pogađa i vadi kestenje, znaj kolika je to tuga. Janis ne može više u ovim okolnostima. Milvoki je totalno druga koncepcija, okružen sa 4 klasna šutera i otvorenim reketom.

Bogami i nama vreme curi sa Jokarom, ako mu ne damo ključeve i bude samo na 5, sa igrom kroz njega, bojim se da će nam 1/2 finale i bronza biti maksimum.

Češkoj braći alal vera, ljudi imaju 2-3 krštena kluba, crpe sve domaće resurse plus Satoranski koji je maltene greška i izuzetak kao vrhunska klasa. Pokidali kvalifikacije i sad grupe. Maestralno.

milos

pre 4 godine

samo se vreba kad ce neko da pogresi,svi smo procitali da cesi igraju sa gubitnikom aus-fra,ali znamo da igraju sa boljim,ziv covek gresi

Аспера

pre 4 godine

Nije mi jasno zasto je Grckoj trebala pobjeda od 12 razlike. Zar nije u ovoj varijanti Grcka najbolja kad se trogao uzme u obzir? 
Grcka- Pobjeda 7 razlike, poraz 1 razlike = +6 
Ceska- Pobjeda 12 razlike, poraz 7 razlike = +5 
Brazil- Pobjeda 1 razlike, poraz 12 razlike = -11
(Mladen BD, 09. septembar 2019 13:44)

Ovih 12 prepravi u 22 i bice ti jasnije.

nostalgija

pre 4 godine

Nije mi jasno zasto je Grckoj trebala pobjeda od 12 razlike. Zar nije u ovoj varijanti Grcka najbolja kad se trogao uzme u obzir?
Grcka- Pobjeda 7 razlike, poraz 1 razlike = +6
Ceska- Pobjeda 12 razlike, poraz 7 razlike = +5
Brazil- Pobjeda 1 razlike, poraz 12 razlike = -11
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mladen BD, 9. septembar 2019 13:44)

Verovatno trolujes(mrzim ovaj izraz i sve slicne njemu tipa hejt, ali ajde, kad se vec ustalio, a i to trolovanje je maloumno), ali za slucaj da gresim, cisto da ne zbunjujes ostale, Ceska je dobila Brazil sa 22 razlike.

Postovalac igre

pre 4 godine

Grčka od kako ne igra legenda Dijamantidis i Spanulis odnosno Zizis i Papalukas pa onda nekadašnja krila Focis,Carcaris oni nisu više nikakve selekcija opasno po protivnika drugih zemalja. Slukas vidno rovit došao na SP. Janis čovek igra za sebe. Ostali nisu vredni komentarisanja. Česima svaka čast igraju jako lepu košarku i naprijatnije su iznenađenje na mundobasketu zasad.

Gorstak

pre 4 godine

Smirili se malo mediji definitivno, nema vise da se prati reprezentacija i u toalet ako treba. To mi se svidja, manje pritiska na momke. Protiv Argentine samo jako i stalozeno, a onda polufinale ko dodje dodje. Usa, Australija ili Francuska, srce na teren.

kebek123

pre 4 godine

Dobro, sve sam saznao, medalje su vec podijeljene, rezultati se vec znaju, ali ne kontam kakve veze Harden ima sa Grckom ?????? Objasnjenje molim, pliiiz :)